Nu mai conteaza . Am gasit raspunsul :Unii spun ca sexul (cu partener sau masturbarea) ar favoriza dezvoltarea masei musculare, altii din contra, afirma ca activitatea sexuala limiteaza dezvoltarea musculara... Unii se tem ca prin masturbare sau ejaculare prin sex "normal" ar pierde testosteron si astfel si-ar limita sansele de a ajunge la masa musculara pe care si-o doresc. Care este adevarul? Este sexul "daunator" sau din contra, poate fi de ajutor in culturism?
De la bun inceput vreau sa va asigur ca sexul in nici un caz nu poate fi daunator, indiferent daca este practicat cu partener sau sub forma de masturbare. Desi din punct de vedere fiziologic se inregistreaza o crestere a nivelului de testosteron in sange, acest lucru nu inseamna ca activitatea sexuala are un efect semnificativ asupra dezvoltarii masei musculare. Imediat ce are loc orgasmul si ejacularea nivelul testosteronului scade brusc pana la normal. Probabil vazand prin carti sau pe internet graficul acestei scaderi a nivelului de testosteron, unii si-ar putea imagina ca o cantitate din acesta se pierde prin ejaculare. Acest lucru nu se intampla, deci puteti face sex linistiti din acest punct de vedere. Trebuie spus ca o viata sexuala normala nu poate fi decat benefica pentru activitatea sportiva si pentru dezvoltarea masei musculare.
Desi ati putea sa va exprimati parerea.
Ai uitat de fructoza ....
Deci care este raspunsul la intrebarea de mai sus ca eu nu am inteles nimic? Pot face sau nu sex in perioada de ....masa ... Nu de alta dar eu fac sex cand imi vine si cand nu imi vine . Si o tin asa de 10-12 ani ca pleaca dracu' nevasta de la mine .Nu m-am gandit niciodata la asta .... Este bine sau rau ?