Pagina 1 2 din 2
cosmin
Guest
|
creatina intr-o dieta
scris pe 16 nov 2005 21:11 de cosmin
Ce parere aveti despre creatina intr-o dieta hiperproteica(peste 250 gr si vreo 50 gr carbo, grasimile nu le prea numar dar 200 gr proteina le i-au din carne de pui fiarta).Poate incetini slabirea?Poate crea o mai mare secretie de insulina?Si in felul asta sa imi strice sau sa ma scoata din cea ce cred ca sar putea numi ketostaza?
Nu i-au dextroza!
|
sus |
|
Fedor
Expert member 600 mesaje
|
Re: creatina intr-o dieta
scris pe 16 nov 2005 21:35 de Fedor
Ce parere aveti despre creatina intr-o dieta hiperproteica(peste 250 gr si vreo 50 gr carbo, grasimile nu le prea numar dar 200 gr proteina le i-au din carne de pui fiarta).Poate incetini slabirea?Poate crea o mai mare secretie de insulina?Si in felul asta sa imi strice sau sa ma scoata din cea ce cred ca sar putea numi ketostaza?
Nu i-au dextroza! ...Sa inteleg ca reusesti sa mananci 1kg de carne de pui/zi???Pt ca se stie ca 100g de carne contin cca 20g proteina...Parerea mea e ca risipesti multa proteina.Organismul tau(daca nu consumi steroizi care sa ajute sinteza proteinelor)nu poate folosi atat de multa proteina si categoric o transforma in tesut adipos...
Nu caut nimic...Doar ma uit
|
sus |
|
Gilu
Expert member 7216 mesaje
|
scris pe 17 nov 2005 00:38 de Gilu
Nu i-au dextroza! Ketogeneza inseamna ceva de genu:30% proteine,65% grasimi,5% carbohidrati.150g prot/zi sunt necesare pt a mentine balanta pozitiva de azot,si pt a "pastra" masa si eventual pt a creste.EXCESUL de prot se converteste in glicogen,ceea ce te va scoate din keto.....Ideea i ca tre sa ai un deficit caloric,undeva intre 2000-2300 Kcal/zi,+zile in care cresti sau scazi caloriile in functie de scop.Io zic sa bagi 150g prot/zi(680Kcal)si 170g grasimi(1530kcal),ffff important sa fie si grasimi vegetale.
Cand esti mort nu stii ca esti mort, e greu doar pt ceilalti, la fel si cand esti prost...
Vi s-a sters postul / topicul?
Intrati aici=>
http://www.culturism.ro/forum/antrenament-culturism/regulamentul-forumului-0001.html
Magazin online de suplimente nutritive!
http://www.megaproteine.ro/
Nu raspund in privat, doar pe forum.
|
sus |
|
Gilu
|
scris pe 17 nov 2005 00:41 de Gilu
Nu i-au dextroza! Io zic ca nu prea are rost sa bagi creatina cand esti in keto.....nu are sens,pt ca tu vrei sa scapi de grsime si APA,creatina retine apa in corp,pe langa astea nici nu o sa isi faca bine efectul,fara carbo(si in consecinta insulina....)nu prea isi are locul intr-o dieta keto.Ai putea incerca glutamina si BCAA,am auzit la unii care o luat in keto ca ia ajutat f mult....
Cand esti mort nu stii ca esti mort, e greu doar pt ceilalti, la fel si cand esti prost...
Intrati aici=>
http://www.culturism.ro/forum/antrenament-culturism/regulamentul-forumului-0001.html
|
sus |
|
cosmin
Guest
|
Re: Re: creatina intr-o dieta
scris pe 17 nov 2005 01:00 de cosmin
I-au susta,am luat si mai am 6 de luat asa ca nu mie frica ca proteina se transforma in grasime
nu intentionez sa slabesc rapid ci mai degraba prefer sa fie mai lent ca de slabiri rapide am mai avut parte si nu puteam sa ma mentin dupa acea.O duc asa de vreo trei luni si am pierdut destula grasime si in masa musculara cred ca am crescut.Stiu ce e keto dar 150 gr prot mi se pare prea putin si nu am de gand sa beau ulei de in.:|
|
sus |
|
Anonim
Guest
|
Re: Re: Re: creatina intr-o dieta
scris pe 17 nov 2005 01:07 de Anonim
Nu mananc un kg de pui pe zi,80 gr le i-au din proteina de soia,nu vreau sa i-au zer tocmai pentru ca e prea rapid,si in plus de asta nu i-au niciodata la o masa mai mult de 40 gr.prot tocmai ca sa nu se transforme in glicogen si poate pe viitor o sa incerc cu caseinat.
|
sus |
|
Gilu
|
Re: Re: Re: creatina intr-o dieta
scris pe 17 nov 2005 09:50 de Gilu
I-au susta,am luat si mai am 6 de luat asa ca nu mie frica ca proteina se transforma in grasime
nu intentionez sa slabesc rapid ci mai degraba prefer sa fie mai lent ca de slabiri rapide am mai avut parte si nu puteam sa ma mentin dupa acea.O duc asa de vreo trei luni si am pierdut destula grasime si in masa musculara cred ca am crescut.Stiu ce e keto dar 150 gr prot mi se pare prea putin si nu am de gand sa beau ulei de in.:| Tu macar ai un deficit caloric?????Fara deficit caloric oricum nu o sa slabesti,fie ca esti in keto,fie ca ti doar regim....Excesul de proteina se va converti in glicogen,indiferent de cata grasime mananci,poti avea o ratie de 30%,65%,5%,daca mananci prea multa proteina,te va scoate din keto,eu asa am patit....
Intrati aici=>
|
sus |
|
Anonim
Guest
|
Re: Re: Re: Re: creatina intr-o dieta
scris pe 17 nov 2005 15:17 de Anonim
Consum maxim 1600 cal la zi(250 gr prot.=1000 cal,50 gr carbo=200 cal,grsimile cum am spus in jur de 20-25 grame=250 cal).Am scris asa dar asta e,cam 1500-1600 cal.Sunt putine deaia credeam ca imi pot permite sa i-au creatina.Mai i-au si megaaminos de weider si bcaa(15 pastile la zi)Mie mi se pare ca pe termen lung nu e prea dieta mai ales ca supliment i-au si sa continui cat e nevoie.Dar cred ca creatina am sa o scot pentru ca nu am mai slabit de cand o i-au sau am slabit mult mai putin.
|
sus |
|
Anonim
Guest
|
Re: Re: Re: Re: Re: creatina intr-o dieta
scris pe 17 nov 2005 15:25 de Anonim
nu cred ca ii vine usor corpului sa transforme proteina in glicogen,cred ca face un efort considerabil facand asta si tocmai deaia arde mai multe calori,sunt convins ca converteste o parte dar probabil ca doar atata cat sa acopere defictul sau sa restabileasca balnta din muschi.Stiu exemple de culturisti care recomanda in perioadele de define pana la 6 gr prot. per kg corp,multa apa si toate alea.Se stie ca dupa digestie(in cazul celor care consuma multa proteina)in intestinul gros raman inca pana la 15 gr prot. nedigerata care se elimina pur si simplu.
|
sus |
|
Gilu
|
Re: Re: Re: Re: Re: creatina intr-o dieta
scris pe 17 nov 2005 15:26 de Gilu
Consum maxim 1600 cal la zi(250 gr prot.=1000 cal,50 gr carbo=200 cal,grsimile cum am spus in jur de 20-25 grame=250 cal).Am scris asa dar asta e,cam 1500-1600 cal.Sunt putine deaia credeam ca imi pot permite sa i-au creatina.Mai i-au si megaaminos de weider si bcaa(15 pastile la zi)Mie mi se pare ca pe termen lung nu e prea dieta mai ales ca supliment i-au si sa continui cat e nevoie.Dar cred ca creatina am sa o scot pentru ca nu am mai slabit de cand o i-au sau am slabit mult mai putin. Ce ai tu acolo nu este o dieta keto,in cel mai bun caz pot zice ca i low-carb,daca tu zici ca urmezi diata keto si consumi 25-30g gras/zi inseamna ca habar nu ai ce inseamna o dieta keto......Citeste o carte
Intrati aici=>
|
sus |
|
Fedor
Expert member 600 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: creatina intr-o dieta
scris pe 17 nov 2005 15:55 de Fedor
nu cred ca ii vine usor corpului sa transforme proteina in glicogen,cred ca face un efort considerabil facand asta si tocmai deaia arde mai multe calori,sunt convins ca converteste o parte dar probabil ca doar atata cat sa acopere defictul sau sa restabileasca balnta din muschi.Stiu exemple de culturisti care recomanda in perioadele de define pana la 6 gr prot. per kg corp,multa apa si toate alea.Se stie ca dupa digestie(in cazul celor care consuma multa proteina)in intestinul gros raman inca pana la 15 gr prot. nedigerata care se elimina pur si simplu. ..da si tu un nume de culturist care recomanda 6g de proteina per kilocorp/zi...Poate e vreunul cunoscut,mai shtii?)...Tu ai idee cat inseamna asta propriu-zis???..Lasand sarcasmul la o parte totusi,tu ai auzit de guta?(nu de Nicolae Guta):P
|
sus |
|
COSMIN
Guest
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: creatina intr-o di
scris pe 17 nov 2005 16:15 de COSMIN
Nu am spus ca e bine sa consumi atata proteina,ai dreptate sunt pe low carb,imi pare rau ca ma-ti luat in ras.Si daca Ronnie i-a 600 gr prot inseamna ca sunt exemple...
|
sus |
|
Fedor
Expert member 600 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: creatina intr-
scris pe 17 nov 2005 17:54 de Fedor
Nu am spus ca e bine sa consumi atata proteina,ai dreptate sunt pe low carb,imi pare rau ca ma-ti luat in ras.Si daca Ronnie i-a 600 gr prot inseamna ca sunt exemple... ...Apropo de asta.Imi amintesc de un articol dintr-o revista mai veche in care Dorian Yates comenta declaratia lui Victor Richards precum ca acesta ar consuma 30000 de calorii /zi.Spunea Dorian:"ca sa consumi 30000 de calorii/zi ar trebui sa pui toata hrana sub forma de concentrate intr-un mixer si sa ti-o administrezi intravenos pe toata durata zilei avand grija sa iti asiguri in permanenta "serviciile" unei toalete portabile.Chiar si la sala trebuie sa iei toaleta dupa tine.Daca tot intri si iesi din sala cu toaleta dupa tine ai sa reusesti in sfarsit sa ii shochezi pe cei care te vad"...Pe mine sincer cred ca m-ar shoca o aparitie ca cea a lui Victor Richards chiar si fara toaleta portabila la el,insa Dorian ,care recunostea ca consuna cam 5000 de calorii/zi vroia sa fie sarcastic...
|
sus |
|
Anonim
Guest
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: creatina i
scris pe 17 nov 2005 21:45 de Anonim
Credeam ca se intelege ca 6 gr per kg corp e o usoara exagerare dar totusi cum ramane cu faimoasa dieta de 4 gr prot per kg corp de care vorbea intr-o vreme toata lumea si apoi pana la 5-6 grame nu mai e mult.Cand am spus dieta keto am gresit bineinteles dar nu din necunoastere(am citit multe carti la viata mea,mersi pt sfat Gilu)ci mai degraba din graba daca ne uitam la titlu thredu-lui vedem ca ma scris dieta hiperproteica adica cu multe proteine,proabil ca ma gandeam la keto sau mai stiu eu la ce...Am citit si eu de tpul acela cu 30000 de kcal dar singurele intrebari pe care mi le-am pus au fost:Cum poate sau cum rezista?Dar nu m-am grabit in primul rand sa contrazic cum faceti voi...
P.S Eu i-au 2 gr per corp sau 2 si ceva si asta nu e mult si voi stiti,se poate si mai mult dar prima idee a voastra e sa ziceti:nu,nu e asa,nu sti,habar nu ai,citeste o carte...
|
sus |
|
Gilu
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: creati
scris pe 18 nov 2005 00:20 de Gilu
Credeam ca se intelege ca 6 gr per kg corp e o usoara exagerare dar totusi cum ramane cu faimoasa dieta de 4 gr prot per kg corp de care vorbea intr-o vreme toata lumea si apoi pana la 5-6 grame nu mai e mult.Cand am spus dieta keto am gresit bineinteles dar nu din necunoastere(am citit multe carti la viata mea,mersi pt sfat Gilu)ci mai degraba din graba daca ne uitam la titlu thredu-lui vedem ca ma scris dieta hiperproteica adica cu multe proteine,proabil ca ma gandeam la keto sau mai stiu eu la ce...Am citit si eu de tpul acela cu 30000 de kcal dar singurele intrebari pe care mi le-am pus au fost:Cum poate sau cum rezista?Dar nu m-am grabit in primul rand sa contrazic cum faceti voi...
P.S Eu i-au 2 gr per corp sau 2 si ceva si asta nu e mult si voi stiti,se poate si mai mult dar prima idee a voastra e sa ziceti:nu,nu e asa,nu sti,habar nu ai,citeste o carte... Motivul pt care te-am contrazis este ca ai zis ca esti in keto(ma rog....ai zis ca te temi ca creatina te va scoate din ketostaza,fapt care m-a facut sa cred ca urmezi o dieta keto),si ai zis ca consumi 25-30g grasimi/zi,daca sti ce inseamna keto, atunci iti dai seama ca cu atata grasime nu ajungi in keto.......
Intrati aici=>
|
sus |
|
Cosmin
Guest
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: cr
scris pe 18 nov 2005 01:30 de Cosmin
Sa consum 65% grasimi din tot ce mananc intr-o zi nu cred ca pot,cred ca acesta era dilema sau problema cu care imi munceam gandurile atunci si deaia cred ca am scris ce am scris dar ai dreptate am scris o prostie.
|
sus |
|
Gilu
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re
scris pe 18 nov 2005 09:03 de Gilu
Sa consum 65% grasimi din tot ce mananc intr-o zi nu cred ca pot,cred ca acesta era dilema sau problema cu care imi munceam gandurile atunci si deaia cred ca am scris ce am scris dar ai dreptate am scris o prostie. Nu e chiar asa....e chiar ff usor,cand am zis 65%grasimi,m-am referit ca 65% din totalul caloriilor sa fie din grasimi,sti ca un gram de grasime are 9Kcal,un gram de prot/carb are 4Kcal
Intrati aici=>
|
sus |
|
cosmin
Guest
|
scris pe 18 nov 2005 15:11 de cosmin
da,ai observat ca nu vorbesc niciodata de un aliment anume ci doar de continutul lor,la acelasi lucru ma refeream si eu.
deja numai vad intr-o farfurie decat carbo,proteine si lipide)
|
sus |
|
Gilu
|
scris pe 18 nov 2005 19:30 de Gilu
da,ai observat ca nu vorbesc niciodata de un aliment anume ci doar de continutul lor,la acelasi lucru ma refeream si eu.
deja numai vad intr-o farfurie decat carbo,proteine si lipide) Crede-ma ca i fff usor sa mananci 150-200g grasime/zi.Sursa principala de grasime trebuie sa fie:nuci,alune,arahide,seminte de in,ulei de in,ulei de masline,etc....Si ca sa vezi cat de usor i sa mananci o cantitate mare de grsime am facut urmatorul lucru(si eu am urmat dieta keto):am vrut sa aflu cate nuci tre sa mananc ca sa fie 100g de nuci.13 nuci au 100g,13 nuci le mananci fara probleme,si cu asta ti-ai asigurat 60g de grsime.......deci i ffff usor,nu trebe mancat mult.Eu mancam cam 150-200g nuci/zi(asta inseamna cam 90-120g grasime numai din nuci,avand in vedere ca 100g nuci contine 60g grasime)
Intrati aici=>
|
sus |
|
Cosmin
Guest
|
scris pe 18 nov 2005 20:58 de Cosmin
Si cu atatea nuci cum reusesti sa mentii nivelul caloriilor in asa fel incat sa fie in deficit?
E totusi posibil dar cu 13 nuci si 150 gr prot nu iti infometezi prea tare corpul,chestie ce are repercursiuni pe viitor.
Cate calori ar fi?:100 grame nuci 650 cal si 150 gr prot=600 cal + vreo 120 din carbo =1370 si asta trebuie sa fie stasul nici mai mult nici mai putin...
Cu metabolismul pe regim de dieta arzi 800-900 la zi sau putin mai mult,cu antrenamentul 300-400.In felul asta obtii un deficit de 100% si asa nu cred ca e bine pentru ca ,corpul arde sigur mai mult.Poate ma insel...
|
sus |
|
Gilu
|
scris pe 18 nov 2005 21:32 de Gilu
Si cu atatea nuci cum reusesti sa mentii nivelul caloriilor in asa fel incat sa fie in deficit?
E totusi posibil dar cu 13 nuci si 150 gr prot nu iti infometezi prea tare corpul,chestie ce are repercursiuni pe viitor.
Cate calori ar fi?:100 grame nuci 650 cal si 150 gr prot=600 cal + vreo 120 din carbo =1370 si asta trebuie sa fie stasul nici mai mult nici mai putin...
Cu metabolismul pe regim de dieta arzi 800-900 la zi sau putin mai mult,cu antrenamentul 300-400.In felul asta obtii un deficit de 100% si asa nu cred ca e bine pentru ca ,corpul arde sigur mai mult.Poate ma insel... Daca sti ce este koto,atunci sti ca dieta keto cuprinde si perioade de "masa",in care caloric.Ideea i ca fara insulina nu ai cum sa te ingrasi,nivelul caloric este peste cel necesar,asta favoriznd cresterea musculara,rezultand crestere musculara fara depuneri de grasimi.13 nuci nu ajung(60g grasimi) la 150g prot.Asa ar fi un raport 45% grasimi si 55% proteine(nici nu vb de carb pt ca ei trebe sa fie undeva in jur de 25-30g/zi).In keto tre sa fie un raport 30% prot 65% grasimi 5% carb.Cu 200g nuci(ma rog...sau alte surse de grasimi,dar sa fie minim 120g grsimi), 150g prot, vei intra in ketostaza cu un deficit caloric,si vei slabi.
Intrati aici=>
|
sus |
|
Gilu
|
scris pe 18 nov 2005 21:34 de Gilu
Cu metabolismul pe regim de dieta arzi 800-900 la zi sau putin mai mult,cu antrenamentul 300-400.In felul asta obtii un deficit de 100% si asa nu cred ca e bine pentru ca ,corpul arde sigur mai mult.Poate ma insel... Daca sti ce este koto,atunci sti ca dieta keto cuprinde si perioade de "masa",in care caloric.Ideea i ca fara insulina nu ai cum sa te ingrasi,nivelul caloric este peste cel necesar,asta favoriznd cresterea musculara,rezultand crestere musculara fara depuneri de grasimi.13 nuci nu ajung(60g grasimi) la 150g prot.Asa ar fi un raport 45% grasimi si 55% proteine(nici nu vb de carb pt ca ei trebe sa fie undeva in jur de 25-30g/zi).In keto tre sa fie un raport 30% prot 65% grasimi 5% carb.Cu 200g nuci(ma rog...sau alte surse de grasimi,dar sa fie minim 120g grsimi), 150g prot, vei intra in ketostaza cu un deficit caloric,si vei slabi. Complectez:In keto sunt perioade de masa,in care nu exista deficit caloric ci surplus caloric,eu am facut doar perioada de masa,si am pus ceva muschi fara sa ma ingras un gram.
Intrati aici=>
|
sus |
|
Cosmin
Guest
|
scris pe 18 nov 2005 22:48 de Cosmin
am comiso din nou,tu probabil ca nu mancai doar 13 nuci,sunt un aiurit,am revenit la calc sa rectific dar vad ca mi-ai luat-o inainte.
|
sus |
|
Gilu
|
scris pe 19 nov 2005 01:29 de Gilu
am comiso din nou,tu probabil ca nu mancai doar 13 nuci,sunt un aiurit,am revenit la calc sa rectific dar vad ca mi-ai luat-o inainte. Eu ti-am dat un exemplu cam cate nuci mananc eu,dar pe langa nuci mai mancam si alune,seminte de in,smantana,si cateodata mezeluri,care is ff grase,dar nu is sanatoase...Eu in diata care am urmat-o am consumat 200g grasimi/zi,120g erau din nuci(200g nuci~26 nuci),restul din alune(dupa atatea nuci nu mai aveam chef de mai nimik)seminte de in,smantana si ceva mezeluri.Proteine bagam 180g din suplimente si inca vreo 70-80g din mancare,caloriile erau undeva in jur de 3000+....In timpul asta am acumulat masa musculara fara sa ma ingras deloc,in prima saptamana am slabit cam 2 kg tarorita trecerii de la carb la grasimi ca sursa de energie,defapt asta inseamna keto,sa pacalesti corpul sa foloseasca grasimile ca sursa de energie in loc de carb.M-am lasat dim simplu motiv ca nu aveam cum sa respect limitele de carbohidrati si grasimi,datorita facultatii,nu putam manca la fiecare 1,5,2 ore si pe langa asta te cam si saturi de la o vreme de nuci,alune,seminte si alte seminte asemanatoare...
Intrati aici=>
|
sus |
|
Cosmin
Guest
|
scris pe 19 nov 2005 11:22 de Cosmin
Foarte interesant sa cresti cu keto adica sa iti administrezi un supraplus de cal suficient pentru ca sa se realizeze creserea musculara dar zic eu pt crestere nu e mai indicata metodata clasica si anume 2 gr carbo la 1 de prot pe tot parcursul zilei si din grasimi doar pentru testo.Aha,era sa nu inteleg din nou...probabil metoda asta e mai buna daca nu vrei sa cresca si stratul inert.
|
sus |
|
Anonim
Guest
|
scris pe 19 nov 2005 11:25 de Anonim
Si nici eu nu as putea respecta intervalul de 1,5-2 ore fiindca si eu muncesc si 11 ore pe zi.Si cu prot e mai usor,o pui in badog si o bei in baie)
|
sus |
|
Gilu
|
scris pe 19 nov 2005 12:48 de Gilu
Foarte interesant sa cresti cu keto adica sa iti administrezi un supraplus de cal suficient pentru ca sa se realizeze creserea musculara dar zic eu pt crestere nu e mai indicata metodata clasica si anume 2 gr carbo la 1 de prot pe tot parcursul zilei si din grasimi doar pentru testo.Aha,era sa nu inteleg din nou...probabil metoda asta e mai buna daca nu vrei sa cresca si stratul inert. Exista o carte intreaga despte diata ketogenica, unde este explicat sistemul asta.Este o metoda ffffff la moda in vest,folosita de multi profesionisti,de relativ mult timp,un ex. este Ronnie Coleman,care in filmul lui "The Unbeliveble" spune cum mananca el pt mr.olympia 2000.Nu spune chiar tot,dar din cele spuse de el mi-am dat seama ca este in keto....Zicea ca el are 6 zile in care carb sunt fffffff putini,si o zi in care carbohidratii sunt ffff multi.Asta suna a diet a keto,el a uitat sa spuna (sau nu a vrut)ca in cele 6 zile mananca f multa grasime,pt ca mai ales la el trebuie sa existe o sursa de calorii char daca se pregateste pt concurs.Keto este un proces ff complex,care chiar da rezultate,dar numa idaca este folosit cu cap...
Intrati aici=>
|
sus |
|
Fedor
Expert member 600 mesaje
|
scris pe 19 nov 2005 16:09 de Fedor
Gilu are dreptate,fara insulina nu te poti ingrasa...Dovada faptul ca dietele keto recomanda ca sursa de grasimi alimente al caror index glicemic afecteaza raspunsul insulinic al organismului(oleaginoasele de pilda).Orice alta sursa de grasimi folosita in dieta keto va duce la esec..
|
sus |
|
DrMihai
Veteran member 418 mesaje
|
Re: Re: creatina intr-o dieta
scris pe 19 nov 2005 16:44 de DrMihai
Nu i-au dextroza! ...Sa inteleg ca reusesti sa mananci 1kg de carne de pui/zi???Pt ca se stie ca 100g de carne contin cca 20g proteina...Parerea mea e ca risipesti multa proteina.Organismul tau(daca nu consumi steroizi care sa ajute sinteza proteinelor)nu poate folosi atat de multa proteina si categoric o transforma in tesut adipos...
fedor permite-mi sa te contrazic,
surplusul de proteina nu poate fi stocat in organism, se elimina, nu poate fi 'transformat' in grsimi.glucoza poate fi,si inca ffff ushor! proteinele nu.
excesul produce efecte colice,rectale anale, renale. excesul se poate face intr-o mica masura, ca doar nu te potzi intoxica cu proteine, dar ajunge sa faci o fisura anala sau hemoroizi sa simtzi ca exista un oarecare exces!asta in cazul lipsei celulozei si a fibrelor vegetale in alimentatzie!
|
sus |
|
Pagina 1 2 din 2
| |
|