Pagina 1 2 din 2
Fedor
Expert member 600 mesaje
|
Re: Re: Re: creatina intr-o dieta
scris pe 19 nov 2005 18:27 de Fedor
Ce parere aveti despre creatina intr-o dieta hiperproteica(peste 250 gr si vreo 50 gr carbo, grasimile nu le prea numar dar 200 gr proteina le i-au din carne de pui fiarta).Poate incetini slabirea?Poate crea o mai mare secretie de insulina?Si in felul asta sa imi strice sau sa ma scoata din cea ce cred ca sar putea numi ketostaza?
Nu i-au dextroza! ...Sa inteleg ca reusesti sa mananci 1kg de carne de pui/zi???Pt ca se stie ca 100g de carne contin cca 20g proteina...Parerea mea e ca risipesti multa proteina.Organismul tau(daca nu consumi steroizi care sa ajute sinteza proteinelor)nu poate folosi atat de multa proteina si categoric o transforma in tesut adipos...
fedor permite-mi sa te contrazic,
surplusul de proteina nu poate fi stocat in organism, se elimina, nu poate fi 'transformat' in grsimi.glucoza poate fi,si inca ffff ushor! proteinele nu.
excesul produce efecte colice,rectale anale, renale. excesul se poate face intr-o mica masura, ca doar nu te potzi intoxica cu proteine, dar ajunge sa faci o fisura anala sau hemoroizi sa simtzi ca exista un oarecare exces!asta in cazul lipsei celulozei si a fibrelor vegetale in alimentatzie! ...Hmm,din cate stiu proteina neutilizata de organism se transforma in glicogen,care,la randul sau neutilizat...Cum naiba sa se elimine atata amar de proteina???Sunt si afectiuni mult mai grave decat cele mentionate de tine responsabile de excesul de proteina.Eu tot vb de efectele nocive ale gutei dar vad ca nimeni nu sesizeaza...P.S:Guta e o boala foarte DUREROASA...
Nu caut nimic...Doar ma uit
|
sus |
|
Gilu
Expert member 7216 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: creatina intr-o dieta
scris pe 19 nov 2005 19:01 de Gilu
Banuiesc ca cunoasteti fiecare sloganulrganismul nu poate digera mai mult de 35g prot la o masa,care este prezent in diferite reviste de domeniu,intrebarea mea este urmatoarea:chiar asa este sau depinde de organism,steroizi,etc...Eu stiu ca nimik nu este batut in cuie in sportul asta cand vine vorba de reactia organismului la utilizarea unui anumit produs/supliment sau la o anumita cantitate de nutrient.
Cand esti mort nu stii ca esti mort, e greu doar pt ceilalti, la fel si cand esti prost...
Vi s-a sters postul / topicul?
Intrati aici=>
http://www.culturism.ro/forum/antrenament-culturism/regulamentul-forumului-0001.html
Magazin online de suplimente nutritive!
http://www.megaproteine.ro/
Nu raspund in privat, doar pe forum.
|
sus |
|
Anonim
Guest
|
Re: Re: Re: Re: Re: creatina intr-o dieta
scris pe 19 nov 2005 19:07 de Anonim
Banuiesc ca cunoasteti fiecare sloganulrganismul nu poate digera mai mult de 35g prot la o masa,care este prezent in diferite reviste de domeniu,intrebarea mea este urmatoarea:chiar asa este sau depinde de organism,steroizi,etc...Eu stiu ca nimik nu este batut in cuie in sportul asta cand vine vorba de reactia organismului la utilizarea unui anumit produs/supliment sau la o anumita cantitate de nutrient. ...Mie unuia mi se pare un argument de bun-simt sa consideri ca un corp mai mare si mai puternic poate utiliza mai multa proteina odata...Am citit insa mai demult un articol intr-o revista care explica printr-o analogie f inspirata felul in care organismul NU poate utiliza multa proteina odata:"e ca si cum ai incerca sa versi 3 butoaie mari cu apa intr-o chiuveta f repede...E clar ca gaura de scurgere,fiind mica nu va putea elimina toata apa varsata dintr-o data,dar in timp,daca se toarna mai incet....."
|
sus |
|
Gilu
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: creatina intr-o dieta
scris pe 19 nov 2005 19:18 de Gilu
Banuiesc ca cunoasteti fiecare sloganulrganismul nu poate digera mai mult de 35g prot la o masa,care este prezent in diferite reviste de domeniu,intrebarea mea este urmatoarea:chiar asa este sau depinde de organism,steroizi,etc...Eu stiu ca nimik nu este batut in cuie in sportul asta cand vine vorba de reactia organismului la utilizarea unui anumit produs/supliment sau la o anumita cantitate de nutrient. ...Mie unuia mi se pare un argument de bun-simt sa consideri ca un corp mai mare si mai puternic poate utiliza mai multa proteina odata...Am citit insa mai demult un articol intr-o revista care explica printr-o analogie f inspirata felul in care organismul NU poate utiliza multa proteina odata:"e ca si cum ai incerca sa versi 3 butoaie mari cu apa intr-o chiuveta f repede...E clar ca gaura de scurgere,fiind mica nu va putea elimina toata apa varsata dintr-o data,dar in timp,daca se toarna mai incet....." Mi-a placut exemplu),dar cum ai zis si tu ca un corp mai mare poate utiliza o cantitate mai mare de prot.DAR,in reviste se subliniaza ca un organism NU poate utiliza mai mult de 35g prot la o masa.Am mai intalnit intr-o revista un articol unde zicea ca sunt prosti povestile cu 35g la o masa.Vreau pareri
Cand esti mort nu stii ca esti mort, e greu doar pt ceilalti, la fel si cand esti prost...
Intrati aici=>
http://www.culturism.ro/forum/antrenament-culturism/regulamentul-forumului-0001.html
|
sus |
|
Cosmin
Guest
|
scris pe 19 nov 2005 19:27 de Cosmin
In cazul unui om obisnuit care nu face sport:manaca o friptura de 400 gr de carne
corpul lui nu asimileaza mai mult de 35 sau nici atat pt ca nu are nevoie de atata proteina,musculatura lui e intacta atunci poate din cele 45 gr ramase corpul e posibil sa converteasca o mica parte in grasime si sa o depuna si restul se elimina pur si simplu,am citit candva o carte in care se scria ca in intestinul gros in urma digerari unei mese bogate in proteina sau gasit 15-20 gr proteina intacta,nedigerata care se kk.
DAR in cazul unui culturist care isi ravaseste coapsele in 12 serii f grele la cvadricesi si apoi inca 9 la bicepsi femurali si poate mai face si vreo 9 de gambe in o ora jumate,eu nu cred si nici voi nu credeti ca,corpul va transforma proteina chiar si foarte multa in grasime,numai de facut grasimi nu are chef corpul in acele momente.
In cazul in care esti low carb si mananci 60 gr prot dupa antrenament si poate 20 de carbo doar atunci o parte din proteina va fi convertita in glucogen si f putina fiindui f greu sa faca treaba asta si va transforma doar cantitatea necesara pt refacerea rezervelor de glucoza din muschi,restul se va folosi sau eventual elimina.
|
sus |
|
Gilu
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: creatina intr-o dieta
scris pe 19 nov 2005 19:38 de Gilu
Pe mine nu ma intereseaza daca este convertita prot in glicogen sau in grasime(dr mihai a spus intr-un post chiar aici ca proteina nu se converteste in grasime),ma intereseaza daca de ex eu mananc 60g prot la o masa,cat din aceasta cantitate este folosita pt refacere si cat este eliminata?In reviste se generalizeaza ca un corp nu poate digera mai mult de 35g pro,ca si cum Ronnie Coleman si cu mine impreuna nu putem digera mai mult de 35g prot.
Intrati aici=>
|
sus |
|
Fedor
Expert member 600 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: creatina intr-o dieta
scris pe 19 nov 2005 19:42 de Fedor
Parerea de mai sus(incluzand analogia cu chiuveta) era a mea dar uitasem sa ma loghez-asta pt contabilizare,in cazul in care Gilu are de gand sa faca un sondaj de opinie)....
|
sus |
|
Gilu
|
scris pe 19 nov 2005 19:46 de Gilu
Parerea de mai sus(incluzand analogia cu chiuveta) era a mea dar uitasem sa ma loghez-asta pt contabilizare,in cazul in care Gilu are de gand sa faca un sondaj de opinie).... )Se poate numi si sondaj de opinie,numa ca nimeni nu prea isi da cu parerea....
Intrati aici=>
|
sus |
|
Anonim
Guest
|
scris pe 19 nov 2005 19:48 de Anonim
Nu cred ca daca dupa antrenament corpul are nevoie de 45 gr proteina si are la dispozitie 45 gr va digera 35 si 10 le va elimina,cred ca va folosi exact cat are nevoie si pt refacere si pt adaptarea la efortul urmator.
|
sus |
|
Fedor
Expert member 600 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: creatina intr-o di
scris pe 19 nov 2005 19:51 de Fedor
Pe mine nu ma intereseaza daca este convertita prot in glicogen sau in grasime(dr mihai a spus intr-un post chiar aici ca proteina nu se converteste in grasime),ma intereseaza daca de ex eu mananc 60g prot la o masa,cat din aceasta cantitate este folosita pt refacere si cat este eliminata?In reviste se generalizeaza ca un corp nu poate digera mai mult de 35g pro,ca si cum Ronnie Coleman si cu mine impreuna nu putem digera mai mult de 35g prot. ...Comparatia cu Ron Coleman m-a pus pe ganduri...Am citit mai de mult un articol care se referea la un medicament pt reglarea functiei tiroidei numit Cytomel(nu ii fac reclama).Ma gandesc ca daca Ronnie isi administreaza regulat un asemenea medicament el poate manca oricata proteina fara riscul de a se ingrasa...
|
sus |
|
Cosmin
Guest
|
scris pe 19 nov 2005 19:52 de Cosmin
Daca esti sanatos proteina nu iti dauneaza chiar daca e mai multa decat stasul.
|
sus |
|
Gilu
|
scris pe 19 nov 2005 19:53 de Gilu
Nu cred ca daca dupa antrenament corpul are nevoie de 45 gr proteina si are la dispozitie 45 gr va digera 35 si 10 le va elimina,cred ca va folosi exact cat are nevoie si pt refacere si pt adaptarea la efortul urmator. Corect....Si de unde sti cata proteina are nevoie corpul tau dupa antrenament(si cat din cantitatea aia poate el s o digere),daca nu i dai destula?,vorba lui fedor,un corp mai mare si puternic trebuie sa consume o cantitate mai mare de prot la o masa
Intrati aici=>
|
sus |
|
Anonim
Guest
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: creatina intr-o di
scris pe 19 nov 2005 20:03 de Anonim
Nu cred ca daca dupa antrenament corpul are nevoie de 45 gr proteina si are la dispozitie 45 gr va digera 35 si 10 le va elimina,cred ca va folosi exact cat are nevoie si pt refacere si pt adaptarea la efortul urmator. Corect....Si de unde sti cata proteina are nevoie corpul tau dupa antrenament(si cat din cantitatea aia poate el s o digere),daca nu i dai destula?,vorba lui fedor,un corp mai mare si puternic trebuie sa consume o cantitate mai mare de prot la o masa Foarte buna intrebare,chiar la asta ma gandeam si eu acum,nu stiu si nici nu cred ca sar putea calcula,e clar ca depinde mult de antrenament de durata lui si practic de nr seriilor,exercitiilor.Ca o concluzie as tinde sa spun ca mai bine sa fie mai multa si surplusul sa se elimine decat prea putina si sa nu fie de ajuns.
|
sus |
|
Gilu
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: creatina intr-
scris pe 19 nov 2005 20:15 de Gilu
Nu cred ca daca dupa antrenament corpul are nevoie de 45 gr proteina si are la dispozitie 45 gr va digera 35 si 10 le va elimina,cred ca va folosi exact cat are nevoie si pt refacere si pt adaptarea la efortul urmator. Corect....Si de unde sti cata proteina are nevoie corpul tau dupa antrenament(si cat din cantitatea aia poate el s o digere),daca nu i dai destula?,vorba lui fedor,un corp mai mare si puternic trebuie sa consume o cantitate mai mare de prot la o masa Foarte buna intrebare,chiar la asta ma gandeam si eu acum,nu stiu si nici nu cred ca sar putea calcula,e clar ca depinde mult de antrenament de durata lui si practic de nr seriilor,exercitiilor.Ca o concluzie as tinde sa spun ca mai bine sa fie mai multa si surplusul sa se elimine decat prea putina si sa nu fie de ajuns. Exact..is de acord cu tine ,mai bine mai multa decat prea putine.
Referitor la Ronnie Coleman,daca ar putea sa digere 150g prot la o masa, nu cred ca l-ar mai interesa daca se ingrasa,ca s-ar face dublu cat i acuma)
Intrati aici=>
|
sus |
|
Cosmin
Guest
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: creatina i
scris pe 19 nov 2005 20:22 de Cosmin
Omul ala reneaga conceptul de "LIMITA GENETICA",am un video cu el dar e enorm parca intrece limita culturismului chiar si de mare performanta,am unul si cu Lee Priest dar eu unul il prefer pe Lee,celalalt nu mai e om e un..
nu are rost sa imi caut cuvinte ca nu le gasesc:|
|
sus |
|
Fedor
Expert member 600 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: creati
scris pe 19 nov 2005 20:28 de Fedor
Omul ala reneaga conceptul de "LIMITA GENETICA",am un video cu el dar e enorm parca intrece limita culturismului chiar si de mare performanta,am unul si cu Lee Priest dar eu unul il prefer pe Lee,celalalt nu mai e om e un..
nu are rost sa imi caut cuvinte ca nu le gasesc:| ...Si gandeste-te ca s-a apucat de culturism la 26 de ani!!!..De asta si-a atins limitele geneticului deabea acum...Oricum,ideea este ca oricand se poate si mai mult.Imi amintesc ce reactie am avut dupa ce am vazut prima data Mr Olympia 1993 in care aparea un Dorian Yates mult diferit de cel din anul anterior.Pe atunci credeam ca mai mult de atat nu se poate,si totusi.....
|
sus |
|
Anonim
Guest
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: cr
scris pe 19 nov 2005 20:31 de Anonim
nu are rost sa imi caut cuvinte ca nu le gasesc:| ...Si gandeste-te ca s-a apucat de culturism la 26 de ani!!!..De asta si-a atins limitele geneticului deabea acum...Oricum,ideea este ca oricand se poate si mai mult.Imi amintesc ce reactie am avut dupa ce am vazut prima data Mr Olympia 1993 in care aparea un Dorian Yates mult diferit de cel din anul anterior.Pe atunci credeam ca mai mult de atat nu se poate,si totusi..... A ajuns la limita...gaseste el o solutie..)
|
sus |
|
Gilu
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re
scris pe 20 nov 2005 11:21 de Gilu
nu are rost sa imi caut cuvinte ca nu le gasesc:| ...Si gandeste-te ca s-a apucat de culturism la 26 de ani!!!..De asta si-a atins limitele geneticului deabea acum...Oricum,ideea este ca oricand se poate si mai mult.Imi amintesc ce reactie am avut dupa ce am vazut prima data Mr Olympia 1993 in care aparea un Dorian Yates mult diferit de cel din anul anterior.Pe atunci credeam ca mai mult de atat nu se poate,si totusi..... A ajuns la limita...gaseste el o solutie..) Sa ramanem la subiect....Deci,poate un organism sa digere mai mult de 35g prot la o masa?si nu ma refer la masa de dupa antrenament,pt ca is convins ca dupa antrenament poate digera mai mult.....
Intrati aici=>
|
sus |
|
Fedor
Expert member 600 mesaje
|
scris pe 20 nov 2005 11:48 de Fedor
E cunoscut faptul ca imediat dupa antrenament se deschide o "fereastra anabolica" de care cei experimentati profita pt a-si reancarca depozitele de glicogen si pt a da organismului proteina necesara cresterii.Cred ca asta e unul din motivele pt care unii culturisti se antreneaza in sistem dublu split,si mai fac si sedinte de aerobic...Se foloseste in mod curent expresia "trip meal" in documentarele cu antrenamentele campionilor...
|
sus |
|
Anonim
Guest
|
scris pe 20 nov 2005 12:58 de Anonim
Aceasta fereastra anabolica sta deschisa 3-4 ore dupa antrenament dar refacerea musculara se face in 48-90 ore si in tot acest timp corpul are nevoie de caramizi(prot).Atata timp cat esti culturist,atata timp cat te antrenezi in mod regulat,atat timp cat musculatura ta sufera constant traume corpul tau va digera mult mai mult de 35 gr de proteina.
Gandeste-te ca ajunge pana acolo unde transforma proteina in glucogen,aspartanul in glucogen si cate alte transformari chimice mai face cand are nevoie sa o faca,nu e posibil ca sa elimine proteina cand are nevoie de ea fie ca e dupa antrenament fie ca e in perioada de refacere.
|
sus |
|
Gilu
|
scris pe 20 nov 2005 13:02 de Gilu
Aceasta fereastra anabolica sta deschisa 3-4 ore dupa antrenament dar refacerea musculara se face in 48-90 ore si in tot acest timp corpul are nevoie de caramizi(prot).Atata timp cat esti culturist,atata timp cat te antrenezi in mod regulat,atat timp cat musculatura ta sufera constant traume corpul tau va digera mult mai mult de 35 gr de proteina.
Gandeste-te ca ajunge pana acolo unde transforma proteina in glucogen,aspartanul in glucogen si cate alte transformari chimice mai face cand are nevoie sa o faca,nu e posibil ca sa elimine proteina cand are nevoie de ea fie ca e dupa antrenament fie ca e in perioada de refacere. .......si totusi in majoritatea revistelor scrie ca un om nu poate digera mai mult de 35g prot la o masa.Poate ne va lamuri dr mihai.....
Intrati aici=>
|
sus |
|
Anonim
Guest
|
scris pe 20 nov 2005 13:14 de Anonim
Poate deaia se spune ca antrenamentul sa nu dureze prea mult,12 seri pe grupe mari,9 pe mici,grija la suprantrenament si atentzie sa nu se exagereze pentru ca traumele sa nu fie intratat de mari incat sa fie nevoie de mai mult 35 de grame de prot.Poate ca asta e limita in care se poate reface musculatura.
|
sus |
|
Gilu
|
scris pe 20 nov 2005 21:00 de Gilu
Poate deaia se spune ca antrenamentul sa nu dureze prea mult,12 seri pe grupe mari,9 pe mici,grija la suprantrenament si atentzie sa nu se exagereze pentru ca traumele sa nu fie intratat de mari incat sa fie nevoie de mai mult 35 de grame de prot.Poate ca asta e limita in care se poate reface musculatura. ....Intrebarea era daca un om poate sa digere mai mult de 35g prot la o masa(nu cea de dupa antrenament)
Intrati aici=>
|
sus |
|
Gilu
|
scris pe 22 nov 2005 19:04 de Gilu
Poate deaia se spune ca antrenamentul sa nu dureze prea mult,12 seri pe grupe mari,9 pe mici,grija la suprantrenament si atentzie sa nu se exagereze pentru ca traumele sa nu fie intratat de mari incat sa fie nevoie de mai mult 35 de grame de prot.Poate ca asta e limita in care se poate reface musculatura. ....Intrebarea era daca un om poate sa digere mai mult de 35g prot la o masa(nu cea de dupa antrenament) Nu ma poate lamuri nimeni?........o data intreb si eu ceva si nu imi raspunde nimeni......
Intrati aici=>
|
sus |
|
Gilu
|
scris pe 22 nov 2005 22:38 de Gilu
Poate deaia se spune ca antrenamentul sa nu dureze prea mult,12 seri pe grupe mari,9 pe mici,grija la suprantrenament si atentzie sa nu se exagereze pentru ca traumele sa nu fie intratat de mari incat sa fie nevoie de mai mult 35 de grame de prot.Poate ca asta e limita in care se poate reface musculatura. ....Intrebarea era daca un om poate sa digere mai mult de 35g prot la o masa(nu cea de dupa antrenament) Nu ma poate lamuri nimeni?........o data intreb si eu ceva si nu imi raspunde nimeni...... Aste este....aste e limita voastra de cunostinte in materie de culturism.....da sa injurati si sa faceti bascalie stiti,sa va f** in gura de labari....toti is smecheri in spatele calculatorului.....da pe strada sunteti niste papa lapte.....mai cititi si voi o revista,ceva....
Intrati aici=>
|
sus |
|
Anonim
Guest
|
scris pe 23 nov 2005 19:17 de Anonim
raspunsul ar trebui sa il stii tu ca doar esti expert...
|
sus |
|
Gilu
|
scris pe 23 nov 2005 20:10 de Gilu
raspunsul ar trebui sa il stii tu ca doar esti expert... Haha...mi-ai inchis gura,dar degeaba,era o intrebare fara raspuns,pt ca fiecare organism i diferit....daca sti la ce ma refer bineinteles.
PS:nu sunt expert,doar pt ca am rspuns la o gramada de incepatori asta nu ma face expert.
Intrati aici=>
|
sus |
|
IRONBOY
Veteran member 297 mesaje
|
scris pe 7 dec 2005 03:21 de IRONBOY
Eu zic ca la o masa se pot asimila si 50 gr de proteina ,depinde de ce iei sa ajuti digestia , adik enzime,stero ,teuri,clenbuterol,. Profesionistii ajung si pe la 800 de gr ,cum credeti ca au musckii aia nepamantenesti ,dar aia iau pungi intregi de stero si nu numai asta . Pe langa medicamente de crestere iau si medicamente de inima de ficat pt sange , tot felu de kkturi sa ii ajute sa reziste ! Da eu zic ca corpu asimileaza si la un amator 50 60 gr ,oricum mai bine mai mult decat putin
|
sus |
|
Gilu
|
scris pe 7 dec 2005 18:20 de Gilu
Eu zic ca la o masa se pot asimila si 50 gr de proteina ,depinde de ce iei sa ajuti digestia , adik enzime,stero ,teuri,clenbuterol,. Profesionistii ajung si pe la 800 de gr ,cum credeti ca au musckii aia nepamantenesti ,dar aia iau pungi intregi de stero si nu numai asta . Pe langa medicamente de crestere iau si medicamente de inima de ficat pt sange , tot felu de kkturi sa ii ajute sa reziste ! Da eu zic ca corpu asimileaza si la un amator 50 60 gr ,oricum mai bine mai mult decat putin Poate ne spune mai multe Dr Mihai.......
Intrati aici=>
|
sus |
|
Pagina 1 2 din 2
| |
|