Pagina 1 din 1
Anonim
Guest
|
piept varza
scris pe 5 iul 2004 00:08 de Anonim
salut!
practic culturismul de aproape 2 ani la modul cel mai serios (fara nopti pierdute,fara alcool,fara tigara..mananc foarte mult si citesc multa documentatie).
Chestia e ca pieptul meu e varza..adica dupa 2 ani de sala abia imping 6 repetari cu 80kg la orizontal..(nu iau suplimente de nici un fel).
Am citit zeci de articole despre antrenamente si am urmatorul program:
prima ziiept+biceps
a douaicioare
a treia:spate+triceps
a patra pauza
ciclul se reia,dupa care urmeaza 2 zile pauza
Pieptul il antrenez astfel:
4 serii piramidale (prima seria 12rep,ultima 6) la inclina
3 serii fluturari la orizontal(stil Arnold)-le execut cu greutati care imi permit 8-10 rep/set
3x12-10rep flotari la paralele
3X16rep pull-over
Dupa fiecare antrenament de piept fac febra musculara
Cum ar trebui sa ma antrenez ca sa progresez?La toate celelalte grupe de muschi progresez elegant,numa' la piept nu.
|
sus |
|
dOvi
Guest
|
piept varza
scris pe 5 iul 2004 00:39 de dOvi
salut!
practic culturismul de aproape 2 ani la modul cel mai serios (fara nopti pierdute,fara alcool,fara tigara..mananc foarte mult si citesc multa documentatie).
Chestia e ca pieptul meu e varza..adica dupa 2 ani de sala abia imping 6 repetari cu 80kg la orizontal..(nu iau suplimente de nici un fel).
prima ziiept+biceps
a douaicioare
a patra pauza
3 serii fluturari la orizontal(stil Arnold)-le execut cu greutati care imi permit 8-10 rep/set
3X16rep pull-over
Cum ar trebui sa ma antrenez ca sa progresez?La toate celelalte grupe de muschi progresez elegant,numa' la piept nu.
secretul ii nu sa mananci mult ... ci bine
daca totul progreseaza elegant cum zici tu atunci fa din piept grupa prioritara
sper ca nu urmezi acelasi antrenament de acum 2 ani?
daca da ... grav ... schimba-l
dupa incalzire, fa mai putine serii 2-3/subgrupa, cu greutati mai mari 70%-100%, numar de repetari mic 6-4 - fa pullovere dupa spate sa-ti mai descongestionezi programul
incearca sa introduci 2 zile de lucru la piept/sapt.
ex. 1 in ziua de inceput a sapt. de antrenament cand se considera ca ai mai multa energie si a 2-a la intervalul la care esti complet recuperat la piept
a doua data foloseste gantere, prima lucreaza cu bara
poti de asemenea sa folosesti proteine (zer macar dupa antrenament) cu atat mai mult cu cat ai un stil de viata nedezordonat
P.S.
dupa cum observ folosesti un program de antren. clasic in care nu ai inclus antebrat si deltoid. ar trebui sa consideri ca nu exista grupe principale si secundare si sa te antrenezi la fel daca vrei rezultate clare
---
eventual da mai multe detalii ... pentru un raspuns mai exact
|
sus |
|
Anonim
Guest
|
Re: piept varza
scris pe 5 iul 2004 12:12 de Anonim
salut!
prima ziiept+biceps
a douaicioare
a patra pauza
3X16rep pull-over
secretul ii nu sa mananci mult ... ci bine
daca totul progreseaza elegant cum zici tu atunci fa din piept grupa prioritara
sper ca nu urmezi acelasi antrenament de acum 2 ani?
daca da ... grav ... schimba-l
dupa incalzire, fa mai putine serii 2-3/subgrupa, cu greutati mai mari 70%-100%, numar de repetari mic 6-4 - fa pullovere dupa spate sa-ti mai descongestionezi programul
incearca sa introduci 2 zile de lucru la piept/sapt.
ex. 1 in ziua de inceput a sapt. de antrenament cand se considera ca ai mai multa energie si a 2-a la intervalul la care esti complet recuperat la piept
a doua data foloseste gantere, prima lucreaza cu bara
poti de asemenea sa folosesti proteine (zer macar dupa antrenament) cu atat mai mult cu cat ai un stil de viata nedezordonat
P.S.
dupa cum observ folosesti un program de antren. clasic in care nu ai inclus antebrat si deltoid. ar trebui sa consideri ca nu exista grupe principale si secundare si sa te antrenezi la fel daca vrei rezultate clare
---
eventual da mai multe detalii ... pentru un raspuns mai exact
pai normal ca nu folosesc acelasi antrenament de 2 ani)acesta il folosesc de vreo 2 luni incoace..
antrenez si deltoizii.. primul antrenamet e spate+triceps al doilea e spate+umeri.consider ca triceps-ul este solicitat si la umeri si la piept(impinsuri)deci nu are rost sa il antrenez de 2 ori.
si cum zici ca ar trebui sa fac seriile?piramidal crescator, sau descrescator?imi ajung 3 serii cu greutati maximale?
|
sus |
|
DuduTheDude
Junior member 23 mesaje
|
Re: Re: piept varza
scris pe 5 iul 2004 21:09 de DuduTheDude
Am avut si eu probleme cu cresterile in greutate la impins! Am descoperit ca aveam lipsa de calciu dupa 2 tuburi de calciu s-a rezolvat! eu zic sa-ti faci analizele sa vezi!
|
sus |
|
DuduTheDude
Junior member 23 mesaje
|
scris pe 5 iul 2004 21:10 de DuduTheDude
Am avut si eu probleme cu cresterile in greutate la impins! Am descoperit ca aveam lipsa de calciu dupa 2 tuburi de calciu s-a rezolvat! eu zic sa-ti faci analizele sa vezi!
|
sus |
|
croco
Junior member 35 mesaje
|
Re: piept varza
scris pe 5 iul 2004 22:24 de croco
salut!
prima ziiept+biceps
a douaicioare
a patra pauza
3X16rep pull-over
Cum ar trebui sa ma antrenez ca sa progresez?La toate celelalte grupe de muschi progresez elegant,numa' la piept
in primu rand despre program:este foarte solicitant.de ce faci trei zile la rand?incearca sa faci macar o zi pauza intre ele.si incearca mai bine sa cuplezi piet-triceps si spate-biceps.foarte multi procedeaza asa si au rezultate foarte bune.
cat despre antrenamentul pt. piept, cu siguranta nu da rezultate.nu stiu cum l-ai alcatuit asa de aiurea, desi sustii ca citesti mult.din experienta iti spun ca daca vrei musculatura strong la piept, solutia optima este impinsul plan cu bara ca prim exercitiu.3-4 seturi,la greutati cum iti convine tie.eu nu folosesc niciodata mai putin de 8, asa imi pompeaza mie optim.la inclinat nu e acelasi lucru. gandeste-te numai la greutatile folosite.
eu nu am vazut pe nimeni care sa lase pectoralii(inferiori) pe baza fluturarilor.in schimb folosesc impinsul cu gantere(sau cu bara) la inclinat , ca exercitiul nr. 2.tot 3 seturi.la sfarsit , daca mai am energie, folosesc si un exercitiu "cosmetic", gen fluturari sau vreun aparat.dac nu, nu.
dupa cum stim cu totii, exercitiile de baza, cu greutati libere sunt cele mai bune.pull-over fac uneori dupa genoflexiuni,face minuni pt. respiratie.incearca 2 luni programul meu dac ti se pare interesant si cred vei avea rezultate.
din programul tau lipseste antrenamentul pt. umeri.poate ai uitat sa-l treci.neaparat trebuie sa antrenezi umarul ca sa poti da randament la piept.
multa bafta.
|
sus |
|
dOvi
Guest
|
piept varza
scris pe 6 iul 2004 02:45 de dOvi
croco, ce principii de antrenament folosesti?
|
sus |
|
Anonim
Guest
|
scris pe 6 iul 2004 16:09 de Anonim
salut!
prima ziiept+biceps
a douaicioare
a patra pauza
3X16rep pull-over
Cum ar trebui sa ma antrenez ca sa progresez?La toate celelalte grupe de muschi progresez elegant,numa' la piept
in primu rand despre program:este foarte solicitant.de ce faci trei zile la rand?incearca sa faci macar o zi pauza intre ele.si incearca mai bine sa cuplezi piet-triceps si spate-biceps.foarte multi procedeaza asa si au rezultate foarte bune.
cat despre antrenamentul pt. piept, cu siguranta nu da rezultate.nu stiu cum l-ai alcatuit asa de aiurea, desi sustii ca citesti mult.din experienta iti spun ca daca vrei musculatura strong la piept, solutia optima este impinsul plan cu bara ca prim exercitiu.3-4 seturi,la greutati cum iti convine tie.eu nu folosesc niciodata mai putin de 8, asa imi pompeaza mie optim.la inclinat nu e acelasi lucru. gandeste-te numai la greutatile folosite.
eu nu am vazut pe nimeni care sa lase pectoralii(inferiori) pe baza fluturarilor.in schimb folosesc impinsul cu gantere(sau cu bara) la inclinat , ca exercitiul nr. 2.tot 3 seturi.la sfarsit , daca mai am energie, folosesc si un exercitiu "cosmetic", gen fluturari sau vreun aparat.dac nu, nu.
dupa cum stim cu totii, exercitiile de baza, cu greutati libere sunt cele mai bune.pull-over fac uneori dupa genoflexiuni,face minuni pt. respiratie.incearca 2 luni programul meu dac ti se pare interesant si cred vei avea rezultate.
din programul tau lipseste antrenamentul pt. umeri.poate ai uitat sa-l treci.neaparat trebuie sa antrenezi umarul ca sa poti da randament la piept.
multa bafta.
Croco, am zis ca citesc mult si nu ma refeream la Jules Vernes..pai faceam orizontal insa acu vreo 6 luni scria intr`un nr din Flex ca "impinsul la orizontal este ineficient,renuntati la el..".de asta am si renuntat..pt pieptul inferior nu fac fluturari,ci flotari,care mi se par foarte bune.
|
sus |
|
croco
Junior member 35 mesaje
|
Re: Re: Re: piept varza
scris pe 7 iul 2004 20:26 de croco
salut!
prima ziiept+biceps
a douaicioare
a patra pauza
3X16rep pull-over
Cum ar trebui sa ma antrenez ca sa progresez?
Croco, am zis ca citesc mult si nu ma refeream la Jules Vernes..pai faceam orizontal insa acu vreo 6 luni scria intr`un nr din Flex ca "impinsul la orizontal este ineficient,renuntati la el..".de asta am si renuntat..pt pieptul inferior nu fac fluturari,ci flotari,care mi se par foarte bune.
salut.
nici eu nu am zis ca citesti Jules Vernes.desi are carti interesante.intentia mea nu a fost sa te ofensez in vreun fel.
daca ai citi in Flex,poate ca ei au dreptate.totusi,eu continui sa cred ca este exercitiul cel mai important pt. dezvoltarea pectoralilor.nu sunt singurul.
din modul tau de formulare eu am inteles ca asta e programul tau pt. pectorali din ultimii 2 ani.reciteste si tu,nu asa pare?
si asa scrie ca faci fluturari plane, deci pt.pectoralul inferior.
oricum nu are sens sa facem aici sintaxa frazei, insa datele pe care le scrii ar trebui sa fie mai exacte.spune si tu:daca auzi ca cineva(incepator) nu a facut impins plan de 2 ani si ca nu progreseaza, nu ai crede ca se antreneaza aiurea?
cat despre flotarile la paralele, sunt intradevar super,eu le-am folosit pt. forta la triceps.
multa bafta
|
sus |
|
redline
Veteran member 156 mesaje
|
Piept
scris pe 8 iul 2004 15:39 de redline
In primul rand trebuie sa faci corect. Cand faci impins, trage umerii cu omoplatii in spate, sa fie chiar foarte apropiati. In asa fel lovesti pieptul. NU ridica umerii chiar daca asta inseamna greutati mai putine. Incerca urmatorul antrenament 3 saptamani sa vezi daca reusesti sa pui (eu zic ca vei pune mult)
1). Impins inclinat 4x6-8repetari
2). Impins cu gantere orizontal 4x6-8repetari
3). Flotari la paralele 8 repetari. Fa sa simti pieptul, nu arunca bara pe piept, lasa bara pana la vreo 5 cm de piept, pe urma ridic-o, intr-o miscare cu viteza constanta. Incalizirea nu mai fa, dar daca simti nevoie sa o incalzire usoara 1 serie 2 max.
Redline
|
sus |
|
Anonim
Guest
|
Re: Piept
scris pe 8 iul 2004 20:09 de Anonim
In primul rand trebuie sa faci corect. Cand faci impins, trage umerii cu omoplatii in spate, sa fie chiar foarte apropiati. In asa fel lovesti pieptul. NU ridica umerii chiar daca asta inseamna greutati mai putine. Incerca urmatorul antrenament 3 saptamani sa vezi daca reusesti sa pui (eu zic ca vei pune mult)
1). Impins inclinat 4x6-8repetari
2). Impins cu gantere orizontal 4x6-8repetari
3). Flotari la paralele 8 repetari. Fa sa simti pieptul, nu arunca bara pe piept, lasa bara pana la vreo 5 cm de piept, pe urma ridic-o, intr-o miscare cu viteza constanta. Incalizirea nu mai fa, dar daca simti nevoie sa o incalzire usoara 1 serie 2 max.
frate m`ai zapacit putin la ultimul exercitiu..spui "flotari la paralele" si vorbesti de bara.te referi la impins din declinat cu bara,nu?ok,am sa incerc antrenamentul tau si daca o sa pun pe mine o sa imi tatuez numele tau pe pectoralul stang
|
sus |
|
redline
Veteran member 156 mesaje
|
Re: Re: Piept
scris pe 8 iul 2004 22:07 de redline
Flotarile la paralele le faci la paralele. cu bara ziceam pentru celelalte. faci inclinat nu declinat cum ai scris tu. baga acolo sa vezi ca o sa ai rezultate.
Redline
|
sus |
|
Pagina 1 din 1
| |
|