Pagina 1 din 1
greuu
Veteran member 190 mesaje
|
Lipsa aparatului de gambe si improvizatia exercitiilor
scris pe 15 mai 2012 02:38 de greuu
Salutari batranilor acestui forum si tuturor utilizatorilor.
Pana in prezent am fost la o sala sa zicem aranjata dar nu atat de foarte bine aranjata , mai exact o sala cu de toate unde veneau doar oamenii ce vroiau sa dea tot din ei , o sala unde ganterele de 60 nu lipseau .
Dar dintrun motiv as dori sa ma mut de la acea sala la alta in gelu salilor din filme , unde nu lipseste ape termale , terenuri de tenis , piscine olimpice etc . ceva mai profesionist .
Dar aici am intalnit din nou problema intalnita si in romania asta vara dar si aici la celelalte sali la care am fost sa le vizitez. Lipsete gantara de 50 60 maxim e 40 . si o idiotenie si mai si lipseste aparatul :
http://blog.vitaclub.ro/wp-content/uploads/2011/12/ridicari -pe-varfuri-din-stand-la-aparat.jpg
ce eu personal il iubeam pentru gambe (acum detin gambe de 48 ).
Cemi recomandati voi batrani ( cu tot respectu cand ma refer batrani , este vorba despre experienta voastra si nu varsta), sa folosesc multipower si sa pun sub varfuri o bara sa fac tot ceva de genu dar pe o improvizatie pentru gambe ?
Iar pentru spate cum nu am gantere de 60 sa fac ramat , sa incerc sa fac ramat intro mana la cablu ?
Daca lucrez la aceiasi intensitate ce parere aveti as continua la fel ca si pana acum sau aceste 2 probleme ar afecta ?
Desi sala e foarte frumoasa si mar ajuta pe alte chesti in special evitarea calduri si as putea sa dau la maxim (aici in aceasta perioada sunt 40 grade si daca sala nu are aer conditionat e foarte greu), nu as vrea sami neglijez gambele si sa renunt la exercitiu de ramat intro mana care il simnt cel mai bine.
Va multumesc.
|
sus |
|
basu
Expert member 7247 mesaje
|
Re: Lipsa aparatului de gambe si improvizatia exercitiilor
scris pe 16 mai 2012 14:49 de basu
Pana in prezent am fost la o sala sa zicem aranjata dar nu atat de foarte bine aranjata , mai exact o sala cu de toate unde veneau doar oamenii ce vroiau sa dea tot din ei , o sala unde ganterele de 60 nu lipseau .
Dar dintrun motiv as dori sa ma mut de la acea sala la alta in gelu salilor din filme , unde nu lipseste ape termale , terenuri de tenis , piscine olimpice etc . ceva mai profesionist .
Dar aici am intalnit din nou problema intalnita si in romania asta vara dar si aici la celelalte sali la care am fost sa le vizitez. Lipsete gantara de 50 60 maxim e 40 . si o idiotenie si mai si lipseste aparatul :
http://blog.vitaclub.ro/wp-content/uploads/2011/12/ridicari -pe-varfuri-din-stand-la-aparat.jpg
Cemi recomandati voi batrani ( cu tot respectu cand ma refer batrani , este vorba despre experienta voastra si nu varsta), sa folosesc multipower si sa pun sub varfuri o bara sa fac tot ceva de genu dar pe o improvizatie pentru gambe ?
Iar pentru spate cum nu am gantere de 60 sa fac ramat , sa incerc sa fac ramat intro mana la cablu ?
Daca lucrez la aceiasi intensitate ce parere aveti as continua la fel ca si pana acum sau aceste 2 probleme ar afecta ?
Desi sala e foarte frumoasa si mar ajuta pe alte chesti in special evitarea calduri si as putea sa dau la maxim (aici in aceasta perioada sunt 40 grade si daca sala nu are aer conditionat e foarte greu), nu as vrea sami neglijez gambele si sa renunt la exercitiu de ramat intro mana care il simnt cel mai bine.
Va multumesc.
Pentru gambe eu zic sa bagi mAGARUL.Eu am facut si cu trei indivizi in spate. Dar acum mi -am revenit si fac cu unul.
Pentru spate nu cred ca se poate substitui ramatul cu gantera cu ceea ce spui. Daca nu ai gantere mai mari fa alte exercitii inainte si il faci pe ala ultimul cand esti obosit. Daca nu esti multimit fa mai mult ramat cu bara sau T.
Editat de basu pe 16 mai 2012 14:50
Puterea vine din interior. Intotdeauna.
|
sus |
|
greuu
|
scris pe 16 mai 2012 17:53 de greuu
Pentru gambe eu zic sa bagi mAGARUL.Eu am facut si cu trei indivizi in spate. Dar acum mi -am revenit si fac cu unul.
Pentru spate nu cred ca se poate substitui ramatul cu gantera cu ceea ce spui. Daca nu ai gantere mai mari fa alte exercitii inainte si il faci pe ala ultimul cand esti obosit. Daca nu esti multimit fa mai mult ramat cu bara sau T.
Faceam cu 60 kg la exercitiu 4 cand deja eram obosit , deci solutie nu am .
Multumesc pentru raspuns .
|
sus |
|
adi123
Expert member 2429 mesaje
|
scris pe 20 mai 2012 13:01 de adi123
ai putea sa incerci ridicari pe varfuri intr-un singur picior si cu o gantera in mana. modde exercitiu: de exemplu pentru piciorul drept: suie-te pe un disc sau pe marginea piciorului unui aparat cat mai la margine astfel incat sa poti cobori calcaiul cat mai jos, ridica piciorul stanng si tine-l indoiat pe parcursul exercitiului, ia o gantera in mana dreapta iar cu mana stanga incearca sa te sprijini de ceva pentru a-ti pastra echilibrul. in acesl moment executa exercitiul ridicari pe varfuri doar pentru piciorul drept. cand termini pe un picior schimba pe celalalt, de asemenea si gantera dintr-o mana in cealalta.
Mai bine mai tarziu decat niciodata!
|
sus |
|
basu
|
scris pe 20 mai 2012 13:54 de basu
ai putea sa incerci ridicari pe varfuri intr-un singur picior si cu o gantera in mana. modde exercitiu: de exemplu pentru piciorul drept: suie-te pe un disc sau pe marginea piciorului unui aparat cat mai la margine astfel incat sa poti cobori calcaiul cat mai jos, ridica piciorul stanng si tine-l indoiat pe parcursul exercitiului, ia o gantera in mana dreapta iar cu mana stanga incearca sa te sprijini de ceva pentru a-ti pastra echilibrul. in acesl moment executa exercitiul ridicari pe varfuri doar pentru piciorul drept. cand termini pe un picior schimba pe celalalt, de asemenea si gantera dintr-o mana in cealalta.
Porti aceasta discutie ca si cum Liviu ar fi un incepator. Ca sa faca ce propui tu sa faca adica ridicari pe un singur picior ar insemna sa ia in mana o gantera de 60 de kg.....
|
sus |
|
adiNAM
Newbie 1 mesaje
|
scris pe 20 mai 2012 18:23 de adiNAM
Va multumesc.
Salut. Si mie imi place foarte mult aparatul respectiv, insa, poti imita miscarea si la aparatul Smith. Mai mult ca sigur ai un astfel de aparat la sala - http://blog.vitaclub.ro/wp-content/uploads/2011/09/Genuflexiuni-la-aparatul-Smith-Exercitii-coapse-Start.jpeg
Poti pune o blana, sau 2-3 discuri mai groase, in unele cazuri chiar au un supor mobil pentru a face gambe cu greutatea corpului.
Mie unul mi se pare destul de ok, voi ce ziceti?
|
sus |
|
sZoTaK
Expert member 2711 mesaje
|
scris pe 20 mai 2012 21:02 de sZoTaK
Salut. Si mie imi place foarte mult aparatul respectiv, insa, poti imita miscarea si la aparatul Smith. Mai mult ca sigur ai un astfel de aparat la sala - http://blog.vitaclub.ro/wp-content/uploads/2011/09/Genuflexiuni-la-aparatul-Smith-Exercitii-coapse-Start.jpeg
Poti pune o blana, sau 2-3 discuri mai groase, in unele cazuri chiar au un supor mobil pentru a face gambe cu greutatea corpului.
Mie unul mi se pare destul de ok, voi ce ziceti? asa fac si eu. nici eu nu am in sala noua aparate pt gambe. insa ma chinui..apratul smith e de-an pix facuta. cam greu sa controlezi bara, se invarte foarte usor
http://www.myfitnesspal.com/food/diary/szotak94
nu mai intrebati chestii aiurite pe privat, ca nu raspund!
|
sus |
|
basu
|
scris pe 20 mai 2012 21:36 de basu
asa fac si eu. nici eu nu am in sala noua aparate pt gambe. insa ma chinui..apratul smith e de-an pix facuta. cam greu sa controlezi bara, se invarte foarte usor
Hai sa va zic eu ceva of topic: de cateva ori am legat dupa mine un disc de vreo douazeci de kg si l-am tarat pe un plan inclinat(pe un deal). Incercati si voi o sa va placa.
|
sus |
|
sZoTaK
|
scris pe 20 mai 2012 22:10 de sZoTaK
Hai sa va zic eu ceva of topic: de cateva ori am legat dupa mine un disc de vreo douazeci de kg si l-am tarat pe un plan inclinat(pe un deal). Incercati si voi o sa va placa. eu cred ca mai bine pun o bara pe spate, vreo 2 discuri sub picioare si fac asa, decat sa fac la smith
|
sus |
|
basu
|
scris pe 21 mai 2012 10:07 de basu
eu cred ca mai bine pun o bara pe spate, vreo 2 discuri sub picioare si fac asa, decat sa fac la smith
Daca tu crezi ca iti poti tine suficient de bine echilibrul fa asa.
|
sus |
|
sZoTaK
|
scris pe 21 mai 2012 20:08 de sZoTaK
Daca tu crezi ca iti poti tine suficient de bine echilibrul fa asa. o sa incerc maine, vad ce iese.
|
sus |
|
sZoTaK
|
scris pe 22 mai 2012 22:54 de sZoTaK
o sa incerc maine, vad ce iese. scuze, n-am putut da edit. am incercat azi, am improvizat la cadrul smith, mi-a iesit ceva frumos. maine o sa mor la educatie fizica de febra musculara...
|
sus |
|
greuu
|
scris pe 23 mai 2012 00:04 de greuu
Scuzatima de intarziere.
Ca sa fac pe un picior cu gantera in mana deja ar insemna chin , rupere de mana si in acelasi timp niciodata nas putea sa antrenez la fel pentru ca intro zi as sta pe mana mai mult alta mai putin . Iar gantere mai mari de 40 kg nu sunt in sala asta din pacate , am sus si mai sus asta.
Problema gambelor am rezolvato in mare prin 2 exerciti noi cel sugerat de Basu e un exercitiu bun , iar al doilea cel la multi power sau smith cum ai zis tu aici se zice multi power de ce nustiu e diferit.
Am gasit un suport special sa pun varfurile si merge destul de bine .
Problema ramane in continuare spatele care trecand de la gantere si bara la inlocuiri e o problema ramat in cablu pe o mana atingand 85 kg 6 repetari . daca as vrea sa fac pe 2 maini ar fi inutil 130 kg maximul aparatului ar fi repetari la greu.
iar bara t iar o problema au discuri si bara ciudate . Bara normala de piept e foarte groasa la cap si daca pun discurile de 20 kg sunt foarte mari si nu pot concentra bine spatele acestea vening in piept gat sau maxilar.
In mare am fost nevoit sa fac ramat in bara si in cablu pe cate o mana .
Chestia cu urcatul pe munte sau orce panta cu inca 20 30 kg in spate e crima dar nu ma duce la o epuizare ca a doua zi sa simnt o febra sau ceva de genu . Orcum fac acest lucru de 3 4 ori pe saptaman cam 1-2 ore de mers pe munte , am inlocuit alergatul cu mersul pe munte.
Deci in mare problema temporal sa rezolvat am facut probele specificate mai sus am vazut ca adoua zi am avut in continuare febra in primele 24 ore deci muschi spate gambe au fost lucrati 101% .
Va multumesc pentru raspunsuri.
|
sus |
|
Pagina 1 din 1
| |
|