Sondaj: De cate ori va antrenati pe saptamana?
Pagina 1 2 3 4 5 6 7 din 51
andy90
Expert member 856 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re
scris pe 9 dec 2007 20:03 de andy90
daca fac 2 ani cu greutati mai mici pun masa musculara pe mine?
greutati mici pt striere
daca nui dai muschiului un stimul suficient de puternic cum vrei sa creasca? nu cred ca e cazul sati pui problema definirii acum, pentru multi incepatori e mult mai importanta masa musculara decat definirea.
si din cate stiu eu, nu se face 2 ani masa si apoi 2 ani striere, pe parcursul unui an iti alegi o perioada de masa si apoi de definire.
"The Iron never lies to you. You can walk outside and listen to all kinds of talk, get told that you're a god or a total bastard. The Iron will always kick you the real deal. The Iron is the great reference point, the all-knowing perspective giver. Always there like a beacon in the pitch black. I have found the Iron to be my greatest friend. It never freaks out on me, never runs. Friends may come and go. But two hundred pounds is
always two hundred pounds."
http://bodyspace.bodybuilding.com/andy90/
|
sus |
|
PopeyeTheSai
Veteran member 326 mesaje
|
scris pe 9 dec 2007 21:17 de PopeyeTheSai
pe parcursul unui an iti alegi o perioada de masa si apoi de definire. Dupa parerea mea cel mai bine ar fi ca pe parcursul unui an sa incerci sa faci doar perioada de masa in care sa incerci sa te alimentezi si sa te antrenezi in asa fel incat sa pui masa musculara cat mai de calitate.Daca esti mai grasut merge sa bagi definire si dupa aceea sa iti pui alimentatia la punct si sa te axezi sa pui masa musculara si mai putina grasime.
Iti alegi o perioada de masa si de definire atunci cand vrei sa participi la concursuri.
|
sus |
|
Vio90
Veteran member 175 mesaje
|
scris pe 9 dec 2007 22:18 de Vio90
Dupa parerea mea cel mai bine ar fi ca pe parcursul unui an sa incerci sa faci doar perioada de masa in care sa incerci sa te alimentezi si sa te antrenezi in asa fel incat sa pui masa musculara cat mai de calitate.Daca esti mai grasut merge sa bagi definire si dupa aceea sa iti pui alimentatia la punct si sa te axezi sa pui masa musculara si mai putina grasime.
Iti alegi o perioada de masa si de definire atunci cand vrei sa participi la concursuri.
De exemplu eu sunt mai grasut merge sa bag mai intai definire cateva luni si apoi sa bag pentru a pune masa musculara?
Faptele,nu vorbele,te fac sa fii mare !!!
|
sus |
|
PopeyeTheSai
|
scris pe 9 dec 2007 22:31 de PopeyeTheSai
De exemplu eu sunt mai grasut merge sa bag mai intai definire cateva luni si apoi sa bag pentru a pune masa musculara? Vio depinde cum arati...Eu m-am referit cand vorbeam despre perioada de masa si perioada de definire la urmatoarele:
-nu are rost sa bagi sa zicem 5 luni perioada de masa in care sa mananci ca si spartul(scuzati expresia) sa pui multa grasime,mai bine incerci sa ai o alimentatie bogata in proteine si sa folosesti carbohidratii si grasimile in cantitati moderate si sa pui masa musculara cat mai de calitate,parerea mea.
Culturistii care participa la concursuri au aceste perioade de masa/perioade de definire pentru ca in concurs sa fie cat mai bine pusi la punct,cat mai striati,cat mai definiti si cu o musculatura cat mai reliefata.
Ai putea incerca sa te definesti,asta cu o alimentatie bine pusa la punct si cu un antrenament pe masura si apoi sa bagi perioada de masa,sa fi atent la alimentatie si sa incerci sa pui masa musculara si putina grasime.Bafta prietene!
|
sus |
|
Vio90
|
scris pe 9 dec 2007 23:13 de Vio90
Uite ce este asa in mare strierea,sa intelegi mai bine:
Strierea este un procedeu folosit in special de culturistii profesionisti in perioada precompetitioanala.Acest antrenament de striere are rol de a defini fibrele musculare,asta fiind un aspect notat in concurs.
Iti multumesc pentru informatie,din intamplare am citit si eu ce este strierea si am inteles k defineste fibrele musculare dar daca ai un strat de grasime se mai vede definirea? asta intreb am facut pentru acumularea masei musculare 2 luni si acum vreau sa fac 2 luni de striere si vreau sa stiu daca da gresimea jos de pe muschi... multumesc dinainte
|
sus |
|
andy90
Expert member 856 mesaje
|
scris pe 9 dec 2007 23:18 de andy90
Iti multumesc pentru informatie,din intamplare am citit si eu ce este strierea si am inteles k defineste fibrele musculare dar daca ai un strat de grasime se mai vede definirea? asta intreb am facut pentru acumularea masei musculare 2 luni si acum vreau sa fac 2 luni de striere si vreau sa stiu daca da gresimea jos de pe muschi... multumesc dinainte
in perioada precompetitionala, culturistii se striaza dand grasimea jos prin cardio si dieta si antrenamentul care se face cu greutate mai mica decat de obicei si repetari cam in nr d 15 si f concentrate.
tu daca vrei sa dai grasimea jos mergi la sala, fa banda, si consuma cat mai multe proteine si mai putini carbohidrati.
"The Iron never lies to you. You can walk outside and listen to all kinds of talk, get told that you're a god or a total bastard. The Iron will always kick you the real deal. The Iron is the great reference point, the all-knowing perspective giver. Always there like a beacon in the pitch black. I have found the Iron to be my greatest friend. It never freaks out on me, never runs. Friends may come and go. But two hundred pounds is
|
sus |
|
andy90
Expert member 856 mesaje
|
scris pe 9 dec 2007 23:20 de andy90
in perioada precompetitionala, culturistii se striaza dand grasimea jos prin cardio si dieta si antrenamentul care se face cu greutate mai mica decat de obicei si repetari cam in nr d 15 si f concentrate.
tu daca vrei sa dai grasimea jos mergi la sala, fa banda, si consuma cat mai multe proteine si mai putini carbohidrati.
nu stiu daca ai citit asta..
http://www.doctor.info.ro/html/definirea.html
cu siguranta spune mai multe decat mine
|
sus |
|
PopeyeTheSai
|
scris pe 9 dec 2007 23:23 de PopeyeTheSai
daca ai un strat de grasime se mai vede definirea?
Pai pentru asta se fac antrenamente de definire,pentru ca sa dai jos grasimea.
asta intreb am facut pentru acumularea masei musculare 2 luni si acum vreau sa fac 2 luni de striere si vreau sa stiu daca da gresimea jos de pe muschi.
Normal ca vei da jos din grasime,dar asta in special cu o dieta.
|
sus |
|
Vio90
|
scris pe 9 dec 2007 23:27 de Vio90
nu stiu daca ai citit asta..
http://www.doctor.info.ro/html/definirea.html
cu siguranta spune mai multe decat mine
Acum inteleg asta vroiam sa stiu.Cat timp de masa si cat timp de definire imi recomandati.Am facut 2 luni pentru masa musculara e bine daca fac acum 2 luni de definire?sau mai trebuie sa mai fac cateva luni de masa si apoi sa trec la definire?
|
sus |
|
andy90
Expert member 856 mesaje
|
scris pe 9 dec 2007 23:38 de andy90
Acum inteleg asta vroiam sa stiu.Cat timp de masa si cat timp de definire imi recomandati.Am facut 2 luni pentru masa musculara e bine daca fac acum 2 luni de definire?sau mai trebuie sa mai fac cateva luni de masa si apoi sa trec la definire?
fa pana ce ai rezultatele dorite
|
sus |
|
Lukiano
Veteran member 443 mesaje
|
scris pe 10 dec 2007 00:22 de Lukiano
In primul rand:
Bun, si acuma:
Deci daca mergi pe masa, pui inevitabil si grasime(mai mult sau mai putin in functie de tipul tau somatic).
Daca zici ca esti putin grasut, daca mai adaugi grasime va trebui mai mult timp ca sa o dai jos, sa ajungi sa se vada fibra, pentru ca odata si odata tot la asta o sa vrei sa ajungi(o masa musculara bine definita si vizibila). Nu cred ca vrei sa ajungi sa arati ca un munte de carne care se revarsa.
Eu zic sa te bagi cat mai repede pe striere si sa continui pana vei fi multumit de felul in care ti se vad muschii.
1. antrenamentul: trebuie pe langa exercitiile anaerobe cu greutati sa faci si multe antrenamente aerobe(3-5/sapt)
2. alimentatia: incearca o dieta hiperproteica, hipocalorica, nu uita de fructe si legume foarte importante, deoarece te ajuta sa iti refaci rezervele de vitamine si minerale care se pierd cand slabesti si contin si fibre.
3. suplimentele: ai nevoie de concentrate proteice si carbohidrati complexi, glutamina te poate ajuta sa pierzi cat mai putin din masa musculara. Suplimente pt slabit ai aveam mai multe variante, iti dau un exemplu: L-Carnitina(Universal) + Burn FX(Pro Nutrition). Mai poti lua si un supliment cu vitamine si minerale.
4. Nu neglija consumul de apa. Apa nu te umfla, nu te face mai mare, ea se elimina si iti purifica organismul. NU consuma sucuri dulci!
5. Nu neglija nici odihna. Daca nu te odihnesti destul risti sa te imbolnavesti. Deoarece ai scazut aportul energetic organismul tau va intra in alerta si va scadea nivelul sistemului imun.
6. CEL MAI IMPORTANT: NU TE CANTARI, NU TE MASURA si NU TE "ADMIRA" IN OGLINDA PT UN TIMP, altfel rezultatele ti se vor parea foarte slabe...
Eu iti urez bafta si nu ezita sa pui alte intrebari daca mai ai alte nedumeriri
Consultanta si sfaturi culturism, fitness, nutritie, suplimente, slabire.
|
sus |
|
Vio90
|
scris pe 10 dec 2007 09:57 de Vio90
In primul rand:
Bun, si acuma:
Deci daca mergi pe masa, pui inevitabil si grasime(mai mult sau mai putin in functie de tipul tau somatic).
Daca zici ca esti putin grasut, daca mai adaugi grasime va trebui mai mult timp ca sa o dai jos, sa ajungi sa se vada fibra, pentru ca odata si odata tot la asta o sa vrei sa ajungi(o masa musculara bine definita si vizibila). Nu cred ca vrei sa ajungi sa arati ca un munte de carne care se revarsa.
Eu zic sa te bagi cat mai repede pe striere si sa continui pana vei fi multumit de felul in care ti se vad muschii.
1. antrenamentul: trebuie pe langa exercitiile anaerobe cu greutati sa faci si multe antrenamente aerobe(3-5/sapt)
2. alimentatia: incearca o dieta hiperproteica, hipocalorica, nu uita de fructe si legume foarte importante, deoarece te ajuta sa iti refaci rezervele de vitamine si minerale care se pierd cand slabesti si contin si fibre.
3. suplimentele: ai nevoie de concentrate proteice si carbohidrati complexi, glutamina te poate ajuta sa pierzi cat mai putin din masa musculara. Suplimente pt slabit ai aveam mai multe variante, iti dau un exemplu: L-Carnitina(Universal) + Burn FX(Pro Nutrition). Mai poti lua si un supliment cu vitamine si minerale.
4. Nu neglija consumul de apa. Apa nu te umfla, nu te face mai mare, ea se elimina si iti purifica organismul. NU consuma sucuri dulci!
5. Nu neglija nici odihna. Daca nu te odihnesti destul risti sa te imbolnavesti. Deoarece ai scazut aportul energetic organismul tau va intra in alerta si va scadea nivelul sistemului imun.
6. CEL MAI IMPORTANT: NU TE CANTARI, NU TE MASURA si NU TE "ADMIRA" IN OGLINDA PT UN TIMP, altfel rezultatele ti se vor parea foarte slabe...
Eu iti urez bafta si nu ezita sa pui alte intrebari daca mai ai alte nedumeriri
Iti multumesc mult pentru sfat asa am sa fac,bafta in continuare!
|
sus |
|
Vio90
|
scris pe 10 dec 2007 20:45 de Vio90
Pot face antrenament pentru cresterea masei musculare si sa inlocuiesc tesutul adipos cu muschi?
|
sus |
|
Lukiano
|
scris pe 10 dec 2007 21:10 de Lukiano
Pot face antrenament pentru cresterea masei musculare si sa inlocuiesc tesutul adipos cu muschi?
Poti face dar nu stiu ce progrese o sa ai in cresterea musculara, deoarece pt ca muschiul sa creasca are nevoie in primul rand de un aport energetic mai mare decat consumul energetic(aici e cea mai mare problema ca daca se intampla asta nu vei mai slabi nici 1g) iar in al doilea rand are nevoie de multa proteina minim 2g/kg corp.
Crezi ca daca s-ar putea face muschi si slabi in acelasi timp ar mai face culturistii perioade de masa si perioade de striere?
|
sus |
|
Vio90
|
scris pe 10 dec 2007 21:22 de Vio90
Poti face dar nu stiu ce progrese o sa ai in cresterea musculara, deoarece pt ca muschiul sa creasca are nevoie in primul rand de un aport energetic mai mare decat consumul energetic(aici e cea mai mare problema ca daca se intampla asta nu vei mai slabi nici 1g) iar in al doilea rand are nevoie de multa proteina minim 2g/kg corp.
Crezi ca daca s-ar putea face muschi si slabi in acelasi timp ar mai face culturistii perioade de masa si perioade de striere?
Inteleg ca trebuie ori sa pui masa musculara si apoi sa treci la striere sau daca esti mai grasut trebuie sa bagi striere si apoi masa...e bine asha?
|
sus |
|
Lukiano
|
scris pe 10 dec 2007 21:26 de Lukiano
Inteleg ca trebuie ori sa pui masa musculara si apoi sa treci la striere sau daca esti mai grasut trebuie sa bagi striere si apoi masa...e bine asha?
|
sus |
|
Vio90
|
scris pe 10 dec 2007 21:31 de Vio90
Cu ne alegem greutatile pentru striere si ce principiu de antrenament trebuie urmat? ms anticipat
|
sus |
|
Lukiano
|
scris pe 10 dec 2007 21:44 de Lukiano
Cu ne alegem greutatile pentru striere si ce principiu de antrenament trebuie urmat? ms anticipat
Bun aici intervin mai multe pareri.
Parerea mea este:
- sa faci o incalzire foarte buna la inceput 2-3serii minim
- dupa aceea sa alegi greutatea ce mai mare cu care poti face minim 8 repetari
- vei scadea greutatile si vei creste nr de repetari pana la 12-15
- repetarile nu trebuie sa le faci in graba sau fara concentrare atat pe portiunea pozitiva cat si pe cea negativa a miscarii
|
sus |
|
gere
Expert member 878 mesaje
|
scris pe 10 dec 2007 21:44 de gere
Poti face dar nu stiu ce progrese o sa ai in cresterea musculara, deoarece pt ca muschiul sa creasca are nevoie in primul rand de un aport energetic mai mare decat consumul energetic(aici e cea mai mare problema ca daca se intampla asta nu vei mai slabi nici 1g)
dau un paste la ce am scris intr-un alt thread si se potriveste aici:
"poti creste in masa si in acelasi timp sa dai jos din grasime,cu un aport de proteine crescut(aici ideea e ca odata ce cresti in masa se arde si din grasime,deoarece muchiul arde grasimea,ceea ce e ideal),asta se intampla mai ales in dieta keto,deoarece ai un nivel al testosteronului ridicat,deci arzi si grasime pui si masa musculara(organismul e in stare anabola)."
|
sus |
|
Lukiano
|
scris pe 10 dec 2007 21:47 de Lukiano
"poti creste in masa si in acelasi timp sa dai jos din grasime,cu un aport de proteine crescut(aici ideea e ca odata ce cresti in masa se arde si din grasime,deoarece muchiul arde grasimea,ceea ce e ideal),asta se intampla mai ales in dieta keto,deoarece ai un nivel al testosteronului ridicat,deci arzi si grasime pui si masa musculara(organismul e in stare anabola)."
Diferenta de opinii. Imi pare rau
|
sus |
|
Vio90
|
scris pe 11 dec 2007 19:59 de Vio90
multumesc f mult pentru sfat.Deci pot face exerciti pentru cresterea masei musculare si sa ard si grasime
|
sus |
|
Vio90
|
scris pe 13 dec 2007 22:16 de Vio90
E bun acest antrenament:
Luni:spate biceps
Marti: piept triceps
Joi picioare
Vineri: umeri trapez abdomen
ms anticipat de sfat
|
sus |
|
gere
Expert member 878 mesaje
|
scris pe 13 dec 2007 22:23 de gere
E bun acest antrenament:
Luni:spate biceps
Marti: piept triceps
Joi picioare
Vineri: umeri trapez abdomen
ms anticipat de sfat
am acelasi program de antrenament doar ca abdomenul il lucrez dupa picioare.pot spune ca e bun
|
sus |
|
gere
Expert member 878 mesaje
|
scris pe 13 dec 2007 23:44 de gere
si gambe tot dupa picioare faci? nu stiu cum te mai poti concentra si mai ai energie si pentru altceva..eu dupa picioare sunt f epuizat..abia ma mai pot merge acasa gambe fac dupa piept eu
pai picioarele sunt picioare.deci da si gambele le fac in aceasi zi.nu am probleme,dar nu fac mai mult de 3 serii genuflexiuni,2 fandari si 3 flexia picioarelor din culcat.
|
sus |
|
andy90
Expert member 856 mesaje
|
scris pe 14 dec 2007 00:05 de andy90
pai picioarele sunt picioare.deci da si gambele le fac in aceasi zi.nu am probleme,dar nu fac mai mult de 3 serii genuflexiuni,2 fandari si 3 flexia picioarelor din culcat.
ai dreptate defapt, si eu inainte cand facaem tot asa de putine serii la picioare nu aveam probleme cu gambele la sfarsit..insa la antrenamentul pe care'l urmez acum ma epuizez complet
|
sus |
|
Pagina 1 2 3 4 5 6 7 din 51
| |
Sondaj:
Ce tip de antrenament preferi?
|