Pagina 1 din 1
masco
Newbie 1 mesaje
|
pierderea greutati si cresterea masei musculare
scris pe 14 feb 2006 12:06 de masco
Salut , vreau sa slabesc si in acelasi timp sa pun si masa musculara , ce imi recomandati ?
ce suplimente si ce exerciti
CM
|
sus |
|
Komura
Expert member 659 mesaje
|
Re: pierderea greutati si cresterea masei muscul
scris pe 14 feb 2006 12:46 de Komura
Salut , vreau sa slabesc si in acelasi timp sa pun si masa musculara , ce imi recomandati ?
Asa ceva nu prea se poate. Ori slabesti, ori pui masa musculara.
NO PAIN, NO GAIN.
|
sus |
|
crististrong
Expert member 1117 mesaje
|
Re: Re: pierderea greutati si cresterea masei mu
scris pe 15 feb 2006 00:46 de crististrong
Asa ceva nu prea se poate. Ori slabesti, ori pui masa musculara.
komura are dreptate, desi uceanu facea teorie cum ca acest lucru ar fi posibil.
|
sus |
|
DrAgOn98
Veteran member 241 mesaje
|
Re: pierderea greutati si cresterea masei musculare
scris pe 31 mar 2012 23:29 de DrAgOn98
Va salut!
fac sala de 10 luni dar totusi am crescut doar 1cm cam peste tot maxim 2 dar in forta am crescut mult.
sa fie ca am folosit greutati mari si repetari putine de nu am crescut mai mult si in masa?
Editat de DrAgOn98 pe 31 mar 2012 23:47
-[][][]---[][][]- DrAgOn -[][][]---[][][]-
|
sus |
|
ricardo
Expert member 2204 mesaje
|
scris pe 1 apr 2012 00:11 de ricardo
Va salut!
fac sala de 10 luni dar totusi am crescut doar 1cm cam peste tot maxim 2 dar in forta am crescut mult.
sa fie ca am folosit greutati mari si repetari putine de nu am crescut mai mult si in masa?
...se poate...si alimentatia/odihna pot fi de vina...pentru masa in mod normal se fac intre 8 si 12 repetari, totusi sunt persoane care fac intre 6 si 8 repetari...depinde de fiecare cum i se potriveste mai bine...
www.culturism.ro
www.bodybuilding.com
|
sus |
|
mariofmy
Junior member 22 mesaje
|
scris pe 9 apr 2012 00:51 de mariofmy
...se poate...si alimentatia/odihna pot fi de vina...pentru masa in mod normal se fac intre 8 si 12 repetari, totusi sunt persoane care fac intre 6 si 8 repetari...depinde de fiecare cum i se potriveste mai bine... l-carnitina inainte de antrenament,elimina carbohidratii,creste proteinele(foloseste shake-uri proteice cu putini carbohidratii),alergare dupa antrenamentul cu greutati,alergare 3-4 ori pe sapt 30min la o viteza nu mai mare de 7-8 km/h,este destul de greu ptr k trebuie sa detii controlul alimentelor consumate ptr a consuma carbo cat mai putini,imposibil nu e,ai grija insa:ai nevoi totusi si de carbo astfel nu vei creste in masa insa trebuie consumati in cant mica si doar atunci cand e nevoie
|
sus |
|
basu
Expert member 7247 mesaje
|
scris pe 9 apr 2012 09:08 de basu
l-carnitina inainte de antrenament,elimina carbohidratii,creste proteinele(foloseste shake-uri proteice cu putini carbohidratii),alergare dupa antrenamentul cu greutati,alergare 3-4 ori pe sapt 30min la o viteza nu mai mare de 7-8 km/h,este destul de greu ptr k trebuie sa detii controlul alimentelor consumate ptr a consuma carbo cat mai putini,imposibil nu e,ai grija insa:ai nevoi totusi si de carbo astfel nu vei creste in masa insa trebuie consumati in cant mica si doar atunci cand e nevoie
O intrebare: tu ai dat un raspuns la intrebarea baiatului sau la titlul topicului (daca e posibil asa ceva) ?
PS : Pana la urma indiferent cui ai dat raspunsul ala , ceea ce spui tu este o chestie de stiinta (mare) care nu cred ca o face un sportiv cu 10 luni de sala in spate. Asa ceva este greu de facut.
Puterea vine din interior. Intotdeauna.
|
sus |
|
basu
|
scris pe 9 apr 2012 11:40 de basu
Intrucat imi este greu sa scriu atat am sa postez un articol luat dintr-o publicatie de specialitate , care sper sa -i ajute pe cei care vor sa slabeasca si sa acumuleze masa musculara.
Cardio pentru Body-Builderi.
Pentru ca este aproape imposibil sa avem un fizic definit si reliefat atunci cand vrem sa acumulam masa musculara, majoritatea celor care se tin serios de "sportul cu greutati" alterneaza perioade de crestere in greutate cu perioade de definire. Atunci cand scopul urmarit sunt muschii, antrenamentul cardiovascular ar trebui limitat la sedinta pe saptamana, pentru ca toate caloriile sa fie utilziate pentru construierea musculaturii. Cand ne antrenam pentru definire, exercitiile cardio trebuiesc efectuate de 4 ori pe saptamana, poate chiar mai mult, pentru a arde grasimea acumulata odata cu muschii.
Antrenamentele cardiovasculare sunt cheia unui corp striat si bine definit. Pentru a avea cele mai bune rezultate exista si aici, ca in orice, un set de reguli de care trebuie sa tinem cont.
1. Momentul cand sunt efectuate - Cel mai eficient este sa se faca atrenamentul cardio dimineata, imediat dupa ce ne-am trezit, pe stomacul gol. Dupa 8 ore de somn, organismul este lipsit de glicogen si este nevoie sa foloseasca depozitele de grasime pentru energie. Desi este ideal dimineata, acest antrenament se poate efectua si dupa-masa tarziu, in conditiile in care este respectata o dieta corecta.
2. Intensitatea - La cardio este definita ca procentul din ritmul cardiac maxim, folosit in timpul unui exercitiu. Pentru a arde grasimi cat mai eficient, acest procent trebuie tinut undeva la 65%. Ritmul cardiac maxim poate fi calculat scazand varsta din 220. De exemplu, cineva de 25 de ani are ritmul cardiac maxim 195 (220 - 25). Calculam 65% din 195 si rezulta 126, ritmul cel mai eficient pentru arderea grasimilor. Va puteti masura ritmul cardiac cu centuri special create pentru aceasta, care se fixeaza in jurul pieptului. Unele aparate de execitii cardio sunt prevazute cu senzor cardiac.
3. Durata - Daca sunteti un culturist sau cineva care vrea sa arate bine si sa se mentina in forma, nu va veti antrena sa alergati la un maraton. Ar trebui sa faceti cardio de 4-5 ori pe saptamana, crescand treptat durata in fiecare saptamana cu cate 5 minute, pana ajungeti la 30-35 de minute pe sedinta. Puteti efectua 15-20 de minute de cardio dimineata pe stomacul gol si inca 15-20 dupa terminarea antrenamentului in sala.
4. Incalzirea/revenirea - Sa incepeti direct antrenamentul cardio si sa il terminati la fel de brusc, va pune stres asupra inimii, musculaturii si articulatiilor. Inainte de a incepe faceti putin stretching; cheia evitarii accidentarilor este sa incepeti incet. Trebuie sa ajungeti la intensitatea maxima dorita in 3-5 minute. La fel, la sfarsitul sesiunii cardio, mergeti la pas cateva minute pentru a revenii la ritmul cardiac normal.
5. Nutritia - Indiferent de cat de buna este dieta urmata, nu veti ajunge niciodata la potentialul maxim fara antrenamente cardio. De asemenea, si viceversa este valabila; indiferent cat cardio faceti, fara o dieta adecvata nu veti avea progrese. Ideea clasica este ca pentru a slabi, trebuie sa consumi mai multe calorii decat mananci. Ceea ce este foarte adevarat. Dar in ziua de astazi exista si alte tipuri de diete, precum cea Ketogenica sau Atkins, si multe alte metode care nu tin cont neaparat de numarul caloriilor ci de natura acestora. Puteti alege cea care vi se potriveste cel mai bine, dar important este sa va tineti de ea si sa "trisati" cat mai rar, in special daca se vrea definirea.
6. Suplimentele - Pentru un corp bine definit, suplimentele pot ajuta foarte mult. In perioada de antrenamente intense cardio, sunt recomandate:
multivitamine; ajuta la mentinere si la intarirea sistemului imunitar;
termogenice (fatburner) - cresc metabolismul;
proteina din zer sau aminoacizi - ajuta la arderea grasimilor si mentinerea tesutului muscular;
Exemplu de perioada de definire:
Saptamana 1: 2 antrenamente cardio de 30 de minute, la o intensitate de 55% ;
Saptamana 2: 3 antrenamente cardio de 30 de minute, la o intensitate de 60% ;
Saptamana 3 pana la sfarsit: 4-5 antrenamente cardio de 35 de minute, la o intensitate de 65% .
|
sus |
|
ricardo
|
scris pe 9 apr 2012 15:28 de ricardo
Intrucat imi este greu sa scriu atat am sa postez un articol luat dintr-o publicatie de specialitate , care sper sa -i ajute pe cei care vor sa slabeasca si sa acumuleze masa musculara.
Cardio pentru Body-Builderi.
Pentru ca este aproape imposibil sa avem un fizic definit si reliefat atunci cand vrem sa acumulam masa musculara, majoritatea celor care se tin serios de "sportul cu greutati" alterneaza perioade de crestere in greutate cu perioade de definire. Atunci cand scopul urmarit sunt muschii, antrenamentul cardiovascular ar trebui limitat la sedinta pe saptamana, pentru ca toate caloriile sa fie utilziate pentru construierea musculaturii. Cand ne antrenam pentru definire, exercitiile cardio trebuiesc efectuate de 4 ori pe saptamana, poate chiar mai mult, pentru a arde grasimea acumulata odata cu muschii.
Antrenamentele cardiovasculare sunt cheia unui corp striat si bine definit. Pentru a avea cele mai bune rezultate exista si aici, ca in orice, un set de reguli de care trebuie sa tinem cont.
1. Momentul cand sunt efectuate - Cel mai eficient este sa se faca atrenamentul cardio dimineata, imediat dupa ce ne-am trezit, pe stomacul gol. Dupa 8 ore de somn, organismul este lipsit de glicogen si este nevoie sa foloseasca depozitele de grasime pentru energie. Desi este ideal dimineata, acest antrenament se poate efectua si dupa-masa tarziu, in conditiile in care este respectata o dieta corecta.
2. Intensitatea - La cardio este definita ca procentul din ritmul cardiac maxim, folosit in timpul unui exercitiu. Pentru a arde grasimi cat mai eficient, acest procent trebuie tinut undeva la 65%. Ritmul cardiac maxim poate fi calculat scazand varsta din 220. De exemplu, cineva de 25 de ani are ritmul cardiac maxim 195 (220 - 25). Calculam 65% din 195 si rezulta 126, ritmul cel mai eficient pentru arderea grasimilor. Va puteti masura ritmul cardiac cu centuri special create pentru aceasta, care se fixeaza in jurul pieptului. Unele aparate de execitii cardio sunt prevazute cu senzor cardiac.
3. Durata - Daca sunteti un culturist sau cineva care vrea sa arate bine si sa se mentina in forma, nu va veti antrena sa alergati la un maraton. Ar trebui sa faceti cardio de 4-5 ori pe saptamana, crescand treptat durata in fiecare saptamana cu cate 5 minute, pana ajungeti la 30-35 de minute pe sedinta. Puteti efectua 15-20 de minute de cardio dimineata pe stomacul gol si inca 15-20 dupa terminarea antrenamentului in sala.
4. Incalzirea/revenirea - Sa incepeti direct antrenamentul cardio si sa il terminati la fel de brusc, va pune stres asupra inimii, musculaturii si articulatiilor. Inainte de a incepe faceti putin stretching; cheia evitarii accidentarilor este sa incepeti incet. Trebuie sa ajungeti la intensitatea maxima dorita in 3-5 minute. La fel, la sfarsitul sesiunii cardio, mergeti la pas cateva minute pentru a revenii la ritmul cardiac normal.
5. Nutritia - Indiferent de cat de buna este dieta urmata, nu veti ajunge niciodata la potentialul maxim fara antrenamente cardio. De asemenea, si viceversa este valabila; indiferent cat cardio faceti, fara o dieta adecvata nu veti avea progrese. Ideea clasica este ca pentru a slabi, trebuie sa consumi mai multe calorii decat mananci. Ceea ce este foarte adevarat. Dar in ziua de astazi exista si alte tipuri de diete, precum cea Ketogenica sau Atkins, si multe alte metode care nu tin cont neaparat de numarul caloriilor ci de natura acestora. Puteti alege cea care vi se potriveste cel mai bine, dar important este sa va tineti de ea si sa "trisati" cat mai rar, in special daca se vrea definirea.
6. Suplimentele - Pentru un corp bine definit, suplimentele pot ajuta foarte mult. In perioada de antrenamente intense cardio, sunt recomandate:
multivitamine; ajuta la mentinere si la intarirea sistemului imunitar;
termogenice (fatburner) - cresc metabolismul;
proteina din zer sau aminoacizi - ajuta la arderea grasimilor si mentinerea tesutului muscular;
Exemplu de perioada de definire:
Saptamana 1: 2 antrenamente cardio de 30 de minute, la o intensitate de 55% ;
Saptamana 2: 3 antrenamente cardio de 30 de minute, la o intensitate de 60% ;
Saptamana 3 pana la sfarsit: 4-5 antrenamente cardio de 35 de minute, la o intensitate de 65% .
...foarte bun articol ...
www.culturism.ro
www.bodybuilding.com
|
sus |
|
mariofmy
Junior member 22 mesaje
|
scris pe 9 apr 2012 17:03 de mariofmy
O intrebare: tu ai dat un raspuns la intrebarea baiatului sau la titlul topicului (daca e posibil asa ceva) ?
PS : Pana la urma indiferent cui ai dat raspunsul ala , ceea ce spui tu este o chestie de stiinta (mare) care nu cred ca o face un sportiv cu 10 luni de sala in spate. Asa ceva este greu de facut. imi cer scuze.am raspuns la titlul topicului,am spus si eu k este greu,ce am vrut sa spun a fost k nu e imposibil
|
sus |
|
YzoAndrei
Newbie 5 mesaje
|
scris pe 14 apr 2012 16:33 de YzoAndrei
Buna ziua . As dorii si eu un sfat , am facut sala timp de 3 ani . Inital aveam 100 de kg am pus masa musculara apoi am vrut sa slabesc am stat foarte mult timp nemancat si foarte mult cardio anul trecut pt a salbii vara aceasta ajunsesem sa mai am foarte putin din masa musculara de o facusem si ajunsesem la 66 de kg . Dupa ce am ajuns la 66 de kg am crescut cate 4 kg grasime si ma mentineam pana le faceam in mushchi apoi ma ingrasham iara si tot asa...ideea e ca fara suplimente sau steroizi acum am ajuns la 85-86 de kg si vreo 4-5 kg de grasime sa zic adik am inceput sa fac burtica si se vede putin si pe pectorali intrebarea mea este pot sa dau jos cele 4 kg de grasime si sa cresc in masa fara sa ma tot ingrash si sa cresc abia dupa aceea pt k in perioada de ingrashare sunt foarte nemultumit de aspect si e destul de greu sa dau jos si sa pun permanent grasimea aceea mai ales de pe abdomen asta vara aveam patratzele iar acum abia se mai vad .
|
sus |
|
ricardo
|
scris pe 15 apr 2012 00:15 de ricardo
Buna ziua . As dorii si eu un sfat , am facut sala timp de 3 ani . Inital aveam 100 de kg am pus masa musculara apoi am vrut sa slabesc am stat foarte mult timp nemancat si foarte mult cardio anul trecut pt a salbii vara aceasta ajunsesem sa mai am foarte putin din masa musculara de o facusem si ajunsesem la 66 de kg . Dupa ce am ajuns la 66 de kg am crescut cate 4 kg grasime si ma mentineam pana le faceam in mushchi apoi ma ingrasham iara si tot asa...ideea e ca fara suplimente sau steroizi acum am ajuns la 85-86 de kg si vreo 4-5 kg de grasime sa zic adik am inceput sa fac burtica si se vede putin si pe pectorali intrebarea mea este pot sa dau jos cele 4 kg de grasime si sa cresc in masa fara sa ma tot ingrash si sa cresc abia dupa aceea pt k in perioada de ingrashare sunt foarte nemultumit de aspect si e destul de greu sa dau jos si sa pun permanent grasimea aceea mai ales de pe abdomen asta vara aveam patratzele iar acum abia se mai vad .
...uitandu-ma pe pozele tale imi dau seama ca ai pierdut mult muschi si ai ramas cu destula grasime pe tine, adica nu esti definit doar ai slabit si asta pentru ca nu stii cum se face o dieta...eu chiar acum sunt in pereioada de definire, am slabit 5kg luna asta dar nu am fost flamand niciodata...doar in zilele fara antrenament ma simt mai slabit pentru ca atunci tin carbohidratii la minim...am mai spus-o si o repet, niciodata nu trebuie sa mergi la sala flamand si chiar in perioada de definire trebuie consumati carbo cel putin la masa dinainte si de dupa antrenament (carbo complexi si in cantitati decente)...
www.culturism.ro
www.bodybuilding.com
|
sus |
|
YzoAndrei
Newbie 5 mesaje
|
scris pe 17 apr 2012 13:45 de YzoAndrei
...uitandu-ma pe pozele tale imi dau seama ca ai pierdut mult muschi si ai ramas cu destula grasime pe tine, adica nu esti definit doar ai slabit si asta pentru ca nu stii cum se face o dieta...eu chiar acum sunt in pereioada de definire, am slabit 5kg luna asta dar nu am fost flamand niciodata...doar in zilele fara antrenament ma simt mai slabit pentru ca atunci tin carbohidratii la minim...am mai spus-o si o repet, niciodata nu trebuie sa mergi la sala flamand si chiar in perioada de definire trebuie consumati carbo cel putin la masa dinainte si de dupa antrenament (carbo complexi si in cantitati decente)... nu e chiar asa multa grasime ai vazut e decat dunga mica pe abdomen , tu vorbesti de definire eu in schimb inca nu am terminat masa...eu vreau sa ma fac mult mai mare inainte de a ma apuca de definire...probabil inca un an de masa , ce vroiam eu sa te intreb este daca pot sa scap de burtica aia si sa raman cu masa pe care o am deja si dupaia fara sa mai creasca iara burtica sa cresc in masa si mai mult ...gen sa raman slab si sa creasca doar mushchiu pt k stiu ca oamenii slabi cresc foarte greu
|
sus |
|
ricardo
|
scris pe 17 apr 2012 15:46 de ricardo
nu e chiar asa multa grasime ai vazut e decat dunga mica pe abdomen , tu vorbesti de definire eu in schimb inca nu am terminat masa...eu vreau sa ma fac mult mai mare inainte de a ma apuca de definire...probabil inca un an de masa , ce vroiam eu sa te intreb este daca pot sa scap de burtica aia si sa raman cu masa pe care o am deja si dupaia fara sa mai creasca iara burtica sa cresc in masa si mai mult ...gen sa raman slab si sa creasca doar mushchiu pt k stiu ca oamenii slabi cresc foarte greu
...slabirea localizata este mai mult un vis decat o posibilitate, asa ca nu prea este posibil ceea ce iti doresti tu...iar faptul ca incerci sa-ti gasesti scuze la critica mea nu te ajuta...scuza-ma, dar dupa 3 ani de sala si definire de la 100kg pana la 66kg ,trebuia sa ramai chiar numai fibra , un procent de grasime udeva la 3-4% si esti departe de asa ceva...
www.culturism.ro
www.bodybuilding.com
|
sus |
|
ionutz598
Junior member 39 mesaje
|
scris pe 19 apr 2012 23:20 de ionutz598
Auziti daca alerg pe banda 1 data pe saptamana in jur de 1 ora nu mai mult si fac si antrenamente la sala 3-4 ore pe saptamana,afecteaza cumva dezvoltarea masei musculare?Am un picut de burta si mie frica sa nu ma ingras:d
|
sus |
|
ricardo
|
scris pe 19 apr 2012 23:34 de ricardo
Auziti daca alerg pe banda 1 data pe saptamana in jur de 1 ora nu mai mult si fac si antrenamente la sala 3-4 ore pe saptamana,afecteaza cumva dezvoltarea masei musculare?Am un picut de burta si mie frica sa nu ma ingras:d
...este ok sa alergi pe banda o data pe saptamana la sfarsitul antrenamentului aprox 30 min sau 1 ora dimineata pe stomacul gol, pentru stimularea sistemului cardiovascular si pentru mentinerea stratului adipos la un nivel acceptabil...
www.culturism.ro
www.bodybuilding.com
|
sus |
|
basu
|
scris pe 20 apr 2012 07:44 de basu
Mai bine mai des si mai putin.
|
sus |
|
ionutz598
Junior member 39 mesaje
|
scris pe 20 apr 2012 12:20 de ionutz598
da de acord cu voi,numai pentru a nu face burtica mai mare 1 ora de alergat calumea,viteza destul de mare pe banda ar fi ok pentu a te mentine in greutate:d
|
sus |
|
basu
|
scris pe 20 apr 2012 22:02 de basu
da de acord cu voi,numai pentru a nu face burtica mai mare 1 ora de alergat calumea,viteza destul de mare pe banda ar fi ok pentu a te mentine in greutate:d
Serios ? Asa faci tu ?
|
sus |
|
ionutz598
Junior member 39 mesaje
|
scris pe 20 apr 2012 22:47 de ionutz598
da,de ce suna ciudat?)
|
sus |
|
basu
|
scris pe 21 apr 2012 22:06 de basu
da,de ce suna ciudat?)
Da , este ciudat sa alergi o ora si in felul in care zici ca o faci.
|
sus |
|
ionutz598
Junior member 39 mesaje
|
scris pe 22 apr 2012 14:31 de ionutz598
Afecteaza oarecum dezvoltarea masei musculare daca alerg si fac si antr la sala de forta?
|
sus |
|
basu
|
scris pe 22 apr 2012 17:30 de basu
Afecteaza oarecum dezvoltarea masei musculare daca alerg si fac si antr la sala de forta?
Spui ca ai reprize de alergare intensa de cate o ora. Asa ceva poate afecta cu siguranta obtinerea masei musculare.
|
sus |
|
olteanrares
Newbie 1 mesaje
|
scris pe 22 apr 2012 19:15 de olteanrares
salut,am si eu o intrebare in legatura cu niste suplimente. am facut 5 ani sport de performanta si cam 2 ani de sala.in timpul asta am crescut mult in kg(masa musculara si grasime)neavand o dieta foarte stricta,am 178 cm inaltime si 100 kg.mam gandit sa iau Animal Cuts ,dar mam documentat putin si am vazut ca are multe efecte negative.ma gandesc ca efectele astea apar mai des la oamenii cu anumite probleme,dar vreau sa aud parerea unor persoane care au luat acest supliment si pot vorbii din proprie experienta.va multumesc anticipat!
|
sus |
|
Pagina 1 din 1
| |
|