Pagina 1 din 1
cipi_boy17
Senior member 60 mesaje
|
Spatele
scris pe 11 dec 2007 17:50 de cipi_boy17
Salut
As vrea sa va intreb daca indreptarile cu haltera sunt un exercitiu de baza in vederea dezvoltarii musculaturii spatelui?
Mentionez ca am 17 ani,69 de kg si 1,70.Fac sala de aproximativ 7 luni.
|
sus |
|
PopeyeTheSai
Veteran member 326 mesaje
|
Re: Spatele
scris pe 11 dec 2007 17:54 de PopeyeTheSai
Salut
As vrea sa va intreb daca indreptarile cu haltera sunt un exercitiu de baza in vederea dezvoltarii musculaturii spatelui?
Indreptarile sunt foarte bune pentru spate insa trebuie sa fi cat mai atent la ce greutate bagi in asa fel incat sa executi cat mai corect exercitiul.
|
sus |
|
andy90
Expert member 856 mesaje
|
scris pe 11 dec 2007 18:41 de andy90
Salut
indreptarile ajuta pt regiunea lombara si pt tot corpul intr-un fel deoarece faci cu greutate foarte mare si se elibereaza groth hormone in corp. pt un spate mai lat, mai gros incearca ramatul, tractiuni . indreptari bagi la sfarsitul antrenamentului pentru spate. bafta
"The Iron never lies to you. You can walk outside and listen to all kinds of talk, get told that you're a god or a total bastard. The Iron will always kick you the real deal. The Iron is the great reference point, the all-knowing perspective giver. Always there like a beacon in the pitch black. I have found the Iron to be my greatest friend. It never freaks out on me, never runs. Friends may come and go. But two hundred pounds is
always two hundred pounds."
http://bodyspace.bodybuilding.com/andy90/
|
sus |
|
Lukiano
Veteran member 443 mesaje
|
scris pe 11 dec 2007 20:34 de Lukiano
Salut
prefer sa fac indreptarile pentru biceps femurali nu pentru spate
Consultanta si sfaturi culturism, fitness, nutritie, suplimente, slabire.
|
sus |
|
andy90
Expert member 856 mesaje
|
Re: Re: Spatele
scris pe 11 dec 2007 21:38 de andy90
prefer sa fac indreptarile pentru biceps femurali nu pentru spate
si pt femurali doar asta faci? poti sa alternezi, o sapt faci indreptari femurali, o sapt faci flexii femurali si indreptari pt spate..
"The Iron never lies to you. You can walk outside and listen to all kinds of talk, get told that you're a god or a total bastard. The Iron will always kick you the real deal. The Iron is the great reference point, the all-knowing perspective giver. Always there like a beacon in the pitch black. I have found the Iron to be my greatest friend. It never freaks out on me, never runs. Friends may come and go. But two hundred pounds is
|
sus |
|
cioata_andre
Junior member 14 mesaje
|
scris pe 12 dec 2007 00:19 de cioata_andre
Indreptarile sunt un exercitiu de baza pentru spate. Trebuie sa fi foarte atent in timpul executiei. Trebuie executate corect. Daca nu le executi corect, mai bine nu le faci. Eu obisnuiesc sa fac indreptari la 2 din 3 antrenamente ale spatelui. Le execut fara centura pentru ca ma pot concentra mai bine asupra executiei. De exemplu saptamana asta am facut spate astfel: ramat cu gantera 4 serii a 8-10 repetari cu gantera de 35 kg (din pacate la sala asta nu sunt gantere mai mari); al doilea exercitiu au fost indreptarile cu haltera 8-10 repetari cu 90,100,100,100 kg; iar la al treilea exercitiu am facut tractiuni la hercometru 4 serii (nu afisez greutatea cu care am lucrat pentru ca oricum difera de la o sala la alta si de la o firma producatoare a aparatului la alta)... oricum au fost mari.
Am 25 ani, 176 cm inaltime si 82 kg, iar indreptari pot face linistit cu 120 kg cate 8 repetari. Cu toate acestea, nu folosesc greutati foarte mari cand am bicepsul femural obosit.
|
sus |
|
andy90
Expert member 856 mesaje
|
Re: Re: Spatele
scris pe 12 dec 2007 00:54 de andy90
Indreptarile sunt un exercitiu de baza pentru spate. Trebuie sa fi foarte atent in timpul executiei. Trebuie executate corect. Daca nu le executi corect, mai bine nu le faci. Eu obisnuiesc sa fac indreptari la 2 din 3 antrenamente ale spatelui. Le execut fara centura pentru ca ma pot concentra mai bine asupra executiei. De exemplu saptamana asta am facut spate astfel: ramat cu gantera 4 serii a 8-10 repetari cu gantera de 35 kg (din pacate la sala asta nu sunt gantere mai mari); al doilea exercitiu au fost indreptarile cu haltera 8-10 repetari cu 90,100,100,100 kg; iar la al treilea exercitiu am facut tractiuni la hercometru 4 serii (nu afisez greutatea cu care am lucrat pentru ca oricum difera de la o sala la alta si de la o firma producatoare a aparatului la alta)... oricum au fost mari.
Am 25 ani, 176 cm inaltime si 82 kg, iar indreptari pot face linistit cu 120 kg cate 8 repetari. Cu toate acestea, nu folosesc greutati foarte mari cand am bicepsul femural obosit.
dc nu bagi la indreptari 150 si s faci 3,4 reps? nici la mine la sala nu sunt gantere mai mari de 35..insa am manere din alea pe care pot s pun discuri p o parte si alta si sami fac gantera mai mare
|
sus |
|
gere
Expert member 878 mesaje
|
Re: Re: Re: Spatele
scris pe 12 dec 2007 07:57 de gere
dc nu bagi la indreptari 150 si s faci 3,4 reps? nici la mine la sala nu sunt gantere mai mari de 35..insa am manere din alea pe care pot s pun discuri p o parte si alta si sami fac gantera mai mare
de ce sa nu faca 8 repetari cu 120 si sa faca 3,4 cu 150?e mai bine?
|
sus |
|
cioata_andre
Junior member 14 mesaje
|
Re: Re: Re: Spatele
scris pe 12 dec 2007 12:26 de cioata_andre
Sunt constient ca indreptarile sunt un exercitiu periculos. Prin urmare le fac doar cand sunt odihnit mental si fizic. Pentru asta, obisnuiesc sa dorm o ora dupa-masa, inainte de antrenament (eu fac antrenamentul seara). De asemenea prefer sa fac 8 repetari pentru a fi convins ca lucrez cu o greutate cu care sa nu existe riscul de accidentare. Stiu ca pentru muschi mai mari e indicat sa lucrezi cu greutati cat mai mari, chiar daca faci mai putine repetari. O accidentare in zona lombara (de exemplu o discopatie lombara) m-ar impiedica sa practic acest sport. Asa ca mai bine pun accent pe o executie corecta a exercitiului decat pe utilizarea unor greutati f. mari.
|
sus |
|
mihai3012
Newbie 7 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Spatele
scris pe 12 dec 2007 13:06 de mihai3012
am si io o intrebare!!!in 7 luni se vede ceva diferenta?/
|
sus |
|
gere
Expert member 878 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Spatele
scris pe 12 dec 2007 13:32 de gere
Stiu ca pentru muschi mai mari e indicat sa lucrezi cu greutati cat mai mari, chiar daca faci mai putine repetari.
Pentru muschi mai mari 8 repetari e foarte bine.
3-4 repetari e mai mult pentru forta,iar cum ai spus e un exercitiu la care pot aparea usor accidentarile.
|
sus |
|
Lukiano
|
Re: Re: Re: Re: Re: Spatele
scris pe 12 dec 2007 13:48 de Lukiano
am si io o intrebare!!!in 7 luni se vede ceva diferenta?/
Ce-i cu intrebarea asta?
|
sus |
|
murphy2
Expert member 843 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Spatele
scris pe 12 dec 2007 15:18 de murphy2
Pentru muschi mai mari 8 repetari e foarte bine.
3-4 repetari e mai mult pentru forta,iar cum ai spus e un exercitiu la care pot aparea usor accidentarile.
nu vad la cine si ce sa demonstreze daca 3-4 cu 150 !
120 este bine...atata vreme cat le face in siguranta (pentru ca asta e cea mai importanta) e ok!
sunt convins ca toti ne putem autodepasi dar cu riscuri...mai ales la indreptari.
I know I'm not perfect
-and I don't live to be-
but before you start pointing fingers...
make sure you hands are clean !
|
sus |
|
andy90
Expert member 856 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Spatele
scris pe 12 dec 2007 16:55 de andy90
nu vad la cine si ce sa demonstreze daca 3-4 cu 150 !
120 este bine...atata vreme cat le face in siguranta (pentru ca asta e cea mai importanta) e ok!
sunt convins ca toti ne putem autodepasi dar cu riscuri...mai ales la indreptari.
si ce'o sa faca indreptari q 100kg pana s lasa d sala?
|
sus |
|
Lukiano
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Spatele
scris pe 12 dec 2007 17:34 de Lukiano
pana cand simte ca poate adauga fara sa riste o accidentare
|
sus |
|
gere
Expert member 878 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Spatele
scris pe 12 dec 2007 17:34 de gere
Dar cine a spus ca nu poti creste greutatea folosita daca faci in jur de 8 repetari?.Acuma ca multe articole spun ca pentru forta sunt mai bune putine repetari asta nu inseamna ca nu vei creste in forta si cu mai multe repetari.Nu ma intelege gresit,nu spun ca faci o prostie cu 3-4 repetari(desi sub 4-6 repetari nu cred ca sunt eficiente),dar cum am scris si mai sus,sunt de parere ca pentru masa musculara,sunt mai bune > de 5-6 repetari.
Pentru o serie(exercitiul de fata) la care la a 3-a ridicare esti epuizat ma indoiesc ca poti executa uniform miscarea.
Eu sunt pentru antrenament cu greutati medii.Iar la anumite intervale merg cele cu greutate maxima.
|
sus |
|
Dave
Expert member 962 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Spatele
scris pe 14 dec 2007 19:00 de Dave
andi nu inteleg sfatul asta "3-4 rep cu 150", mai ales pt intreptari care este printre cele mai periculoase exercitii. sa ramana tot timpul la 100 ? cand va simti ca poate duce mai mult cu executia corecta si fara sa-si forteze incheieturile, atunci va creste greutatea.
tu vb de greutati mari ? care te-ai accidentat de prima data cand ai vazut ca ti-a crescut forta de la creatina
|
sus |
|
andy90
Expert member 856 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Spatele
scris pe 14 dec 2007 19:43 de andy90
andi nu inteleg sfatul asta "3-4 rep cu 150", mai ales pt intreptari care este printre cele mai periculoase exercitii. sa ramana tot timpul la 100 ? cand va simti ca poate duce mai mult cu executia corecta si fara sa-si forteze incheieturile, atunci va creste greutatea.
tu vb de greutati mari ? care te-ai accidentat de prima data cand ai vazut ca ti-a crescut forta de la creatina
daca omu poate f bine q 100 dc sa nu mareasca greutatea? si nu vb aiurea..ca nu mam accidentat de prima data cand am luat creatina cred ca am specificat in jurnal ca am fost prost ca nu am facut incalzire
|
sus |
|
Pagina 1 din 1
| |
|