Pagina 1 din 1
bab22
Newbie 2 mesaje
|
pull over
scris pe 1 oct 2008 20:05 de bab22
Am o mica intrebare...pull over este pt piept sau pt spate? Cat la suta trage spatele..si pieptul?? pt c grupa e indicat???
|
sus |
|
Gilu
Expert member 7216 mesaje
|
Re: pull over
scris pe 1 oct 2008 20:57 de Gilu
Am o mica intrebare...pull over este pt piept sau pt spate? Cat la suta trage spatele..si pieptul?? pt c grupa e indicat??? Eu il fac pt spate.Pieptul nu intrala fel de mult ca spatele in miscarea asta.
Cand esti mort nu stii ca esti mort, e greu doar pt ceilalti, la fel si cand esti prost...
Vi s-a sters postul / topicul?
Intrati aici=>
http://www.culturism.ro/forum/antrenament-culturism/regulamentul-forumului-0001.html
Magazin online de suplimente nutritive!
http://www.megaproteine.ro/
Nu raspund in privat, doar pe forum.
|
sus |
|
billy
Senior member 59 mesaje
|
Re: Re: pull over
scris pe 30 dec 2008 23:29 de billy
ce'i acela "pull over"?
nu am probleme cu engleza...da chiar nu'mi dau seama ce inseamna in culturism si cum se face
Cred ca e atributia lui Dumnezeu sa'i ierte. Noi trebuie doar sa aranjam intalnirea.
|
sus |
|
andy90
Expert member 856 mesaje
|
Re: Re: Re: pull over
scris pe 31 dec 2008 08:53 de andy90
ce'i acela "pull over"?
nu am probleme cu engleza...da chiar nu'mi dau seama ce inseamna in culturism si cum se face
scrie pull over pe google si afli tot
"The Iron never lies to you. You can walk outside and listen to all kinds of talk, get told that you're a god or a total bastard. The Iron will always kick you the real deal. The Iron is the great reference point, the all-knowing perspective giver. Always there like a beacon in the pitch black. I have found the Iron to be my greatest friend. It never freaks out on me, never runs. Friends may come and go. But two hundred pounds is
always two hundred pounds."
http://bodyspace.bodybuilding.com/andy90/
|
sus |
|
Spynes
Expert member 1453 mesaje
|
scris pe 2 ian 2009 11:56 de Spynes
Am o mica intrebare...pull over este pt piept sau pt spate? Cat la suta trage spatele..si pieptul?? pt c grupa e indicat???
Ajuta la marirea cutiei toracice(teoretic)
Sunt persoane care il considera un exercitiu care da roade si altii (ca mine) care considera ca este ineficient.
Il poti face ori la piept ori la spate-nu folosesti greutati prea mari -Importanta este miscarea
Il faci ori la inceputul ori la sfarsitul antrenamentului de spate/piept
O descriere relativa: pe plan orizontal (doar spatele sta rezemat pe banca de antrenament)duci o gantera (sustinuta de ambele maini)cu bratele intinse din dreptul pieptului spre spate(nu duci greutatea prea mult ca sa nu stresezi prea mult umeri).Miscarea este lenta si se fac un numar mai mare de repetari
"fuck is a state of mind" by Spynes
|
sus |
|
andy90
Expert member 856 mesaje
|
scris pe 2 ian 2009 12:31 de andy90
Ajuta la marirea cutiei toracice(teoretic)
Sunt persoane care il considera un exercitiu care da roade si altii (ca mine) care considera ca este ineficient.
Il poti face ori la piept ori la spate-nu folosesti greutati prea mari -Importanta este miscarea
Il faci ori la inceputul ori la sfarsitul antrenamentului de spate/piept
O descriere relativa: pe plan orizontal (doar spatele sta rezemat pe banca de antrenament)duci o gantera (sustinuta de ambele maini)cu bratele intinse din dreptul pieptului spre spate(nu duci greutatea prea mult ca sa nu stresezi prea mult umeri).Miscarea este lenta si se fac un numar mai mare de repetari
ineficient pentru marirea cutiei toracice..sau ineficient total?
lucreaza f bine pt spate (cu coatele cat mai departate, duci gantera cat mai jos sa intinzi spatele bine)
"The Iron never lies to you. You can walk outside and listen to all kinds of talk, get told that you're a god or a total bastard. The Iron will always kick you the real deal. The Iron is the great reference point, the all-knowing perspective giver. Always there like a beacon in the pitch black. I have found the Iron to be my greatest friend. It never freaks out on me, never runs. Friends may come and go. But two hundred pounds is
|
sus |
|
Macho
Expert member 1619 mesaje
|
scris pe 2 ian 2009 15:47 de Macho
lucreaza f bine pt spate (cu coatele cat mai departate, duci gantera cat mai jos sa intinzi spatele bine)
si eu cred ca e relativa chestia cu marirea cutiei toracice,eu il simt mai mult ca si un exercitiu de streching la sfarsitul antrenamentului si intradevar intinzi f bine si spatele cu acest exercitiu...
|
sus |
|
Spynes
|
scris pe 2 ian 2009 20:01 de Spynes
exercitiul a fost creat pentru marirea cutiei toracice (scopul lui principal)
Eu cred ca efectul lui (daca exista) este f mic in sensu asta(marirea cutiei toracice).
Cat despre faptu ca lucreaza spatele-sunt de acord cu voi ca il lucreaza INSA sunt exercitii care (din punctul MEU de vedere)lucreaza mai bine spatele decat pullover-ul...
Cum ma si justific:-un exercitiu pretentios(greu de executat in special de incepatori)
-nu poti folosi greutati prea mari(chiar dak vrei sa fortezi)
-EU cel putin nu simt o epuizare musculara 100%
-cel mai apropiat ar fi un exercitiu pentru spate(dar lucreaza si o parte din piept) deci nu pot antrena cum trebuie o grupa pentru ca nu pot folosi nici greutati relativ mari(ca la un ex de baza) si nici nu imi izoleaza un muschi=>exercitiu cu o intensitate redusa
Intensitatea exercitiului se bazeaza in principal pe miscarea sa .Tinerea permanenta in tensiune a muschilului corelata cu miscarea lenta.O astfel de tehnica de lucru din punctul meu de vedere nu este f eficienta
este in schimb un exercitiu care cred k se pliaza bine la antrenamentele HST
In contextul asta eu consider exercitiu ineficient!
|
sus |
|
andy90
Expert member 856 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: pull over
scris pe 2 ian 2009 21:22 de andy90
exercitiul a fost creat pentru marirea cutiei toracice (scopul lui principal)
Eu cred ca efectul lui (daca exista) este f mic in sensu asta(marirea cutiei toracice).
Cat despre faptu ca lucreaza spatele-sunt de acord cu voi ca il lucreaza INSA sunt exercitii care (din punctul MEU de vedere)lucreaza mai bine spatele decat pullover-ul...
Cum ma si justific:-un exercitiu pretentios(greu de executat in special de incepatori)
-nu poti folosi greutati prea mari(chiar dak vrei sa fortezi)
-EU cel putin nu simt o epuizare musculara 100%
-cel mai apropiat ar fi un exercitiu pentru spate(dar lucreaza si o parte din piept) deci nu pot antrena cum trebuie o grupa pentru ca nu pot folosi nici greutati relativ mari(ca la un ex de baza) si nici nu imi izoleaza un muschi=>exercitiu cu o intensitate redusa
Intensitatea exercitiului se bazeaza in principal pe miscarea sa .Tinerea permanenta in tensiune a muschilului corelata cu miscarea lenta.O astfel de tehnica de lucru din punctul meu de vedere nu este f eficienta
este in schimb un exercitiu care cred k se pliaza bine la antrenamentele HST
In contextul asta eu consider exercitiu ineficient!
ai incercat vreodata pullover la cablu, la scripetele de sus?
|
sus |
|
Spynes
|
Re: Re: Re: Re: Re: pull over
scris pe 3 ian 2009 00:00 de Spynes
ai incercat vreodata pullover la cablu, la scripetele de sus? am incercat numai cu gantera!
cu toate astea...scopul exercitiului(marirea cutiei toracice) nu cred ca poate fi atins! indiferent de metoda de executare
daca la scripete merge mult mai bn eu traduc ca lucreaza mai bine spatele:iar aici revin-prefer un ex EXCLUSIV pt spate
Nu vad rostu unui exercitiu care lucreza partial spatele
e o parere personala despre pull over
|
sus |
|
andy90
Expert member 856 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: pull over
scris pe 3 ian 2009 00:41 de andy90
am incercat numai cu gantera!
cu toate astea...scopul exercitiului(marirea cutiei toracice) nu cred ca poate fi atins! indiferent de metoda de executare
daca la scripete merge mult mai bn eu traduc ca lucreaza mai bine spatele:iar aici revin-prefer un ex EXCLUSIV pt spate
Nu vad rostu unui exercitiu care lucreza partial spatele
e o parere personala despre pull over
toate soiurile de tractiuni..tot partial lucreaza spatele.
|
sus |
|
Spynes
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: pull over
scris pe 3 ian 2009 12:41 de Spynes
toate soiurile de tractiuni..tot partial lucreaza spatele. daca tu compari tractiunile cu pullover-ul atunci eu nu mai am nimic de zis
fara suparare mi se pare o aberatie
orice exercitiu de baza pe langa muschii direct vizati antreneaza si muschi sinergici :spate-biceps;piept-triceps-umeri samd
Vad ca nu intelegi ce vreau sa spun(sau te faci)
pulloverul este un exercitiu "facultativ"
tractiunille sunt exercitiul cel mai important pt latire
La exercitiile pt grupele mari (asa cum am spus si mai sus) sunt antrenati si muschi sinergici.
La spate(in primul rand) bicepsul este cel care ajuta (o grupa mica).La ramat ,la tractiuni bicepsul este cel care ajuta in primul rand.
Tu vii cu un exercitiu la care mai lucreza pe langa spate si PIEPTUL(o grupa mare).Intensitatea la care lucrezi spate este evident mai mica
Poate acum intelegi ce am spus cand am folosit sintagma "exclusiv spatele"
|
sus |
|
Spynes
|
scris pe 3 ian 2009 12:47 de Spynes
lucreaza f bine pt spate (cu coatele cat mai departate, duci gantera cat mai jos sa intinzi spatele bine) este evident k o astfel de miscare nu poate reprezenta un exercitiu important pt spate,un exercitiu care sa te duca la epuizare pozitiva.
Asa cum a spus si macho...este f bun pt streching sau pt incalzire
cel putin asta este parerea mea...am dat cred k suficiente argumente
|
sus |
|
billy
Senior member 59 mesaje
|
scris pe 3 ian 2009 13:36 de billy
eu zic ca ajuta si la marirea cutiei toracice.....mormal ca nu o sa iti creasca cutia ca si bicepsul....dar ajuta foarte mult zic eu....si o sa incep sal fac deoarece eu sunt slabutz....si miar prinde bine asa un pic
Cred ca e atributia lui Dumnezeu sa'i ierte. Noi trebuie doar sa aranjam intalnirea.
|
sus |
|
gere
Expert member 878 mesaje
|
scris pe 3 ian 2009 14:14 de gere
este evident k o astfel de miscare nu poate reprezenta un exercitiu important pt spate,un exercitiu care sa te duca la epuizare pozitiva.
Asa cum a spus si macho...este f bun pt streching sau pt incalzire
cel putin asta este parerea mea...am dat cred k suficiente argumente
Sunt si eu de aceasi parere: un exercitiu putin eficient.Ca mareste cutia toracica e sunt de parere ca nu.Intreb eu, cum sa maresti structura scheletului printr-un exercitiu?Nu se poate.Ca mareste masa musculara, da, se poate, dar eu unul nu reusesc sa fac acest exercitiu a.i sa simt muschiul lucrat; ca altii o pot, mai mutl ca sigur.
|
sus |
|
Gilu
Expert member 7216 mesaje
|
scris pe 3 ian 2009 14:15 de Gilu
ai incercat vreodata pullover la cablu, la scripetele de sus? Il fac la fiecare antrenament.
Cand esti mort nu stii ca esti mort, e greu doar pt ceilalti, la fel si cand esti prost...
Vi s-a sters postul / topicul?
Intrati aici=>
http://www.culturism.ro/forum/antrenament-culturism/regulamentul-forumului-0001.html
Magazin online de suplimente nutritive!
http://www.megaproteine.ro/
Nu raspund in privat, doar pe forum.
|
sus |
|
andy90
Expert member 856 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: pull over
scris pe 3 ian 2009 15:08 de andy90
daca tu compari tractiunile cu pullover-ul atunci eu nu mai am nimic de zis
fara suparare mi se pare o aberatie
orice exercitiu de baza pe langa muschii direct vizati antreneaza si muschi sinergici :spate-biceps;piept-triceps-umeri samd
Vad ca nu intelegi ce vreau sa spun(sau te faci)
pulloverul este un exercitiu "facultativ"
tractiunille sunt exercitiul cel mai important pt latire
La exercitiile pt grupele mari (asa cum am spus si mai sus) sunt antrenati si muschi sinergici.
La spate(in primul rand) bicepsul este cel care ajuta (o grupa mica).La ramat ,la tractiuni bicepsul este cel care ajuta in primul rand.
Tu vii cu un exercitiu la care mai lucreza pe langa spate si PIEPTUL(o grupa mare).Intensitatea la care lucrezi spate este evident mai mica
Poate acum intelegi ce am spus cand am folosit sintagma "exclusiv spatele"
nu stiu cat de mult iti intra pieptul la pullover, mai ales daca faci cu coatele departate. miscarea tot din dorsal este, si nu din piept, nu tragi cu pieptul.
ce am vrut eu sa spun e ca nu exista exercitiu care sa lucreze total spatele (adica tot muschii spatelui).
exercitiul asta lucreaza in principal muschii infraspinatus. as putea sa zic ca e un ex de izolare pt aceasta portiune a spatelui, pt ca mai intra si la tracituni cu priza apropiata.
|
sus |
|
sara02
Senior member 51 mesaje
|
scris pe 28 apr 2009 10:32 de sara02
pull over este pt extensia cutiei toracice.
"Dumnezeu a facut pentru barbat un tron, pentru femeie un altar." - Victor Hugo
|
sus |
|
sara02
Senior member 51 mesaje
|
scris pe 28 apr 2009 10:43 de sara02
Sunt si eu de aceasi parere: un exercitiu putin eficient.Ca mareste cutia toracica e sunt de parere ca nu.Intreb eu, cum sa maresti structura scheletului printr-un exercitiu?Nu se poate.Ca mareste masa musculara, da, se poate, dar eu unul nu reusesc sa fac acest exercitiu a.i sa simt muschiul lucrat; ca altii o pot, mai mutl ca sigur.
Dak e facut in adolescenta si cartilajele nu sant calcificate se mareste unghiul lui Louis astfel permite amplitudinea cutiei toracice.La sportivi intotdeauna e mai mare.
|
sus |
|
pa2040
Newbie 5 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: pull over
scris pe 28 apr 2009 15:16 de pa2040
Este bun pt ca intra in zona laterala foarte joasa a spatelui, zona care, dupa parerea mea nu intra la fel de bine cu niciun alt exercitiu.
|
sus |
|
sara02
Senior member 51 mesaje
|
scris pe 28 apr 2009 16:55 de sara02
Este bun pt ca intra in zona laterala foarte joasa a spatelui, zona care, dupa parerea mea nu intra la fel de bine cu niciun alt exercitiu.
lucreaza pe partea posterioara trapezul ,romboizii ,coama rotatorilor,ridicatorul omoplatului(ridica,coboara si apropie omoplatii)marele dorsal ,dintati
pe partea anterioara Muschii anterolaterali ai toracelui Pectorali (în plan superficial)Marele dintat (în plan secundar)Intercostali externi si interni Diafragmul Muschii anterolaterali ai abdomenului Drepti abdominali
Oblici externi folositi de cutia toracica in inspir.
Deci e un exercitiu f complex pt extensia cutiei toracice si respiratie.
|
sus |
|
sara02
Senior member 51 mesaje
|
scris pe 29 apr 2009 12:46 de sara02
toate soiurile de tractiuni..tot partial lucreaza spatele.
la tractiunile se lucreaza marele dorsal cel mai mare muschi al spatelui-care face posibila extensia mainii din humerus.lucreaza partial pt k spatele are multi muschi fiecare cu rolul lui, de asta sant multe ex pt spate sa cuprinda toata suprafata ,in fond culturismul are ex analitice pt fiecare muschi in parte ,nu e global k la celelalte sporturi.
|
sus |
|
zokw
Senior member 63 mesaje
|
scris pe 29 apr 2009 16:57 de zokw
eu fac pull over pt piept...:P
i'm special,u'r nOt!
http://www.youtube.com/watch?v=s1XasE5Wrs8
|
sus |
|
Alin6
Senior member 95 mesaje
|
scris pe 30 apr 2009 21:35 de Alin6
cum faceti pulloveru la cablu ca is curios ? imi descrie cineva ?
|
sus |
|
Pagina 1 din 1
| |
|