Pagina 1 2 3 4 din 4
SmithB
Senior member 56 mesaje
|
Jurnal SmithB
scris pe 20 ian 2015 22:18 de SmithB
Salut din nou. Am avut ceva probleme cu contul vechi asa ca am decis sa-mi fac altul nou si sa-mi deschid un jurnal "curat".
Am 19 ani,mezomorf spre endomorf,188CM,100kg.
Masurile mele actuale sunt urmatoarele:
Anebrat: 37 ; Brat: 41 ; Piept: 112 ; Umeri: 130 ; Coapsa: 68 ; Gamba: 45 ; Talie: 97.
Picioarele le consider cele mai avansate ,fiind masive genetic si avand cea mai mare forta la aceasta parte.Recordul personal la presa fiind de 330kg. Pieptul il consider ca fiind cel mai deficitar unde mi se pare ca evolutia este foarte mica.
Am un an si jumatate de cand practic acest sport ce imi place extrem de mult si incerc sa-i dedic cat de mult timp pot,cea mai lunga fiind aceasta de dupa sarbatorile trecute.Momentan ma antrenez 5 zile pe saptamana(luni,marti,joi,vineri,sambata) dar cel mai probabil in perioada urmataore va trebui sa ma antrenez 4 zile din cauza timpului si a BAC-ului.
Luni: Piept
Marti:Spate
Miercuri:Pauza
Joi:Umeri+trapez
Vineri:Brate
Sambata:Picioare
Din punctul de vedere al antrenamentelor incerc sa le diversific de la o sapatamana la alta sa schimb exercitiile,ordinea dar totusi incerc sa "atac" toate partile muschiului. De exemplu luni cand fac piept o sapatamana incep cu orizontal,urmatoare cu inclinat,urmatoare cu gantere inclinat sau orizontal si tot asa. Nu fac mai mult de 4 exercitii/grupa ,iar la biceps si triceps fac cate 3 exercitii.
Planul meu alimentar actual este urmatorul:
I:
Fulgi de ovaz: 350 Calorii / 10Prot / 7Grasimi / 55Carbo
2xOu de gaina: 250 Calorii / 20Prot / 20Grasimi / 2Carbo
II:
2xBaton Redis Protein-R: 500Calorii / 30Prot / 25Grasimi / 50Carbo sau sandivs cu paine integrala sunca si legume.
III:
(200g)Piept de pui: 300Calorii / 60Prot / 0Grasimi / 0Carbo
(150g)Orez: 500Calorii / 7Prot / 0Grasimi / 120Carbo
(aici pot inlocuii cu cartofi sau alte legume)
IV:
V:
Perle de branza: 80Calorii / 10Prot / 4Grasimi / 0Carbo
Whey
Suplimente: Whey(dupa antrenament),Aminoacizi PN (inainte si dupa antrenament),Creatina PN(dupa antrenament),Dextroza(dupa antrenament),Tribulus(2pastile inainte de antrenament),Taurina(3pastile inainte de antrenament).
Ce parere aveti de planul meu alimentar si antrenamente? Daca mai trebuie sa schimb ceva si ce?
Momentan mi-as dori sa mai pun pe mine pana pe la 105-108kg dupa care sa dau jos pana pe la 92-95 sa fiu cat de cat uscat pana in vara prin Iulie.
|
sus |
|
shift
Expert member 1092 mesaje
|
Re: Jurnal SmithB
scris pe 21 ian 2015 01:04 de shift
Salut din nou. Am avut ceva probleme cu contul vechi asa ca am decis sa-mi fac altul nou si sa-mi deschid un jurnal "curat".
Am 19 ani,mezomorf spre endomorf,188CM,100kg.
Masurile mele actuale sunt urmatoarele:
Anebrat: 37 ; Brat: 41 ; Piept: 112 ; Umeri: 130 ; Coapsa: 68 ; Gamba: 45 ; Talie: 97.
Picioarele le consider cele mai avansate ,fiind masive genetic si avand cea mai mare forta la aceasta parte.Recordul personal la presa fiind de 330kg. Pieptul il consider ca fiind cel mai deficitar unde mi se pare ca evolutia este foarte mica.
Am un an si jumatate de cand practic acest sport ce imi place extrem de mult si incerc sa-i dedic cat de mult timp pot,cea mai lunga fiind aceasta de dupa sarbatorile trecute.Momentan ma antrenez 5 zile pe saptamana(luni,marti,joi,vineri,sambata) dar cel mai probabil in perioada urmataore va trebui sa ma antrenez 4 zile din cauza timpului si a BAC-ului.
Luni: Piept
Marti:Spate
Miercuri:Pauza
Joi:Umeri+trapez
Vineri:Brate
Sambata:Picioare
Din punctul de vedere al antrenamentelor incerc sa le diversific de la o sapatamana la alta sa schimb exercitiile,ordinea dar totusi incerc sa "atac" toate partile muschiului. De exemplu luni cand fac piept o sapatamana incep cu orizontal,urmatoare cu inclinat,urmatoare cu gantere inclinat sau orizontal si tot asa. Nu fac mai mult de 4 exercitii/grupa ,iar la biceps si triceps fac cate 3 exercitii.
Planul meu alimentar actual este urmatorul:
I:
Fulgi de ovaz: 350 Calorii / 10Prot / 7Grasimi / 55Carbo
2xOu de gaina: 250 Calorii / 20Prot / 20Grasimi / 2Carbo
II:
2xBaton Redis Protein-R: 500Calorii / 30Prot / 25Grasimi / 50Carbo sau sandivs cu paine integrala sunca si legume.
III:
IV:
V:
Perle de branza: 80Calorii / 10Prot / 4Grasimi / 0Carbo
Whey
Suplimente: Whey(dupa antrenament),Aminoacizi PN (inainte si dupa antrenament),Creatina PN(dupa antrenament),Dextroza(dupa antrenament),Tribulus(2pastile inainte de antrenament),Taurina(3pastile inainte de antrenament).
Ce parere aveti de planul meu alimentar si antrenamente? Daca mai trebuie sa schimb ceva si ce?
Momentan mi-as dori sa mai pun pe mine pana pe la 105-108kg dupa care sa dau jos pana pe la 92-95 sa fiu cat de cat uscat pana in vara prin Iulie.
Cred ca iti lipsesc cam 800-1000 de calorii pentru a depune masa musculara. Ti-ai calculat necesarul caloric?
Kettler - partenerul tau de antrenament
http://www.kettler.ro/
|
sus |
|
SmithB
Senior member 56 mesaje
|
scris pe 21 ian 2015 10:18 de SmithB
Cred ca iti lipsesc cam 800-1000 de calorii pentru a depune masa musculara. Ti-ai calculat necesarul caloric?
Pai calculatorul mi-a spus 3600cal ca sa imi mentin greutatea actuala deci ca sa pun ar trebui sa am undeva la 4000 dar mi se par tare multe si ma gandesc sa nu pun grasime. Nu mai bine cresc treptat? Si daca ar fi sa ajung la 4000 de calorii pe zi,la ce mese si ce sa mai adaug in plan?
|
sus |
|
shift
|
scris pe 21 ian 2015 12:08 de shift
Pai calculatorul mi-a spus 3600cal ca sa imi mentin greutatea actuala deci ca sa pun ar trebui sa am undeva la 4000 dar mi se par tare multe si ma gandesc sa nu pun grasime. Nu mai bine cresc treptat? Si daca ar fi sa ajung la 4000 de calorii pe zi,la ce mese si ce sa mai adaug in plan?
Avem planurile alimentare prin articole si pe forum. Cresti treptat cu 200-300-500 calorii in surplus, nu stai sub necesarul tau! Testezi si vezi cum iti merge, dar acum cred ca planul tau alimentar ar fi aproape ok si pentru o tipa care vrea sa puna masa musculara.
|
sus |
|
SmithB
Senior member 56 mesaje
|
scris pe 21 ian 2015 12:24 de SmithB
Avem planurile alimentare prin articole si pe forum. Cresti treptat cu 200-300-500 calorii in surplus, nu stai sub necesarul tau! Testezi si vezi cum iti merge, dar acum cred ca planul tau alimentar ar fi aproape ok si pentru o tipa care vrea sa puna masa musculara.
Bun si atunci unde si ce sa-mi adaug? Momentan din pricina scolii nu am timp fizic sa ma adaug o masa.
|
sus |
|
shift
|
scris pe 21 ian 2015 12:32 de shift
Bun si atunci unde si ce sa-mi adaug? Momentan din pricina scolii nu am timp fizic sa ma adaug o masa.
Ti-am spus ca ai jurnale si articole despre alimentatie.
|
sus |
|
SmithB
Senior member 56 mesaje
|
scris pe 21 ian 2015 12:34 de SmithB
Ti-am spus ca ai jurnale si articole despre alimentatie.
Bine. Mersi.
Am ajuns sa am planul acesta alimentar cu ajutorul acestui site/forum/membrii. Deci daca ulterior am pus o intrebare inseamna ca sunt in impas si n-am gasit raspunsul,ca doar nu am intrebat de nebun. Daca are cineva vreo sugestie ,e binevenita.
Editat de SmithB pe 21 ian 2015 12:40
|
sus |
|
SmithB
Senior member 56 mesaje
|
scris pe 21 ian 2015 23:06 de SmithB
Bine. Mersi.
Am ajuns sa am planul acesta alimentar cu ajutorul acestui site/forum/membrii. Deci daca ulterior am pus o intrebare inseamna ca sunt in impas si n-am gasit raspunsul,ca doar nu am intrebat de nebun. Daca are cineva vreo sugestie ,e binevenita.
Aminoacizii(pudra) sa-i iau inainte si dupa antrenament sau toata portia dupa antrenament? Din cate am citit parerile sunt impartite si as vrea sa aud si din partea voastra pro si contra.
Editat de shift pe 22 ian 2015 01:43
|
sus |
|
Gilu
Expert member 7216 mesaje
|
scris pe 21 ian 2015 23:32 de Gilu
Aminoacizii(pudra) sa-i i-au inainte si dupa antrenament sau toata portia dupa antrenament? Din cate am citit parerile aunt impartite si as vrea sa aud si din partea voastra pro si contra. Ideal este inainte si dupa.
Cand esti mort nu stii ca esti mort, e greu doar pt ceilalti, la fel si cand esti prost...
Vi s-a sters postul / topicul?
Intrati aici=>
http://www.culturism.ro/forum/antrenament-culturism/regulamentul-forumului-0001.html
Magazin online de suplimente nutritive!
http://www.megaproteine.ro/
Nu raspund in privat, doar pe forum.
|
sus |
|
SmithB
Senior member 56 mesaje
|
scris pe 21 ian 2015 23:52 de SmithB
Ideal este inainte si dupa.
Am inteles. Si cat sa iau? Eu am amino de la PN iar pe cutie specifica 4g x 3, adica de 3 ori pe zi,inainte si dupa antrenament si inainte de culcare. Antrenamentul meu e seara pe la 20 deci dupa antrenament e "cam" inainte de culcare. Sa iau 6g inainte si 6 dupa?
LE: Daca ai timp sa te uit peste planul meu alimentar si sa-mi zici daca sa mai cresc caloriile pana la 4000 si unde ce sa mai adaug,dar asta fara sa mai pun o masa pentru ca n-am timp fizic dupa cum am specificat mai sus.
Editat de shift pe 22 ian 2015 01:44
|
sus |
|
vladfloryn
Senior member 111 mesaje
|
scris pe 22 ian 2015 01:06 de vladfloryn
LE: Daca ai timp sa te uit peste planul meu alimentar si sa-mi zici daca sa mai cresc caloriile pana la 4000 si unde ce sa mai adaug,dar asta fara sa mai pun o masa pentru ca n-am timp fizic dupa cum am specificat mai sus.
In loc de acea "masa" numarul II care de fapt o poti numi gustare, baga ceva asemanator cu III sau IV. Batoanele le poti consuma pe post de gustari de-alungul zilei. Nu ti-ar strica nici cateva fructe intre mese, chiar daca nu st atat de bogate caloric, sunt importante. Dupa aspectul mesei deduc faptul ca esti la scoala/facultate, deci va trebui sa recurgi la caserole.
Editat de shift pe 22 ian 2015 01:45
|
sus |
|
SmithB
Senior member 56 mesaje
|
scris pe 22 ian 2015 10:28 de SmithB
In loc de acea "masa" numarul II care de fapt o poti numi gustare, baga ceva asemanator cu III sau IV. Batoanele le poti consuma pe post de gustari de-alungul zilei. Nu ti-ar strica nici cateva fructe intre mese, chiar daca nu st atat de bogate caloric, sunt importante. Dupa aspectul mesei deduc faptul ca esti la scoala/facultate, deci va trebui sa recurgi la caserole.
Da,sunt la scoala. Nu am cum sa-mi duc caserole dupa mine,nici unde sa le tin nici cum sa le mananc igienic si nici nu mi-ar pica bine. O alta propunere? Consum fructe intre mese doar ca n-am specificat mere,banane,portocale astea sunt preferatele mele.
|
sus |
|
basu
Expert member 7247 mesaje
|
scris pe 22 ian 2015 11:23 de basu
Da,sunt la scoala. Nu am cum sa-mi duc caserole dupa mine,nici unde sa le tin nici cum sa le mananc igienic si nici nu mi-ar pica bine. O alta propunere? Consum fructe intre mese doar ca n-am specificat mere,banane,portocale astea sunt preferatele mele.
Aia nu se poate, aia nu se poate. Eu nu vad nici un motiv sa nu se poata. Pe asta se bazeaza sportul asta. Altfel ce facem. Propunerea este sa faci sa se poata. Si eu am fost pe la scoala si se putea.
Puterea vine din interior. Intotdeauna.
|
sus |
|
Gilu
|
scris pe 22 ian 2015 12:39 de Gilu
Sa iau 6g inainte si 6 dupa? Minim, as sugera 10g inainte si 10g dupa.
Cand esti mort nu stii ca esti mort, e greu doar pt ceilalti, la fel si cand esti prost...
Intrati aici=>
http://www.culturism.ro/forum/antrenament-culturism/regulamentul-forumului-0001.html
|
sus |
|
Gilu
|
scris pe 22 ian 2015 12:42 de Gilu
Pai calculatorul mi-a spus 3600cal ca sa imi mentin greutatea actuala deci ca sa pun ar trebui sa am undeva la 4000 dar mi se par tare multe si ma gandesc sa nu pun grasime. Nu mai bine cresc treptat? Si daca ar fi sa ajung la 4000 de calorii pe zi,la ce mese si ce sa mai adaug in plan? Este un calcul estimativ, un punct de plecare.
Pot fi prea multe sau prea putine.
Trebuie inceput de la 4000kcal daca vrei sa pui masa si sa modifici in functie de rezultat.
Intrati aici=>
|
sus |
|
Gilu
|
scris pe 22 ian 2015 12:44 de Gilu
LE: Daca ai timp sa te uit peste planul meu alimentar si sa-mi zici daca sa mai cresc caloriile pana la 4000 si unde ce sa mai adaug,dar asta fara sa mai pun o masa pentru ca n-am timp fizic dupa cum am specificat mai sus. As zice sa mai adaugi calorii la masa I si II.
Intrati aici=>
|
sus |
|
SmithB
Senior member 56 mesaje
|
scris pe 22 ian 2015 15:16 de SmithB
Va multumesc amandurora pentru sfaturi. Am sa incerc sa mai aduag la masa I si II calorii si sa vad dupa cum merge. Iar cu Amino am sa-i iau inainte si dupa cate 10g/10g. Inca ceva, Tribulus pot sa iau 2 pastile inainte de antrenament sau pe parcursul zile? Iar Taurina 3 pastile inainte de antre e ok ?
Editat de shift pe 22 ian 2015 15:22
|
sus |
|
SmithB
Senior member 56 mesaje
|
scris pe 28 ian 2015 21:38 de SmithB
Va multumesc amandurora pentru sfaturi. Am sa incerc sa mai aduag la masa I si II calorii si sa vad dupa cum merge. Iar cu Amino am sa-i iau inainte si dupa cate 10g/10g. Inca ceva, Tribulus pot sa iau 2 pastile inainte de antrenament sau pe parcursul zile? Iar Taurina 3 pastile inainte de antre e ok ?
Up pentru postul de mai sus si mai am o intrebare.
Ultima masa dupa sala n-ar trebui sa o schimb in ceva mai consistent? Pe la 21,21 si ceva mananca perle+whey dar la 11 deja mi-e iar foame. Nu ar trebui sa o schimb in ceva mai consistent?
|
sus |
|
SmithB
Senior member 56 mesaje
|
scris pe 1 feb 2015 21:49 de SmithB
Up pentru cele doua posturi de mai sus.
Eu seara dupa antrenament in shake adaug Whey,amino,creatina,dextroza. Astazi am citit mai multe despre dextroza si mi-am dat seama ca eu pun sau cel putin cred ca imi pun prea putina in shake. Eu din cate stiam pana acum dextroza o i-au in combinatie impreuna cu creatina (si nu numai) pentru cresterea indicelui glicemic si asimilarea suplimentelor mai rapid. Chestia e ca eu puneam 40-50g de dextroza in shake adica cam 10g/1g de creatina. Pot sa adaug mai mult? 100 de grame dupa antrenament ? M-ar ajuta cu ceva sau e prea mult?
|
sus |
|
Ciule
Expert member 643 mesaje
|
scris pe 2 feb 2015 08:21 de Ciule
Eu seara dupa antrenament in shake adaug Whey,amino,creatina,dextroza. Astazi am citit mai multe despre dextroza si mi-am dat seama ca eu pun sau cel putin cred ca imi pun prea putina in shake. Eu din cate stiam pana acum dextroza o i-au in combinatie impreuna cu creatina (si nu numai) pentru cresterea indicelui glicemic si asimilarea suplimentelor mai rapid. Chestia e ca eu puneam 40-50g de dextroza in shake adica cam 10g/1g de creatina. Pot sa adaug mai mult? 100 de grame dupa antrenament ? M-ar ajuta cu ceva sau e prea mult?
Pai daca vrei sa adaugi niste ,slana ' pe tine pune ,ca totusi e iarna si tine de cald...
Nu conteaza cum te simti te ridici ,te imbraci si lupti pentru visul tau !
|
sus |
|
basu
Expert member 7247 mesaje
|
scris pe 2 feb 2015 09:24 de basu
Te bazezi prea mult pe chestiuni legate de creatina, dextroza ... Nu astea sunt cheile culturismului.
Puterea vine din interior. Intotdeauna.
|
sus |
|
SmithB
Senior member 56 mesaje
|
scris pe 2 feb 2015 10:37 de SmithB
Te bazezi prea mult pe chestiuni legate de creatina, dextroza ... Nu astea sunt cheile culturismului.
Bun dar si astea ajuta ,nu? De aceea s-au creat,nu am zis ca fac minuni. Am cerut doar un sfat. Ma gandesc la ca experienta ta sau a voastra era simplu sa scrii "ajung 40-50g" sau "pune 100g" ,raspuns care m-ar fii ajutat intr-adevar.
LE:A si nu vreau sa fiu nesimtit ,dar trebuie sa pun 3 intrebari intr-o saptamana ca sa mi se raspunda la una. Nu de nebun mi-am deschis jurnalul ci fiindca am nevoie de ajutor fiind necunoscator in totatlitate in ale acestui sport.
Editat de SmithB pe 2 feb 2015 10:38
|
sus |
|
HuangZ
Veteran member 446 mesaje
|
scris pe 2 feb 2015 10:45 de HuangZ
Bun dar si astea ajuta ,nu? De aceea s-au creat,nu am zis ca fac minuni. Am cerut doar un sfat. Ma gandesc la ca experienta ta sau a voastra era simplu sa scrii "ajung 40-50g" sau "pune 100g" ,raspuns care m-ar fii ajutat intr-adevar.
LE:A si nu vreau sa fiu nesimtit ,dar trebuie sa pun 3 intrebari intr-o saptamana ca sa mi se raspunda la una. Nu de nebun mi-am deschis jurnalul ci fiindca am nevoie de ajutor fiind necunoscator in totatlitate in ale acestui sport.
Ramai la 50g de dextroza, e suficient.
|
sus |
|
SmithB
Senior member 56 mesaje
|
scris pe 2 feb 2015 10:55 de SmithB
Ramai la 50g de dextroza, e suficient.
Ok! Ma poti ajuta si cu cele doua intrebari de mai sus?
|
sus |
|
Ciule
Expert member 643 mesaje
|
scris pe 2 feb 2015 13:09 de Ciule
Prietene ,ti-am mai spus si in privat ,nu trece mai mult de 40 -50 de grame de dextroza , crezi ca iti spun asta doar sa ma aflu in vorba ? Exact cum ti-a spus si basu te' complici prea mult in chestii de nimic,nu astea sunt 'cheia'
Numa'bine !
Editat de Ciule pe 2 feb 2015 13:11
|
sus |
|
SmithB
Senior member 56 mesaje
|
scris pe 2 feb 2015 15:01 de SmithB
Prietene ,ti-am mai spus si in privat ,nu trece mai mult de 40 -50 de grame de dextroza , crezi ca iti spun asta doar sa ma aflu in vorba ? Exact cum ti-a spus si basu te' complici prea mult in chestii de nimic,nu astea sunt 'cheia'
Numa'bine !
Stiu ca mi-ai spus in privat dar vroaim sa cer si parerea altora. Pentru cele doua posturi de mai sus ,nu ma poti sfatui?
|
sus |
|
Ciule
Expert member 643 mesaje
|
scris pe 2 feb 2015 16:18 de Ciule
Up pentru postul de mai sus si mai am o intrebare.
Ultima masa dupa sala n-ar trebui sa o schimb in ceva mai consistent? Pe la 21,21 si ceva mananca perle+whey dar la 11 deja mi-e iar foame. Nu ar trebui sa o schimb in ceva mai consistent?
Up sus - E ok.
Daca ti se face foame ,mananca ...Iti recomand perle de branza +fulgi de ovaz+ o cupa de proteina amestecate totu foarte bun. Tine de foame garantat
Editat de Ciule pe 2 feb 2015 16:20
|
sus |
|
SmithB
Senior member 56 mesaje
|
scris pe 3 feb 2015 00:28 de SmithB
Up sus - E ok.
Daca ti se face foame ,mananca ...Iti recomand perle de branza +fulgi de ovaz+ o cupa de proteina amestecate totu foarte bun. Tine de foame garantat
Dar dupa sala pe la ora 21 beau shake-ul + ultima masa perle de branza cu fulgi sau fara iar pe la 11 iar mi-e foame . Iar as mananc branza? Nu ar trebui sa mananc ceva mai consistent dupa si gata?
|
sus |
|
marius0
Expert member 952 mesaje
|
scris pe 3 feb 2015 03:05 de marius0
Dar dupa sala pe la ora 21 beau shake-ul + ultima masa perle de branza cu fulgi sau fara iar pe la 11 iar mi-e foame . Iar as mananc branza? Nu ar trebui sa mananc ceva mai consistent dupa si gata?
Atunci mananca ceva mai consistent dupa shake si mai tarziu si perlele.
|
sus |
|
SmithB
Senior member 56 mesaje
|
scris pe 3 feb 2015 22:09 de SmithB
Atunci mananca ceva mai consistent dupa shake si mai tarziu si perlele.
Cam ce? Adica ce ar fii cel mai indicat dupa sala? Si daca mananc ceva mai consistent nu cred ca mai nevoie de perle de branza dupa.
|
sus |
|
Pagina 1 2 3 4 din 4
| |
|