Sondaj: Gasiti util continutul acestui topic?
Pagina 1 2 3 4 5 din 10
georgik
Expert member 624 mesaje
|
Re: Coltul incepatorului
scris pe 17 mai 2011 10:27 de georgik
Tocmai ti-ai batut joc de timpul petrecut de mine ca sa scriu acest articol pentru INCEPATORI. Crezi ca are nevoie un incepator sa stie ca e ala izolat si ce este ala concentrat? Poate mai vrei sa le explici si cum se face filtrarea la rece, ca sa-i bagi total in ceata
pai eu cred ca da....un incepator are nevoie sa stie lucrul asta.Pentru un supraponderal care incepe sala si cere proteine si cumpara un gainer nu prea e afacere.
Singura problema ar fi ca tu ai specificat deja foarte bine diferenta in postul tau prin urmare ajutand o groaza de incepatori.
TRAIN!
EAT !
SLEEP!
|
sus |
|
MrDaniel
Newbie 8 mesaje
|
scris pe 20 iun 2011 18:44 de MrDaniel
Legat de recomandarea cantitatii de 200g de gainer pt. ectomorfi (100g dimineata si 100g dupa antrenament), ea se aplica si in zilele fara antrenament? Sau atunci se ia doar o portie dimineata.
Eu sunt ectomorf, fac 3 antrenamente pe saptamana si ma gandesc sa incep sa iau Gigant Pro Mass.
|
sus |
|
methadon_92
Veteran member 202 mesaje
|
scris pe 2 iul 2011 19:36 de methadon_92
sunt bune produsele de la muscle tech ?sunt incepator am luat o luna gigant pro mass shi ma gandesc sa iau produse de la acea firma.multumesc
|
sus |
|
adrianionut
Junior member 32 mesaje
|
scris pe 4 sep 2011 21:37 de adrianionut
sunt bune produsele de la muscle tech ?sunt incepator am luat o luna gigant pro mass shi ma gandesc sa iau produse de la acea firma.multumesc
FOARTE BUN ARTICOLUL , MERSI MULT
|
sus |
|
adrianionut
Junior member 32 mesaje
|
scris pe 4 sep 2011 21:37 de adrianionut
FOARTE BUN ARTICOLUL , MERSI MULT
|
sus |
|
DrAgOn98
Veteran member 241 mesaje
|
scris pe 11 sep 2011 22:02 de DrAgOn98
Probabil cea mai mare nebuloasa cu care m-am intalnit acum 5 ani, cand am luat pentru prima data contact cu nenumaratele suplimente nutritive existente pe piata (eram in SUA atunci), a fost „ce sa iau?”, „ce-mi trebuie MIE, ce trebuie organismului MEU?”, „ce suplimente nutritive au cel mai bun raport pret/calitate?”, „ce suplimente nutritive sa iau care sa fie bune si sa dea rezultate, fara efecte secundare?”. Bineinteles ca am luat de capul meu, asa cum face majoritatea celor care cumpara pentru prima data suplimente. Insa eu am ales binisor: sunt ectomorf si am ales o proteina din zer (100% whey gold standard parca am luat) si amino 2200, dupa care am suplimentat cu niste creatina micronizata de la Universal, care insa nu a avut nici un efect la mine. Dupa ce m-am mai documentat insa despre suplimente nutritive in general, mi-am dat seama ca mie mi-ar fi trebuit un gainer combinat cu niste creatina.
Imi propun in cele ce urmeaza sa realizez un mic ghid al suplimentelor nutritive pentru cei ce se hotarasc sa inceapa a le folosi, in ideea ca poate vor reusi sa nu mai dea banii pe niste produse care nu le sunt deloc indicate si, daca vor sti ce sa ia, nu vor mai blama suplimentele aiurea. Voi incerca sa folosesc un limbaj cat mai simplu si, repet, cele ce urmeaza mai jos sunt valabile exclusiv pentru incepatori. Cei avansati vor folosi produse mai complexe care, daca sunt folosite de cei incepatori, nu vor da rezultatele dorite.
Mai intai: de ce avem nevoie de suplimente nutritive? Pai sa va explic de ce! Atunci cand te duci la sala, depui un efort suplimentar, deci consumi mai multa energie. Ai nevoie de un aport mai mare de nutrienti pentru aceasta energie consumata si mai ai nevoie inca o data de un aport sporit de nutrienti pentru declansarea cresterii masei musculare. Asta inseamna sa mananci mult mai mult decat mananci atunci cand nu faci sala.
Pentru declansarea cresterii in masa musculara ai nevoie de 2-2,5g proteine/kg corp/zi. Deci daca cantaresti 80kg vei avea nevoie de 160 – 200g proteine/zi. Sa spunem ca trebuie sa suplimentezi aportul de proteine in organism cu 100g/zi. Asta ar insemna cam 500g piept de pui la gratar/zi sau cca 15 oua fierte. Sigur, poti manca atat, dar iti vei forta intestinul subtire. Suplimentele nu sunt altceva decat o mancare concentrata. Majoritatea mancarurilor contin minim 70% apa, iar suplimentele contin 0% apa. Sigur, consumand suplimente vei forta putin ficatul si rinichii, insa indiferent ce consumi, fortezi unul din organele interne. Asa ca incearca sa fortezi cat mai putin si consuma nutrienti cu cap!
Hai sa vedem si partea financiara: 500g piept pui + 15 oua = 17 RON. Ca sa obtii 100g proteina dintr-un concentrat proteic te costa intre 10 si 19 RON – am luat ca baza de calcul produsele 100% Whey Protein de la California Fitness si NitroTech Hardcore de la Muscletech. Primul are un raport pret/calitate f bun, iar al 2-lea este poate cea mai puternica proteina existenta pe piata. Dupa cum putem observa, nu poti spune ca faci economie la bani daca te alimentezi suplimentar si nu iei suplimente.
Foarte important: un produs ieftin nu inseamna o super afacere, din contra: un produs ieftin inseamna un produs prost, care nu da rezultate. Veti vedea multe produse la pretul X, care este de 3 ori mai mare decat pretul unui produs asemanator, dar de la alta firma. Nu va pacaliti gandindu-va ca faceti o afacere daca cumparati produsul cel mai ieftin. De fapt, faceti o afacere, dar paguboasa. Sa va explic si de ce: conteaza foarte mult pentru obtinerea performantei calitatea suplimentelor folosite, calitate care rezulta direct din calitatea materiilor prime folosite de producatori, dar si din tipul procesului de fabricare. La proteine de exemplu, majoritatea productorilor cumpara materia prima de la furnizori mondiali (de regula firme de medicamente), iar ei nu fac altceva decat sa le amestece impreuna si sa ambaleze produsul. E ca si cum eu as incerca sa-mi fac o echipa de curse de masini folosind doar loganuri, iar un amic isi face o echipa de curse de masini folosind la parcul auto numai bmw-uri, seat-uri etc. E clar ca pe mine ma va costa mai putin investitia, insa cel care va avea rezultate pozitive va fi el. Degeaba concurez eu cu 3 loganuri si el cu un singur bmw, ca el va iesi primul, iar eu voi fi mereu in umbra lui. Nu ganditi ca: „iau produsul asta ca e la jumătate de pret si iau cantitate dubla fata de celalalt mai scump, ca uite ce multa proteina bag in mine”. Degeaba bagi mult si prost, o persoana care va baga mai putina proteina, dar de calitate, va avea rezultate mai bune. Decat sa iei 100g proteine/zi din suplimente proaste, mai bine iei 50g proteina/zi din suplimente f bune, deoarece 50g proteina buna = REZULTATE, 100g proteina proasta = vizite dese la baie + imbolnavire! Daca iei o proteina buna (si, implicit, mai scumpa) la bani iesi cel mult la acelasi pret, insa rezultatele vor fi impresionante! Daca totusi vrei neaparat acea proteina ieftina, intreaba niste prieteni care au folosit mai multe proteine. Ei iti vor spune daca merita sa dai banii pe ea. Insa, nu uita ceva f important: Un supliment nu are acelasi efect la 2 persoane! Mie imi poate merge f bine cu produsul X, iar tie sa nu-ti mearga deloc cu el!
Pentru incepatori, in functie de tipul somatic al fiecaruia, se recomanda urmatoarele tipuri de suplimente:
1. Proteine, care se impart in:
a) Concentrate proteice (cca 80% proteina, cca 10% carbohidrati)
b) Gainere (concentrate proteice cu cca 60-80% carbohidrati si 10-30% proteine)
2. Creatina, care se gaseste in comert in mai multe forme:
a) Creatina micronizata – pulbere alba, cu granulatie asemanatoare ca marime si textura cu granulatia nisipului, nu se dizolva in apa, insa se amesteca intr-un pahar cu apa pentru a facilita ingerarea. Este cea mai slaba forma de creatina, iar cca 30% din persoane nu o asimileaza
b) Amestecuri patentate de diverse tipuri de creatina si AAKG – reprezinta un amestec de 5-7 tipuri de creatine patentate si carbohidrati
3. Produse pt slabit:
a) Carnitina lichida sau pastile
b) Alte produse de slabit sub forma de pastile
4. Energizante
5. Vitamine si minerale
OK, acum sa iau fiecare tip de produs in parte sa va explic ce face:
1. a) Proteinele sunt „mancarea” muschilor. Ele fac muschiul sa creasca definitiv. La fiecare efort sustinut depus, muschiul se „rupe” in mici fasii. Atunci cand muschiul se repara, aceste fasii rezultate din rupere se lipesc inapoi, generand un volum mai mare al muschiului. Proteinele grabesc foarte mult aceasta refacere si umplu muschiul cu nutrientii necesari cresterii. Exista mai multe tipuri de proteine (zer, lapte, ou, soia, vita etc) dar incepatorii vor folosi doar proteina din zer. Ea este cea mai comercializata proteina si o puteti identifica foarte usor datorita cuvantului „whey” scris pe cutie (whey = zer). Consumul de proteine NU INGRASA si nu cauzeaza IMPOTENTA, cum multe persoane cred. Organismul isi ia atatea proteine cate are nevoie, iar restul le elimina (prin urina, transpiratie etc). De retinut este faptul ca organismul nu poate asimila mai mult de 30-35g proteina la o singura masa. Deci nu luati 100g proteine odata, ca organismul va folosi doar 30% din ele, restul eliminandu-le. Pe fiecare cutie de proteine este trecuta masa unei masuri (cca 25-33 grame) iar mai jos, la informatiile nutritionale (supplement facts) sunt trecute cantitatile din fiecare ingredient, aceste cantitati fiind raportata la o portie (1 sau 2 masuri, depinde de produs). Cu cat produsul contine mai multe proteine/portie, cu atat este ma bun. Majoritatea concentratelor proteice contin cam 75% proteine, adica dintr-o masura de 30g 22,5g sunt proteine (75%). Exista insa si concentrate proteice cu cca 80% concentratie proteica, acestea sunt cele mai bune pentru voi. Concentratele proteice cu peste 80% proteine sunt izolate proteice. La fabricarea lor se folosesc procedee speciale, insa la inceput nu aveti nevoie de ele, deci nu voi intra in detalii. Ideal este sa luati 4 portii de concentrat proteic/zi, adica 4 masuri din acelea pe care le gasiti in interiorul aproape oricarui concentrat proteic. Luati 2 portii (2 masuri echivaland cu 50-65g produs) dimineata la trezire si inca 2 portii imediat dupa antrenament. Recomand sa luati proteina din zer cu apa, nu cu lapte, deoarece proteina din zer are o absorbtie rapida, iar laptele are o absorbtie lenta.
b) Gainerele sunt acele concentrate proteice cu o concentratie majoritara de carbohidrati (popular li se mai zice si carbo). Ele sunt recomandate persoanelor care vor sa puna masa musculara, sa se ingrase, deci ectomorfilor. Deoarece carbohidratii sunt mai ieftini decat proteinele, pretul pe 100g produs este mai mic la gainer decat la un concentrat proteic. Sa nu uitam insa ca gainerul se ia in cantitati mult mai mari decat proteina. O persoana care vrea sa se ingrase trebuie sa ia cam 200g gainer/zi, ceea ce ii va asigura intre 20-60g proteine si 120-160g carbo. Cu cat procentul de proteine dintr-un gainer este mai mare, cu atat acel produs va fi mai bun si, implicit, mai scump. Acest gainer nu trebuie sa inlocuiasca o masa, ci trebuie sa o suplimenteze. Nu trebuie luat imediat inainte sau dupa masa, deoarece proteinele nu vor fi asimilate de organism, iar stomacul si intestinele vor fi fortate fara rost. Ideal este sa luati 100g gainer dimineata, la trezire, pe stomacul gol, la 1 ora dupa asta puteti servi micul dejun (ar fi bine sa includeti cereale cu lapte), iar a 2-a portie de gainer (inca 100g) sa o luati imediat dupa antrenament. Recomand sa luati gainerul cu apa, nu cu lapte, deoarece proteina din zer continuta de gainer are o absorbtie rapida, iar laptele are o absorbtie lenta.
Atat la concentrate proteice, cat si la gainere, nu va luati dupa recomandarile de consum de pe eticheta produselor. Ele trebuie consumate in functie de tipul somatic al dvs, de inaltime, varsta si greutate, precum si de frecventa antrenamentelor pe care le faceti. Producatorii sunt obligati sa precizeze o modalitate de consum, insa este o modalitate generala, care nu se aplica tuturor.
2. a) Creatina micronizata ofera energie la antrenamente si mareste retentia de apa in muschi. Muschii vor parea mai plini insa, atunci cand nu veti mai lua creatina, acestia se vor „dezumfla”. De fapt, ei vor elimina apa retinuta in tesuturile musculare. Important de stiut este faptul ca cca 30% din oameni nu reactioneaza la creatina micronizata (printre care si eu). Nu este recomandata persoanelor care vor sa se defineasca sau sa slabeasca. Creatina se ia in 2 faze: faza de incarcare, care tine cam 5 zile, timp in care se ia portie dubla de creatina, urmata apoi de faza de mentinere, in care se ia portie normala. Dupa cca 2 luni de consum de creatina este recomandat a se face o pauza de minim o luna, pentru a impiedica organismul sa se obisnuiasca cu creatina (daca organismul se obisnuieste cu un anumit produs, nu mai reactioneaza atat de bine la el).
b) Amestecurile patentate de creatine contin, de regula, 5-7 tipuri diverse de creatina, AAKG, un derivat al argininei, precum si o cantitate mare de carbohidrati. Sunt mult mai bune decat creatina micronizata deoarece este o creatina „completa” daca pot spune asa. Se ia dupa antrenament, pentru grabirea refacerii tesutului muscular, precum si pentru cresterea in masa musculara. Nu recomand a se folosi acest gen de produs in combinatie cu un gainer, deoarece veti lua multi carbo din 2 surse diferite de suplimente: atat gainerul, cat si acest tip de creatina contin multi carbohidrati.
3. a) Carnitina este un aminoacid produs de organism care are rolul de a arde grasimile, acest lucru generand energie. In clipa in care cineva consuma Carnitina sau L-Carnitina, acea persoana mareste cantitatea de carnitina din organism, accelerand astfel arderea grasimilor si producerea de energie. Prin urmare, vei fi mai energic, mai alert, mai vioi si … mai slab! Se recomanda a se lua cu 15-30 minute inainte de antrenament, precum si dimineata. Sunt unii producatori care recomanda a s elua si seara, inainte de culcare, insa personal am intalnit mai multe cazuri in care persoanele care consumau carnitina seara aveau probleme in a adormi. Carnitina se gaseste in 3 variante: pastile, praf sau lichid. Cea mai buna este cea lichida, deoarece se absoarbe cel mai repede in organism. Si carnitina praf are o absorbtie rapida datorita faptului ca se dizolva in apa, devenind astfel lichida.
b) Exista pe piata si alte produse de slabit, sub forma de pastile, ceaiuri samd. Majoritatea sunt din extrase de plante, folosind in special ceaiul verde si cel negru ca ingrediente de baza in arderea grasimilor. Atentie insa: unele plante au si efecte secundare, asa ca documentati-va foarte bine asupra fiecarui ingredient din componenta produsului inainte de a-l folosi. Exemplu: de la foarte mediatizatul „Super Slim” (parca asa-i zicea daca nu ma insel) foarte multe persoane s-au simtit rau, au lesinat pe strada samd. Acest produs este facut in China si, la acea vreme, nu avea avizul Institutului de Bioresurse Alimentare. De asemenea, un foarte celebru si bun arzator de grasimi, Hydroxycut Hardcore, a fost gasit vinovat de moartea a cel putin 5 oameni in SUA anul trecut. A fost retras de la vanzare de pe tot globul si inlocuit cu prezentul Hydroxycut Hardcore X care, desi are efecte mai slabe, este mult mai sigur. Nu incercati sa slabiti intr-un ritm foarte alert. Un slabit sanatos presupune timp, vointa si rabdare. Un slabit sanatos presupune pierderea a 1-2kg/luna. Ganditi-va asa: in cat timp ati luat in greutate 30kg pe care vreti sa le dati jos? Probabil in 1-2 ani, nu? Si acum de ce vreti sa le dati jos in 2 luni? Pentru ca vine vara si sunteti disperati ca va va fi rusine sa iesiti pe strada? Daca vreti sa slabiti permanent si sanatos, va recomand sa nu slabiti mai mult de 2 kg/luna. Totul se face cu rabdare!
4. Energizantele sunt produse pe baza de creatina, menite a va da un surplus de energie in timpul antrenamentului. Daca folositi un astfel de produs veti castiga pe 2 parti: va veti mari masa musculara datorita matricei de creatina din componenta produsului, iar la antrenamente veti putea trage mai tare, veti forta muschii sa lucreze mai mult, ceea ce va va oferi rezultate mai bune.
5. Vitaminele si mineralele ar trebui sa fie indispensabile din viata oricui, fie ca face sau nu sport, in special la venirea primaverii si a toamnei, pentru intarirea sistemului imunitar. Ele va vor ajuta sa luati in greutate, dar numai daca va alimentati corespunzator. Vitaminele, ca si produs, nu va vor ingrasa, insa va vor mari apetitul. Daca veti ceda apetitului si veti manca mai mult, va veti ingrasa. Daca insa veti continua sa muncati la fel ca inainte, nu va veti modifica greutatea corporala.
As vrea in continuare sa fac un clasament al producatorilor, dar nu ar fi relevant, deoarece, tineti minte: orice producator face si produse bune, si produse mai putin bune/proaste! Asa ca ma voi multumi sa fac in continuare niste recomandari de produse la fiecare categorie in parte, recomandari bazate in primul rand pe ce am consumat eu, dar si pe ce au consumat amici de-ai mei, pe care i-am observat evoluand. Nu luati in seama ordinea in care le scriu, daca scriu la primul rand un produs nu inseamna neaparat ca ala e cel mai bun. Sau invers, daca un produs e scris ultimul, nu inseamna neaparat ca e cel mai slab din cele recomandate. Pur si simplu le scriu cum mi le amintesc. La care am dat nota in paranteze (de la 1 la 10) reprezinta cat de bine mi-a mers MIE cu acel produs, unde 1 inseamna ca nu m-am impacat deloc cu el, iar 10 inseamna ca mi-a mers foarte bine. Nu este nici o garantie ca si voua va va merge la fel de bine sau rau cu respectivul produs. Unde nu este nota ori nu am consumat, ori nu mai retin cum mi-a mers cu el.
Concentrate proteice din zer:
• Muscletech – Nitrotech Hardcore (7)
• Optimum Nutrition – 100% Whey Gold Standard (8)
• Dymatize – Elite Whey Protein Isolate (10 – am incercat doar varianta lichida, la fiole)
• BSN – Syntha-6 (5)
• California Fitness – 100% Whey Protein
• ASN – HP-100
Gainere:
• Muscletech – Mass Tech (10)
• Dymatize – High Protein Mega Gainer (8)
• Optimum Nutrition – Serious Mass
• Prolab – N-Large2 (5)
• Vitalmax – CFM Gainer 30 (6)
• Universal Nutrition – Gain Fast (8)
• BSN – True Mass (5)
Creatina monohidrat:
• Universal – Creatine Monohydrate
• Vitalmax – Creatine Micronise
• Prolab – Creatine Monohydrate
Amestecuri patentate de creatine:
• Six Star – Hardcore Strength Creatine
• Muscletech – Cell Tech Hardcore (10)
• Muscletech – Creakic (10)
• BSN – Cellmass (4)
• Vitalmax – Creatine HMB Synergy (7)
Carnitine:
• Vitalmax – L-Carnitine 30000 Liquid (10)
• Prolab – L-Carnitine Liquid
• Universal Nutrition – L-Carnitine tablete (7)
Alte produse de slabit:
• Muscletech – Hydroxycut Hardcore (nu se mai fabrica, a fost inlocuit cu Hydroxycut Hardcore X, care este mai slabut)
• Dymatize – Dyma Burn Extreme
Energizante:
• BSN – NO-Xplode (10)
• Gaspari Nutrition – SuperPump 250 (8)
• Muscletech – Nano Vapor (8)
• Universal Nutrition – Storm (6)
Vitamine si minerale:
• Ozone – Extremvit
• Universal Nutrition – Animal Pak
Ca sa va dati seama ce tip somatic sunteti, sa va dau definitia lor in cateva cuvinte lesne de inteles:
• Ectomorf: persoana slaba, care nu se ingrasa oricat ar manca
• Mezomorf: persoana cu un raport optim inaltime/greutate
• Endomorf: persoana plinuta, s eingrasa foarte repede
Ce produse trebuie sa consumati pentru a creste in masa musculara si pentru a ajunge la o greutate normala:
Ectomorfii vor consuma:
• Gainer (cu cat esti mai slab, cu atat mai multi carbo trebuie sa consumi)
• Energizant sau creatina
• Vitamine si minerale
Mezomorfii vor consuma:
• Proteina din zer (poate sa aiba si mai multi carbo)
• Energizant sau creatina
• Vitamine si minerale
Endomorfii vor consuma:
• Proteina din zer cu cat mai putini carbohidrati si grasimi (un izolat proteic din zer este excelent)
• Carnitina lichida sau un alt produs de slabit
foarte bun accest topic
-[][][]---[][][]- DrAgOn -[][][]---[][][]-
|
sus |
|
dolphspeed99
Veteran member 411 mesaje
|
scris pe 12 sep 2011 21:09 de dolphspeed99
un incepator are nevoie sa stie care e diferenta.....nu crezidespre timpul pierdut de tine.....nu e cazul sa discutamcind dai un SFAT,nu iti pierzi timpul...in orice caz ARTICOLUL tau e f bun pt un incepator.
nu cred ca un incepator, care baga toate suplimentele in gama "proteine" are nevoie sa stie de cate tipuri dunt concentratele proteice (concentrate, izolate, hidrolizate etc). Cred ca, pt inceput si doar atat, este suficient sa stie de proteina cu cca 75-80% concentratie proteica (la care fac referire ca si concentrat proteic) si de proteina cu 15-30% concentratie proteica, la care ma refer ca gainer. Mai multe informatii consider ca i-ar baga in ceata. Bineinteles, aceste informatii devin foarte importante cand avansezi in domeniu, insa pt inceput cred ca este ok asa, notiuni mai generale
Nu este vorba de a pierde timpul, sincer mi-a facut placere sa scriu acest articol, si ma ajuta si pe mine f mult: cand primesc intrebari de incepator dau direct linkul de aici si mai vorbesc cu acea persoana numai dupa ce citeste ce am scris. Asa evit sa spun acelasi lucru de n-spe ori, la n-spe persoane. Insa am pierdut ceva timp, sa stii
Ce nu te omoara te face mai puternic!
|
sus |
|
dolphspeed99
|
scris pe 12 sep 2011 21:11 de dolphspeed99
Legat de recomandarea cantitatii de 200g de gainer pt. ectomorfi (100g dimineata si 100g dupa antrenament), ea se aplica si in zilele fara antrenament? Sau atunci se ia doar o portie dimineata.
Eu sunt ectomorf, fac 3 antrenamente pe saptamana si ma gandesc sa incep sa iau Gigant Pro Mass.
Muschii cresc continuu, nu numai in zilele cand faci antrenament. Mai corect spus, muschii cresc IN SPECIAL cand te odihnesti, deci gainerul se ia exact la fel in fiecare zi, indiferent daca este zi de antrenament sau de repaus.
|
sus |
|
dolphspeed99
|
scris pe 12 sep 2011 21:12 de dolphspeed99
foarte bun accest topic
Si trebuia sa dai quote la tot ce am scris eu, ca sa umpli o pagina intreaga?
|
sus |
|
basu
Expert member 7247 mesaje
|
scris pe 12 sep 2011 21:17 de basu
foarte bun accest topic
trage-i un print.
Puterea vine din interior. Intotdeauna.
|
sus |
|
stefanp
Expert member 893 mesaje
|
scris pe 18 oct 2011 22:48 de stefanp
nu cred ca un incepator, care baga toate suplimentele in gama "proteine" are nevoie sa stie de cate tipuri dunt concentratele proteice (concentrate, izolate, hidrolizate etc). Cred ca, pt inceput si doar atat, este suficient sa stie de proteina cu cca 75-80% concentratie proteica (la care fac referire ca si concentrat proteic) si de proteina cu 15-30% concentratie proteica, la care ma refer ca gainer. Mai multe informatii consider ca i-ar baga in ceata. Bineinteles, aceste informatii devin foarte importante cand avansezi in domeniu, insa pt inceput cred ca este ok asa, notiuni mai generale
Nu este vorba de a pierde timpul, sincer mi-a facut placere sa scriu acest articol, si ma ajuta si pe mine f mult: cand primesc intrebari de incepator dau direct linkul de aici si mai vorbesc cu acea persoana numai dupa ce citeste ce am scris. Asa evit sa spun acelasi lucru de n-spe ori, la n-spe persoane. Insa am pierdut ceva timp, sa stii ok,dau eu o bere pt timpul tau pierdut,ok?apropo,ce nu te omoara te...baga in spitalvarianta nouao zi buna.
NU RASPUND LA PM.
|
sus |
|
R1P3R
Senior member 78 mesaje
|
nedumerire
scris pe 12 dec 2011 23:54 de R1P3R
Super articol! Mi-a raspuns la mult intrebari.
Dar numai la intrebarea asta nu mi-a raspuns :
De ce trebuiesc luate proteine dimineata pe stomacul gol?
Nu e mai eficient sa iei o portie dupa sala si una seara inainte de culcare?
Mie asa mi se pare logic...
|
sus |
|
Gilu
Expert member 7216 mesaje
|
Re: nedumerire
scris pe 13 dec 2011 00:19 de Gilu
Super articol! Mi-a raspuns la mult intrebari.
Dar numai la intrebarea asta nu mi-a raspuns :
De ce trebuiesc luate proteine dimineata pe stomacul gol?
Nu e mai eficient sa iei o portie dupa sala si una seara inainte de culcare?
Mie asa mi se pare logic... Si totusi nu vad/pricep logica ta....
Incearca sa-mi explici de ce crezi ca nu este nevoie de supliment primul lucru dimineata.
Cand esti mort nu stii ca esti mort, e greu doar pt ceilalti, la fel si cand esti prost...
Vi s-a sters postul / topicul?
Intrati aici=>
http://www.culturism.ro/forum/antrenament-culturism/regulamentul-forumului-0001.html
Magazin online de suplimente nutritive!
http://www.megaproteine.ro/
Nu raspund in privat, doar pe forum.
|
sus |
|
R1P3R
Senior member 78 mesaje
|
Re: GILU
scris pe 13 dec 2011 00:42 de R1P3R
Pai eu nu am zis ca nu e nevoie, am intrebat doar de ce e nevoie de suplimente primul lucru dimineata. Ca nu stiu de ce ar fi nevoie de ele. Am luat de cateva ori dimineata si imi era greata de la ele. Plus ca eu nu pot sa iau supliment la 8:00 si apoi sa mananc la 9:00. Dupa ce iau supliment imi vine pofta de mancare in minim 2 ore...
|
sus |
|
R1P3R
Senior member 78 mesaje
|
WEIDER
scris pe 13 dec 2011 01:16 de R1P3R
si inca ceva... de weider de ce nu zice nimeni mai nimic pe siteul asta?
|
sus |
|
ricardo
Expert member 2204 mesaje
|
Re: WEIDER
scris pe 13 dec 2011 01:38 de ricardo
si inca ceva... de weider de ce nu zice nimeni mai nimic pe siteul asta?
...probabil pentru ca nu folosesc produse weider, desi este o firma buna de suplimente...
www.culturism.ro
www.bodybuilding.com
|
sus |
|
R1P3R
Senior member 78 mesaje
|
scris pe 13 dec 2011 10:05 de R1P3R
Chiar nimeni de pe forum nu a folosit vreodata Weider? Eu am intrebat de Weider ca din cunostintele mele sunt celebre, dar eu nu stiu cat stiti voi...
Si in continuare intreb : Care e rostul suplimentului dimineata pe stomacul gol? Nu e mai eficient sa iei dupa sala si inainte sa te culci?
|
sus |
|
OuTKasteD
Expert member 627 mesaje
|
scris pe 13 dec 2011 11:20 de OuTKasteD
Chiar nimeni de pe forum nu a folosit vreodata Weider? Eu am intrebat de Weider ca din cunostintele mele sunt celebre, dar eu nu stiu cat stiti voi...
Si in continuare intreb : Care e rostul suplimentului dimineata pe stomacul gol? Nu e mai eficient sa iei dupa sala si inainte sa te culci?
Eu am folosit speed booster de la ei si high mineral stack si pe vremea aia 2006 cand foloseam, stiu ca baietii erau multumiti de mega mass 2000.Eu am fost multumit de weider, in legatura cu suplimentele pe stomacul gol, pentru a creste, corpul are nevoie sa fie intr-o stare anabolica continua, astfel suplimentele alimentare au rolul de a mentine corpul intr-o stare anabolica cat mai mult timp, daca tu iei seara inainte de somn atunci el va fi aproximativ toata noaptea intr-o stare anabolica,apoi dimineata furnizand inca o doza el va continua acest proces, asigurandu-ti o recuperare mai rapida si de asemenea posibilitatea de a pune mai multa masa musculara, gandeste-te ca dupa micul dejun dureaza o perioada de timp pana toti nutrienti sunt asimilati,ori in cazul suplimentelor asimilarea este optima.
Editat de OuTKasteD pe 13 dec 2011 11:24
I love to pump crack, love to stay strapped.
|
sus |
|
R1P3R
Senior member 78 mesaje
|
scris pe 13 dec 2011 11:57 de R1P3R
Ok, in mare am inteles despre ce e vorba. Dupa mai multe ore de lectura am inteles ca ai nevoie practic de 4 tipuri de suplimente ca sa poti creste in masa :
- amino-acizi(BCAA)
- supliment care se ia dupa sala cu continut bogat in carbohidrati
- supliment care se ia inainte de sala cu continut bogat in proteine (gen iso-100)
- vitamine si minerale (cele mai bune sunt cu omega 3)
E bine ce zic?
|
sus |
|
slabutul
Veteran member 224 mesaje
|
scris pe 13 dec 2011 12:51 de slabutul
si inca ceva... de weider de ce nu zice nimeni mai nimic pe siteul asta? iau eu proteine cand imi amintesc nu am avut probleme si sunt si bune la gust.
|
sus |
|
R1P3R
Senior member 78 mesaje
|
scris pe 13 dec 2011 13:36 de R1P3R
iau eu proteine cand imi amintesc nu am avut probleme si sunt si bune la gust.
Eu inteleg ce zici, dar am nevoie de info pentru postul de mai sus, cu cele 4 tipuri de suplimente
|
sus |
|
Undisputed
Expert member 527 mesaje
|
scris pe 13 dec 2011 20:43 de Undisputed
Ok, in mare am inteles despre ce e vorba. Dupa mai multe ore de lectura am inteles ca ai nevoie practic de 4 tipuri de suplimente ca sa poti creste in masa :
- amino-acizi(BCAA)
- supliment care se ia inainte de sala cu continut bogat in proteine (gen iso-100)
E bine ce zic? cel mai bine iti iai un gainer pentru inceput gen GFX+niste glutamine+niste vitamine&minerale. Pentru inceput e tot de ce ai nevoie.
|
sus |
|
sZoTaK
Expert member 2711 mesaje
|
scris pe 13 dec 2011 21:34 de sZoTaK
- amino-acizi(BCAA)
E bine ce zic? cu BCAA sunt de acord, cu vitamine iar..insa eu stiam invers..adica inainte de sala iti trebuie o masa mai bogata in carbo cu index glicemic scazut(orez fiert de exemplu) si proteina cu absorptie mai lenta(piept de pui) , iar dupa antrenament proteina cu absorptie rapida(whey) plus carbo cu index glicemic ridicat( dextroza)
http://www.myfitnesspal.com/food/diary/szotak94
nu mai intrebati chestii aiurite pe privat, ca nu raspund!
|
sus |
|
ricardo
Expert member 2204 mesaje
|
scris pe 13 dec 2011 21:51 de ricardo
Eu inteleg ce zici, dar am nevoie de info pentru postul de mai sus, cu cele 4 tipuri de suplimente
...suplimente importante in perioada de masa musculara:
1.complex de vit si min
2. shake carbo-proteic (este ideal daca contine si 5g glutamina +5 g creatina)
3.enzime digestive
4. omega 3
5. proteina cu abs lenta pentru noapte
te mai pot ajuta preworkt-urile(jack3d, no-explode, attack, storm etc) sau alte si alte suplimente... si apropo de weider, pe mine nu ma tenteaza deloc sa incerc produse de la ei, un top firme ale caror produse le utilizez eu ar fi:
1.optimum nutrition
2.bsn nutrition
3.gaspari nutrition
4. usp labs
5.ultimate nutrition, universal nutrition, dymatize si scitec...
www.culturism.ro
www.bodybuilding.com
|
sus |
|
basu
Expert member 7247 mesaje
|
scris pe 13 dec 2011 22:44 de basu
- amino-acizi(BCAA)
E bine ce zic?
toata chestia este sa nu te opresti aici cu cititul. ca mai ai cate ceva de priceput.
Puterea vine din interior. Intotdeauna.
|
sus |
|
R1P3R
Senior member 78 mesaje
|
scris pe 13 dec 2011 23:29 de R1P3R
Ok deci uitati ce sunt hotarat sa iau :
http://www.megaproteine.ro/Proteine-masa-musculara/ON-Serious-Mass-5-4-kg/
- o doza dupa sala si una seara inainte sa ma culc(dimineata nu vreau sa iau si punct, ca nu vreau eu)
http://www.megaproteine.ro/Creatina/Dymatize-Creatine-300-gr/
- 5g cu jumatate de ora inainte de sala
http://www.megaproteine.ro/Vitamine-si-minerale/ON-Opti-Men-90-capsule/
- o vitamina dimineata si una la pranz dupa masa(ma gandesc sa nu iau si seara pentru ca dau si energie vitaminele astea si eu si asa nu dorm bine).
Chestiile astea de sus mi le-a recomandat un angajat de la megaproteine.ro prin serviciul de consultanta gratuit. Am mai citit si pe bodybuilding.com si sunt in top50 cele mai bune produse toate! Mi s-a mai recomandat si glutamina, dar deja devin mult prea multe si nu o sa stau tot timpul cu atatea dupa mine, ca sincer nu prea am chef nici sa ma indop. Asa ca eu zic ca aceste 3 produse contin cam tot ce e nevoie pentru inceput.
Acuma va rog pe voi sa ziceti daca e bine cum am gandit si daca nu, poate ma corectati. Mersi frumos!
Editat de R1P3R pe 13 dec 2011 23:29
|
sus |
|
R1P3R
Senior member 78 mesaje
|
scris pe 13 dec 2011 23:32 de R1P3R
Ideea e ca nu vreau sa fac nici exces si sa ma umflu "artificial" ca sa zic asa. Eu ce am enumerat mai sus oricum mi se par multe produse, dar le combin cred eu optim si binenteles, pentru tipul meu de organism.
Editat de R1P3R pe 13 dec 2011 23:32
|
sus |
|
Pagina 1 2 3 4 5 din 10
| |
Sondaj:
Ce tip de antrenament preferi?
|