Pagina 1 din 1
Kleampa
Junior member 15 mesaje
|
Intru in supraantrenament?
scris pe 19 sep 2004 09:39 de Kleampa
Salut.
Am si eu o probleme.Ma duc la sala cam de 1 saptamana,dar am observat ca muschii de la picioare ma obosesc prea rau si sunt deja f. dezvoltati si am hotarat sa lucrez numai de la brau in sus.
Credeti ca daca fac 5 zile pe saptamana numai de la mijloc in sus intru in supraantrenament?
Daca nu ma fac "mare" ma sinucid la 25 ani.
Glumeam!!!
|
sus |
|
Anonim
Guest
|
Re: Intru in supraantrenament?
scris pe 19 sep 2004 10:47 de Anonim
Salut.
Am si eu o probleme.Ma duc la sala cam de 1 saptamana,dar am observat ca muschii de la picioare ma obosesc prea rau si sunt deja f. dezvoltati si am hotarat sa lucrez numai de la brau in sus.
Credeti ca daca fac 5 zile pe saptamana numai de la mijloc in sus intru in supraantrenament?
pai intr-o saptamana cate antrenamente pt. trenul inferior ai facut?si ce anume exact.e adevarat ca antrenamentele astea sunt cele mai obositoare,intrucat sunt implicati cei mai mari si mai puternici muschi din corp.dar asta e valabil pt. toata lumea.si in nici un caz nu trebuie eliminate exercitiile pt. picioare.daca lucrezi intr-o sala poti sa schimbi usor aparatele si evident numarul de seturi, repetari, greutati.de exemplu la genoflexiuni, mai ales la cele libere, se respira foarte greu si asta aceentueaza starea de oboseala.daca zici ca mergi la sala doar de 1 saptamana,nu fa genoflexiuni,cel putin nu libere.la preasa orizontala se respira cel mai usor ca si la masina de flexie/extensie a genunchiului.la presa inclinata respiri mai dificil ca la cea plana, dar mult mai usor ca la geno.
geno sunt exercitii pt. avansati, care deja au coapsele si muschii spatelui puternici si astfel sunt feriti de accidentari.majoritatea celor ce au inceput cu geno au probleme destul de mari cu genunchii,spatele inferior si articulatia coxofemurala.asta e un fel de top.
totusi ideea asta ti-a venit tie sau te-ai contaminat din sala, unde vezi asa ceva foarte des?
5 zile /sapt pt. trenul superior e mult pt. oricine, deci clar va fi supraantrenament.3 e prea destul.
ar mai fi o posibilitate si anume o problema de sanatate preexistenta la plamani, cord, pancreas, circulatie slab dezvoltata, etc.
|
sus |
|
EugeN
Senior member 50 mesaje
|
Re: Re: Intru in supraantrenament?
scris pe 19 sep 2004 23:17 de EugeN
1.Te duci la sala de o saptamina si deja ai picioare prea mari???Te felicit cu contaminarea cu un virus caracteristic incepatorilor(daca nu ma gresesc referindu-ma la tine) sub denumirea"ampicioaremaridarcutiatoracicaingusta".P ai sa stii ca nu vei avea niciodata niste miini masive daca nu vei avea si picioare bine dezvoltate.Ai masurat diametrul coapsei?
2.Da de ce nu de 7 ori pe saptamina , poate 10 ori ar fi mai bine? Limita frecventei salii de antrenament este de 3 ori .Inca mai bine ar fi de 2 ori.
3.In fine un sfat prietenesc : nu fa mai mult de 6 exercitii per antrenament daca nu vrei sa intri in supraantrnament!
4.Parca ti-am dat cartea, acolo este totul descris.
|
sus |
|
dOvi
Guest
|
Intru in supraantrenament
scris pe 20 sep 2004 00:25 de dOvi
nu nu intri in supraantrenament
daca te-ai decis sa lucrezi numai partea superioara a corpului(desi nu prea cred ca faci bine) pe o perioada de 5 zile iti poti imparti grupele musculare in asa fel incat vei avea 1 saptamana la dispozitie pentru recuperare
poti face in fiecare zi o grupa sau doua(biceps,triceps,antebrat,spate,abdomen,piept,umeri) - dar nu te sfatuiesc sa excluzi picioarele (nu ai cum intr-o sapt. sa fi atins "limita genetica" asta daca vrei sa faci serios culturism
in plus ai grija de la cine iei sfaturi - exista multe creaturi contrariate care dau sfaturi din lipsa de ocupatie
roaga-i pe cei care te sfatuiesc sa-si argumenteze sfatul vei vedea ca multi nu stiu
P.S.
eugen cum ai dedus "limita frecventei salii"
care ii legatura dintre 6 exercitii/antrenament si supraantrenament ???
|
sus |
|
EugeN
Senior member 50 mesaje
|
Re: Intru in supraantrenament
scris pe 20 sep 2004 20:28 de EugeN
nu nu intri in supraantrenament
daca te-ai decis sa lucrezi numai partea superioara a corpului(desi nu prea cred ca faci bine) pe o perioada de 5 zile iti poti imparti grupele musculare in asa fel incat vei avea 1 saptamana la dispozitie pentru recuperare
poti face in fiecare zi o grupa sau doua(biceps,triceps,antebrat,spate,abdomen,piept,umeri) - dar nu te sfatuiesc sa excluzi picioarele (nu ai cum intr-o sapt. sa fi atins "limita genetica" asta daca vrei sa faci serios culturism
in plus ai grija de la cine iei sfaturi - exista multe creaturi contrariate care dau sfaturi din lipsa de ocupatie
roaga-i pe cei care te sfatuiesc sa-si argumenteze sfatul vei vedea ca multi nu stiu
P.S.
eugen cum ai dedus "limita frecventei salii"
care ii legatura dintre 6 exercitii/antrenament si supraantrenament ???
1.Creaturi contrariate???
Raspuns la P.S.
2.Dar tu vrei sa spui ca de 2 ori , max. 3 ori pe saptamina e prea putin???
3.Legatura dintre 6 exercitii si supraantrenament am dedus-o dupa exemplul propriu si a prietenilor mei din sala.Unul din ei a luat 10 kg in 7 luni (fara grasime caci vad ca deamu' te pregatesti sa scrii ca aceasta a avut loc pe contul grasimii acumulate... ah da si fara nici un fel de suplimente prostesti.Pur si simplu trebuie sa consumi norma zilnica de proteine,grasimi,glucide...pentru un culturist).
Chiar ar vrea sa inteleg cum este posibil sa faci mai mult de 2 antrenamente per saptamina cu adevarat grele(nu ca celea facute de majoritatea).Sau poate tu,dovi,esti un supraom?)
|
sus |
|
dOvi
Guest
|
Intru in supraantrenament
scris pe 23 sep 2004 04:42 de dOvi
Raspuns la P.S.
3.Legatura dintre 6 exercitii si supraantrenament am dedus-o dupa exemplul propriu si a prietenilor mei din sala.Unul din ei a luat 10 kg in 7 luni (fara grasime caci vad ca deamu' te pregatesti sa scrii ca aceasta a avut loc pe contul grasimii acumulate... ah da si fara nici un fel de suplimente prostesti.Pur si simplu trebuie sa consumi norma zilnica de proteine,grasimi,glucide...pentru un culturist).
Chiar ar vrea sa inteleg cum este posibil sa faci mai mult de 2 antrenamente per saptamina cu adevarat grele(nu ca celea facute de majoritatea).Sau poate tu,dovi,esti un supraom?)
mai eugen observ din sfaturile date de tine pe forum ca tu esti ala fara "vlaga"
daca tu nu poti face 3 antrenamente pe sapt. nu inseamna ca cei care fac 4-5 sunt anormali sau "supraoameni"
ia gandeste-te ca unii au ani buni de antrenament in spate si ca urmare a acestui fapt au o forta, rezistenta, concentrare mult mai buna decat un incepator
nu stiu de cat timp "lucrezi" tu dar din ceea ce sustii legat de antrenament, suplimente pot deduce(desi s-ar putea sa gresesc) ca nu "te dau hainele afara" asa ca exemplul tau nu este unul prea convingator
|
sus |
|
Kleampa
Guest
|
scris pe 23 sep 2004 13:21 de Kleampa
Inainte sa ma duc la sala aveam cvadricepsi di gambele destul de dezvoltate avand in vedere faptul ca merg pe bicicleta 3 ore din zi cand sunt la tara.Acum scriu de la sala dar cand ajung acasa o sa masor sa imi spuneti daca e suficient pt inaltimea si greutatea mea.
|
sus |
|
EugeN
Senior member 50 mesaje
|
scris pe 23 sep 2004 22:26 de EugeN
Raspuns la P.S.
mai eugen observ din sfaturile date de tine pe forum ca tu esti ala fara "vlaga"
daca tu nu poti face 3 antrenamente pe sapt. nu inseamna ca cei care fac 4-5 sunt anormali sau "supraoameni"
ia gandeste-te ca unii au ani buni de antrenament in spate si ca urmare a acestui fapt au o forta, rezistenta, concentrare mult mai buna decat un incepator
nu stiu de cat timp "lucrezi" tu dar din ceea ce sustii legat de antrenament, suplimente pot deduce(desi s-ar putea sa gresesc) ca nu "te dau hainele afara" asa ca exemplul tau nu este unul prea convingator
-Hainele "nu ma dau afara" dar mai am o gramada de timp pentru infaptuirea acestui scop.
-dovi mai ginteste-te si la aceia care mai au si alte treburi de facut in afara de sala(lectii,serviciu,familia...).Banii le mai trebuie si p-u alte chestii (nu numai pe suplimente si chestii de genu' asta).Sfaturile mele sint indreptate mai mult spre ei (99%).Dupa sistema care incerc sa o raspindesc incepatorii se antreneaza in primele 3-6 luni de 3 ori pe saptamina ,deoarece antrenamentele inca nu sint asa de intensive ca la avansati.In a doua etapa antrenamentul se reduce la 2 ori pe saptamina deoarece sint folosite numai exercitii grele in numar de 5-6 pe antrenament ,p-u tot corpul,si deoarece sint pusi la lucru practic toti muschii
perioada de supercompensatie se mareste.Cei ce se antreneaza de 4-5 ori pe saptamina pot sa te asigur ca nu sint in stare sa lucreze la maxim la fiecare antrenament(deaceea am si presupus ca esti supraom ) ).Atunci de ce sa frecventezi sala de mai multe ori daca nu lucrezi la maxim?(intrebare mai mult retorica).
P.S.
E mult mai usor sa presupui ca sint un incepator decit sa incerci sa anlizezi logic ceia ce spun.
As vrea sa-ti pun personal o intrebare : de la ce cresc muschii?(Raspunsul sa fie al tau explicit si succint.Fragmente rupte din carti sau alte surse nu sint binevenite.).
p.p.s
Cred ca te antrenezi dupa sistema splitului pe care la fel nu o recunosc ca sistem eficient.
|
sus |
|
dOvi
Guest
|
:)
scris pe 24 sep 2004 01:47 de dOvi
-Hainele "nu ma dau afara" dar mai am o gramada de timp pentru infaptuirea acestui scop.
-dovi mai ginteste-te si la aceia care mai au si alte treburi de facut in afara de sala(lectii,serviciu,familia...).Banii le mai trebuie si p-u alte chestii (nu numai pe suplimente si chestii de genu' asta).Sfaturile mele sint indreptate mai mult spre ei (99%).Dupa sistema care incerc sa o raspindesc incepatorii se antreneaza in primele 3-6 luni de 3 ori pe saptamina ,deoarece antrenamentele inca nu sint asa de intensive ca la avansati.In a doua etapa antrenamentul se reduce la 2 ori pe saptamina deoarece sint folosite numai exercitii grele in numar de 5-6 pe antrenament ,p-u tot corpul,si deoarece sint pusi la lucru practic toti muschii
perioada de supercompensatie se mareste.Cei ce se antreneaza de 4-5 ori pe saptamina pot sa te asigur ca nu sint in stare sa lucreze la maxim la fiecare antrenament(deaceea am si presupus ca esti supraom ) ).Atunci de ce sa frecventezi sala de mai multe ori daca nu lucrezi la maxim?(intrebare mai mult retorica).
P.S.
E mult mai usor sa presupui ca sint un incepator decit sa incerci sa anlizezi logic ceia ce spun.
As vrea sa-ti pun personal o intrebare : de la ce cresc muschii?(Raspunsul sa fie al tau explicit si succint.Fragmente rupte din carti sau alte surse nu sint binevenite.).
p.p.s
Cred ca te antrenezi dupa sistema splitului pe care la fel nu o recunosc ca sistem eficient.
nu cred ca ai experienta necesara sa creezi sisteme de antrenament la varsta si experienta ta in plus esti si subiectiv, ceea ce cred ca ii o combinatie urata
faptul ca nu ai bani de suplimente nu inseamna ca is proaste sau ineficiente
apoi: cum sa faci 5-6 exercitii/zi cand tu ai 4-5 grupe/zi de antrenament (conform programului tau pentru avansati)
mai mult nu trebuie sa lucrezi la maxim tot timpul - nu stiu daca stiai dar exista mai multe principii de antrenament, nu doar unul si in functie de principiu vei lucra sau nu la intensitate maxima (deci intrebarea ta retorica ii mai mult proasta)
iar referitor la "Cred ca te antrenezi dupa sistema splitului pe care la fel nu o recunosc ca sistem eficient" - mersi pentru portia zilnica de ras
esti mult prea filozof pentru mine
eu cand am zis ca esti incepator nu am gresit, tu ai gresit cand ti-ai imaginat "sistema mea"
si acum mai in gluma mai in serios, ideile tale de genu "recunosc acest sistem sau nu" ma fac sa cred ca ai dubla personalitate, te crezi cumva urmatorul weider?
ca sa las sarcasmul la o parte, de cat timp te antrenezi ?
(ii o intrebare extrem de edificatoare si relevanta)
|
sus |
|
Anonim
Guest
|
Re: Re: Intru in supraantrenament
scris pe 24 sep 2004 03:34 de Anonim
Raspuns la P.S.
P.S.
p.p.s
Hello,
My name is eugen shi maninc fasole toata ziua shi frec bastonu mai dau shi gaze citeodata ...pe culturism.ro ca sunt ciumegu puly
|
sus |
|
EugeN
Senior member 50 mesaje
|
un raspuns structurat lui dovi
scris pe 24 sep 2004 20:36 de EugeN
1.Nu e niciodata devreme sa-ti creezi o sistema a ta deoarece numai tu stii mai bine ce ti se potriveste personal.Insasi sistema nu e a mea , e creata pe principii din cartea BRAWN dar exercitiile le-am ales individual.
2."nu cred ca ai experienta necesara sa creezi sisteme de antrenament la varsta si experienta ta in plus esti si subiectiv, ceea ce cred ca ii o combinatie urata
" .N-am inteles chestia cu combinatia urita.
3.Faptul ca suplimentele nu sint necesare nu rezulta din lipsa banilor(care pot fi economisiti fara nici o dauna p-u masa musculara).
4."cum sa faci 5-6 exercitii/zi cand tu ai 4-5 grupe/zi de antrenament (conform programului tau pentru avansati)
".Lamurire rogramul p-u avansati nu consta in divizarea prosteasca(fie si din punctul meu de vedere)a corpului in grupe de muschi.La un antrenament se implica toti muschii.
5."mai mult nu trebuie sa lucrezi la maxim tot timpul - nu stiu daca stiai dar exista mai multe principii de antrenament, nu doar unul si in functie de principiu vei lucra sau nu la intensitate maxima (deci intrebarea ta retorica ii mai mult proasta)
".N-am primit raspunsul la intrebarea : cum cresc muschii? Partial asta ar fi raspunsul la chestia cu intensitate maxima!
6."mersi pentru portia zilnica de ras
esti mult prea filozof pentru mine".Imi pare bine ca te-ai amuzat caci risul prelungeste viata(cel putin asa se spune).
7."eu cand am zis ca esti incepator nu am gresit, tu ai gresit cand ti-ai imaginat "sistema mea" ".Ca sa fii mai convingator in ceea ce afirmi ar fi mai bine sa argumentezi concret de ce sistema propusa de mine ii asa de prosta si de ce a ta ii asa de excelenta , decit sa incerci sa ghicesti cine sint eu ,si afirmind fara nici un argument ca sint incepator ,lamuresti astfel ca tot ce spun nu este corect.Asta ar fi cel mai simplu ca sa inchei discutia fara argumentele concrete.
8."si acum mai in gluma mai in serios, ideile tale de genu "recunosc acest sistem sau nu" ma fac sa cred ca ai dubla personalitate, te crezi cumva urmatorul weider".Revezi punctul 7 . Prin ideile de genu "recunosc acest sistem sau nu" imi exprim parerea proprie.Si rog pe viitor sa nu fiu comparat cu Raul Suprem din culturism.
9."ca sa las sarcasmul la o parte, de cat timp te antrenezi ?
(ii o intrebare extrem de edificatoare si relevanta)
".Te-as ruga sa eviti intrebarile de genul asta nu din cauza ca nu vreau sa raspund ci din cauza ca sintem pe NET si orice vorba spusa de mine,tine si altii poate fi exagerata.Asa ca nimic edificator nu vad in intrebarea pusa.
P.S.
Inca o data te rog sa argumentezi concret afirmatiile tale (nu prin chestii de genu "tu esti incepator iar eu is buricul pamintului" si astept raspunsul la intrebarea cu cresterea muschilor.
|
sus |
|
EugeN
Senior member 50 mesaje
|
Raspuns mai putin structurat anonimului
scris pe 24 sep 2004 20:38 de EugeN
Fakk you !!! >
|
sus |
|
dOvi
Guest
|
Fara titlu
scris pe 24 sep 2004 22:40 de dOvi
Fakk you !!! >
|
sus |
|
dOvi
Guest
|
scris pe 24 sep 2004 23:01 de dOvi
observ ca esti cam greu de cap si nu ajungem nici unde cu argumente ca tu le ai pe ale tale
"nu as vrea sa te jignesc" dar unii au ani buni de antrenament, sute si mii de ore de documentare si inca mai au de invatat - si tu vi cu impresii de revolutionar in culturism?
dupa sfaturile pe care le dai si "logica" cu care argumentezi nu esti folositor pe forum, te-as sfatui sa te apuci de alt sport ca nu ai valoare nici macar simbolica
vad ca nu intelegi si nu esti de acord cu lucrurile pe care altii le considera invechite, si io ca prost ce sunt, incerc sa te conving
tu esti naiv sau prost ?
de fapt nici nu stiu de ce iti raspund la post-uri?
|
sus |
|
razvanm
Junior member 48 mesaje
|
Re: :)
scris pe 25 sep 2004 06:15 de razvanm
Urmaresc dezbaterea de pe acest thread si am vazut argumentatiile amandorura, EugeN si dOvi.
Daca vreti sa aflati parerea mea, aceasta este ca amandoi aveti dreptate, insa va referiti la lucruri diferite. dOvi se refera la o persoana care are destul timp si bani, poate chiar si pentru steroizi, o nutritie de calitate, cu o mostenire genetica favorabila, si care poate astfel sa obtina rezultate maximale. Pe de alta parte, EugeN sustine punctul de vedere al unei persoane care dupa ce munceste pe rupte, mananca pe apucate, vine acasa si isi mai gaseste si copilul plangand si merge cu el la doctor, mai are si nevasta problemele ei la care trebuie sa o ajute, de-abia daca mai gaseste cateva ore pe saptamana pentru antrenament. Este evident pericolul de supraantrenament la o astfel de persoana, odihna este esentiala pentru cresterea musculara.
Intrebarea mea este cand dezbaterea a trecut de pragul rational si a ajuns o problema personala? (vezi adjectivele din post-uri...)
Live here and now.
razvanm@hotmail.com
|
sus |
|
EugeN
Senior member 50 mesaje
|
Re: Re: :)
scris pe 25 sep 2004 10:41 de EugeN
Urmaresc dezbaterea de pe acest thread si am vazut argumentatiile amandorura, EugeN si dOvi.
Daca vreti sa aflati parerea mea, aceasta este ca amandoi aveti dreptate, insa va referiti la lucruri diferite. dOvi se refera la o persoana care are destul timp si bani, poate chiar si pentru steroizi, o nutritie de calitate, cu o mostenire genetica favorabila, si care poate astfel sa obtina rezultate maximale. Pe de alta parte, EugeN sustine punctul de vedere al unei persoane care dupa ce munceste pe rupte, mananca pe apucate, vine acasa si isi mai gaseste si copilul plangand si merge cu el la doctor, mai are si nevasta problemele ei la care trebuie sa o ajute, de-abia daca mai gaseste cateva ore pe saptamana pentru antrenament. Este evident pericolul de supraantrenament la o astfel de persoana, odihna este esentiala pentru cresterea musculara.
Intrebarea mea este cand dezbaterea a trecut de pragul rational si a ajuns o problema personala? (vezi adjectivele din post-uri...)
NU stiu cum tie razvanm ti s-a parut ,dar daca ai observat dovi niciodata nu a putut da un argument concret cu referinta la antrenament.Tot ce el sustine este ca eu sint "cam greu de cap ","nu esti folositor pe forum","te-as sfatui sa te apuci de alt sport ca nu ai valoare nici macar simbolica
","tu esti naiv sau prost ?
".Ce vreau sa spun eu este ca domnul in cauza nu incearca sa dea contraargumente la sistemul meu de antrenament si la toate ideile mele ci pur si simplu sustine ca sint incepator ,invechit s.a.Vezi vreun argument pe aici? eu nu vad. Este un mod foarte simplu sa scapi de raspunsuri fara argumentare .
In loc sa raspunda concret la postul meu precedent tipul se limiteaza la raspunsuri de genul : "observ ca esti cam greu de cap si nu ajungem nici unde cu argumente ca tu le ai pe ale tale
"nu as vrea sa te jignesc" dar unii au ani buni de antrenament, sute si mii de ore de documentare si inca mai au de invatat - si tu vi cu impresii de revolutionar in culturism?
dupa sfaturile pe care le dai si "logica" cu care argumentezi nu esti folositor pe forum, te-as sfatui sa te apuci de alt sport ca nu ai valoare nici macar simbolica
vad ca nu intelegi si nu esti de acord cu lucrurile pe care altii le considera invechite, si io ca prost ce sunt, incerc sa te conving
tu esti naiv sau prost ?".
Iar ultima fraza :"de fapt nici nu stiu de ce iti raspund la post-uri?" arata ca pur si simplu s-a predat.
P.S.
Mai dovi ,daca ai atitia ani buni de antrenament ,de ce nu poti sa ma contrazici la concret???
S-au poate e o injosire pentru tine sa discuti cu "prostii si naivii"???
P.P.S.
Ravzanm putin nu ai inteles la ce persoane ma refer. Eu ma refer la un om obisnuit care vrea sa devina puternic in ciuda faptului ca are o multime de treburi de rutina pe linga antrenament(scoala,serviciul si numaidecit familia).
|
sus |
|
dOvi
Guest
|
scris pe 26 sep 2004 01:50 de dOvi
asta a fost ultimul meu post pe culturism.ro
bafta tuturor
-----------------
dovi@go.ro
|
sus |
|
Anonim
Guest
|
Re: :)
scris pe 26 sep 2004 16:54 de Anonim
asta a fost ultimul meu post pe culturism.ro
bafta tuturor
-----------------
dovi@go.ro
face careva misto sau chiar e scris de dovi?
|
sus |
|
Pagina 1 din 1
| |
|