Pagina 1 2 3 4 5 din 5
basu
Expert member 7247 mesaje
|
Re: Jurnal mrm
scris pe 13 iul 2012 18:57 de basu
problema e ca asa antrenezi fiecare grupa odata la 7 zile. adica 52 de antrenamente/ an. pur si simplu nu provoci suficient stimul pentru a fi nevoit sa astepti 7 zile. asta e teoria...
sZoTaK-ule , mult nu inseamna neaparat mai bine. De fapt aproape intotdeauna inseamna mai rau. Stiu destui care au trecut la antrenarea picioarelor la 10 zile pt ca si la o sapatamana era prea des si/sau prea mult. Si abea dupa aia lucrurile au inceput sa mearga spre uriasa uimire a tuturor.
Puterea vine din interior. Intotdeauna.
|
sus |
|
basu
|
scris pe 13 iul 2012 19:00 de basu
pai baietii vorbeau aici ieri despre trei.
Care sunt alea trei sZoTaK-ule ? Chiar si din punctul de vedere al segmentului osos fix a data tragi ca sa aduci antebratul spre brat si o data tragi sa aduci bratul spre antebrat. Adica prima data discuti de toata gama de flexii de antebrate cu supinatii cu tot si o data discuti de intreaga gama de tractiuni. Care este al trei-lea unghi ?
|
sus |
|
sZoTaK
Expert member 2711 mesaje
|
scris pe 13 iul 2012 20:23 de sZoTaK
Care sunt alea trei sZoTaK-ule ? Chiar si din punctul de vedere al segmentului osos fix a data tragi ca sa aduci antebratul spre brat si o data tragi sa aduci bratul spre antebrat. Adica prima data discuti de toata gama de flexii de antebrate cu supinatii cu tot si o data discuti de intreaga gama de tractiuni. Care este al trei-lea unghi ? nu te lua de mine... eu's ala care face un exercitiu doar..
Editat de sZoTaK pe 13 iul 2012 20:23
http://www.myfitnesspal.com/food/diary/szotak94
nu mai intrebati chestii aiurite pe privat, ca nu raspund!
|
sus |
|
sZoTaK
|
scris pe 13 iul 2012 20:25 de sZoTaK
sZoTaK-ule , mult nu inseamna neaparat mai bine. De fapt aproape intotdeauna inseamna mai rau. Stiu destui care au trecut la antrenarea picioarelor la 10 zile pt ca si la o sapatamana era prea des si/sau prea mult. Si abea dupa aia lucrurile au inceput sa mearga spre uriasa uimire a tuturor. voi incerca si asa. dar probabil ca nu o voi face asa des, cum am scris intr-un loc. adica nu voi face:
luni-u, marti-l, miercuri-p, joi-u, vineri-l, unde u=upper, l=lower si p=pauza, ci mai degreaba voi face:
luni-u, marti-pauza, miercuri-l, joi-pauza, vineri-l, saptamna viitoare: luni-l, marti-pauza, miercuri-u, joi pauza, vineri-lower. si tot asa
|
sus |
|
nicu_ivan
Expert member 899 mesaje
|
scris pe 13 iul 2012 20:39 de nicu_ivan
Care sunt alea trei sZoTaK-ule ? Chiar si din punctul de vedere al segmentului osos fix a data tragi ca sa aduci antebratul spre brat si o data tragi sa aduci bratul spre antebrat. Adica prima data discuti de toata gama de flexii de antebrate cu supinatii cu tot si o data discuti de intreaga gama de tractiuni. Care este al trei-lea unghi ?
Eu am zis 3 unghiuri.... dar am zis prost. Am vrut sa zic trei pozitii, dar merg si doua. Dar ideal cica ar fi: stretch, mid-range si contracted. Adica ceva de genu:
Flexii cu ganetre - plan inclinat, Flexii cu bara din picioare, Flexii la banca Scott (asta e doar un exemplu).
Life sucks.... but in a beautifull kinda way
|
sus |
|
nicu_ivan
Expert member 899 mesaje
|
scris pe 13 iul 2012 20:40 de nicu_ivan
problema e ca asa antrenezi fiecare grupa odata la 7 zile. adica 52 de antrenamente/ an. pur si simplu nu provoci suficient stimul pentru a fi nevoit sa astepti 7 zile. asta e teoria...
O data la 7 zile este perfect. Mai des de atat este prea dea. Evident asta e doar opinia mea, ma pot insela.
Editat de nicu_ivan pe 13 iul 2012 20:41
|
sus |
|
basu
|
scris pe 13 iul 2012 21:42 de basu
Eu am zis 3 unghiuri.... dar am zis prost. Am vrut sa zic trei pozitii, dar merg si doua. Dar ideal cica ar fi: stretch, mid-range si contracted. Adica ceva de genu:
Flexii cu ganetre - plan inclinat, Flexii cu bara din picioare, Flexii la banca Scott (asta e doar un exemplu).
Am inteles. A fost o problema de exprimare. O bagam la categoria lucruri lamurite. Dar indraznesc sa imping lucrurile mai departe de atat si sa spun ca in cazul antrenarii spatelui lucrurile stau altfel. Dar evident asta poate ca vom discuta la un topic potrivit daca cineva va dorii.
|
sus |
|
basu
|
scris pe 13 iul 2012 21:43 de basu
O data la 7 zile este perfect. Mai des de atat este prea dea. Evident asta e doar opinia mea, ma pot insela.
O foarte buna si completa experimentare poate aduce lamurire in acest subiect.
|
sus |
|
sZoTaK
|
scris pe 13 iul 2012 21:48 de sZoTaK
O foarte buna si completa experimentare poate aduce lamurire in acest subiect. Brandon a spus ca el a vazut castiguri foarte bune pe urma acestei rutini...
|
sus |
|
sZoTaK
|
scris pe 13 iul 2012 21:49 de sZoTaK
Am inteles. A fost o problema de exprimare. O bagam la categoria lucruri lamurite. Dar indraznesc sa imping lucrurile mai departe de atat si sa spun ca in cazul antrenarii spatelui lucrurile stau altfel. Dar evident asta poate ca vom discuta la un topic potrivit daca cineva va dorii. nu putem compara spatele cu bicepsul....
|
sus |
|
nicu_ivan
Expert member 899 mesaje
|
scris pe 13 iul 2012 22:42 de nicu_ivan
Brandon a spus ca el a vazut castiguri foarte bune pe urma acestei rutini...
Daca a zis Brandon... insemna ca asa o fi.... )))))
Glumesc eu personal am vazut castiguri foarte bune la mai multe persoane... chiar si aici pe formul majoritatea aplica o rutina de genul fiecare grupa o data pe saptamana, unii dintre ei au progrese chiar foarte bune.
|
sus |
|
sZoTaK
|
scris pe 13 iul 2012 22:55 de sZoTaK
Daca a zis Brandon... insemna ca asa o fi.... )))))
Glumesc eu personal am vazut castiguri foarte bune la mai multe persoane... chiar si aici pe formul majoritatea aplica o rutina de genul fiecare grupa o data pe saptamana, unii dintre ei au progrese chiar foarte bune. uite...sigur ca orice functioneaza, daca esti constant. ideea e ce functioneaza CEL MAI BINE
|
sus |
|
nicu_ivan
Expert member 899 mesaje
|
scris pe 13 iul 2012 23:27 de nicu_ivan
uite...sigur ca orice functioneaza, daca esti constant. ideea e ce functioneaza CEL MAI BINE
Pai ce intelegi tu prin "cel mai bine"?... eu inteleg sa fie solicitat muschiul "de jur imprejur"... poate iar m-am exprimat prost... dar nu imi vine in cap exprimare mai buna decat "de jur imprejur".
|
sus |
|
ricardo
Expert member 2204 mesaje
|
scris pe 13 iul 2012 23:52 de ricardo
uite...sigur ca orice functioneaza, daca esti constant. ideea e ce functioneaza CEL MAI BINE
...oare de ce toti culturistii profesionisti antreneaza grupele 1 data /saptamana ?...
www.culturism.ro
www.bodybuilding.com
|
sus |
|
ricardo
Expert member 2204 mesaje
|
scris pe 13 iul 2012 23:57 de ricardo
...poate nu ar trebuii pentru o anumita grupa sa atepti 7 zile, dar sa nu uitam ca avem destule grupe musculare care trebuie antrenate , iar daca te antrenezi cu adevarat si nu doar muti greutatile prin sala, atunci organismul tau are nevoie de odihna pentru refacere, in caz contrar cel mai probabil va aparea supraantrenamentul...
www.culturism.ro
www.bodybuilding.com
|
sus |
|
sZoTaK
|
scris pe 13 iul 2012 23:57 de sZoTaK
...oare de ce toti culturistii profesionisti antreneaza grupele 1 data /saptamana ?... http://www.aworkoutroutine.com/training-each-muscle-group-once-per-week/
|
sus |
|
nicu_ivan
Expert member 899 mesaje
|
scris pe 14 iul 2012 01:52 de nicu_ivan
http://www.aworkoutroutine.com/training-each-muscle-group-once-per-week/
Am citit tot articolul ala. Imi pare ca e scris din perspectiva unui om care nu intelege ca atunci cand vorbim de cresterea masei musculare ideal nu insemna cat mai mult.
In articol zice ca atunci cand lucrezi fiecare grupa o zi pe saptamana, trebuie sa lucrezi volum mare ca sa vezi rezultate. FALS. Sunt atatia oameni care se antreneaza cu Blood&Guts a lui Dorian Yates. Antrenament care merge pe ideea 1 grupa/1 data pe saptamana.... si lucreaza volum foarte mic.
Chiar Dorian Yates a castigat 6 titluri de Mr. Olympia cu un astfel de antrenament.... deci presupunerea ca 1 data pe saptamana necesita volum mare este falsa.
Tot articolul imi pare scris fara sens... zice ca daca lucrezi o data pe saptamana ai doar 52 de antrenamente care stimuleaza cresterea pe cand daca lucrezi de 2 ori ai 104 antrenamente. Pai da, dar daca lucrezi serios cele 104 de antrenemante te suprantrenezi.... si daca le lucrezi upper/lower atunci nu castigi nimica.... ca degeaba ai 104 antrenamente ca stimulezi muschii mai putin sau maxim la fel ca in cele 52 serioase.
Zice in articol ca numarul de 7 zile este ales total arbitrar prin faptul ca atata dureaza o saptamana. Sunt dacord... exista programe planificate pe 10 zile... sau pe alt numar de zile.... dar ideea e ca 7 zile sunt suficiente pt recuperare, pe cand 3 zile nu sunt suficiente.
Editat de nicu_ivan pe 14 iul 2012 01:59
|
sus |
|
sZoTaK
|
scris pe 14 iul 2012 11:53 de sZoTaK
In articol zice ca atunci cand lucrezi fiecare grupa o zi pe saptamana, trebuie sa lucrezi volum mare ca sa vezi rezultate. FALS. nu asta scrie. citez: "The key to making a once-per-week training frequency work is ensuring that you provide enough of the right training stimulus during that one weekly workout to actually warrant not training that muscle group again for an entire week."
|
sus |
|
nicu_ivan
Expert member 899 mesaje
|
scris pe 14 iul 2012 16:14 de nicu_ivan
nu asta scrie. citez: "The key to making a once-per-week training frequency work is ensuring that you provide enough of the right training stimulus during that one weekly workout to actually warrant not training that muscle group again for an entire week."
citez din articol "So, to make this frequency work, volume (exercises, sets, reps) per muscle group would need to be high enough to allow you to maintain the progress made from workout to workout "
|
sus |
|
sZoTaK
|
scris pe 14 iul 2012 18:04 de sZoTaK
citez din articol "So, to make this frequency work, volume (exercises, sets, reps) per muscle group would need to be high enough to allow you to maintain the progress made from workout to workout " da...cel mai probabil a scris asta deoarece intr-un articol recomanda niste numere, cum ca acolo ar trebui sa se incadreze un antrenament pe o saptamana: adica pt grupele mari intre 60-120 repetari parca etc.. in fine, n-are rost sa mai comentam...eu o s-o pun la probe, sa vad cum merge, dar dupa cum am zis, probabil varianta in care fiecare grupa e antrenata odata la aprox. 5 zile. apropo..cum faceti voi sa subliniati propozitiile acelea?
|
sus |
|
mrm
Junior member 33 mesaje
|
scris pe 14 iul 2012 19:07 de mrm
pentru a slabi un kilogram, cate calorii trebuie sa ard pe zi?
|
sus |
|
sZoTaK
|
scris pe 14 iul 2012 19:17 de sZoTaK
pentru a slabi un kilogram, cate calorii trebuie sa ard pe zi? La un deficit caloric de 500 de calorii / zi se pierd 0,5 kg / saptamana. La un deficit caloric de 750 calorii / zi, se pierd 0,75 kg / saptamana, iar maximul admis este deficitul caloric de 1000 calorii / zi, atunci cand se pierde 1 kg pe saptamana.
|
sus |
|
mrm
Junior member 33 mesaje
|
scris pe 14 iul 2012 19:41 de mrm
La un deficit caloric de 500 de calorii / zi se pierd 0,5 kg / saptamana. La un deficit caloric de 750 calorii / zi, se pierd 0,75 kg / saptamana, iar maximul admis este deficitul caloric de 1000 calorii / zi, atunci cand se pierde 1 kg pe saptamana.
deci la sala, pe parcursul antrenamentului cam cate calorii ard? alerg dupa la banda sau bicicleta pana ard 300 calorii si acasa sar coarda cam 15-20 de minute + 2 cani ceai verde.Ar fi de preferat in loc de sarit coarda sa ma duc la innotat sau as putea sa le fac pe amandoua? daca pun niste poze cu abdomenul meu iti poti face o idee cam in cat timp va disparea grasimea? mersi frumos
|
sus |
|
sZoTaK
|
scris pe 14 iul 2012 20:18 de sZoTaK
deci la sala, pe parcursul antrenamentului cam cate calorii ard? alerg dupa la banda sau bicicleta pana ard 300 calorii si acasa sar coarda cam 15-20 de minute + 2 cani ceai verde.Ar fi de preferat in loc de sarit coarda sa ma duc la innotat sau as putea sa le fac pe amandoua? daca pun niste poze cu abdomenul meu iti poti face o idee cam in cat timp va disparea grasimea? mersi frumos nimeni nu e capabil de asa ceva
|
sus |
|
mrm
Junior member 33 mesaje
|
scris pe 14 iul 2012 20:25 de mrm
nimeni nu e capabil de asa ceva
nu imi poti spune nici cam cate calorii ard in timpul antrenamentului ,in cele 15-20 de minute de sarit coarda la un ritm destul de accelerat si mentinut(cu pauza de 20-40 de secunde dupa 100 150 de sarituri)si nici daca sa las coarda in favoarea innotului? ce se intampla daca ajung la un deficit caloric mai mare de 1000 pe zi?
|
sus |
|
sZoTaK
|
scris pe 14 iul 2012 20:28 de sZoTaK
nu imi poti spune nici cam cate calorii ard in timpul antrenamentului ,in cele 15-20 de minute de sarit coarda la un ritm destul de accelerat si mentinut(cu pauza de 20-40 de secunde dupa 100 150 de sarituri)si nici daca sa las coarda in favoarea innotului? ce se intampla daca ajung la un deficit caloric mai mare de 1000 pe zi? habar n-am cum arata antrenamentul tau, n-am de unde sa stiu. nu e sanatos sa te infometezi.
|
sus |
|
mrm
Junior member 33 mesaje
|
scris pe 14 iul 2012 20:32 de mrm
habar n-am cum arata antrenamentul tau, n-am de unde sa stiu. nu e sanatos sa te infometezi.
ma gandeam sa fortez putin sa am un deficit de 1500 poate ajung la 1,5 kg pe saptamana. am 65 kg , vreau sa ajung la 60 poate dispare grasimea si pe urma pun masa.
|
sus |
|
sZoTaK
|
scris pe 14 iul 2012 20:59 de sZoTaK
ma gandeam sa fortez putin sa am un deficit de 1500 poate ajung la 1,5 kg pe saptamana. am 65 kg , vreau sa ajung la 60 poate dispare grasimea si pe urma pun masa. la 65 de kg nu stiu ce slabire vrei...eu am 81-82 de kg...undeva pe la 15 % BF....dar dar tot voi pune masa pana prin martie. apoi ma apuc de o definire pana vine BAC-ul...
|
sus |
|
mrm
Junior member 33 mesaje
|
scris pe 14 iul 2012 21:28 de mrm
la 65 de kg nu stiu ce slabire vrei...eu am 81-82 de kg...undeva pe la 15 % BF....dar dar tot voi pune masa pana prin martie. apoi ma apuc de o definire pana vine BAC-ul...
65 kg la 1.74 . vreau sa dau burta definitiv jos sa am abdomen, e principalul meu obiectiv dupa ma iau de masa
|
sus |
|
sZoTaK
|
scris pe 14 iul 2012 22:23 de sZoTaK
65 kg la 1.74 . vreau sa dau burta definitiv jos sa am abdomen, e principalul meu obiectiv dupa ma iau de masa si ce obtii daca etalezi un 6pack, fiind schelet?
|
sus |
|
Pagina 1 2 3 4 5 din 5
| |
|