Pagina 1 din 1
CristiU
Junior member 12 mesaje
|
Jurnal CristiU
scris pe 8 ian 2013 04:38 de CristiU
Am 16 ani, 172cm inaltime si 69kg. Sunt ecto-mezomorf din cate am citit. M-am apucat de 2 luni si ceva de antrenamente. Impreuna cu un prieten ne antrenam la el acasa, are o camera destul de spatioasa unde ne putem desfasura activitatea dupa bunul plac. Avem gantere reglabile, bara de tractiuni, haltera (bara dreapta), banca pentru impins la piept improvizata de noi si o banca scott improvizata. Greutati avem 57.5 kg in mai multe discuri, stiu ca poate unii vor considera putin asta dar este suficient pentru capacitatea noastra actuala.(planuim sa mai cumparam in urmatoarele luni)
Cand m-am apucat aveam undeva la 61-62kg. Prima luna am luat un kilogram in cea de-a doua odata ce am luat suplimentul Mass Forte Creatin R si un baton Protein-R/zi am luat aproape 5 kilograme.(stiu ca suplimentele de la firma redis nu sunt bine vazute de catre cei care practica culturismul dar momentan e tot ce imi permit)
De-a lungul timpului am facut diferite sporturi pentru perioade mai lungi sau mai scurte de timp. Am avut multe perioade in care ma antrenam singur acasa (fara greutati) faceam diferite exercitii, flotari, genoflexiuni, tractiuni, mergeam si alergam in parc.(incercam sa raman in forma)
Alimentatie:
Masa1: un castron de fulgi de ovaz + cacao nesquick
Masa2(dupa antrenament): 2masuri gainer + 30g dextroza
Masa3: orez/cartofi+piept de pui la gratar/peste
Masa4: 2 masuri gainer
Masa5: orez/cartofi+piept de pui la gratar/peste sau uneori omleta (pun in ea 4 oua, piept de pui afumat, 1 ceapa, masline, branza, sunca)
Masa6: 3 albusuri de ou (fierte) + 1 cana de lapte si branza de vaci
Batonul proteic il servesc undeva intre mese. De asemenea ma trezesc dupa aproximativ 4-5 ore dupa ce m-am culcat si mai beau o cana de lapte (de soia) dupa care ma culc la loc 3-4 ore.
Antrenament:
Luni - Piept + Biceps
Impins din inclinat cu ganterele 4 serii - 8-10repetari
Impins normal cu haltera 3 serii - 8-10repetari
Fluturari din inclinat cu ganterele 3 serii - 8-10repetari
Flotari la paralele(le fac intre doua mese solide) 3 serii - fac cat de multe repetari pot in fiecare serie
Flexii cu haltera 3 serii - 8-10repetari
Flexii la banca Scott 3 serii - 8-10repetari (apoi inca o serie cu greutatea redusa la jumate)
Marti - Picioare
Genoflexiuni cu haltera in spate - 4 serii - 10-12repetari
Fandari cu ganterele - 3 serii - 8-10repetari pe picior
Ridicat pe varf (intr-un picior) cu gantera in mana - 3serii - 10 repetari
Miercuri - Spate
Tractiuni cu priza larga - 3serii - 8-10 repetari
Indreptari - 4 serii 8-10 repetari
Ramat cu haltera din aplecat - 3 serii 8-10 repetari
Ramat cu gantera din aplecat - 3 serii 8-10 repetari
Hiperextensii - 3 serii 8-10repetari
Joi - Umeri + Triceps
Impins umeri gantere/haltera (schimb in fiecare saptamana) 4serii - 8-10repetari
Upright Rows ( nu cunosc denumirea in romana) 3serii 8-10repetari
Ridicari in fata cu gantera 3serii 8-10 repetari
Lying Rear Delt Raises 3 serii 8-10 repetari
Impins la piept cu priza scurta 3 serii 8-10 repetari
Skull Crushers 3 serii 8-10 repetari
Sambata - tot corpul
Indreptari 3 serii 8-10rep
Genoflexiuni cu haltera 3 serii 8-10 repetari
Clean and Jerk 3 serii 8-10 repetari
Tractiuni (pull-ups) cu gantera intre picioare 3 serii 8-10 repetari
Obiectivul meu este sa ajung unde la 80 de kilograme (masa musculara pe cat posibil) pana prin luna aprilie, asta ar veni 2-3kg pe luna, mie unul nu mi se pare foarte mult.
As vrea sa stiu parerea unei persoane cu mai multa experienta in domeniu despre alimentatie/antrenament. Cat despre sala nu ma apuc din mai multe motive, pierd o ora pe drum, nu-mi place sa astept dupa altii, motive financiare, imi place sa ma antrenez atunci cand vreau, nu sa fie inchis de craciun sau alte sarbatori.
Untitled-1.png (905.05 KB)
Editat de CristiU pe 8 ian 2013 04:43
Daca vrei, poti!
|
sus |
|
CristiU
Junior member 12 mesaje
|
Re: Jurnal CristiU
scris pe 21 ian 2013 20:28 de CristiU
In ultimele zile cand incerc sa mananc carne de pui cu orez si 1-2 castraveti murati stomacul imi raspunde negativ. Incepe si mi se face scarba in timp ce mananc, am stari de voma si cand sunt aproape sa termin de mancat acestea se intensifica, ba de multe ma abtin sa nu vomit, imi simt stomacul foarte acid. Are cineva vreo sugestie? Sau s-a confruntat cu asa ceva? Mentionez ca la alte mancaruri nu patesc lucruri in genul, de cand a inceput scoala m-am cam dereglat cu programul, inca incerc sa il refac.
Daca vrei, poti!
|
sus |
|
adi123
Expert member 2429 mesaje
|
scris pe 21 ian 2013 20:33 de adi123
In ultimele zile cand incerc sa mananc carne de pui cu orez si 1-2 castraveti murati stomacul imi raspunde negativ. Incepe si mi se face scarba in timp ce mananc, am stari de voma si cand sunt aproape sa termin de mancat acestea se intensifica, ba de multe ma abtin sa nu vomit, imi simt stomacul foarte acid. Are cineva vreo sugestie? Sau s-a confruntat cu asa ceva? Mentionez ca la alte mancaruri nu patesc lucruri in genul, de cand a inceput scoala m-am cam dereglat cu programul, inca incerc sa il refac.
incearca sa elimini de la masa castravetii murati. poate asa merge
Editat de adi123 pe 21 ian 2013 20:33
Mai bine mai tarziu decat niciodata!
|
sus |
|
CristiU
Junior member 12 mesaje
|
scris pe 21 ian 2013 20:43 de CristiU
incearca sa elimini de la masa castravetii murati. poate asa merge
m-am gandit la asta, dar nu sunt un mare fan al orezului ca si gust, foloseam castravetii pentru a "pacali" creierul in timp ce mestecam, imi poti zice alta leguma care as putea sa o incerc in loc? sau eventual poate exista un mod de preparare al orezului in asa fel incat sa fie mai gustos, orezul in sine nu ma deranjeaza ci aceea apa care se scurge de la el nu o suport si imi intoarce stomacul pe dos
Daca vrei, poti!
|
sus |
|
CosminPerjo
Expert member 530 mesaje
|
scris pe 21 ian 2013 21:00 de CosminPerjo
m-am gandit la asta, dar nu sunt un mare fan al orezului ca si gust, foloseam castravetii pentru a "pacali" creierul in timp ce mestecam, imi poti zice alta leguma care as putea sa o incerc in loc? sau eventual poate exista un mod de preparare al orezului in asa fel incat sa fie mai gustos, orezul in sine nu ma deranjeaza ci aceea apa care se scurge de la el nu o suport si imi intoarce stomacul pe dos
castravete proaspat,daca tot iti plac castravetii.
|
sus |
|
adi123
Expert member 2429 mesaje
|
scris pe 21 ian 2013 21:53 de adi123
eu inainte sa ma apuc de sala nu mancam orez deloc, carne aproape deloc... de cand am inceput am incercat sa mananc fortat doar mancarurile esentiale. de atunci orez + peste sau + piept pui mi se pare cea mai buna combinatie desi inainte nici nu vroiam sa aud de asa ceva )
eu pacalesc putin gustul de carne de gaina, vita sau porc cu ajutorul mustarului
pai lasa orezul la fiert iar apoi cand il scoti, lasa-l la scurs cat se raceste. nu am avut deloc problema asta. a avut o problema cu zeama care se scurge de la tonul in suc propriu, dar tocmai cu ajutorul orezului am scapat si de aceasta )
eu am avut probleme aproape cu toate mancarurile de cand am inceput acest sport. e si normal daca timp de 20 de ani am mancat doar cartofi prajiti. acum, cand mananc ceva ce nu imi place de exemplu branza, sau carne sau altele, imi spun in minte ca daca vreau a ajung cum doresc, trebuie sa mananc asa ceva. si scap de greata )
Editat de adi123 pe 21 ian 2013 22:01
Mai bine mai tarziu decat niciodata!
|
sus |
|
Tooxie
Veteran member 488 mesaje
|
scris pe 21 ian 2013 22:20 de Tooxie
Pui multa apa la foc, cand da apa in fiert pui sare, piper si putin delicat apoi adaugi orezul. Cand e gata orezul scurgi bine apa si il mananci cu pui/peste si ceva legume.
Get Big Or Die Trying!
|
sus |
|
CristiU
Junior member 12 mesaje
|
scris pe 2 aug 2013 21:36 de CristiU
Dupa circa 8 luni de inactivitate pe forum revin cu un update: in prezent am 71kg, 1.73 inaltime.
In aceste luni m-am antrenat din greu, avand o singura perioada mai "nefasta" de circa 3 saptamani in care am inlocuit antrenamentele pentru hipertrofie cu antrenamente pentru skandenberg, mare greseala se pare. In acele 3 saptamani in care am lasat si suplimentele iar nici alimentatia nu a mai fost nici una potrivita am slabit circa doua kilograme care presupun ca erau apa, ajunsesem undeva la 72. Dupa aceea mi-am achizionat un abonament la o sala de cartier de aici din zona, si in fiecare zi de lucru am fost nelipsit de acolo . In cele din urma am 71 dar nu stiu de ce numai reusesc sa cresc, simt ca stagnez. Parca tot ce as fi citit vreodata despre culturism nu se mai aplica, ori nu fac eu ceva bine, intradevar din cauza demoralizarii in ultima saptamana stau mai prost si cu dieta, mai mult bazandu-ma pe suplimente nutritive.
Daca imi poate recomanda cineva aici un plan nutritional pe care sa incerc sa-l respect i-as ramane recunoscator. Dispun de foarte multe suplimente din gama nutritech, creatina monohidrata micronizata, arginina, aminoacizi, Total Mass, Jumbo mass, Mass gain Formula, XXL Pro, glutamina, whey premium, milk & egg si super-mass r de la redis. De asemenea am si vitamine Daily Formula si ulei de peste. Daca se poate un plan nutritional in functie de aceste elemente si care sa nu fie foarte scump de genul 2 kile de piept de pui pe zi, 500 grame de cottage chesse pe zi as ramane recunoscator...
Totusi se pare ca de o luna incoace am cam uitat tot ce stiu despre suplimente ori pur si simplu nu functioneaza, am incercat sa combin gainerele in toate felurile, nici macar o diferenta mica pe cantar nu a putut fi sesizabila. Inainte sa ziceti ca am aruncat banii pe geam cu toate acele suplimente si ca as fi putut achiziona produse mai bune vreau sa mentionez ca pe acestea nu am cheltuit bani, am o cunostiinta care a putut sa ma "ajute" in schimbul a o lada de bere.
Daca vrei, poti!
|
sus |
|
Pagina 1 din 1
| |
|