Pagina 1 din 1
FabianB
Newbie 7 mesaje
|
Jurnalul lui Fab
scris pe 22 mar 2016 16:38 de FabianB
Salut! Ma numesc Fabian si am 18 ani 1.72, 68 kilograme si sunt mezomorf. Fac sala de 2 luni dar am mai facut sala in urma cu un an in jur de 5 luni. Momentan nu stiu ce sa fac. Sa continui sa pun masa sau sa incerc sa slabesc. Nu sunt gras! Am grasime doar pe solduri si in partea abdomenului inferior si ma deranjeaza destul de tare.
Antrenamentul meu este cam asa:
Luni-piept si biceps
Marti-picioare
Miercuri-pauza
Joi-Spate si triceps
Vineri-Umeri si trapez
Dar as vrea sa il schimb cam asa:
Luni-piept
Marti-spate
Miercuri-pauza
Joi-brate si umeri
Vineri-picioare
Care este mai ok?
As vrea sa schimb deoarece sunt destul de obosit cand fac biceps dupa piept..
In zilele de pauza mai merg la sala si fac cardio(banda/stepper)
La capitolul alimentatie stau cam asa:
Sunt la liceu de dimineata si mananc: fructe(banane/mere), baton proteic si cateodata mai mananc covrigi uscati.
La ora 14:00-14:30 mananc pui/vita la gratar cu salata/orez/piure
La ora 15:00 plec la sala
La ora 17:00-18:00 mananc pui/vita/peste cu salata
Seara mananc fructe/alune/iaurt.
Beau apa in jur de 2.5 litrii pe zi.
Nu pot spune ca mananc doar sanatoas deoarece mai sunt zile in care mananc o pizza sau cate ceva nesanatos deoarece am fost obisnuit sa mananc foarte multa mancare de tip fast food. Acum am redus din mancarurile de tip fast food dar mai mananc o data pe saptamana un kebab sau o pizza. Suc nu beau. Nici cafea. La capitolul dulciuri mai mananc o ciocolata dar nu mananc zilnic. Nu mananc chipsuri sau alte prostii. Nu beau deloc si nu fumez.
Ca supliment iau proteine de la myprotein: Impact Whey Protein. O cupa dupa antrenament si una seara.
As vrea sa iau BCAA sau creatina dar inca nu stiu ce sa aleg dintre cele 2..
Acum astept parerile voastre. O sa revin cu o poza cu corpul meu pentru a-mi spune ce parte a corpului trebuie lucrata(daca sa mai slabesc sau sa continui cu masa).
Editat de shift pe 22 mar 2016 16:50
|
sus |
|
AiRdr0p
Senior member 148 mesaje
|
Re: Jurnalul lui Fab
scris pe 22 mar 2016 23:14 de AiRdr0p
Salut! Ma numesc Fabian si am 18 ani 1.72, 68 kilograme si sunt mezomorf. Fac sala de 2 luni dar am mai facut sala in urma cu un an in jur de 5 luni. Momentan nu stiu ce sa fac. Sa continui sa pun masa sau sa incerc sa slabesc. Nu sunt gras! Am grasime doar pe solduri si in partea abdomenului inferior si ma deranjeaza destul de tare.
Antrenamentul meu este cam asa:
Luni-piept si biceps
Marti-picioare
Miercuri-pauza
Joi-Spate si triceps
Vineri-Umeri si trapez
Dar as vrea sa il schimb cam asa:
Luni-piept
Marti-spate
Miercuri-pauza
Joi-brate si umeri
Vineri-picioare
Care este mai ok?
As vrea sa schimb deoarece sunt destul de obosit cand fac biceps dupa piept..
In zilele de pauza mai merg la sala si fac cardio(banda/stepper)
La capitolul alimentatie stau cam asa:
Sunt la liceu de dimineata si mananc: fructe(banane/mere), baton proteic si cateodata mai mananc covrigi uscati.
La ora 14:00-14:30 mananc pui/vita la gratar cu salata/orez/piure
La ora 15:00 plec la sala
La ora 17:00-18:00 mananc pui/vita/peste cu salata
Seara mananc fructe/alune/iaurt.
Beau apa in jur de 2.5 litrii pe zi.
Nu pot spune ca mananc doar sanatoas deoarece mai sunt zile in care mananc o pizza sau cate ceva nesanatos deoarece am fost obisnuit sa mananc foarte multa mancare de tip fast food. Acum am redus din mancarurile de tip fast food dar mai mananc o data pe saptamana un kebab sau o pizza. Suc nu beau. Nici cafea. La capitolul dulciuri mai mananc o ciocolata dar nu mananc zilnic. Nu mananc chipsuri sau alte prostii. Nu beau deloc si nu fumez.
Ca supliment iau proteine de la myprotein: Impact Whey Protein. O cupa dupa antrenament si una seara.
As vrea sa iau BCAA sau creatina dar inca nu stiu ce sa aleg dintre cele 2..
Acum astept parerile voastre. O sa revin cu o poza cu corpul meu pentru a-mi spune ce parte a corpului trebuie lucrata(daca sa mai slabesc sau sa continui cu masa).
Ai o alimentatie foarte slaba. Dimineata mananci covrigi si pe deasupra urmatoarea masa e la ora 14. Cum adica nu sti ce sa alegi intre BCAA si creatina?!?! Sunt 2 lucruri total diferite cu efect total diferit. Daca iti permite bugetul ia-le pe amandoua, dar cel mai bine pune-ti alimentatia la punct ca nu cred ca iti atingi necesarul caloroc si proteic daca ai ca scop cresterea masei musculare. Si de ce puii mei iei zer seara cand poti sa iti iei niste branza cottage si niste migdale de banii aia si e mult mai bine.
|
sus |
|
BmX
Senior member 121 mesaje
|
scris pe 22 mar 2016 23:24 de BmX
si in partea abdomenului inferior si ma deranjeaza destul de tare.
Si de ce nu vad in programul tau ca lucrezi abdomen daca te deranjeaza "destul de tare" ?
Cateva sfaturi:
-bea 3.5 l / zi de apa
-nu mai manca ce apuci
-lucreaza tot corpul, inclusiv abdomen
-mai intai fa-ti dieta, dupa gandeste-te ce suplimente sa iei
Editat de BmX pe 22 mar 2016 23:27
"Durerea de azi este puterea de maine"
|
sus |
|
DanSilva
Junior member 40 mesaje
|
scris pe 23 mar 2016 11:01 de DanSilva
Nu te deranjeaza masa aia luata cu o jumate de ora-o ora inainte de antrenament?
|
sus |
|
FabianB
Newbie 7 mesaje
|
scris pe 23 mar 2016 13:56 de FabianB
Ai o alimentatie foarte slaba. Dimineata mananci covrigi si pe deasupra urmatoarea masa e la ora 14. Cum adica nu sti ce sa alegi intre BCAA si creatina?!?! Sunt 2 lucruri total diferite cu efect total diferit. Daca iti permite bugetul ia-le pe amandoua, dar cel mai bine pune-ti alimentatia la punct ca nu cred ca iti atingi necesarul caloroc si proteic daca ai ca scop cresterea masei musculare. Si de ce puii mei iei zer seara cand poti sa iti iei niste branza cottage si niste migdale de banii aia si e mult mai bine.
Mersi de raspuns. Am spus foarte clar ca imi iau o banana/mar un baton proteic si o punga de covrigi uscati. Alta alternativa nu am deoarece nu am timp sa imi pregatesc dimineata pui sau mai stiu eu ce.
Stiu ce inseamna creatina si BCAA. Dar nu imi ajunge momentan bugetul sa le iau pe amandoua deoarece inca stau pe banii parintilor si am destule cheltuieli. Si intre cele 2 pentru inceput ce ar trb sa aleg?
|
sus |
|
FabianB
Newbie 7 mesaje
|
scris pe 23 mar 2016 14:02 de FabianB
Nu te deranjeaza masa aia luata cu o jumate de ora-o ora inainte de antrenament?
Nu. Mananc pe la 14:30 dar pe la 15:00-15:20 plec la sala. Fac 10-15 minute pana la sala dupa ma schimb. Trece cam o ora de cand am mancat si ma simt ok.
|
sus |
|
BmX
Senior member 121 mesaje
|
scris pe 23 mar 2016 19:14 de BmX
Mersi de raspuns. Beau destula apa. 1L la liceu 1L la sala si ce mai beau acasa ajung cam pe la 2.5-3L.
Am uitat sa specific de abdomen. Il lucrezi de 3 ori pe saptamana. Cum spuneam am fost genul de om care manca in fiecare zi dulciuri. De 3 ori pe saptamana fast food si suc in fiecare zi. Este destul de greu sa le elimin din meniu aproape pe toate deoarece cred ca, cand voi avea acces la ele voi manca foarte mult.
Nu mai fa triplu post ca faci spam si ti se vor sterge posturile si probabil vei avea si ban.
1 data / saptamana si bine este suficient, nu e nevoie de 100 de ori.
"Durerea de azi este puterea de maine"
|
sus |
|
DanSilva
Junior member 40 mesaje
|
scris pe 23 mar 2016 19:17 de DanSilva
Nu. Mananc pe la 14:30 dar pe la 15:00-15:20 plec la sala. Fac 10-15 minute pana la sala dupa ma schimb. Trece cam o ora de cand am mancat si ma simt ok.
In general antrenamentul se face la macar 2 ore de la ultima masa mai ales cand se mananca chesti care se digera greu.
Si apropo tu de unde iti iei carbohidratii?ca doar orezul l-am remarcat ca sursa de carbo mai consistenta.
Ti-ai calculat necesarul caloric?
Whey-ul ala de seara mai bine il iei de dimineata intr-un shake sau clatite, lapte cu fulgi de ovaz,etc.(ca ai avea nevoie de o proteina cu abs. lenta seara)
La suplimente tu alegi, caci unul e mai mult pt slabire si altul pt masa musculara, depinde de ce vrei.
|
sus |
|
FabianB
Newbie 7 mesaje
|
scris pe 23 mar 2016 20:02 de FabianB
In general antrenamentul se face la macar 2 ore de la ultima masa mai ales cand se mananca chesti care se digera greu.
Si apropo tu de unde iti iei carbohidratii?ca doar orezul l-am remarcat ca sursa de carbo mai consistenta.
Ti-ai calculat necesarul caloric?
Whey-ul ala de seara mai bine il iei de dimineata intr-un shake sau clatite, lapte cu fulgi de ovaz,etc.(ca ai avea nevoie de o proteina cu abs. lenta seara)
La suplimente tu alegi, caci unul e mai mult pt slabire si altul pt masa musculara, depinde de ce vrei.
Nu pot sa ma duc dupa 2 ore deoarece mi se face putin rau la sala. Nu mi-am calculat necesarul caloric. Mananc destul de diversificat. Astazi am mancat asa:
07:00 iaurt cu cereale
La liceu am mancat o banana, un baton proteic si cativa covrigi uscati.
Pe la ora 14:00 in 3 chifle de paine integrala cu seminte am pus carne de vita, o felie de cascaval,salata si rosii.
Pe la ora 17:00 am luat 2 cupe de proteina
la 17:30 am mancat 5oua cu orez si salata. ( si o baclava ca desert )
acuma la ora 20:00 o sa mananc cateva pene cu sos si pui.
Daca iau BCAA trebuie sa fac si cardio? Si daca da cum? 2-3 zile cardio sau dupa antrenament?
|
sus |
|
HuangZ
Veteran member 446 mesaje
|
scris pe 23 mar 2016 20:43 de HuangZ
Nu pot sa ma duc dupa 2 ore deoarece mi se face putin rau la sala. Nu mi-am calculat necesarul caloric. Mananc destul de diversificat. Astazi am mancat asa:
07:00 iaurt cu cereale
La liceu am mancat o banana, un baton proteic si cativa covrigi uscati.
Pe la ora 14:00 in 3 chifle de paine integrala cu seminte am pus carne de vita, o felie de cascaval,salata si rosii.
Pe la ora 17:00 am luat 2 cupe de proteina
la 17:30 am mancat 5oua cu orez si salata. ( si o baclava ca desert )
acuma la ora 20:00 o sa mananc cateva pene cu sos si pui.
Daca iau BCAA trebuie sa fac si cardio? Si daca da cum? 2-3 zile cardio sau dupa antrenament?
Sfatul meu este sa-ti calculezi necesarul caloric, in functie de obiectivul tau. Apoi, iti structurezi alimentatia mai bine, in functie de el.
|
sus |
|
DanSilva
Junior member 40 mesaje
|
scris pe 23 mar 2016 21:39 de DanSilva
Sunt de acord cu colegu de mai sus.E foarte important sa iti calculezi necesarul caloric...mai ales ca tu vrei sa pui masa musculara si sa mai si slabesti, un obiectiv care in opinia unora este imposibil si in a celorlalti e foarte greu de indeplinit si necesita un plan alimentar foarte bine pus la punct.
Editat de DanSilva pe 23 mar 2016 21:43
|
sus |
|
FabianB
Newbie 7 mesaje
|
scris pe 24 mar 2016 13:47 de FabianB
Sunt de acord cu colegu de mai sus.E foarte important sa iti calculezi necesarul caloric...mai ales ca tu vrei sa pui masa musculara si sa mai si slabesti, un obiectiv care in opinia unora este imposibil si in a celorlalti e foarte greu de indeplinit si necesita un plan alimentar foarte bine pus la punct.
Bun. Imi poti spune cum fac cu BCAA? Fac cardio in alte zile sau dupa antrenamentul cu greutati fac cardio?
|
sus |
|
HuangZ
|
scris pe 24 mar 2016 14:28 de HuangZ
Bun. Imi poti spune cum fac cu BCAA? Fac cardio in alte zile sau dupa antrenamentul cu greutati fac cardio?
De ce vrei sa faci cardio? Adica ce urmaresti de pe urma lui?
|
sus |
|
shift
Expert member 1092 mesaje
|
scris pe 24 mar 2016 15:00 de shift
De ce vrei sa faci cardio? Adica ce urmaresti de pe urma lui?
De ce nu ar face cardio? Exercitiile cardio vin cu o multime de beneficii. E bine sa le faci indiferent de obiective.
Fab, de ce nu iti iei o proteina din zer si cu asta basta? Daca tii sa iei BCAA, ideal e sa iei in jurul antrenamentului, in rest opti lua oricand (si dimineata daca faci antrenament pe stomacul gol).
Daca totusi decizi sa iei o proteina (fara a te deranja caloriile in plus), nu mai ai chiar nevoie de BCAA.
Kettler - partenerul tau de antrenament
http://www.kettler.ro/
|
sus |
|
HuangZ
|
scris pe 24 mar 2016 15:04 de HuangZ
De ce nu ar face cardio? Exercitiile cardio vin cu o multime de beneficii. E bine sa le faci indiferent de obiective.
Fab, de ce nu iti iei o proteina din zer si cu asta basta? Daca tii sa iei BCAA, ideal e sa iei in jurul antrenamentului, in rest opti lua oricand (si dimineata daca faci antrenament pe stomacul gol).
Daca totusi decizi sa iei o proteina (fara a te deranja caloriile in plus), nu mai ai chiar nevoie de BCAA.
Am zis eu undeva sa nu faca cardio? L-am intrebat ce urmareste ca sa stiu care este scopul lui, in functie de asta poate fi structurat diferit antrenamentul cardio.
|
sus |
|
shift
|
scris pe 24 mar 2016 15:07 de shift
Am zis eu undeva sa nu faca cardio? L-am intrebat ce urmareste ca sa stiu care este scopul lui, in functie de asta poate fi structurat diferit antrenamentul cardio.
Si-a mentionat obiectivul in prima postare: "nu stiu ce sa fac"
|
sus |
|
HuangZ
|
scris pe 24 mar 2016 15:10 de HuangZ
Si-a mentionat obiectivul in prima postare: "nu stiu ce sa fac"
Atunci, discutiile astea nu prea isi au rostul. Stabilirea obiectivului ar trebui sa fie primul pas pentru a maximiza rezultatele si a organiza cat mai bine alimentatia si antrenamentul.
|
sus |
|
shift
|
scris pe 24 mar 2016 15:35 de shift
Atunci, discutiile astea nu prea isi au rostul. Stabilirea obiectivului ar trebui sa fie primul pas pentru a maximiza rezultatele si a organiza cat mai bine alimentatia si antrenamentul.
Isi au rostul discutiile pentru ca acel "nu stiu ce sa fac" se traduce prin "vreau masa musculara si mai vreau sa dau jos burta". E destul de simplu. Daca isi face datoria si citeste ce se regaseste pe site se va edifica de unul singur si dezbatem fineturile in jurnalul lui.
Revenind la minunatul cardio, niste HIIT cam de 20 de minute poate fi facut de 3 ori pe saptamana, eventual chiar o zi de LISS.
|
sus |
|
FabianB
Newbie 7 mesaje
|
scris pe 24 mar 2016 17:23 de FabianB
Isi au rostul discutiile pentru ca acel "nu stiu ce sa fac" se traduce prin "vreau masa musculara si mai vreau sa dau jos burta". E destul de simplu. Daca isi face datoria si citeste ce se regaseste pe site se va edifica de unul singur si dezbatem fineturile in jurnalul lui.
Revenind la minunatul cardio, niste HIIT cam de 20 de minute poate fi facut de 3 ori pe saptamana, eventual chiar o zi de LISS.
Multumesc pentru raspuns.
Pana la urma m-am hotarat. Vreau sa slabesc 2-3 kilograme dar o sa continui cu exercitiile cu gantere pentru mentinerea masei. Din cate am citit pe net BCAA ajuta la mentinerea masei si putin la slabit de aceea am tot insistat pe subiectul BCAA. Am sa fac 4zile cu greutati pentru mentinerea masei si 2-3 zile Hiit pe banda.
Deci pana la urma sa iau BCAA sau nu? Sau sa incerc L-carnitina?
Editat de shift pe 24 mar 2016 17:30
|
sus |
|
shift
|
scris pe 24 mar 2016 17:33 de shift
Multumesc pentru raspuns.
Pana la urma m-am hotarat. Vreau sa slabesc 2-3 kilograme dar o sa continui cu exercitiile cu gantere pentru mentinerea masei. Din cate am citit pe net BCAA ajuta la mentinerea masei si putin la slabit de aceea am tot insistat pe subiectul BCAA. Am sa fac 4zile cu greutati pentru mentinerea masei si 2-3 zile Hiit pe banda.
Deci pana la urma sa iau BCAA sau nu? Sau sa incerc L-carnitina?
Masei, mAsei musculare! Exercitii "cu gantere" faci indiferent de obiectiv, la fel ca si cardio. Mentinerea mAsei musculare o faci prin control bun de macronutrienti, iar slabirea tot cu acel control al macronutrientilor si caloriilor. Chiar recent am postat un articol despre asta.
Nu e usor si e posibil sa nu obtii ceea ce iti doresti. Mai bine te axai pe masa musculara.
Proteina din zer contine deja BCAA.
Editat de shift pe 24 mar 2016 17:34
|
sus |
|
FabianB
Newbie 7 mesaje
|
scris pe 24 mar 2016 17:49 de FabianB
Masei, mAsei musculare! Exercitii "cu gantere" faci indiferent de obiectiv, la fel ca si cardio. Mentinerea mAsei musculare o faci prin control bun de macronutrienti, iar slabirea tot cu acel control al macronutrientilor si caloriilor. Chiar recent am postat un articol despre asta.
Nu e usor si e posibil sa nu obtii ceea ce iti doresti. Mai bine te axai pe masa musculara.
Proteina din zer contine deja BCAA.
Am grasime pe abdomen si ma deranjeaza destul de tare...Am sa revin cu o poza pentru a vedea ce ma deranjeaza. Eu sunt de parere ca, daca o sa am o alimentatie ok si continui exercitiile cu gantere si cardio sigur o sa am rezultate. Daca mai sunt ajutat si de un supliment chiar cred ca o sa ajung unde imi doresc.
Ca proteine eu mereu m-am gandit sa aleg intre: Whey gold standard si impact whey protein. Dupa ce scap de stratul de grasime nedorit voi lua si creatina.
|
sus |
|
shift
|
scris pe 24 mar 2016 17:51 de shift
Am grasime pe abdomen si ma deranjeaza destul de tare...Am sa revin cu o poza pentru a vedea ce ma deranjeaza. Eu sunt de parere ca, daca o sa am o alimentatie ok si continui exercitiile cu gantere si cardio sigur o sa am rezultate. Daca mai sunt ajutat si de un supliment chiar cred ca o sa ajung unde imi doresc.
Ca proteine eu mereu m-am gandit sa aleg intre: Whey gold standard si impact whey protein. Dupa ce scap de stratul de grasime nedorit voi lua si creatina.
Mda, asa cum credeam, informatia nu prea e cu tine. Ma rog, poate o sa incerci sa mai citesti macar notiunile de baza de pa site. bafta.
|
sus |
|
Pagina 1 din 1
| |
|