Pagina 1 din 1
excalibuR
Junior member 26 mesaje
|
un sfat despre programul meu
scris pe 24 iun 2006 23:47 de excalibuR
salut , am 17 ani jumatate si fac sala de aproape 2 luni as vrea sa stiu si eu daca programul meu este bine alcatuit .
Luni : piept + biceps
Marti : picioare + abdomen
Miercuri : pauza
Joi : spate + triceps
Vineri : repet ziua de luni
Sambata&Dumnica : pauza
As dori sa imi spuna cineva daca este bine , daca nu , ce nu este bine etc. 10x
|
sus |
|
crespo
Expert member 754 mesaje
|
Re: un sfat despre programul meu
scris pe 24 iun 2006 23:55 de crespo
salut , am 17 ani jumatate si fac sala de aproape 2 luni as vrea sa stiu si eu daca programul meu este bine alcatuit .
As dori sa imi spuna cineva daca este bine , daca nu , ce nu este bine etc. 10x
baga vineri:umeri+trapez in rest e ok
I'M A KING
|
sus |
|
excalibuR
Junior member 26 mesaje
|
Re: Re: un sfat despre programul meu
scris pe 25 iun 2006 00:02 de excalibuR
baga vineri:umeri+trapez in rest e ok
hmm trapezul mi-l antrenez joi ... umerii i-am cam neglijat dar o sa fac asa cum ai zis tu pt ca mi se pare ca ma cam supraantrenez joia.
|
sus |
|
Gilu
Expert member 7216 mesaje
|
Re: un sfat despre programul meu
scris pe 25 iun 2006 02:38 de Gilu
As dori sa imi spuna cineva daca este bine , daca nu , ce nu este bine etc. 10x Nu prea merge umeri dupa triceps.....asa ca pune umerii impreuna cu piept sau triceps iar trapezul cu spate...desii e cam aiurea sa faci piept&biceps si spate&triceps...pt ca ziua urmatoare nu poti face piept&biceps daca ai facut o zi inainte spate&triceps.....se intercaleaza ziua de pauza la grupele care au lucrat indirect cu zilele unde le lucrezi direct.In alta ordine de idei,ai prea putin timp de refacere pt grupele care asista la miscari de baza cum e impinsul si trasul,pt ca tu de ex lucrezi tricepsul de 3 ori/sapt,odata direct si de 2x indirect.....
Cand esti mort nu stii ca esti mort, e greu doar pt ceilalti, la fel si cand esti prost...
Vi s-a sters postul / topicul?
Intrati aici=>
http://www.culturism.ro/forum/antrenament-culturism/regulamentul-forumului-0001.html
Magazin online de suplimente nutritive!
http://www.megaproteine.ro/
Nu raspund in privat, doar pe forum.
|
sus |
|
excalibuR
Junior member 26 mesaje
|
scris pe 25 iun 2006 09:31 de excalibuR
Nu prea merge umeri dupa triceps.....asa ca pune umerii impreuna cu piept sau triceps iar trapezul cu spate...desii e cam aiurea sa faci piept&biceps si spate&triceps...pt ca ziua urmatoare nu poti face piept&biceps daca ai facut o zi inainte spate&triceps.....se intercaleaza ziua de pauza la grupele care au lucrat indirect cu zilele unde le lucrezi direct.In alta ordine de idei,ai prea putin timp de refacere pt grupele care asista la miscari de baza cum e impinsul si trasul,pt ca tu de ex lucrezi tricepsul de 3 ori/sapt,odata direct si de 2x indirect.....
hm deci programul meu ar cam trebui sa arate cam asa ?
luni : piept + umeri
marti : picioare + abdomen
miercuri : pauza
joi: spate(mi-l lucrez putin) + trapez + triceps
vineri : luni
?
|
sus |
|
Gilu
|
Re: Re: Re: Re: un sfat despre programul meu
scris pe 25 iun 2006 11:59 de Gilu
Incearca asa:
Luni: piept + biceps
Marti: Spate + triceps
Miercuri: pauza
Joi: picioare + abdomen
Vineri: umeri + trapez
Sambata: pauza
Duminica: pauza
Sau ai putea sa faci si faza cu grupele antagoniste, nush sigur dak asa se numeste. Adica:
Luni: Biceps + Triceps
Marti: Spate + Piept
Miercuri pauza
joi Picioare + Abdomen
Vineri: Umeri + Trapez
sambata, Duminica, pauza (n-am incercat niciodata asa, nu sunt sigur ca e bun, dar un prieten de al meu asa lucreaza, si zice k e f bun)
Eu lucrez primul program, si imi merge binisor Bafta. Diamond tu ai citit ce am scris in mesajul meu??Si nu ma refer la antrenamentul dat ci la ce am mai scris acolo.....
Cand esti mort nu stii ca esti mort, e greu doar pt ceilalti, la fel si cand esti prost...
Intrati aici=>
http://www.culturism.ro/forum/antrenament-culturism/regulamentul-forumului-0001.html
|
sus |
|
DiamonD
Veteran member 351 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: un sfat despre programul meu
scris pe 25 iun 2006 15:55 de DiamonD
Diamond tu ai citit ce am scris in mesajul meu??Si nu ma refer la antrenamentul dat ci la ce am mai scris acolo.....
da... sorry k m-am bagat, am vrut si eu sa ii dau un exemplu de antrenament, poate k i-ar merge mai bine asa...
Great things are only possible with outrageous requests!!!
|
sus |
|
Spaz
Veteran member 354 mesaje
|
scris pe 25 iun 2006 16:33 de Spaz
Nu prea merge umeri dupa triceps.....asa ca pune umerii impreuna cu piept sau triceps iar trapezul cu spate...desii e cam aiurea sa faci piept&biceps si spate&triceps...pt ca ziua urmatoare nu poti face piept&biceps daca ai facut o zi inainte spate&triceps.....se intercaleaza ziua de pauza la grupele care au lucrat indirect cu zilele unde le lucrezi direct.In alta ordine de idei,ai prea putin timp de refacere pt grupele care asista la miscari de baza cum e impinsul si trasul,pt ca tu de ex lucrezi tricepsul de 3 ori/sapt,odata direct si de 2x indirect..... Umerii, din cate am incercat eu, cred ca merg cel mai bine cu pieptul.Cu tricepsul am incercat 2 sapt dar eram extenuatr la sfarsitul fiecarui exercitiu si nic nu mai aveam pic de forta.
90% din orice este nonsens.
|
sus |
|
Gilu
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: un sfat despre programul m
scris pe 25 iun 2006 17:45 de Gilu
da... sorry k m-am bagat, am vrut si eu sa ii dau un exemplu de antrenament, poate k i-ar merge mai bine asa... F bine ca vrei sa dai sfaturi...dar ai grija ce sfaturi dai
Eu vb mai sus ca nu merge biceps dupa spate sau spate dupa biceps,asa cum nu merge nici piept dupa triceps sau triceps dupa piept.Tu ai dat 2 antrenamente total gresite din pct de vedere al zilelor alocate pt refacere.
Intrati aici=>
|
sus |
|
excalibuR
Junior member 26 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: un sfat despre program
scris pe 25 iun 2006 19:02 de excalibuR
F bine ca vrei sa dai sfaturi...dar ai grija ce sfaturi dai
Eu vb mai sus ca nu merge biceps dupa spate sau spate dupa biceps,asa cum nu merge nici piept dupa triceps sau triceps dupa piept.Tu ai dat 2 antrenamente total gresite din pct de vedere al zilelor alocate pt refacere.
Gilu , ti-as fi total recunoscator daca mi-ai da tu un exemplu bun de antrenament :P
|
sus |
|
Gilu
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: un sfat despre pro
scris pe 25 iun 2006 22:11 de Gilu
Gilu , ti-as fi total recunoscator daca mi-ai da tu un exemplu bun de antrenament :P Merge si antrenamentul care il ai acum,putin modificat,asa cum ti-am mai scris in topicul asta.
Un alt antrenament bun,adica mai bine zis alt antrenament "corect" ar fi asta:
Luni-Piept&umeri(anteriori&laterali)
Marti-Spate&Trapez&umeri posteriori
Miercuri-Pauza
Joi-Picioare
Vineri-Biceps&triceps&abdomen
Sambata-pauza
Duminica-pauza
Intrati aici=>
|
sus |
|
cupidon
Newbie 2 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: un sfat despre
scris pe 21 oct 2007 05:24 de cupidon
Merge si antrenamentul care il ai acum,putin modificat,asa cum ti-am mai scris in topicul asta.
Un alt antrenament bun,adica mai bine zis alt antrenament "corect" ar fi asta:
Luni-Piept&umeri(anteriori&laterali)
Marti-Spate&Trapez&umeri posteriori
Miercuri-Pauza
Joi-Picioare
Vineri-Biceps&triceps&abdomen
Sambata-pauza
Duminica-pauza
Sorry am si eu o intrebare, am 1.75 / 75 kg si 23 ani. Am un start adipos mediu, adica burtica, si am fost la sala vre`o 6 luni si am facut o pauza ca am fost plecat in tarile calde, dar acuma vreau sa reiau. Si vreau sa fac urmatoru program:
Luni: piept+abdomen+cardio
Marti: Bicepsi+abdomen+cardio
Miercuri: Tricepsi+abd+cardio
Joi: Spate+abd+cardio
Vineri: Umeri+abd+cardio
Sambata: Picioare+abd+cardio
Dumineca: Free
Si in programu` asta intra si grupele mici.
Si daca o zi nu pot sa merg ... reiau grupa care ar trebui sa o fac ... nu le sar.
Nu vreau sa fiu MARE, ca sa dau o masura ... cam 40 in brat ar fi maxim, acum am 32-33 la rece. Ce ar trebui sa iau pt masa si cum (GFX 8?) si dupa aceea pt definire?
Si ultima rugaminte ... daca poti sa imi zici o alternativa la programu` tau ... sau un link unde pot sa vad mai multe exemple sa vad care mi sa`r potrivi cel mai bine!
Merci muuuult!
"Hell was full so i came back!"
|
sus |
|
Lukiano
Veteran member 443 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: un sfat de
scris pe 21 oct 2007 20:25 de Lukiano
Sorry am si eu o intrebare...
Postul asta e antic... dar hai sa iti dau niste sfaturi.
Nu trebuie sa faci abdomen in fiecare zi. Daca tu crezi ca asa scapi de grasimea de pe burta esti dezinformat.
Mult mai folositor e cardio pentru asta. Deci fa doar 1-2 ori pe sapt abdomen ca altfel nici nu creste ca e supraantrenat.
Mai intai trebuie sa stii ce vrei: slabesti sau vrei masa. Nu se poate sa dai jos de pe burta si intre timp sa faci muschi pentru ca aici intervine dieta surplus/deficit caloric pentru masa/slabit.
Cand ai scapat de grasime treci pe masa dar nu deodata.
Suplimentele pe care vrei sa le iei variaza in functie de cat esti dispus sa cheltui, preferinte personale, calitate,...
Ai zis ca vrei o alternativa, un exemplu dupa programul meu:
Luni: Spate+Umeri posteriori+ Abdomen
Marti: Pauza
Miercuri: Biceps+Triceps
Joi: Pauza
Vineri: Piept+Umeri
Sambata: Picioare
Consultanta si sfaturi culturism, fitness, nutritie, suplimente, slabire.
|
sus |
|
cupidon
Newbie 2 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: un sfa
scris pe 21 oct 2007 23:15 de cupidon
Postul asta e antic... dar hai sa iti dau niste sfaturi.
Nu trebuie sa faci abdomen in fiecare zi. Daca tu crezi ca asa scapi de grasimea de pe burta esti dezinformat.
Mult mai folositor e cardio pentru asta. Deci fa doar 1-2 ori pe sapt abdomen ca altfel nici nu creste ca e supraantrenat.
Mai intai trebuie sa stii ce vrei: slabesti sau vrei masa. Nu se poate sa dai jos de pe burta si intre timp sa faci muschi pentru ca aici intervine dieta surplus/deficit caloric pentru masa/slabit.
Cand ai scapat de grasime treci pe masa dar nu deodata.
Suplimentele pe care vrei sa le iei variaza in functie de cat esti dispus sa cheltui, preferinte personale, calitate,...
Ai zis ca vrei o alternativa, un exemplu dupa programul meu:
Luni: Spate+Umeri posteriori+ Abdomen
Marti: Pauza
Miercuri: Biceps+Triceps
Joi: Pauza
Vineri: Piept+Umeri
Sambata: Picioare
Mdea ... merci mult ... ideea e ca eu vreau prima data sa scap de grasime ... dar problema e ca ... daca vreau dupa aceea sa fac masa nu o sa pun iara la loc grasimea? ... si nah ... ca supliment ma`m gandit la L-Carnitine pt dat jos. Este ceva mai bun? Buget ... ar fi cam 100 lei/luna
Ok nu o sa fac in fiecare zi abdomen, dar vreau sa lucru` fiecare grupa in parte ... are ceva? si cardio ... cam cat se face? eu fac cam 20 - 25 ... trebuie mai mult?
"Hell was full so i came back!"
|
sus |
|
Lukiano
Veteran member 443 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: un
scris pe 22 oct 2007 14:28 de Lukiano
Mdea ... merci mult ... ideea e ca eu vreau prima data sa scap de grasime ... dar problema e ca ... daca vreau dupa aceea sa fac masa nu o sa pun iara la loc grasimea? ... si nah ... ca supliment ma`m gandit la L-Carnitine pt dat jos. Este ceva mai bun? Buget ... ar fi cam 100 lei/luna
Ok nu o sa fac in fiecare zi abdomen, dar vreau sa lucru` fiecare grupa in parte ... are ceva? si cardio ... cam cat se face? eu fac cam 20 - 25 ... trebuie mai mult?
1. Ca sa nu se puna grasimea la loc trebuie sa ai grija la dieta(balanta energetica negativa/pozitiva) si sa faci in continuare cardio.
2. L-Carnitine e bun pentru slabit dar de 100lei/luna poti lua un produs mai calitativ. De exemplu poti lua Carnitine FX impreuna cu Burn FX de la ProNutrition sau daca ai ceva mai multi bani: Animal Cuts(univversal) sau Anadrox(MHP).
Oricum dieta si cardio sunt baza restu doar ajuta...
3. Despre cardio: abia dupa 15 min incepi sa arzi grasimi, pana atunci iti epuizezi rezervele de glicogen. Deci cardio de dupa cele 15 min de fapt te ajuta la slabit. E bine sa mentii un puls ridicat si sa variezi intensitatea pe intreaga durata
Consultanta si sfaturi culturism, fitness, nutritie, suplimente, slabire.
|
sus |
|
Pagina 1 din 1
| |
|