Pagina 1 din 1
adriani
Senior member 97 mesaje
|
ce prog imi recomandati?
scris pe 10 nov 2006 15:15 de adriani
salut,am 1.75 si 90 kg si sunt endomorf si am citit pe forum ogramada dar tot nu imi dau seama ce prog este bun pt mine si nu ma pricep,adica daca lucrez azi biceps si maine fac spate lucrez iar biceps nu? nu vreau asta de aceea vreau sa imi recomande cineva un program bun!
nu viteza ucide,ci oprirea brusca
|
sus |
|
csmkr18
Expert member 865 mesaje
|
Re: ce prog imi recomandati?
scris pe 10 nov 2006 15:21 de csmkr18
salut,am 1.75 si 90 kg si sunt endomorf si am citit pe forum ogramada dar tot nu imi dau seama ce prog este bun pt mine si nu ma pricep,adica daca lucrez azi biceps si maine fac spate lucrez iar biceps nu? nu vreau asta de aceea vreau sa imi recomande cineva un program bun!
luni: piept,spate,abdomen
miercuri: picioare,umeri
vineri: biceps,triceps,antebrat
|
sus |
|
adriani
Senior member 97 mesaje
|
Re: Re: ce prog imi recomandati?
scris pe 10 nov 2006 15:42 de adriani
miercuri: picioare,umeri
vineri: biceps,triceps,antebrat
cand spui picioare te referi la toti muschii? adica coapse,gambe...? si as vrea sa lucrez si joi ceva, vreau sa lucrez 4 din 5 zile,si sambata si duminica odihna?
@edit: si puteti sa imi spuneti si mie sau sa imi dati un link cu exercitii pt umeri si spate? la spate am gasit dar inafara de alea?
|
sus |
|
csmkr18
Expert member 865 mesaje
|
Re: Re: Re: ce prog imi recomandati?
scris pe 10 nov 2006 16:09 de csmkr18
cand spui picioare te referi la toti muschii? adica coapse,gambe...? si as vrea sa lucrez si joi ceva, vreau sa lucrez 4 din 5 zile,si sambata si duminica odihna?
pentru un incepator 3 zile pe sapt e mai mult decat suficient.Joia in loc sa te duci la antrenament culca-te,ai mult mai mult de castigat.
@edit: si puteti sa imi spuneti si mie sau sa imi dati un link cu exercitii pt umeri si spate? la spate am gasit dar inafara de alea?
aici gasesti tot ce vrei
http://www.exrx.net/Lists/Directory.html
|
sus |
|
adriani
Senior member 97 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: ce prog imi recomandati?
scris pe 10 nov 2006 20:31 de adriani
pentru un incepator 3 zile pe sapt e mai mult decat suficient.Joia in loc sa te duci la antrenament culca-te,ai mult mai mult de castigat.
aici gasesti tot ce vrei
http://www.exrx.net/Lists/Directory.html
ok,eu deocamdata fac circuit,lucrez toate grupele sa imi treaca febra si intru in program !
edit: avand in vedere ca sunt endomorf si trebuie sa mai slabesc,si asta este cam greu la mine,ce alimentatie ar trebui sa am? paine o scot de tot presupun fara dulciuri fara sucuri precum cola fanta,nu mai mananc dupa ora 18:00 si spuneti-mi si mie ce ar trebui sa ma "alimentez" asa in general ? ca nu prea ma pricep ! multumesc
|
sus |
|
Dave
Expert member 962 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: ce prog imi recomandati?
scris pe 10 nov 2006 21:55 de Dave
ok,eu deocamdata fac circuit,lucrez toate grupele sa imi treaca febra si intru in program !
edit: avand in vedere ca sunt endomorf si trebuie sa mai slabesc,si asta este cam greu la mine,ce alimentatie ar trebui sa am? paine o scot de tot presupun fara dulciuri fara sucuri precum cola fanta,nu mai mananc dupa ora 18:00 si spuneti-mi si mie ce ar trebui sa ma "alimentez" asa in general ? ca nu prea ma pricep ! multumesc
crezi ca daca vei lucra acum toate grupele de muschi zilnic iti va trece febra ? mai rau o sa faci...
scaderea in greutate...pai ar trebui sa cam excluzi grasimile din alimentatia ta zilnica, sa ai un deficit caloric + cam de 3-4 ori cardio pe saptamana (avand in vedere ca esti endomorf)
+ multa apa zilnic
pt continutul alimentelor cauta pe site (site, nu forum) la alimentatie
despre slabire gasesti mai multe aici : http://www.doctor.info.ro/html/slabire.html
pt csmkr18
nu crezi ca e cam mult pt o singura zi ?
si eu fac piept/spate luni....dar si abdomenul... + ca cine stie cate serii va baga el acum
|
sus |
|
csmkr18
Expert member 865 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: ce prog imi recomandati?
scris pe 10 nov 2006 22:11 de csmkr18
pt csmkr18
si eu fac piept/spate luni....dar si abdomenul... + ca cine stie cate serii va baga el acum
nu cred..3 serii la piept,3 la spate si 2 la abdomen
|
sus |
|
Dave
Expert member 962 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ce prog imi recomandat
scris pe 10 nov 2006 22:18 de Dave
nu cred..3 serii la piept,3 la spate si 2 la abdomen
inteleg
|
sus |
|
adriani
Senior member 97 mesaje
|
scris pe 11 nov 2006 01:58 de adriani
crezi ca daca vei lucra acum toate grupele de muschi zilnic iti va trece febra ? mai rau o sa faci...
scaderea in greutate...pai ar trebui sa cam excluzi grasimile din alimentatia ta zilnica, sa ai un deficit caloric + cam de 3-4 ori cardio pe saptamana (avand in vedere ca esti endomorf)
+ multa apa zilnic
despre slabire gasesti mai multe aici : http://www.doctor.info.ro/html/slabire.html
pt csmkr18
asa mi-a spus instructorul de la sala sa fac acum circuit,nu cred nu stie ce face din moment ce la arbitrat pe ronnie coleman la un concurs,este si o poza mare in sala cu ronnie cu un autograf! si am vazut ca ai spus sa lucrez luni piept,spate.abdomen si sa fac doar cate 3 serii la piept si spate? si la abdomen 2 pai eu pot sa fac mai mult de atat si nu ma simt extenuat !nu este prima oara cand ma apuc de sala am mai tras dar asa ma duceam 1 luna 2 pauza, dupa cateva luni iar ma duceam si iar asa...acum vreo 2,3 ani! mi se pare prea putin 3 serii per grupa luni! sau ai vrut sa zici 3 exerctii a cate 3 serii ?
edit: si cardio am inteles ca e astea cu alergat,banda,bicicleta,unde sa fac asta? sa imi fac alt abonament la comlexul unde ma duc? ca mi se pare au si o sala de fitnes acolo?
|
sus |
|
crespo
Expert member 754 mesaje
|
scris pe 11 nov 2006 09:50 de crespo
+ multa apa zilnic
pt csmkr18
Pastrezi in alimentatie grasimile vegetale ca de alea ai nevoie(alune,ulei de masline,etc)si micsorezi carbo pt ca astia te ingrasa cel mai mult
I'M A KING
|
sus |
|
adriani
Senior member 97 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ce prog imi recomandat
scris pe 11 nov 2006 10:37 de adriani
ok am inteles mai am o nelamurire, despre cardio cu ce se mananca cardio? stiu ca este banda de alergat,bicicleta astea nu? si cum se lucreaza ? 30 minute pe banda pe zi si e de ajuns? sau dupa aia bag inca 30 min pe bicicleta? si cand e bine sa fac cardio dupa sala? sau inainte de sala? si despre mancare e bine sa mananc inainte de sala sau dupa? si cu cate ore inainte/dupa ? si mi-am luat si vitamina C e bine sa o iau inainte de antrenament,in timpu lui,sau dupa?si e bine sa acum ceva suplimente nutritive? ce este milk&egg ? se gaseste la sala? de un il cumpar si ce alte suplimente sa mai iau pt inceput?! care sa ma ajute,multumesc astept rasp !
edit: si mai am o problema atunci cand imi lucrez gambele este un apara pe care ma scprijin cu umperii pe 2 paralele si vu varfu picioarelor stau pe pragu ala mic de jos si imping,lucrez din gambe dar ma dor extrem umerii si nu suport oare nu tin eu bine alea pe umeri? alte ex pt gambe care ar fi?
|
sus |
|
adriani
Senior member 97 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ce prog imi recoma
scris pe 12 nov 2006 18:32 de adriani
nu ma ajuta nimeni??? nimeeni?
|
sus |
|
Dave
Expert member 962 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ce prog imi re
scris pe 12 nov 2006 19:46 de Dave
nu ma ajuta nimeni??? nimeeni?
Mai adriani, nu eu ti-am zis sa faci 2-3 serii, ci csmkr18, care a facut o gluma
cat despre antrenorul tau...asta spune orice antrenor cand vii prima oara la sala, sa treci zilnic pe la toate aparatele ca sa ti se acomodeze corpul
este o prostie
cand te antrenezi, muschii se distrug si in zilele de pauza cresc, daca au din ce (ALIMENTATIE)
cum ar fi sa faci azi biceps si maine tot biceps ?...pai nu ti-ar mai trece niciodata febra si ai face degeaba
aa...si ute ca-mi amintii de un site : http://www.getfit.ro/fm.php
si acum raspunsuri la intrebarile tale
cardio este ori alergare, ori banda, ori bicicleta
majoritatea recomanda alergarea
alergi in functie de cum te simti, de cum iti merge, nu este o durata anume
ar fi ok sa bagi o masa usoara cam cu 45 min/1 ora inainte de sala incat sa iti fie numai bine (sa nu-ti fie foame si sa nu fii prea plin)
dupa antrenament 0.4 g/kilocorp de proteina, iar carbo nu stiu ce sa zic, avand in vedere ca tu vrei sa si slabesti
vitamina c....sincer sa fiu, nu stiu cred ca in orice perioada a zilei este bine venita
milk&egg este un concentrat proteic cu absorbtie lenta, bun de luat inainte de culcare
cat despre aparatul ala pt gambe...pune-ti si tu ceva peste umeri ca sa nu te mai doara (stiu ca erau niste bureti speciali)
alt exercitiu ar mai fi ridicari pe varfuri cu ganterele in maini
|
sus |
|
adriani
Senior member 97 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ce prog im
scris pe 12 nov 2006 21:47 de adriani
Mai adriani, nu eu ti-am zis sa faci 2-3 serii, ci csmkr18, care a facut o gluma
cat despre antrenorul tau...asta spune orice antrenor cand vii prima oara la sala, sa treci zilnic pe la toate aparatele ca sa ti se acomodeze corpul
este o prostie
cand te antrenezi, muschii se distrug si in zilele de pauza cresc, daca au din ce (ALIMENTATIE)
cum ar fi sa faci azi biceps si maine tot biceps ?...pai nu ti-ar mai trece niciodata febra si ai face degeaba
aa...si ute ca-mi amintii de un site : http://www.getfit.ro/fm.php
si acum raspunsuri la intrebarile tale
cardio este ori alergare, ori banda, ori bicicleta
majoritatea recomanda alergarea
alergi in functie de cum te simti, de cum iti merge, nu este o durata anume
ar fi ok sa bagi o masa usoara cam cu 45 min/1 ora inainte de sala incat sa iti fie numai bine (sa nu-ti fie foame si sa nu fii prea plin)
dupa antrenament 0.4 g/kilocorp de proteina, iar carbo nu stiu ce sa zic, avand in vedere ca tu vrei sa si slabesti
vitamina c....sincer sa fiu, nu stiu cred ca in orice perioada a zilei este bine venita
milk&egg este un concentrat proteic cu absorbtie lenta, bun de luat inainte de culcare
cat despre aparatul ala pt gambe...pune-ti si tu ceva peste umeri ca sa nu te mai doara (stiu ca erau niste bureti speciali)
alt exercitiu ar mai fi ridicari pe varfuri cu ganterele in maini
in primu rand iti multumesc pt ajutor deci la inceput am vazut ca trebuie sa lucrez 3 zile pe saptamana,mi se pare putin adica eu sunt nevoie sa lucrez si in zilele alea,fac rau daca ma duc si miercuri si joi? o zi pauza nu ajunge?e bun programu ala de mai sus care mi la spus csmkr18 ?si cat timp sa lucrez dupa programu de incepatori? adica doar 3 zile pe saptamana? ce spuneti despre cerealele musli ? sunt bune? mi-am luat 4 cutii si lapte sa pap dimineata este bun? cat despre suplimente ar trebui sa iau ceva acum care sa ma ajute cu oboseala,recuparare astea? multam!
edit: aici in pagina http://www.culturism.ro/antrenament/programe/3.php jos de tot zice ca pot face si 4 antrenamente pe saptamana!este bun programul de acolo?
|
sus |
|
adriani
Senior member 97 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ce pro
scris pe 15 nov 2006 01:13 de adriani
azi am inceput prog ala din al 2lea post si cred ca nu este bun pt mine,vroiam sa incep cu piept dar erau toate aparatele ocupate si am inceput cu spate am terminat si m-am bagat la piept pe la 6-7 serie deja numai puteam sa fac mai mult de 4,5 repetari si m-am oprit si am bagat putin abdomen si ma luase o oboseala puternica si eu m-am fortat la maxim de era sa cad pe spate de pe bancuta de abdomen si m-am luato spre casa! deci nu stiu cat de stralucit este antrenamentu,eu invat dupa amiaza ma duc la scoala al 11-12 si chiulesc de la sc pe la 5 ca sa ma duc la sala la 6 si totusi vin obosit de la sc! nu credeti ca ar trebui sa lucrez cate 2 grupe pe zi? si sa ma duc pe luni pana vineri recomandati-mi si mie un prog va rog sa fie in asa fel incat sa lucrez doar 1 grupa pe saptamana! asa am citit ca e bine pe forum,multumesc !
|
sus |
|
Dave
Expert member 962 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ce
scris pe 15 nov 2006 19:37 de Dave
azi am inceput prog ala din al 2lea post si cred ca nu este bun pt mine,vroiam sa incep cu piept dar erau toate aparatele ocupate si am inceput cu spate am terminat si m-am bagat la piept pe la 6-7 serie deja numai puteam sa fac mai mult de 4,5 repetari si m-am oprit si am bagat putin abdomen si ma luase o oboseala puternica si eu m-am fortat la maxim de era sa cad pe spate de pe bancuta de abdomen si m-am luato spre casa! deci nu stiu cat de stralucit este antrenamentu,eu invat dupa amiaza ma duc la scoala al 11-12 si chiulesc de la sc pe la 5 ca sa ma duc la sala la 6 si totusi vin obosit de la sc! nu credeti ca ar trebui sa lucrez cate 2 grupe pe zi? si sa ma duc pe luni pana vineri recomandati-mi si mie un prog va rog sa fie in asa fel incat sa lucrez doar 1 grupa pe saptamana! asa am citit ca e bine pe forum,multumesc !
Luni : Spate, Trapez
Marti : Piept, Umeri
Miercuri : Pauza
Joi : Picioare, Abdomen
Vineri : Biceps, Triceps
antr asta mi-a dat rezultate, insa am observat ca fac o mica febra la grupele pe care vroiam sa le lucrez a 2-a zi si l-am schimbat asa : (asta e al de acum)
Luni : Piept, Spate
Marti : Picioare, Abdomen
Joi : Umeri, Trapez
incearca oricare dintre ele
|
sus |
|
adriani
Senior member 97 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re
scris pe 16 nov 2006 00:10 de adriani
Luni : Spate, Trapez
Marti : Piept, Umeri
Joi : Picioare, Abdomen
antr asta mi-a dat rezultate, insa am observat ca fac o mica febra la grupele pe care vroiam sa le lucrez a 2-a zi si l-am schimbat asa : (asta e al de acum)
Luni : Piept, Spate
Marti : Picioare, Abdomen
Joi : Umeri, Trapez
incearca oricare dintre ele
multumesc mult dave crezi ca ar trebui sa iau ceva suplimente? macar asa pt refacere,crestere in masa sau io stiu.....nu ma pricep deloc,sau sa trag deocamnata natural? iti spun ca sunt endomorf,si nu stiu daca mai am puterea sa mai fac si cardio asa ca ma orientez doar pe sala !
|
sus |
|
Dave
Expert member 962 mesaje
|
scris pe 16 nov 2006 18:19 de Dave
multumesc mult dave crezi ca ar trebui sa iau ceva suplimente? macar asa pt refacere,crestere in masa sau io stiu.....nu ma pricep deloc,sau sa trag deocamnata natural? iti spun ca sunt endomorf,si nu stiu daca mai am puterea sa mai fac si cardio asa ca ma orientez doar pe sala !
deocamdata ai putea sa faci sala fara sa bagi suplimente si ar fi foarte bine, daca te alimentezi corect
nu uita de proteine/carbo, deci din alimentatia ta nu ar trebui sa lipseasca, carnea/mezelurile/lactatele/oua
|
sus |
|
crespo
Expert member 754 mesaje
|
scris pe 16 nov 2006 18:51 de crespo
deocamdata ai putea sa faci sala fara sa bagi suplimente si ar fi foarte bine, daca te alimentezi corect
nu uita de proteine/carbo, deci din alimentatia ta nu ar trebui sa lipseasca, carnea/mezelurile/lactatele/oua
Mezeluri gen parizer si crenwursti in nici un caz.Ala e cancer pe paine.Si Dave pe langa carbo/prot grasimile sanatoase cui ii le lasi?Sunt ff importante.
I'M A KING
|
sus |
|
Dave
Expert member 962 mesaje
|
scris pe 16 nov 2006 19:08 de Dave
Mezeluri gen parizer si crenwursti in nici un caz.Ala e cancer pe paine.Si Dave pe langa carbo/prot grasimile sanatoase cui ii le lasi?Sunt ff importante.
de ce sunt mezelurile nesanatoase ?
explica mai pe indelete ca ma intereseaza (eu mananc destul de des)
|
sus |
|
crespo
Expert member 754 mesaje
|
scris pe 16 nov 2006 19:14 de crespo
de ce sunt mezelurile nesanatoase ?
explica mai pe indelete ca ma intereseaza (eu mananc destul de des)
Pt ca sunt pline de conservanti si in plus parizerul si astea e posibil sa nu contina carne,ci sa contina derivati proteici,cu valoare inferioara.
In mezeluri este admis a se adauga si derivate proteice de origine vegetala: faina de soia, proteine de soia, proteine vegetale texturate, proteine din arahide, gluten, faina de floarea-soarelui.
I'M A KING
|
sus |
|
adriani
Senior member 97 mesaje
|
scris pe 16 nov 2006 21:12 de adriani
dati-mi si mie cateva exemple de alimente din astea mezeluri lactate sa stiu ce e bun si ce e nu ca sa stiu ce cumpar! ce carne e buna? adica am voie orice carne?si pana la urma parizeru,salamu,crenwusti nu sunt buni?
|
sus |
|
Pagina 1 din 1
| |
|