Pagina 1 din 1
werssus
Newbie 3 mesaje
|
culturism la 13 ani?
scris pe 9 iul 2008 11:51 de werssus
nu ma pricep prea bine, dar sper sa ma fac cit de cit inteleasa.Nu stiu pe cine sa intreb asa ca am apelat la d-voastra.
Baiatul meu are 13 ani si vrea sa faca culturism.Impreuna cu tatal lui fac seara citeva exercitii cu greutati de 3 kg.ii poate dauna?poate sa-i stagneze cresterea?ce exercitii sint indicate pt varsta lui?
|
sus |
|
Terente
Veteran member 354 mesaje
|
Re: culturism la 13 ani?
scris pe 9 iul 2008 13:31 de Terente
nu ma pricep prea bine, dar sper sa ma fac cit de cit inteleasa.Nu stiu pe cine sa intreb asa ca am apelat la d-voastra.
Baiatul meu are 13 ani si vrea sa faca culturism.Impreuna cu tatal lui fac seara citeva exercitii cu greutati de 3 kg.ii poate dauna?poate sa-i stagneze cresterea?ce exercitii sint indicate pt varsta lui?
Te-ai facut foarte bine inteleasa
Mihaela, orice miscare este buna venita si ajuta la dezvoltarea fiului tau, atata timp cat este facuta CORECT. Acum ce inseamna corect la varsta lui... Singura grija ce trebuie luata in calcul e faptul ca scheletul sau osos nu este ajuns la maturitate, fiind inca in crestere nu are destul calciu acumulat si este mai firav. Astfel trebuie menajat scheletul osos, evitand exercitiile prin natura carora (pozitia de lucru) se taseaza vertebrele coloanei si cele care solicita mai mult incheieturile.
Cel mai sanatos la varsta lui ar fi INOTUL, alaturi de alergari, "scari", abdomene si exercitii ce nu necesita greutati ci exercitii in care foloseste propiul corp ca greutate de lucru, gen abdomene, hiperextensii, tractiuni (mai chiunite asa cum poate...) genuflexiuni etc. Poate apela si la unele exercitii cu greutati, atata timp cat respecta cele mentionate mai sus, iar greutatea sa nu fie prea mare. (greutati 3 kg e prea bine). Inotul si alergarile ii stimuleaza atat masa musculara cat si sistemul cardio-respirator, ajuta la o dezvoltare armonioasa, sanatoasa, ii creste pofta de mancare, etc.
PS: la sfarsitul exercitiilor, foarte indicat sa faca exercitii de streching
Bafta si multa sanatate
|
sus |
|
werssus
Newbie 3 mesaje
|
Re: Re: culturism la 13 ani?
scris pe 10 iul 2008 16:04 de werssus
Mihaela, orice miscare este buna venita si ajuta la dezvoltarea fiului tau, atata timp cat este facuta CORECT. Acum ce inseamna corect la varsta lui... Singura grija ce trebuie luata in calcul e faptul ca scheletul sau osos nu este ajuns la maturitate, fiind inca in crestere nu are destul calciu acumulat si este mai firav. Astfel trebuie menajat scheletul osos, evitand exercitiile prin natura carora (pozitia de lucru) se taseaza vertebrele coloanei si cele care solicita mai mult incheieturile.
Cel mai sanatos la varsta lui ar fi INOTUL, alaturi de alergari, "scari", abdomene si exercitii ce nu necesita greutati ci exercitii in care foloseste propiul corp ca greutate de lucru, gen abdomene, hiperextensii, tractiuni (mai chiunite asa cum poate...) genuflexiuni etc. Poate apela si la unele exercitii cu greutati, atata timp cat respecta cele mentionate mai sus, iar greutatea sa nu fie prea mare. (greutati 3 kg e prea bine). Inotul si alergarile ii stimuleaza atat masa musculara cat si sistemul cardio-respirator, ajuta la o dezvoltare armonioasa, sanatoasa, ii creste pofta de mancare, etc.
Bafta si multa sanatate
|
sus |
|
werssus
Newbie 3 mesaje
|
scris pe 10 iul 2008 16:07 de werssus
multumesc tare mult!cred ca de azi o sa fac si eu miscare,o sa ma apuc de sport.am citit multe lucruri interesante care m-au dezghetat daca pot sa zic asa.multumesc inca odata !
|
sus |
|
Dan90
Junior member 14 mesaje
|
scris pe 17 oct 2008 21:48 de Dan90
nu cred ca dauneaza atata timp cat lucreaza corect si evita exercitiile gen genoflexiuni cu haltera si ridicari cu gantarele deasupra capului . eu m`am apucat de culturism de la 14 ( cu pauze) si nu am avut probleme cu cresterea ( am 1.81 ) .
dar adevarul este ca de la inot copilul dezvolta un corp armonios si in majoritatea cazurilor niste lopeti in loc de maini )
E dur sa fii dur !
|
sus |
|
kalul
Newbie 2 mesaje
|
scris pe 24 feb 2009 19:33 de kalul
Bafta si multa sanatate
|
sus |
|
chiaburu
Senior member 83 mesaje
|
scris pe 24 feb 2009 22:21 de chiaburu
nu este indicat ca un copil de 13 ani sa faca culturism(deci sa mearga la o sala de bodybuilding),am precizat pentru ca greutatile cu care lucreaza impreuna cu tatal nu sunt prea mari,insa intr-o sala de culturism fiind inconjurat de oameni de toate tipurile somatice(de la slabanogi la adevarati powerlifteri,dopati etc)va fi tentat sa creasca mereu greutatea iar la varsta lui nu-si poate permite caci orice greutate mai mare decat ii permite corpul va duce stoparea cresterii cum au zis si ceilalti useri dar in alte formulari.varsta optima recomandata de majoritatea este de 16 ani...eu unul am inceput sala la 17,6 ani si nu imi este ciuda ca as fi putut sa ma apuc la 16 ani,oricum rezultatele vin dupa multa munca ,nu dupa multa vechime!ciao
in loc sa luati steroizi,apucati-va de munca mah copii
|
sus |
|
Pagina 1 din 1
| |
|