Pagina 1 2 3 din 3
UNHleaSHD
Senior member 112 mesaje
|
Alimentatie inainte de sala
scris pe 9 ian 2010 10:59 de UNHleaSHD
Salut,
Nou pe forum si am o dilema.
Ma trezesc dimineata la 6, mananc si plec la scoala.
Orele se termina la ora 1:30.
Pe drum mananc un mar.
Pe la 2:30 ajung la sala.
Acolo stau in jur de 2 ore.
Am rezultate jalnice, fara alimentatie potrivita.
E o diferenta mare cand mananc cu 1-2 ore inaite de sala.
Muschii imi obosesc mult mai greu si am mai multa forta.
Acum, de cand a inceput scoala, nu am ce manca inainte de sala ca sa-mi recapat puterea.
La magazine altceva in afara de fast-food si porcarii nu gasesc.
Ce fructe sunt recomandate inainte de antrenament pentru recapatarea energie? Si in ce cantitate?
Alte sfaturi sunt bine venite.
Multumesc!
Ajuta-ma
|
sus |
|
Gilu
Expert member 7216 mesaje
|
Re: Alimentatie inaitne de sala
scris pe 9 ian 2010 12:48 de Gilu
Ia-ti cu tine la scoala batoane proteice si mananca 1-2 inainte de sala cu max 60min.
Cand esti mort nu stii ca esti mort, e greu doar pt ceilalti, la fel si cand esti prost...
Vi s-a sters postul / topicul?
Intrati aici=>
http://www.culturism.ro/forum/antrenament-culturism/regulamentul-forumului-0001.html
Magazin online de suplimente nutritive!
http://www.megaproteine.ro/
Nu raspund in privat, doar pe forum.
|
sus |
|
UNHleaSHD
Senior member 112 mesaje
|
Re: Re: Alimentatie inaitne de sala
scris pe 9 ian 2010 12:56 de UNHleaSHD
de ce nu iti faci ceva de acasa?
Pentru ca numai are loc in ghiozdan.
In ghiozdan intra 2 caiete [doar atat] si echipamentul pt. sala.
In + sunt un mare mancator, mananc foarte mult. Oricat as lua la mine, nu se compara cu mancarea facuta in casa.
Ca exemplu: o jumatate de paine, cu mezeluri nu-mi e de ajuns.
Am dat acel exemplu, pt. ca dupa cate stiti sunt mai satioase, tin mai bine de foame.
In cazul meu, nu e de ajuns.
Sa nu va ganditi ca sunt un obez.
16 ani, 1.81m, 73 kg.
Ajuta-ma
|
sus |
|
UNHleaSHD
Senior member 112 mesaje
|
Re: Re: Alimentatie inaitne de sala
scris pe 9 ian 2010 12:57 de UNHleaSHD
Ia-ti cu tine la scoala batoane proteice si mananca 1-2 inainte de sala cu max 60min.
Sunt cam indecis in legatura cu batoane, proteine si toate cele.
Adica, cel putin in cazul meu nu sunt de acord cu ele.
Prefer ceva natural.
Cam cat costa un baton?
Ajuta-ma
|
sus |
|
Tarzanel
Veteran member 452 mesaje
|
Re: Re: Re: Alimentatie inaitne de sala
scris pe 9 ian 2010 14:11 de Tarzanel
Prefer ceva natural.
Cam cat costa un baton?
si da si explicatia pt care nu esti de acord cu suplimentele alimentare...vitamine si minerale ai luat in viata ta? apropo, ce intelegi prin natural? adica ce creste prin copaci ca sa zic asa? pai stai calm ca din alimente sunt extrase ceea ce se gaseste in suplimente. si apoi dc sa nu profitam de asa ceva, dc sa lasa organismul sa se oboseasca sa digere atata mancare (plus ca mancarea de acum, numai naturala nu e). altii acum 20de ani sa zic ar fi dat orice sa aiba o proteina iar cei de acum, dupa ce ca au o asemena diversitate de suplimente (continut dar si ca pret) refuza din motive doar de ei stiute, sau poate nici de ei stiute.
|
sus |
|
gere
Expert member 878 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Alimentatie inaitne de sala
scris pe 9 ian 2010 14:57 de gere
si da si explicatia pt care nu esti de acord cu suplimentele alimentare...vitamine si minerale ai luat in viata ta? apropo, ce intelegi prin natural? adica ce creste prin copaci ca sa zic asa? pai stai calm ca din alimente sunt extrase ceea ce se gaseste in suplimente. si apoi dc sa nu profitam de asa ceva, dc sa lasa organismul sa se oboseasca sa digere atata mancare (plus ca mancarea de acum, numai naturala nu e). altii acum 20de ani sa zic ar fi dat orice sa aiba o proteina iar cei de acum, dupa ce ca au o asemena diversitate de suplimente (continut dar si ca pret) refuza din motive doar de ei stiute, sau poate nici de ei stiute.
Daca vrei sa alegi un mod de viata cu adevarat sanatos, in care sa te feresti de chimicale atunci nici suplimentele nu au ce cauta in alimentatie (cu exceptia celor naturale, adica cele care nu au indulcitori artificiali, arome etc).
|
sus |
|
Tarzanel
|
Re: Re: Re: Re: Re: Alimentatie inaitne de sala
scris pe 9 ian 2010 15:03 de Tarzanel
Daca vrei sa alegi un mod de viata cu adevarat sanatos, in care sa te feresti de chimicale atunci nici suplimentele nu au ce cauta in alimentatie (cu exceptia celor naturale, adica cele care nu au indulcitori artificiali, arome etc).
asa nici pieptul de pui la gratar nu e bun ca scoate fum, nici fiert nu e bn ca se degradeaza nutrientii, nici crud nu e bn ca stropesc taranii aia cu tot felul de chimicale, apa e contaminata si aia....eu zic sa tinem post negru si cu Dumnezeu inainte.
|
sus |
|
UNHleaSHD
Senior member 112 mesaje
|
scris pe 9 ian 2010 15:28 de UNHleaSHD
Mi se pare ca te-ai cam aprins.
Mi-e teama ca m-ai inteles gresit, n-am zis ca proteinele sunt chimicale care te distrug de-a lungul timpului.
Am zis doar ca in cazul meu nu sunt de acord cu ele, si prefer sa-mi iau ce am nevoie din natura.
Si banii prefer sa-i dau pe haine, nu proteine si altele.
Ajuta-ma
|
sus |
|
UNHleaSHD
Senior member 112 mesaje
|
scris pe 9 ian 2010 15:29 de UNHleaSHD
A, si nu prea-mi place gandirea ta.
Sa zicem ca sunt mai conservator in legatura cu anumite chestii din ziua de azi...
Ajuta-ma
|
sus |
|
UNHleaSHD
Senior member 112 mesaje
|
scris pe 9 ian 2010 15:31 de UNHleaSHD
Da, ma chinui sa ma feresc de ele.
E cam greu totusi, in zilele de azi.
Ajuta-ma
|
sus |
|
gere
Expert member 878 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Alimentatie inaitne de sal
scris pe 9 ian 2010 21:14 de gere
asa nici pieptul de pui la gratar nu e bun ca scoate fum, nici fiert nu e bn ca se degradeaza nutrientii, nici crud nu e bn ca stropesc taranii aia cu tot felul de chimicale, apa e contaminata si aia....eu zic sa tinem post negru si cu Dumnezeu inainte.
Tarzanel, cunosc o persoana care are casa la tara, si din pasiune nu din nevoie are si o gradina mica unde cultiveaza diverse legume. Tine mult la ideea de natural, si manca legume de la tara, oua si carne de pui tot de la tara; face si sport. Acum nu ar fi ridicol ca dupa ce depune acest efort, sa consume suplimente cu tot felul de indulcitori, arome sau mai stiu eu ce?
Cel care consuma carne procesata, dulciuri, cola si se fereste de suplimente pe motiv ca au chimicale, da, vorbeste prostii.
Deci hai sa nu criticam daca o persoana nu vrea sa consume suplimente din motive ca are multe chimicale, inainte sa aflam mai multe despre ce stie si ce vrea acea persoana.
Eu am consumat foarte multe suplimente, dar de o jumatata de an merg doar pe concentrate proteice fara indulcitori si arome. Fac asta pentru ca nu vreau acele chimicale, pentru ca se poate si fara ele. Crezi ca e aiurea ca fac acest lucru?
|
sus |
|
Tarzanel
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Alimentatie inaitne de
scris pe 9 ian 2010 21:32 de Tarzanel
Eu am consumat foarte multe suplimente, dar de o jumatata de an merg doar pe concentrate proteice fara indulcitori si arome. Fac asta pentru ca nu vreau acele chimicale, pentru ca se poate si fara ele. Crezi ca e aiurea ca fac acest lucru?
Nu stiu, dar dc te-ai oprit tocmai acum?
|
sus |
|
Tarzanel
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Alimentatie inaitn
scris pe 9 ian 2010 21:51 de Tarzanel
si apropo, nu am criticat pe nimeni, este liber sa faca ce vrea. doar il intrebasem care este motivul pt care refuza sa ia suplimente. si gere, hai sa fim seriosi, de parca nu traiesti pe planeta numita Pamant...tu mai vezi ceva natural in viata asta? sa nu crezi ca daca te duci la tara si cultivi tu si ai grija de recolta ta, aia e 100% natural/sanatosa sau cum vrei sa ii zici, doar din simplul motiv ca nu ai dat cu pesticide pe ea...sunt zone de pe glob extrem de poluate...poluarea se gaseste si in aer, in atmosfera...ploaia de unde crezi ca vine, tocmai apa aia care iti stropeste tie legumele. fiecare este liber sa faca cum considera, eu stiam ca suplimentele de pe piata luate corespunzator nu au cum sa iti afecteze org (in mod rau)...si eu am luat, nu f multe si de la unele am avut prob: voma, greturi...dar nu e vina nimanui cu nu tolerez lactoza si suplimentul ala avea concentratia mare de asa ceva. oricum discutia nu isi mai are rostul, ca asa putem aduce argumente pro si contra la infinit.
|
sus |
|
gere
Expert member 878 mesaje
|
scris pe 9 ian 2010 22:12 de gere
Nu stiu, dar dc te-ai oprit tocmai acum?
am luat un "100% whey gold standard natural" si mi-a placut foarte mult gustul, iar de atunci am spus ca daca se poate si fara arome si indulcitori am ramas pe aceasta varianta. Oricum, vreo 5 ani am luat numai cu arome si indulitori s.a.m.d.
|
sus |
|
Gilu
|
Re: Re: Re: Alimentatie inaitne de sala
scris pe 9 ian 2010 23:28 de Gilu
Prefer ceva natural.
Cam cat costa un baton? N-are sens sa te privezi de suplimente in conditiile in care in ziua de azi nimic nu mai e natural sau sanatos si ABSOLUT TOTUL e alterat in oarecare masura.
Si sunt de acord cu ce spune Tarzanel referitor la poluarea din aer....si voi da un exemplu in sensul asta printr-un paradox oarecum.Fructele ce cresc NATURAL si salbatic in ulele zone acum poluate, nu mai sunt sanatoase.....se mai pot numi naturale?
Cand esti mort nu stii ca esti mort, e greu doar pt ceilalti, la fel si cand esti prost...
Intrati aici=>
http://www.culturism.ro/forum/antrenament-culturism/regulamentul-forumului-0001.html
|
sus |
|
UNHleaSHD
Senior member 112 mesaje
|
scris pe 10 ian 2010 02:44 de UNHleaSHD
N-are sens sa te privezi de suplimente in conditiile in care in ziua de azi nimic nu mai e natural sau sanatos si ABSOLUT TOTUL e alterat in oarecare masura.
Si sunt de acord cu ce spune Tarzanel referitor la poluarea din aer....si voi da un exemplu in sensul asta printr-un paradox oarecum.Fructele ce cresc NATURAL si salbatic in ulele zone acum poluate, nu mai sunt sanatoase.....se mai pot numi naturale?
Am zis eu undeva ca, consunam Coca-Cola, fast food si dulciuri?
Carne procesata, da, inainte sa plec de acasa.
Fara nu prea rezist, sunt lipsit de vlaga.
Dar.. deasemenea organismul meu arde foarte repede grasimile.
Am zis ca ma chinui cat-de-cat sa mananc natural.
Pai... Fata de ceea ce gasesti in industrie, da, se pot numi alimente naturale.
Ajuta-ma
|
sus |
|
Gilu
|
scris pe 10 ian 2010 09:42 de Gilu
Nici eu n-am vb de cola sau fast food, ci de alimentele de zi cu zi ce le cumperi din supermarket si nu numai.Si nici de arderea grasimii n-am amintit.Consumi ce vrei pana la urma dar iti spun ca te feresti degeaba de suplimente.
PS:Mai informeaza-te.
Intrati aici=>
|
sus |
|
UNHleaSHD
Senior member 112 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Alimentatie inaitne de sal
scris pe 10 ian 2010 10:49 de UNHleaSHD
Nici eu n-am vb de cola sau fast food, ci de alimentele de zi cu zi ce le cumperi din supermarket si nu numai.Si nici de arderea grasimii n-am amintit.Consumi ce vrei pana la urma dar iti spun ca te feresti degeaba de suplimente.
PS:Mai informeaza-te.
Nu consider necesar sa iau suplimente, doar din lipsa de energie.
Mai bine imi iau un ghiozdan mai mare si il ghiftuiesc cu sendvisuri si fructe.
Si nu am nevoie suplimente, mai am de crescut masa musculara, inca n-am ajuns la vre-un "baraj" sa numai creasca.
Nu stiu precis cat costa proteinele, dar am vazut ca preturile se invart intre 100-300 de lei.
De banii aia, prefer sa-mi iau haine, sa fiu in pas.
Ajuta-ma
|
sus |
|
Gilu
|
scris pe 10 ian 2010 10:54 de Gilu
Si nu am nevoie suplimente, mai am de crescut masa musculara, inca n-am ajuns la vre-un "baraj" sa numai creasca.
Nu stiu precis cat costa proteinele, dar am vazut ca preturile se invart intre 100-300 de lei.
De banii aia, prefer sa-mi iau haine, sa fiu in pas. Cati ani ai?
Intrati aici=>
|
sus |
|
Tarzanel
|
scris pe 10 ian 2010 12:50 de Tarzanel
da-mi mie banii aia ) dar sa stii, ca gasesti suplimente si sub 1 mil.
|
sus |
|
UNHleaSHD
Senior member 112 mesaje
|
scris pe 10 ian 2010 17:46 de UNHleaSHD
Cati ani ai?
16 ani "frumosi"
Ajuta-ma
|
sus |
|
UNHleaSHD
Senior member 112 mesaje
|
scris pe 10 ian 2010 17:47 de UNHleaSHD
da-mi mie banii aia ) dar sa stii, ca gasesti suplimente si sub 1 mil.
E vorba de sanatate, nu e bine sa te zgarcesti la 1 milion.
Ajuta-ma
|
sus |
|
UNHleaSHD
Senior member 112 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Alimentatie in
scris pe 12 ian 2010 13:51 de UNHleaSHD
Deci...
Ce fructe sunt recomandate inainte de sala pentru recapatarea puterilor?
Ajuta-ma
|
sus |
|
gheralia
Senior member 52 mesaje
|
scris pe 12 ian 2010 16:19 de gheralia
asa zic toti ca nu au nevoie dar dupa ce tragi un an si vezi rezultate minime si te muncesti ca un sclav in sala o sa iti vezi prostia pana sa ajungi la un baraj trebuie sa cresti cum zici si tu dar daca erai mai bn informat ai fi stiut k nu ai de unde sa cresti u in masa daca tie iti trebuie 2 grame de prot/kg suma ce nu rezulta din oricate sandvisuri ai manca tu si cum a zis Tarzanel sunt destule sub un milion
|
sus |
|
UNHleaSHD
Senior member 112 mesaje
|
scris pe 12 ian 2010 17:26 de UNHleaSHD
asa zic toti ca nu au nevoie dar dupa ce tragi un an si vezi rezultate minime si te muncesti ca un sclav in sala o sa iti vezi prostia pana sa ajungi la un baraj trebuie sa cresti cum zici si tu dar daca erai mai bn informat ai fi stiut k nu ai de unde sa cresti u in masa daca tie iti trebuie 2 grame de prot/kg suma ce nu rezulta din oricate sandvisuri ai manca tu si cum a zis Tarzanel sunt destule sub un milion
Deocamdata, masa musculara inca, creste. Nu vreau sa devin vre-un culturist, o oratanie de 130 de kg plin de muschi. Doar sa arat bine. Orice ati spune, proteine tot nu cumpar.
Io va cer ceva, voi imi dati altceva.
V-am intrebat ce fructe sa mananc inainte de sala.
Da se pare ca unii dintre voi sunteti incuiati la cap cu proteine, nu sunteti in stare sa cresteti fara proteine? Muriti fara proteine? Care e chestia?
FRUCTE INAINTE DE SALA ?!
Ajuta-ma
|
sus |
|
Tarzanel
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Alimentatie in
scris pe 12 ian 2010 18:04 de Tarzanel
Deocamdata, masa musculara inca, creste. Nu vreau sa devin vre-un culturist, o oratanie de 130 de kg plin de muschi. Doar sa arat bine. Orice ati spune, proteine tot nu cumpar.
Io va cer ceva, voi imi dati altceva.
V-am intrebat ce fructe sa mananc inainte de sala.
Da se pare ca unii dintre voi sunteti incuiati la cap cu proteine, nu sunteti in stare sa cresteti fara proteine? Muriti fara proteine? Care e chestia?
FRUCTE INAINTE DE SALA ?!
nu e nimeni incuiat la cap...dupa sala, daca vrei neaparat fructe, le iei palea cu indice glicemic cel mai ridicat...si asta poti sa cauti pe google ca sunt zeci/sute de tabele cu asa ceva.
PS: la partea cu banii glumisem, normal cand e vb de sanatate ca nu trebuie sa ne uitam la bani dar aici era vb despre altceva
PS2:te deranjeaza daca imi trimiti pe privat (sau si mai bn daca scri aici)datele tale antropometrice si la ex cam ce greutati folosesti?
|
sus |
|
Tarzanel
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Alimentati
scris pe 12 ian 2010 18:05 de Tarzanel
Deci...
Ce fructe sunt recomandate inainte de sala pentru recapatarea puterilor?
poate dupa sala sau tu te duci sleit de puteri inca de la inceputul antrenamentului?
|
sus |
|
UNHleaSHD
Senior member 112 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Alimentati
scris pe 12 ian 2010 19:29 de UNHleaSHD
nu e nimeni incuiat la cap...dupa sala, daca vrei neaparat fructe, le iei palea cu indice glicemic cel mai ridicat...si asta poti sa cauti pe google ca sunt zeci/sute de tabele cu asa ceva.
PS: la partea cu banii glumisem, normal cand e vb de sanatate ca nu trebuie sa ne uitam la bani dar aici era vb despre altceva
PS2:te deranjeaza daca imi trimiti pe privat (sau si mai bn daca scri aici)datele tale antropometrice si la ex cam ce greutati folosesti?
Poti sa detaliezi, te rog, ce inseamna date antropometrice.
Sunt incepator, n-am habar in ce alimente se gasesc carbodidrati, glucide, sau in ce masura.
As dorii explicatii, cine vrea sa le ofere.
Ajuta-ma
|
sus |
|
UNHleaSHD
Senior member 112 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Alimen
scris pe 12 ian 2010 19:31 de UNHleaSHD
poate dupa sala sau tu te duci sleit de puteri inca de la inceputul antrenamentului?
Dupa cum am zis, mananc la ora 7 dimineata si plec la scoala.
Acolo altceva in afara de fast-food nu gasesc, mai bine ma lipsesc.
Dupa 6 ore [numai chiulesc ca trebuie sa trec] plec la sala, pe drum mananc un mar.
In juma de ora sunt la sala.
Deci.. Iti dai seama ca ma duc slabit, nu chiar sleit.
P.S. Imi cer scuze pt. iesirea de mai devreme in legatura cu "proteine, incuiati la cap" Etc..
Ajuta-ma
|
sus |
|
Pagina 1 2 3 din 3
| |
|