Sport si socializare la un joc de ping pong
Fie ca joci la dublu sau individual, tenisul de masa (ping pong) poate fi o forma de sport intensa si competitiva. De fapt, cand este jucat intr-un ritm intens, poate fi o forma excelenta de ardere a caloriilor si de a te mentine in forma. Iar daca iti cumperi o masa de ping pong Kettler, atunci nici macar nu mai trebuie sa iti faci griji pentru antrenamentul cardio zilnic!
Tenisul de masa este un sport destinat oricui, indiferent de varsta sau abilitate fizica. Jucatorii de ping pong sunt unii dintre atletii cei mai valorosi din lume, dar este la fel de agreat de milioane de persoane cu dizabilitati sau chiar de cei cu o varsta foarte avansata. Jocul de tenis este o cale grozava de stimulare a creierului si de promovare a gandirii rapide in timp ce iti imbunatatesti coordonarea brate-ochi.
Este un sport cu risc de accidentare scazut care te mentine in forma si creste flexibilitatea, fara a supune articulatiile la stres sever. Imbunateste agilitatea, flexibilitatea si timpul de reactie.
Ce beneficii au jocurile de ping pong?
Dar sa vedem mai pe larg care sunt beneficiile “sahului in viteza”, sportul pe care il practica in off-season si jucatorii profesionisti de baseball, hochei, baschet, jucatorii de golf, de box si chiar de tenis de camp.
Beneficii ale tenisului de masa
- Jocurile de ping pong imbunatatesc coordonarea vizuala si stimuleaza agilitatea, concentrarea mentala si strategia tactica. Asta face din ping pong un joc extraordinar pentru tinerii care isi doresc sa isi imbunatateasca reflexele si pentru cei mai in varsta care cauta sa-si rafineze tacticile.
- Dezvolta acuitatea mentala. Viteza, rotatia si amplasarea mingei sunt cruciale atunci cand joci tenis de masa de masa, iar despre cei care practica acest sport se stie ca sunt atat niste creativi desavarsiti cat si strategi foarte buni.
- Jocul de ping pong imbunatateste reflexele. Datorita naturii rapide si pe distante restrase, toate capacitatile motorii sunt imbunatatire. Sportul se diferentiaza prin miscarile explozive si recuperarea rapida, care conduc la dezvoltarea fibrelor musculare cu contractie rapida.
- Are impact redus asupra articulatiilor. Ai avut probleme cu genunchii, cu spatele, te-ai saturat sa iti tot luxezi glezna sau esti in perioada de recuperare dupa o accidentare? Incearca niste meciuri de tenis de masa. Iti vei imbunatati forta in picioare, brate si zona de core fara a-ti suprataxa articulatiile.
- Arzi calorii. O persoana pe la 75kg va arde aproximativ 270 de calorii intr-o ora de jucat tenis de masa. Si avand in vedere ca jocurile de ping pong sunt atat de distractive, nu cred ca te poti limita la numai o ora. Plus ca daca dispui de o masa de ping pong te poti bucura constant de antrenamente.
- Ajuta la socializare. Fie ca joci intr-o comunitate sau la tine acasa, tenisul de masa ofera o cale buna de intarire a legaturilor sociale si de a slabi in acelasi timp. Avand in vedere ca tinerii si batranii pot juca tenis de masa, poate imbunatati si comunicarea si dezvolta relatiile, indiferent de varsta. Daca te joci acasa, in familie, jucand ping pong poti imbunatati relatiile si petrece mai mult timp de calitate.
- Sustine agilitatea creierului. Revista Alzheimer's Weekly a raportat o crestere evidenta a aptitudinilor motorii si a capacitatilor cognitive in urma jocurilor de tenis de masa, dupa o serie de studii clinice preliminare ce au avut loc in Japonia. S-a observat o crestere a circulatiei sangvine catre creier si se pare ca ar fi chiar posibil sa previna dementa.
- Imbunatateste coordonarea. Urmarirea mingei de ping pong in timp ce se misca rapid spre tine si intreaga sa traiectorie in timp ce oponentul tau o loveste ajuta la imbunatatirea coordonarii brate-ochi.
- Imbunatateste echilibrul. Mentinerea echilibrului si capacitatea de schimbare a directiei sunt elemente cheie ale unui joc de ping pong. Asta este cu atat mai important pentru cei in varsta.
- Stimuleaza diferite parti ale creierului. Prin anticiparea urmatoarei miscari a oponentului, jucatorul se va folosi de cortexul prefrontal pentru planificarea strategica. Exercitiile aerobice executate in timpul jocului timuleaza hippocampusul, partea creierului care este responsabila pentru formarea si retinerea faptelor si evenimentelor pe termen lung.
publicat de shift
Posteaza un comentariu
| |
Sondaj:
Ce tip de antrenament preferi?
|