Pagina 1 din 1
stef
Senior member 115 mesaje
|
probleme in evolutie
scris pe 5 feb 2007 23:18 de stef
De 4 luni am cam aceleasi dimensiuni (brat)
:Y..Nu am luat nici un supliment pana acum si ma gandesc sa iau vreo 3 luni wpi(3 portii/zi)..credetzi ca e de ajuns (cat de cat) sau ar mai trebui sa iau ceva? Daca da ce, insa fara sa mai pun p mine caci am deja 107-108kg la 1.90).
|
sus |
|
zgarcitu
Junior member 22 mesaje
|
Re: probleme in evolutie
scris pe 9 feb 2007 18:29 de zgarcitu
De 4 luni am cam aceleasi dimensiuni (brat)
:Y..Nu am luat nici un supliment pana acum si ma gandesc sa iau vreo 3 luni wpi(3 portii/zi)..credetzi ca e de ajuns (cat de cat) sau ar mai trebui sa iau ceva? Daca da ce, insa fara sa mai pun p mine caci am deja 107-108kg la 1.90).
Pentru un raspuns complet am nevoie de mai multe date.
In special ma intereseaza de cat timp faci sala, ce dimeniune ai la brat, cate antrenamente faci pe saptamana, cate serii faci la grupe mari respectiv grupe mici, ce procent de grasime ai in corp?
Hai noroc !
|
sus |
|
alic
Junior member 33 mesaje
|
Re: probleme in evolutie
scris pe 11 feb 2007 17:05 de alic
Vrei sa cresti in brate, dar nu vrei sa mai pui pe tine...nu vad cum se poate ... Totusi, ce dimensiune ai la brate de nu esti multumit ?
Bodybuilding is not just a sport; it's a way of life.
|
sus |
|
stef
Senior member 115 mesaje
|
Re: Re: probleme in evolutie
scris pe 11 feb 2007 22:30 de stef
Fac sala de aproape 8-9 luni cu pauze de vreo luna in total.Am inceput cu ~36 la brat, acum am 42,5. Am crescut f bine in primele 5 luni iar in ultima luna (a 5-a) cand am lucrat biceps/triceps x2 pe saptamana am crescut de la 40 la 42. Am revenit la programul anterior cu antrenamentul unei grupe musculare odata pe saptamana datorita durerilor la inkeieturi de la lucratul bicepsilor, insa de atunci au trecut cam 3luni jumate-4 si nu am mai pus dekat jumate de cm.
Am avut un sg program ---> 3-4 serii pe exercitiu a cate 8 repetari pe care am mers de cand m-am apucat de sala cu mici modificari la exercitii (schimbarea ordinii lor la un anumit timp).
Nu am luat nici un supliment nutritiv pana acum. Ma gandesc sa iau vreo 2-3 luni un concentrat proteic de la pro nutrition(wpi), nuj insa dak ajuta cat am sa iau eu. As lua mai mult ded 2-3luni dar pb sunt banii. Voi ce imi recomandati caci e destul de enervant cand cresti asa putin in 3-4 luni de lucrat serios (fortzez pana la epuizare)..Am spus de asemnea ca nu vreau sa pun p mine pentru ca am 1.90 si 108kg..cat sa mai pun pe mine?
|
sus |
|
zgarcitu
Junior member 22 mesaje
|
Re: Re: Re: probleme in evolutie
scris pe 12 feb 2007 02:16 de zgarcitu
Fac sala de aproape 8-9 luni cu pauze de vreo luna in total.Am inceput cu ~36 la brat, acum am 42,5. Am crescut f bine in primele 5 luni iar in ultima luna (a 5-a) cand am lucrat biceps/triceps x2 pe saptamana am crescut de la 40 la 42. Am revenit la programul anterior cu antrenamentul unei grupe musculare odata pe saptamana datorita durerilor la inkeieturi de la lucratul bicepsilor, insa de atunci au trecut cam 3luni jumate-4 si nu am mai pus dekat jumate de cm.
Am avut un sg program ---> 3-4 serii pe exercitiu a cate 8 repetari pe care am mers de cand m-am apucat de sala cu mici modificari la exercitii (schimbarea ordinii lor la un anumit timp).
Nu am luat nici un supliment nutritiv pana acum. Ma gandesc sa iau vreo 2-3 luni un concentrat proteic de la pro nutrition(wpi), nuj insa dak ajuta cat am sa iau eu. As lua mai mult ded 2-3luni dar pb sunt banii. Voi ce imi recomandati caci e destul de enervant cand cresti asa putin in 3-4 luni de lucrat serios (fortzez pana la epuizare)..Am spus de asemnea ca nu vreau sa pun p mine pentru ca am 1.90 si 108kg..cat sa mai pun pe mine?
In 8-9 luni daca ai progresat la brate de la 36 la 42,5 poti fi multumit, deoarece ai progresat foarte bine mai ales ca nu ai folosit inca suplimente.
E normal sa progresezi ceva mai incet la dimensiunea bratelor acum dupa 8-9 luni de antrenament, totusi normal s-ar putea sa progresezi cu cca. 0,5 cm/luna.
Problema poate sa fie faptul ca antrenezi o grupa musculara doar odata pe saptamana, ideal ar fi sa iti structurezi astfel antrenamentul incat sa lucrezi tot corpul in 3 zile si sa faci pauza intre antrenamentele aceleiasi grupe de maxim 4 zile.
Pentru brate sa reduci seriile la 6 (din 2 exercitii), iar daca nu doresti sa mai pui pe tine kilograme nu ai incotro decat sa reduci stratul adipos de pe corp astfel incat progresul in masa musculara sa fie paralel cu pierderea de grasime.
Pentru a reduce nivelul grasimii corporale ideal ar fi sa faci macar 2 zile de cardio pe saptamana (alergare pe banda sau chiar alergare usoara macar 30 minute pe zi);
Daca vei lua 3 masuri de wpi/zi si modifici antrenamentul vei pune atat masa musculara cat si ceva grasime (nu stiu exact ce tip somatic ai dar tind sa cred ca esti parte mezomorf, parte endomorf).
Ideea e sa schimbi antrenamentul dupa cum am propus mai sus si sa adaugi macar 2 zile a cate 30 minute alergare usoara in fiecare saptamana iar progresul va reaparea insa desigur nu in acelasi ritm precum a fost cand te-ai apucat de sala.
Hai noroc !
|
sus |
|
stef
Senior member 115 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: probleme in evolutie
scris pe 15 feb 2007 00:56 de stef
Problema poate sa fie faptul ca antrenezi o grupa musculara doar odata pe saptamana, ideal ar fi sa iti structurezi astfel antrenamentul incat sa lucrezi tot corpul in 3 zile si sa faci pauza intre antrenamentele aceleiasi grupe de maxim 4 zile.
Deci tu zici ca ar fi bine sa antrenez grupele musculare (biceps/tricpes de ex pt brate care ma intereseaza mult pe mine) de 2 ori pe saptamana, de fiecare data facand cate 2 exercitii a cate 3 serii?..Nu e cam putin 6 serii per-total?
|
sus |
|
zgarcitu
Junior member 22 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: probleme in evolutie
scris pe 16 feb 2007 15:35 de zgarcitu
Deci tu zici ca ar fi bine sa antrenez grupele musculare (biceps/tricpes de ex pt brate care ma intereseaza mult pe mine) de 2 ori pe saptamana, de fiecare data facand cate 2 exercitii a cate 3 serii?..Nu e cam putin 6 serii per-total?
Nu e putin 6 serii pentru biceps si triceps daca le antrenezi tot a patra zi, deoarece dupa cum stii bicepsul se preoboseste cand lucrezi spate, iar tricepsul participa la impunsul culcat pentru pectoral.
Eu astfel ma antrenez (6 serii pentru biceps, triceps, umar) in schimb trag astfel incat de ex. la biceps dupa ce efectuez cele 6 serii de abia mai pot face 5-6 repetari cu greutatea cu care am facut incalzire (27 kg cu bara EZ) desi la primele serii fac si 10 repetari cu 47 kg.
Hai noroc !
|
sus |
|
stef
Senior member 115 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: probleme in evolutie
scris pe 16 feb 2007 16:54 de stef
am inteles..mc de sfat..si am sa procedez asa inclusiv cu skimbarea numarului de rep/serie de la 8-8-8-.... la 10-8-6-4
|
sus |
|
Dave
Expert member 962 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: probleme in evolutie
scris pe 16 feb 2007 18:10 de Dave
am inteles..mc de sfat..si am sa procedez asa inclusiv cu skimbarea numarului de rep/serie de la 8-8-8-.... la 10-8-6-4
stef, ai zis ca ai crescut de la 40 la 42, antrenandu-ti de 2x pe saptamana bratele...3-4 serii pe exercitiu. dar cate exercitii foloseai ?
|
sus |
|
stef
Senior member 115 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: probleme in evolut
scris pe 17 feb 2007 21:51 de stef
3 exercitii a cate 4 serii(8rep/serie) la biceps si triceps fiecare..pana la epuizare faceam la toate
|
sus |
|
pilsmaster
Veteran member 422 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: probleme in ev
scris pe 18 feb 2007 22:25 de pilsmaster
3 exercitii a cate 4 serii(8rep/serie) la biceps si triceps fiecare..pana la epuizare faceam la toate
Presupun ca esti endomorf,nu?
Train SMART!
|
sus |
|
stef
Senior member 115 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: probleme i
scris pe 21 feb 2007 23:45 de stef
da..cam endomorf
|
sus |
|
stef
Senior member 115 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: proble
scris pe 11 mar 2007 22:20 de stef
super sfat zgarcitu...am trecut la antrenamentu de care ai zis u si am 3 sapt..in sf 43..cu suplimentele ramane inca o pb ca fac ce fac si sparg banii
|
sus |
|
gadjo_dilo
Newbie 1 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: pr
scris pe 14 mar 2007 21:04 de gadjo_dilo
Sal ... am si eu o rugaminte , rog mult de tot sa ma lamuriti cei kre intradevar stiu am inceput din ianuarie sa trag de fiare (iau inca de la inceput : GIGANT MASS + ANIMAL PAK) abea daca se vede 1/cm e mult sunt foarte dezamgit pt k in vara anu trekut am luat doar JUMBO MASS + creatina G-2200(parca) si luasem super mult si in brat si in greutate .. incepusem cu 65 kg si in 2/5 luni avema deja 75 kg . akum sunt la fel de 3 luni ANIMAL PAK are vreoun efect ? (il iau de o sapt doar) please vreau sa ajung iarashi la 75 kg . Multumesc
Incapatanat ... imi place noul .. iubesc riskul si adrenalina knd atinge cote maxime :P
|
sus |
|
spid3r4ever
Newbie 8 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re
scris pe 22 apr 2007 16:56 de spid3r4ever
Sal ... am si eu o rugaminte , rog mult de tot sa ma lamuriti cei kre intradevar stiu am inceput din ianuarie sa trag de fiare (iau inca de la inceput : GIGANT MASS + ANIMAL PAK) abea daca se vede 1/cm e mult sunt foarte dezamgit pt k in vara anu trekut am luat doar JUMBO MASS + creatina G-2200(parca) si luasem super mult si in brat si in greutate .. incepusem cu 65 kg si in 2/5 luni avema deja 75 kg . akum sunt la fel de 3 luni ANIMAL PAK are vreoun efect ? (il iau de o sapt doar) please vreau sa ajung iarashi la 75 kg . Multumesc
Animal pack este un complex de Vitamine si multiminerale ! Logic ca are si el ceva efect in a te alimenta cu complexul de vitamine si multiminerale necesare ... restul depinde de tine ... mancare + odihna + antrenamente eficiente = evolutie
|
sus |
|
Dexter
Junior member 37 mesaje
|
Re: Re: Re: probleme in evolutie
scris pe 23 apr 2007 15:30 de Dexter
Foarte frumos, bravos. Presupun ca partea in partea pozitiva ai folosit o miscare exploziva. Din experienta iti spun ca miscarea exploziva iti solicita foarte mult incheieturile. Sunt de parere ca ar trebui sa iti antrenezi in continuare de 2 ori pe saptamana bicepsii insa un antrenament fa-l mai controlat deci foloseste o greutate mai mica si un tempo mai lent. O astfel de schimbare este buna si pentru musculatura nu numai pentru incheieturi. Musculatura bratului se reface in 2-3 zile daca ii dai ce trebuie insa incheieturile si sistemul nervos se refac mai greu. Daca te antrenezi tare de fiecare data nu numai ca dauneaza incheieturilor insa nu esti nici foarte productiv. Tin minte acum ceva timp ca ma antrenam foarte tare tot timpul si foloseam si repetarile fortate excesiv. Ma dureau incheieturile si tendoanele antebratelor de nu puteam sa dorm noaptea. Aveam o durere de-a lungul antebratului insuportabila.
|
sus |
|
edwardk1
Senior member 146 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: probleme in evolutie
scris pe 23 apr 2007 18:45 de edwardk1
ideal ar fi sa iti structurezi astfel antrenamentul incat sa lucrezi tot corpul in 3 zile si sa faci pauza intre antrenamentele aceleiasi grupe de maxim 4 zile.
si cam care ar fi antrenamentul asta?ms
|
sus |
|
Pagina 1 din 1
| |
|