Pagina 1 din 1
Super-Man
Guest
|
Culturism ... la 14 ani - ACASA SI LA SALA
scris pe 7 mai 2003 22:13 de Super-Man
Ma intereseaza daca ma pot apuca de culturism de la aceasta varsta frageda (14 ani) si daca poate sa imi fac cineva un program pt. incepatori (normal) : Luni - Sambata ! am abonament la sala de forta deci ...
|
sus |
|
CALIGULA
Veteran member 229 mesaje
|
Ai timp si mai tarziu!
scris pe 7 mai 2003 23:56 de CALIGULA
Fi atlet!Antrenamente gen fitness ,sunt ce iti trebui .este pacat sa te opresti din crestere .Baga exerciti DAR numai cu greutatzi miciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.Parerea mea personala.Ca este buna sau nu tu decizi. mai asteapta sa iti raspunda si altzi de pe forum.Mai multe pareri te apropie de realitate.Numai de bine
Caligula
|
sus |
|
Anonim
Guest
|
Re: Ai timp si mai tarziu!
scris pe 8 mai 2003 02:53 de Anonim
eu zic sa mai astepti vreo 2 ani. oricum la virsta asta , nu shtiu cit o sa o tii cu antrenamentul + ca afecteaza cresterea + ca muschiul incepe sa se dezvolte dupa virsta de 15 , 16 ani asa ca antrenamentele nu vor da rezultate spectaculoase.
|
sus |
|
Anonim
Guest
|
Re: Re: Ai timp si mai tarziu!
scris pe 8 mai 2003 22:16 de Anonim
Pai ... da am timp! dar is cam slabut si vreau sa imi lucrez putin corpul ca is unii care rad de mine! ce ma sfatuiti? Ceva exercitii mai simple fara greutati sau cum? si daca poate careva sa faca si un program
|
sus |
|
CALIGULA
Veteran member 229 mesaje
|
SOLUTIE
scris pe 8 mai 2003 22:44 de CALIGULA
citeste absolut toate informatile ,ca sunt garla si programe si altele si adapteazale pt. tine/Cu rasul de tine stai linistit.Stabileste obiectivele si lovestele.
Caligula
|
sus |
|
daniel
Junior member 16 mesaje
|
Re: Culturism ... la 14 ani - ACASA SI LA SALA
scris pe 8 mai 2003 23:41 de daniel
Parerea noastra este ca nu trebuie sa te grabesti. Forta unui barbat sta in minte, nu in muschi. Sunt multi cei care fac body building pt a-si defula frustrarile si a capata incredere in ei. Nu li te alatura! Daca vrei sa faci sport pentru sanatatea ta, indiferent de ce cred sau zic altii, e foarte bine.
Te sfatuiesc sa incerci cu greutati foarte mici (gantere de 4 kg) si sa nu faci exercitii care ti-ar putea solicita coloana. In plus, tine minte ca un debut prematur in culturism iti poate compromite cresterea in inaltime. Deci nu exagera!
WebMaster Culturism.RO
|
sus |
|
Anonim
Guest
|
Re: Re: Culturism ... la 14 ani - ACASA SI LA SALA
scris pe 9 mai 2003 02:50 de Anonim
mda, perfect deacord. nu te lua dupa ce zic altzii, oricum la virsta asta nu prea ai sa te dezvoltzi din pct de vedere muscular pt ca eshti prea tinar. eu zic sa te apuci de un sport activ.
|
sus |
|
Anonim
Guest
|
scris pe 9 mai 2003 13:37 de Anonim
EU AM 15 ANI SI SUNT LA SALA DE 6 LUNI SI NU MA OPRESC DIN CULTURISM VREAU SA STAU CAM VREO 1AN LA 14 ANI DACA ERAM DE VARSTA TA SI STYAM DE CULTURISM MA APUCAM VEZI SI TU CE ZIC SI CEILATI K PA
|
sus |
|
Anonim
Guest
|
scris pe 9 mai 2003 22:09 de Anonim
Pai ... eu vreau sa fac atat pentru sanatate cat si pentru performante
Dupa cum zcieti voi, nu ma voi apuca de culturism ... dar imi puteti da niste exemple de exerciti pe care le-as putea face acasa? ma refer la flotari, genoflexiuni, abdomene si ce mai stiti voi. Am cateva gantere (3) doua de 4 si una de 8. As mai avea o intrebare. Exercitile mentionate mai sus, ajuta la cresterea masei musculare si infrumusetarea corpului sau sunt doar pentru sanatate. ???
|
sus |
|
Anonim
Guest
|
Re: Re: Re: Culturism ... la 14 ani - ACASA SI LA
scris pe 10 mai 2003 00:45 de Anonim
genoflexiuni sincer nu cred ca itzi trebuie, flotari shi abdomene insa potzi sa faci. potzi incerk shi biceps, cu greutate mica, cum a mai spus cineva mai sus.
|
sus |
|
Anonim
Guest
|
Re: Re: Re: Re: Culturism ... la 14 ani - ACASA SI
scris pe 12 mai 2003 22:04 de Anonim
Am niste probleme cu genunchiul si doctoru a zis sa fac ex. pt. coapse ...
|
sus |
|
Anonim
Guest
|
de 2 luni trag la sala
scris pe 12 mai 2003 22:44 de Anonim
mai, eu am 16 ani si m-am apucat cam de 2 luni, dar fac extercitii care sa nu imi afecteze cesterea, si la inceputul fiecarui antrenament stau atarnat de o bara cat de mult pot, si mai fac acasa si flotari, abdomene in afara de sala. nu ma intereseaza numai masa, si si sanatatea mea, si nu iau nici un fel de substante dubioase, mi-e frica si nu are rost.culturismul prematur nu e o idee chiar buna, corpul trebuie lasat sa se mai dezvolte, eu zic ca de la 16 ani e ok...
|
sus |
|
Anonim
Guest
|
Eu am aproape 17 ani ,....
scris pe 12 feb 2005 13:38 de Anonim
si vreau sa ma apuc de sala.puteti ce exerciti sa fac deoarece am inteles ca cele care apsa pe coloana imi afecteaza cresterea.E adevarat
|
sus |
|
Anonim
Guest
|
Re: Eu am aproape 17 ani ,....
scris pe 12 feb 2005 21:38 de Anonim
si vreau sa ma apuc de sala.puteti ce exerciti sa fac deoarece am inteles ca cele care apsa pe coloana imi afecteaza cresterea.E adevarat ma eu am 16 ani si ma duc la sala de 6 luni zilnic si pot sa spun ca am crescut si in inaltime si in masa, totul e sa nu lucrezi picioare si nu pune greutate pe umeri si pe coloana. trage tare.8)
|
sus |
|
rtrazvan
Newbie 4 mesaje
|
scris pe 12 feb 2005 23:12 de rtrazvan
Ma intereseaza daca ma pot apuca de culturism de la aceasta varsta frageda (14 ani) si daca poate sa imi fac cineva un program pt. incepatori (normal) : Luni - Sambata ! am abonament la sala de forta deci ...
frate baga mare cu flotari si tractiuni la bara.dak zici k esti slabut nu strica si niste genoflexiuni pt picioare ca arate urat.oricum nu te astepta la rezultate peste noapte dar cu timpul o sa apara.
razvan
|
sus |
|
megastak
Senior member 62 mesaje
|
scris pe 13 feb 2005 00:08 de megastak
salut.in primul rand la antrenamente sa nu ridici bara deasupra capului sau gantere pt ca zic eu poti sa iti opresti cresterea.supimente te-as sfatui sa iei cam peste 1 -2 ani.si sa incepi cu exercitiile de baza .un fel de fittnes si dupa aia sa o iei mai in serios
botocan
|
sus |
|
coseHD
Junior member 20 mesaje
|
scris pe 13 feb 2005 04:31 de coseHD
nu te grabi, mai asteapta ca ai oasele crude inca. aerobic si greutati mici plus alimentatie bogata , 2- 3 ani mai poti astepta cu trasul din greu si nu baga pastilute
http://cosmin.gobeplast.com
|
sus |
|
Anonim
Guest
|
scris pe 15 feb 2005 21:38 de Anonim
Ma..Eu m-am apucat relativ de curand (am 18 ani) si am asteptat destul de mult tocmai pentru ca nu mi s-a parut o idee buna sa te duci la sala asa de repede. DAR, pentru ca VREI sa arati bine, pot sa-ti spun ce am facut eu (nu obtii aceleasi rezultate dar crede-ma ca o sa arati mai bine ca toti ceilalti de varsta ta). Pe locul 1 cu multe stelutze si luminite de jur imprejur: inotul! Inot nu inseamna ca te duci cu gagica sau cu prietenii si mai o balaceala, mai juma de ora pauza si dupa aia o intrecere ceva. NU tata, te duci singur sau cu un prieten hotarat sa lucreze nu sa stea si va faceti program si o luati treptat dar sigur. Ideal e sa ajungi pe la 2000m intr-o ora(Fara sa te ia salvarea cand iesi din bazin, evident). Crede-ma ca o sa iti dea un "look" de pici in c** cand te uiti in oglinda. Se zice totusi ca si inotul nu e pt crestere (mie nu mi s-a parut dar in fine), asa ca mai baga un baschet sau un volei ceva, ca sa te duci si in sus. In paralel daca vrei, flotari(tricepsi+umeri+piept), abdomene, tractiuni(bicepsi,antebrat,spate).. Orice alt sport.. Nu te baga pe greutati(sau super mici, max 4kg). Dupa 17 ani eu zic ca poti sa te apuci de sala, doar sa o iei incet si frumos si logic fara steroizi si d-astea (la varsta asta ai destul testosteron prin tine).
Oricum... Asta este o parere stric personala, de la un amator 100% la toate de mai sus, asa ca o ia fiecare cum crede mai bine. Eu zic ca e foarte bine sa incepi cu sport pentru ca iti da o alta constitutie si rezistenta fizica si dupa aia sa te duci la sala. (si atentie, asta nu inseamna neaparat ca te lasi de sport). Sala e una, sportul e alta.
|
sus |
|
b0gDaN3l
Junior member 22 mesaje
|
Eu am 14 ani si 7 luni :)
scris pe 17 feb 2005 20:23 de b0gDaN3l
Uf, cata dreptate are cu inotul.
Cred ca inot am facut vreo 7 ani(acum sunt cls a 8 si anu asta nu pot) dar nu mam tinut, ma duceam din cand in cand( acum 3 luni pauza, cand imi aminteam iarasi etc si cu toate astea am facut un corp destul de frumos, abdomenul se vedea si se simtea cat de cat, la piept nu aveam mai deloc, la piciore am forma destul de frumoasa dar nu am putere mare si rezistenta, la maini avea o masa destul de mare ptr varsta mea dar nu era superman; si asta vara cam cand am implinit 14 ani m-am dus la sala cu un baiat mare, am inceput la piept cu bara+5+5=30 kg, nu prea puteam , trebuia sa ma ajute cineva, pe langa piept am facut mai la toate, dar am evitat sa stau in picioare cu greutati, sa-mi apese pe coloana, inafara de cateva dati cand am facut la presa.De mic am luat fel si fel de vitamine vitamax,supradin si tot felu.
Acum dupa aproximativ o luna de sala imprastiata in cateva luni, am facut pectorali mai mari si destul de tari, abdomenul incepe sa arate super, mana mi s-a marit destul de mult, cat nu ma asteptatm, si vreau sa zic ca am exagerat, nu stiam ca ptr 14 ani nu trebuie sa depasesti 4 kg, acum mi se pare flaore la ureche greutatea de 4 kg si la piept am ajunt la 50 kg ajutat, vreau sa stiu daca sa contiunui, ptr ca nu mi se pare foarte greu sau sa o las moale, de crestere nu se pune problema am aproape 1.83 si 1-2 cm vreau sa mai cresc in plus nu fac exercitii care sa apese pe coloana
....sper ca ati avut rabdare sa cititi tot articolul meu si astept sfatul vostru despre ce sa mai fac.
|
sus |
|
b0gDaN3l
Junior member 22 mesaje
|
Re: Eu am 14 ani si 7 luni :)
scris pe 20 feb 2005 10:37 de b0gDaN3l
Hei, astept si eu un raspuns de la voi, hai va rog frumos sa-mi da-ti un sfat!
|
sus |
|
leu
Junior member 33 mesaje
|
scris pe 10 mar 2005 18:44 de leu
daniele, intr-un fel ai dreptate, iar pe de alta parte nu. conteaza foarte mult si geneticape care o are, de exe..eu mai am 3 frati, toti sunt mai inalti de cat mine,eu sunt cel mai mic de statura, fratii mei sunt cu 10-15cm mai inalti ca mine, cineva mia spus pe cand aveam 13-14 ani sa ma apuc de baschet,deci am jucat cam un an si jumatate, dar nu mam mai inaltat cu mult, toti din familie spuneau ca seaman cu bunicul meu, deci nu numai de sportul pe care-l faci, depinde daca mai cresti s-au nu, ci si de genetica cu care esti inzestrat.
culturistul
|
sus |
|
Anonim
Guest
|
scris pe 21 mar 2005 22:37 de Anonim
frate baga mare cu flotari si tractiuni la bara.dak zici k esti slabut nu strica si niste genoflexiuni pt picioare ca arate urat.oricum nu te astepta la rezultate peste noapte dar cu timpul o sa apara.
ma eu am 18 ani si mam apucat de sala de pe la vreo 16 ani..am facut tot felul de exercitii si cu greutati destul de mari pt cele(55 de kg care le aveam)..de exempu faceam genoflexiuni cu bara in spate(in total pe bara eveam 80 de kg) sau lobari ..intreptari cu bara cu vreo 80-90 de kg maxim si mam dezvoltat destul de bine si nu mia afectat cresterea in inaltime..bine fiecare corp difera dar asa a fost in cazul meu..bafta in continuare
|
sus |
|
Pagina 1 din 1
| |
|