Pagina 1 2 3 4 5 din 5
basu
Expert member 7247 mesaje
|
Re: Oul de gaina....
scris pe 13 sep 2011 08:18 de basu
Buna tuturor,
Scuze, dar am fost aglomerata in ultimele zile.
Ceea ce va voi fi nevoita sa fac este sa postez un articol bazat pe numeroase studii stiintifice, care sunt enumerate in subsol. Cu scuzele de rigoare, articolele fiind in engleza, dar daca este cazul voi traduce concluziile, si voi reveni in urmatoarele zile cu explicatii la afirmatii. Totodata, voi posta si un alt articol despre frecventa meselor care sustine articolele si studiile mai sus mentionate, dar dintr-un alt punct de vedere si in acelasi timp cu niste concluzii vitale. Sper ca este in regula
Ok, scuze pentru textul lung, dar mi s-a spus ca nu pot posta link-ul direct.
In ceea ce priveste capacitatea corpului uman sa manance, digere si sa foloseasca 200g de proteine intr-o singura masa...
Dupa cum am mentionat, voi reveni sa discut punctele sensibile daca cineva doreste. De asemenea, tin sa precizez ca am spus ca nu conteaza cand mananci sau daca mananci toate caloriile dintr-o zi intr-o singura masa, nu am spus ca 4 sau 6 mese pe zi nu functioneaza sau ca o singura masa pe zi este 'mai buna', ci doar ca nu este nici o diferenta. Personal mananc de la 1 la 5 mese pe zi in functie de rutina din ziua respectiva, dar chiar nu exista vreo diferenta dpdv al dezvoltarii musculare sau sanatatii.
Totodata, cand revin as dori sa discut despre 'metabolism' fiindca Gilu a precizat intr-un post anterior ca mancatul unei singure mese sau 2 pe zi ar schimba metabolismul, cel mai probabil ducand la incentinire, lucru care este un mit.
Ok deci scuze ca dispar (si pentru uratenia acestui post) dar voi reveni in una sau doua zile.
Multumesc pentru rabdare.
buna!
am inteles ca apreciezi doar discutiile cu Gilu. este o chestie foarte ok.
de asemenea am priceput ca esti o doamna . si asta este o chestie foarte ok.
dar in loc sa postezi toate paginile astea nu poti te rog sa concluzionezi ? spune clar ce doaresti sa scoti in evidenta despre aceste lucruri si gata. daca cineva considera ca are ce discuta cu tine despre ele o va face cu siguranta. atitudinea ta de a te contrazice cu unii membrii ai forumului in felul in care o faci mi se pare nepotrivita.
un lucru iti garantez. nu vei rescrie tu aici si acum regulile cuturismului.
Puterea vine din interior. Intotdeauna.
|
sus |
|
basu
|
scris pe 14 sep 2011 21:28 de basu
|
sus |
|
blackadder
Senior member 68 mesaje
|
scris pe 14 sep 2011 21:31 de blackadder
sincer, corpul omenesc ,,ASIMILEAZA,,aproximativ 40-50gr proteina la o singura masaculturistii profesionisti consuma 400-500gr proteine ...INTR O ZI,nu la o masae IMPOSIBIL sa asimilezi 200gr proteine la o singura masatrageti singuri concluziiledaca nu stapiniti,,SUBIECTUL,,nu mai dati raspunsuri ERONATE
Buna Stefanp. Ai putea sa imi spui te rog de ce crezi ca raspunsul tau este corect? Ai facut niste afirmatii destul de puternice. Ai articole, dovezi, rapoarte stiintifice in spatele afirmatiilor? Ce te face sa crezi ca este adevarat? Altfel nimeni nu ar avea vreun motiv sa te creada, nu? Multumesc
|
sus |
|
basu
|
scris pe 14 sep 2011 21:35 de basu
Buna Stefanp. Ai putea sa imi spui te rog de ce crezi ca raspunsul tau este corect? Ai facut niste afirmatii destul de puternice. Ai articole, dovezi, rapoarte stiintifice in spatele afirmatiilor? Ce te face sa crezi ca este adevarat? Altfel nimeni nu ar avea vreun motiv sa te creada, nu? Multumesc
stimata doamna blackadder, te rog sa faci comentarii legate de subiectul topicului. adica legate de oul de gaina, proteina din dinsul sau alte lucruri legate de asta. daca nu esti de acord poti deschide un nou topic pe subiectul care te intereseaza.
multumesc !
|
sus |
|
nuk
Veteran member 246 mesaje
|
scris pe 14 sep 2011 21:44 de nuk
Buna Stefanp. Ai putea sa imi spui te rog de ce crezi ca raspunsul tau este corect? Ai facut niste afirmatii destul de puternice. Ai articole, dovezi, rapoarte stiintifice in spatele afirmatiilor? Ce te face sa crezi ca este adevarat? Altfel nimeni nu ar avea vreun motiv sa te creada, nu? Multumesc nu vrei de loc sa imi raspunzi si mie
|
sus |
|
blackadder
Senior member 68 mesaje
|
scris pe 14 sep 2011 21:46 de blackadder
stimata doamna blackadder, te rog sa faci comentarii legate de subiectul topicului. adica legate de oul de gaina, proteina din dinsul sau alte lucruri legate de asta. daca nu esti de acord poti deschide un nou topic pe subiectul care te intereseaza.
multumesc !
Buna Basu. Cred ca acesta trebuie sa fie ultimul meu mesaj in atentia ta, si nu o spun din lipsa de respect.
Daca citesti posturile mele de la inceputul acestui thread, vei vedea ca au fost in cadrul subiectului legat de oua. Am spus ca eu le prefer omleta sau prajite, dupa care tu ai ai preluat postul meu off topic spunand ca ouale prajite si mancarea prajita in general nu isi au locul in dieta unui culturist, urmata de alte raspunsuri offtopic, pareri incorecte despre absorbtia proteinelor si rata de absorbtie a prajelilor, pe care le-am corectat.
In ceea ce ma priveste, eu mi-am sustinut parerile si asta e finalul. Voi lua in considerare sugestia ta de a deschide propriile thread-uri pe viitor. Multumesc
edit: scuze pentru confuzia nick-ului tau
Editat de blackadder pe 14 sep 2011 21:48
|
sus |
|
basu
|
scris pe 14 sep 2011 21:48 de basu
Buna Basu. Cred ca acesta trebuie sa fie ultimul meu mesaj in atentia ta, si nu o spun din lipsa de respect.
Daca citesti posturile mele de la inceputul acestui thread, vei vedea ca au fost in cadrul subiectului legat de oua. Am spus ca eu le prefer omleta sau prajite, dupa care tu ai ai preluat postul meu off topic spunand ca ouale prajite si mancarea prajita in general nu isi au locul in dieta unui culturist, urmata de alte raspunsuri offtopic, pareri incorecte despre absorbtia proteinelor si rata de absorbtie a prajelilor, pe care le-am corectat.
In ceea ce ma priveste, eu mi-am sustinut parerile si asta e finalul. Voi lua in considerare sugestia ta de a deschide propriile thread-uri pe viitor. Multumesc
Da. Multumesc de intelegere.
Editat de basu pe 14 sep 2011 21:50
|
sus |
|
nicu_ivan
Expert member 899 mesaje
|
scris pe 15 sep 2011 10:10 de nicu_ivan
pt blackadder: raspunde te rog la intrebarea lui nuk. As fi curios sa vad raspunsul.
Life sucks.... but in a beautifull kinda way
|
sus |
|
basu
|
scris pe 15 sep 2011 11:10 de basu
pt blackadder: raspunde te rog la intrebarea lui nuk. As fi curios sa vad raspunsul.
sa-si deschida propriul topic referitor la aceste idei revolutionare. in acest topic se discuta despre oua. ma refer la ouale de gaina. am fost suficient de permisivi cu acest topic permitind sa ne abatem de la subiectul topicului intrucit erau niste lucruri foarte importante. lamurite sau nu aceste lucruri , consider ca este suficient.
sa deschida un nou topic in care sa discute problemele pe care le considera importante. aici discutam de oua.
Editat de basu pe 15 sep 2011 12:03
|
sus |
|
branch
Veteran member 156 mesaje
|
scris pe 15 sep 2011 13:37 de branch
daca am exagerat cu comentariile imi cer scuze fata de toti. sper sa fie ultima data cind imi atrage Gilu atentia.
|
sus |
|
dolphspeed99
Veteran member 411 mesaje
|
scris pe 16 sep 2011 19:13 de dolphspeed99
Hai, lasati cearta si ramaneti la ouale voastre
Oul este singura sursa de proteina pura, de asta este folosit de multe zeci de ani in alimentatia culturistilor. Cel putin, inainte de a aparea suplimentele, m-am speriat cand am vazut ce alimentatie aveau. Ceva de genul 20-30 oua (doar albusuri)/zi, 1kg carne slaba (vita, cal, pui, peste), lactate la marele greu etc.
Ca sa raman on-topic, ouale se consuma fierte tari. Nu exista limite de consum la albusuri, asa cum s-a spus si mai devreme, insa galbenusurile nu trebuie consumate mai mult de 3-4/saptamana. Tinand cont de faptul ca un ou de dimensiune medie ofera cca 6g proteina, mi se pare absurd a se consuma 10 albusuri odata, deoarece se stie ca organismul nu poate asimila mai mult de 30-40g proteine la o singura data. Recomandarea mea ar fi sa nu se depaseasca 5 albusuri la o singura masa. Poate doar inainte de culcare 6-7 albusuri cu un pahar cu lapte, sa fie provizii pt perioada noptii
Ce nu te omoara te face mai puternic!
|
sus |
|
branch
Veteran member 156 mesaje
|
scris pe 17 sep 2011 21:53 de branch
oul de gaine si in speta proteina din ou este un aliment ideal. avind o viteza de absortie medie ar trebui sa faca parte din dieta noastra permanent. din a mea nu lipseste.
consum maxim un galbenus pe zi. albusuri fara numar.
ovalbumina este minunata.
Editat de basu pe 18 sep 2011 08:29
|
sus |
|
Undisputed
Expert member 527 mesaje
|
scris pe 17 sep 2011 23:44 de Undisputed
Cunosc pe cineva care consuma zilnic cel putin 10 oua si 20 cel mult(fierte, prajite, crude) si are mult timp de cind consuma asa si parca se simte ok.
|
sus |
|
ricardo
Expert member 2204 mesaje
|
scris pe 2 oct 2011 12:55 de ricardo
Hai, lasati cearta si ramaneti la ouale voastre
Oul este singura sursa de proteina pura, de asta este folosit de multe zeci de ani in alimentatia culturistilor. Cel putin, inainte de a aparea suplimentele, m-am speriat cand am vazut ce alimentatie aveau. Ceva de genul 20-30 oua (doar albusuri)/zi, 1kg carne slaba (vita, cal, pui, peste), lactate la marele greu etc.
Ca sa raman on-topic, ouale se consuma fierte tari. Nu exista limite de consum la albusuri, asa cum s-a spus si mai devreme, insa galbenusurile nu trebuie consumate mai mult de 3-4/saptamana. Tinand cont de faptul ca un ou de dimensiune medie ofera cca 6g proteina, mi se pare absurd a se consuma 10 albusuri odata, deoarece se stie ca organismul nu poate asimila mai mult de 30-40g proteine la o singura data. Recomandarea mea ar fi sa nu se depaseasca 5 albusuri la o singura masa. Poate doar inainte de culcare 6-7 albusuri cu un pahar cu lapte, sa fie provizii pt perioada noptii
...un ou are aprox 7g prot din care 4g in galbenus si 3g in albus, deci cei care consuma 10 albusuri la o masa (30g prot) nu fac chiar o exagerare, eu o consider doar risipa (aruncarea galbenusurilor) de aceea prefer sa beau o cupa de whey pt 30g prot....
www.culturism.ro
www.bodybuilding.com
|
sus |
|
basu
|
scris pe 3 oct 2011 07:54 de basu
...un ou are aprox 7g prot din care 4g in galbenus si 3g in albus, deci cei care consuma 10 albusuri la o masa (30g prot) nu fac chiar o exagerare, eu o consider doar risipa (aruncarea galbenusurilor) de aceea prefer sa beau o cupa de whey pt 30g prot....
mare dilema este si oul. adica ouale. cel putin la fel de mare ca si GFX.
o mare aventura sa le maninci.
|
sus |
|
stefanp
Expert member 893 mesaje
|
scris pe 17 oct 2011 23:10 de stefanp
Buna Stefanp. Ai putea sa imi spui te rog de ce crezi ca raspunsul tau este corect? Ai facut niste afirmatii destul de puternice. Ai articole, dovezi, rapoarte stiintifice in spatele afirmatiilor? Ce te face sa crezi ca este adevarat? Altfel nimeni nu ar avea vreun motiv sa te creada, nu? Multumesc sa o luam logic;100grcarne(nu conteaza animalul)contin aproximativ 18-22gr proteine,deci pt 200gr proteine,e nevoie de aproximativ 1kilogram de carne,la o singura masa,nu?am facut calculul pe carne,sa inteleaga ,,lumea,,cam ce cantitate trebuie asimilata odata.bineinteles,se pot lua 100gr proteine din mincare solida si restul din suplimente,dar nici asa nu e posibil.tinind cont ca ,,subiectul e o femeie,,care nu cred ca are mai mult de 60-70kg(din poza) posibilitatile scad dramatic,sau se apropie de zero.fac eu ,,cinste cu 1 kilogram de carne,dar daca nu o maninca la o masa.......cum ramane???nu e nevoie de studii sau articole pentru a demonstra chestia,,cu 200gr proteine ,,la o masa.e chestie de logicademonstreza tu,ca poti sa maninci 200gr proteine la o masa si ...mai vorbim O ZI BUNA BLACKADEER.
Editat de stefanp pe 17 oct 2011 23:27
NU RASPUND LA PM.
|
sus |
|
Newbie
Senior member 67 mesaje
|
scris pe 17 oct 2011 23:28 de Newbie
sa o luam logic;100grcarne(nu conteaza animalul)contin aproximativ 18-22gr proteine,deci pt 200gr proteine,e nevoie de aproximativ 1kilogram de carne,la o singura masa,nu?am facut calculul pe carne,sa inteleaga ,,lumea,,cam ce cantitate trebuie asimilata odata.bineinteles,se pot lua 100gr proteine din mincare solida si restul din suplimente,dar nici asa nu e posibil.tinind cont ca ,,subiectul e o femeie,,care nu cred ca are mai mult de 60-70kg(din poza) posibilitatile scad dramatic,sau se apropie de zero.fac eu ,,cinste cu 1 kilogram de carne,dar daca nu o maninca la o masa.......cum ramane???nu e nevoie de studii sau articole pentru a demonstra chestia,,cu 200gr proteine ,,la o masa.e chestie de logicademonstreza tu,ca poti sa maninci 200gr proteine la o masa si ...mai vorbim O ZI BUNA BLACKADEER. Nu o mai provoca ca abia s-a calmat =)
Be the best & fuck the rest.
|
sus |
|
stefanp
Expert member 893 mesaje
|
scris pe 17 oct 2011 23:52 de stefanp
nu vrei de loc sa imi raspunzi si mie ti am raspuns.vezi blackadder
Editat de stefanp pe 17 oct 2011 23:58
NU RASPUND LA PM.
|
sus |
|
ricardo
|
scris pe 18 oct 2011 14:22 de ricardo
sa o luam logic;100grcarne(nu conteaza animalul)contin aproximativ 18-22gr proteine,deci pt 200gr proteine,e nevoie de aproximativ 1kilogram de carne,la o singura masa,nu?am facut calculul pe carne,sa inteleaga ,,lumea,,cam ce cantitate trebuie asimilata odata.bineinteles,se pot lua 100gr proteine din mincare solida si restul din suplimente,dar nici asa nu e posibil.tinind cont ca ,,subiectul e o femeie,,care nu cred ca are mai mult de 60-70kg(din poza) posibilitatile scad dramatic,sau se apropie de zero.fac eu ,,cinste cu 1 kilogram de carne,dar daca nu o maninca la o masa.......cum ramane???nu e nevoie de studii sau articole pentru a demonstra chestia,,cu 200gr proteine ,,la o masa.e chestie de logicademonstreza tu,ca poti sa maninci 200gr proteine la o masa si ...mai vorbim O ZI BUNA BLACKADEER.
...stefan are dreptate, sa nu facem confuzii intre o alimentatie de 2000kcal/zi si una de 3000-5000kcal.zi cu 200-300g prot, in plus daca mananci 4000kcal din carne+garnitura (cartofi,orez) in 2 mese risti sa nu te poti ridica de la masa si te alegi si cu o distensie abdominala(burtoi) de toata frumusetea...din pacate nu suntem camile sa depozitam in cocoase si ce este in plus la fiecare masa se depune sub forma de...grasime...si cum nu asta este scopul nostru ramanem la 4-6 mese/zi...
www.culturism.ro
www.bodybuilding.com
|
sus |
|
nicu_ivan
Expert member 899 mesaje
|
scris pe 18 oct 2011 17:34 de nicu_ivan
...stefan are dreptate, sa nu facem confuzii intre o alimentatie de 2000kcal/zi si una de 3000-5000kcal.zi cu 200-300g prot, in plus daca mananci 4000kcal din carne+garnitura (cartofi,orez) in 2 mese risti sa nu te poti ridica de la masa si te alegi si cu o distensie abdominala(burtoi) de toata frumusetea...din pacate nu suntem camile sa depozitam in cocoase si ce este in plus la fiecare masa se depune sub forma de...grasime...si cum nu asta este scopul nostru ramanem la 4-6 mese/zi...
pentru stefanp si ricardo:
ei au prefecta dreptate... pur si simplu nu ai loc in stomac sa bagi 2000 kcal(din orice aliment ar fi).
Editat de nicu_ivan pe 18 oct 2011 17:35
Life sucks.... but in a beautifull kinda way
|
sus |
|
basu
|
scris pe 18 oct 2011 20:55 de basu
pentru stefanp si ricardo:
ei au prefecta dreptate... pur si simplu nu ai loc in stomac sa bagi 2000 kcal(din orice aliment ar fi).
normal ca nu ai. de aia fiziologia corpului omenesc presupune vreo trei mese zilnice luate la ore cit mai exacte si cu vrei doua gustari intre ele. iar mesele alea trebuie sa fie compleze , sa contine mai multe feluri de nutrienti.
incercati doar o data sa faceti asta. sa bagati totul la o masa. sau chiar la doua.
de o jumatate de secol sportul asta ne invata ca , chiar si in cazul culturistilor care au nevoi mari trebuie luate mai multe mese mici bine gindite pe parcursul zilei.
ca sa nu am o gindire de capra eu banuiesc ca domnisoara colega se refera la capacitatea organismului de a simila absolut totul indiferent cit de mare este cantitatea de hrana pe care o ingeri si ca rezultatul unui astfel de mod de ate hranii este acelasi cu cel care ne-am obisnuit toti. eu cred ca este gresit. este plina lumea se studii.in fiecare an apare unul nou si anteriorul se uita.
|
sus |
|
basu
|
scris pe 18 oct 2011 20:57 de basu
din moment ce ovalbumina este atit de imprtanta in nutritia noastra nu vad de ce nu vb despre asta si ne pierdem timpul cu teorii.
|
sus |
|
calutfrumos
Junior member 11 mesaje
|
scris pe 8 feb 2012 23:42 de calutfrumos
din moment ce ovalbumina este atit de imprtanta in nutritia noastra nu vad de ce nu vb despre asta si ne pierdem timpul cu teorii.
eu tot nu am inteles de ce sa nu mananci si galbenusul.
Bun ca loveste in ficat si creste colesterolul.
DAR cum de la cate galbenusuri sau in cat timp 1 masa cu zece galbenusuri 1luna in care ai mancat 100 sau in ani de zile.
Si alcoolul loveste in ficat si un pahar si zece dar stim cum cat si in ce timp.
Asadar de ce e galbenusul nociv in ce cantitate si in cat timp devine o problema.
Daca proteina din galbenus nu e de calitate si de aceea trebuie evitata e altceva.daca sunt de vina grasimile din el pt ingrasare e altceva,dar daca mergem pe premiza ca afecteaza ficatul si vasele sanguine prin depuneri sunt curios cum si in cat timp face asta?
|
sus |
|
ricardo
|
scris pe 9 feb 2012 00:15 de ricardo
DAR cum de la cate galbenusuri sau in cat timp 1 masa cu zece galbenusuri 1luna in care ai mancat 100 sau in ani de zile.
Si alcoolul loveste in ficat si un pahar si zece dar stim cum cat si in ce timp.
Asadar de ce e galbenusul nociv in ce cantitate si in cat timp devine o problema.
Daca proteina din galbenus nu e de calitate si de aceea trebuie evitata e altceva.daca sunt de vina grasimile din el pt ingrasare e altceva,dar daca mergem pe premiza ca afecteaza ficatul si vasele sanguine prin depuneri sunt curios cum si in cat timp face asta?
...adevarul este ca nu a fost demonstrat niciodata nimic de genul, totul este o pura teorie care incet incet este dezmintita, multe site-uri de nutritie subliniaza importanta galbenusului si faptul ca de fapt colesterolul continut influeteaza cresterea colesterolului bun (LDL) ceea ce este un lucru pozitiv, eu mananc zilnic 2 galbenusuri , 6 zile/sapt ....
www.culturism.ro
www.bodybuilding.com
|
sus |
|
clex_us
Newbie 8 mesaje
|
scris pe 9 feb 2012 03:48 de clex_us
sa ma bag si eu in discutie
complicaciune mare si cu teoria si practica ..
de ex eu am mancat luni de zile (6-7) pana la 15 oua / zi
si sub 10 / zi nu am scazut niciodata si rau nu mi a facut din contra ma simteam excelent acuma mai conteaza si ce bagi pe langa oua cata preiune pui pe organism per total ..acuma teoria / practica :fiecare este diferit ...ce unuia poate sa i faca bine pe altu poate sa il omore sau sa nu i faca bine ..
asa ca parerea mea este ca cel mai bun lucru este sa incerci sa iti cunosti / inveti organismul si asa pe langa toate informatiile gen teorie poti sa vezi ce iti face bine si ce nu ...si daca nu esti sigur poti oricand merge la doctor pt analizi si asa esti si mai sigur
deci si teoria si practica sunt bune doar ca trebuie sa sti sa le folosesti asa cum trebuie ..
|
sus |
|
basu
|
scris pe 9 feb 2012 08:14 de basu
sa ma bag si eu in discutie
complicaciune mare si cu teoria si practica ..
de ex eu am mancat luni de zile (6-7) pana la 15 oua / zi
si sub 10 / zi nu am scazut niciodata si rau nu mi a facut din contra ma simteam excelent acuma mai conteaza si ce bagi pe langa oua cata preiune pui pe organism per total ..acuma teoria / practica :fiecare este diferit ...ce unuia poate sa i faca bine pe altu poate sa il omore sau sa nu i faca bine ..
asa ca parerea mea este ca cel mai bun lucru este sa incerci sa iti cunosti / inveti organismul si asa pe langa toate informatiile gen teorie poti sa vezi ce iti face bine si ce nu ...si daca nu esti sigur poti oricand merge la doctor pt analizi si asa esti si mai sigur
deci si teoria si practica sunt bune doar ca trebuie sa sti sa le folosesti asa cum trebuie ..
Eu unul care am vazut multi oameni care doresc sa traiasca si le este extrem de dificil sa faca asta , te sfatuiesc sa fii putin mai smecher. Adica lasa pe altii sa faca experimente din astea si tu doar vezi ce le iese lor.
Analizele se fac regulat si nu atunci cand nu mai poti.
Cat despre practica si teorie sunt intradevar bune dar depinde cum stai cu ele.
|
sus |
|
basu
|
scris pe 9 feb 2012 08:30 de basu
Galbenusul nu poate fi considerat nociv. Si in nici un caz nu poate fi comparat cu alcoolul. Nu vad ce legatura au...
Dansul nu loveste in ficat ca nu este toxic (daca nu este depreciat evident). Dar se pune pe seama lui faptul ca ar contine colesterol mult. Sigur ca el contine si multe proteine , vitamine etc. Toata treba este ca daca mananci multe (adica 15-20 pe zi) acel colesterol se ''adauga'' peste cel care oricum este produs de organism si il poate creste. Dar aici trebuie tinut cont de doua aspecte. Primul : niciodata mai mult de 30% din colesterolul seric nu poate provenii din surse alimentare. A doua chestie : aceasta crestere de care vorbeam poate fi mai periculoasa daca subiectul are o predispozitie in a avea colesterolul mare (LDL) sau este la o varsta mai critica.
Colesterolul este folosit in producerea hormonilor specifici , in producerea hormonilor corticosuprarenali, intra in componenta membranelor celulare , a invelisului trunchiului cerebral. Aflat in surplus colesterolul si in special cel cu celule mici, se poate intradevar depune in urma actiunii celulelor devorante din sange si sub forma de aterom. Cantitatea necesara este produsa fara probleme de organism. Ceea ce este in surplus poate fi pana la un puct inofensiv.
Deci poti manca galbenusuri desi mai sunt si alte surse de proteine pe lumea asta. Dar mananca cu masura. Cele 2-3 galbenusuri / zi despre care zicea Rikardo niciodata nu cred ca vor crea probleme. Dar nu stiu sa iti zic daca 10-15 / zi este bine sa mananci. Dar fara indoiala ca esti mai priceput tu decat mine la chestii din astea si stii ce ai de facut.
|
sus |
|
Pagina 1 2 3 4 5 din 5
| |
|