Pagina 1 2 3 4 5 6 7 din 11
Stefania
Junior member 39 mesaje
|
Re: Sursa de proteina!!
scris pe 27 nov 2011 14:28 de Stefania
pai la mine nu trece o zi sa nu mananc cel putin 2 oua fierte desi le urasc si sa beau lapte, fie ca 2 litri de lapte (crud sau preparat din lapte praf) sau macar un iaurt mare. Apoi vin alunele (cam 150-200g) si/sau biscuiti asta la scoala. plus sandwick-uri la pranz si mai mananc branza/cascaval/telemea cam pe la 16~~cu putina paine iar seara ceva usor dar cel mai des fructe ( 1 banana/portacala si 4-5-6 mere)
buna e bine sa alternezi sursele de macronutrinti, pt ca manancand aceleasi proteine zilnic devii alergic la ele. de exemplu poti manca 5 oua 3-4, chiar 5 zile /saptamana si pauza din cand in cand. la fel si carnea, sursa de carne e bine sa alterneze. azi pui, maine porc, poimaine vanat samd. din aceleasi motive
BioSignature Practitioner, by Charles Poliquin
CHEK Holistic Lifestyle Coach
|
sus |
|
Stefania
Junior member 39 mesaje
|
scris pe 27 nov 2011 14:38 de Stefania
legat de soia. proteinele din soia nu sunt asimilate 100% in corp. soia e foarte alergenic. soia contine fitoestrogen, deci e indicat pt cei care vor "man boobs". Peste 90% din soia din lume este modificat genetic. --Poliquin recomanda 99% sa ne ferim de soia. exceptia de 1% este pt unele femei la menopauza
-dereglari ale tiroidei
-acidul fitic din soia blocheaza absorbtia de vit B12, E,K
impiedica absorbtia unor minerale, deranjeaza digestia, afecteaza imunitatea
-mancand soia se pune grasime pe quadricepsi si pe fund..of, lista continua la nesfarsit..
http://www.charlespoliquin.com/ArticlesMultimedia/Articles/Article/35/Soy_Is_For_Dorks.aspx
http://www.charlespoliquin.com/ArticlesMultimedia/Articles/Article/32/Risks_and_Benefits_of_Soy.aspx
http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2010/09/ 18/soy-can-damage-your-health.aspx
http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2010/10/ 13/soy-controversy-and-health-effects.aspx
|
sus |
|
basu
Expert member 7247 mesaje
|
scris pe 27 nov 2011 15:36 de basu
legat de soia. proteinele din soia nu sunt asimilate 100% in corp. soia e foarte alergenic. soia contine fitoestrogen, deci e indicat pt cei care vor "man boobs". Peste 90% din soia din lume este modificat genetic. --Poliquin recomanda 99% sa ne ferim de soia. exceptia de 1% este pt unele femei la menopauza
-dereglari ale tiroidei
-acidul fitic din soia blocheaza absorbtia de vit B12, E,K
impiedica absorbtia unor minerale, deranjeaza digestia, afecteaza imunitatea
-mancand soia se pune grasime pe quadricepsi si pe fund..of, lista continua la nesfarsit..
http://www.charlespoliquin.com/ArticlesMultimedia/Articles/Article/35/Soy_Is_For_Dorks.aspx
http://www.charlespoliquin.com/ArticlesMultimedia/Articles/Article/32/Risks_and_Benefits_of_Soy.aspx
http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2010/09/ 18/soy-can-damage-your-health.aspx
http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2010/10/ 13/soy-controversy-and-health-effects.aspx
nu fitoestrogen ci fitoestrogeni pt ca sunt mai multi. stii cumva procentual care este reprezentarea lor in soia ? comparativ cu nivelul de estrogen normal din corpul omenesc ?
este corect. cam toata soia este modificata genetic. exista niste directive europene referitoare la aceste produse modficate genetic. ca nu este doar soia. poti pune aici si porumbul si mai poti pune si altele. nu stiu insa daca ele se si aplica. mai ales in esecul asta de tara.
Editat de basu pe 27 nov 2011 15:39
Puterea vine din interior. Intotdeauna.
|
sus |
|
Stefania
Junior member 39 mesaje
|
scris pe 27 nov 2011 16:05 de Stefania
nu fitoestrogen ci fitoestrogeni pt ca sunt mai multi. stii cumva procentual care este reprezentarea lor in soia ? comparativ cu nivelul de estrogen normal din corpul omenesc ?
este corect. cam toata soia este modificata genetic. exista niste directive europene referitoare la aceste produse modficate genetic. ca nu este doar soia. poti pune aici si porumbul si mai poti pune si altele. nu stiu insa daca ele se si aplica. mai ales in esecul asta de tara.
cum spuneam: stau prost la capitolul termeni in limba romana:P
nu e numai soia sau porumbul..sunt multe alimente. legumele in general, nucile, semintele, alfaalfa..in fine, nu poti evita tot. fitoestrogenii erau doar unul din multele argumente..si nu, nu stiu procentul, stiu doar ca e unul din alimentele cu continut mare de fitoestrogeni.
|
sus |
|
basu
|
scris pe 27 nov 2011 16:16 de basu
cum spuneam: stau prost la capitolul termeni in limba romana:P
nu e numai soia sau porumbul..sunt multe alimente. legumele in general, nucile, semintele, alfaalfa..in fine, nu poti evita tot. fitoestrogenii erau doar unul din multele argumente..si nu, nu stiu procentul, stiu doar ca e unul din alimentele cu continut mare de fitoestrogeni.
Fitoestrogenii reprezinta un grup heterogen de compusi non-steroizi care se gasesc in plante in mod natural si care datorita structurii moleculare asemanatoare cu a estradiolului, pot mima efectele acestuia in organism.
despre acesti fitoestrogeni am scris o data sau de doua ori si nu ma mai repet.
|
sus |
|
Stefania
Junior member 39 mesaje
|
scris pe 27 nov 2011 17:03 de Stefania
Fitoestrogenii reprezinta un grup heterogen de compusi non-steroizi care se gasesc in plante in mod natural si care datorita structurii moleculare asemanatoare cu a estradiolului, pot mima efectele acestuia in organism.
despre acesti fitoestrogeni am scris o data sau de doua ori si nu ma mai repet.
A, nu, nici o roblema, ca stiu povestea lor munca mea se bazeaza in cea mai mare parte pe profilul hormonal al clientului
|
sus |
|
Gabriel01
Senior member 57 mesaje
|
scris pe 23 ian 2012 10:14 de Gabriel01
deci,in concluzie?e adevarat ca la 6 ligurite(33g) contine 26 g proteina?ce ati m-ai aflat intre timp?
Sincer nu prea am incredere in laptele praf. Dar poate gresesc, cine stie...
|
sus |
|
basu
|
scris pe 23 ian 2012 16:42 de basu
Sincer nu prea am incredere in laptele praf. Dar poate gresesc, cine stie...
Este bine sa nu ai incredere in alimente procesate. Asta daca nu ai incotro. Daca nu exista alta varianta mananci si din ala.
|
sus |
|
juravlea
Newbie 1 mesaje
|
scris pe 31 ian 2012 19:18 de juravlea
Care este sursa voastra principala de proteina?
-Carne
-Albusuri de ou
-Conserve de peste/vita
-Pudre proteice
-Lactate
-Altceva.....
|
sus |
|
slabutul
Veteran member 224 mesaje
|
scris pe 6 mar 2012 17:49 de slabutul
am sa incep de maine... nu stiu daca e usor de gasit sau nu in tara...baccala.
uitati si un link: http://www.albanesi.it/Alimentazione/cibi/baccala.htm
aproape 63% proteine la 100 g
ce ziceti?
|
sus |
|
ricardo
Expert member 2204 mesaje
|
scris pe 6 mar 2012 18:07 de ricardo
am sa incep de maine... nu stiu daca e usor de gasit sau nu in tara...baccala.
uitati si un link: http://www.albanesi.it/Alimentazione/cibi/baccala.htm
aproape 63% proteine la 100 g
ce ziceti?
...aici in portugalia se numeste bacalhau si reprezinta mancarea traditionala de sarbatori asa cum in spania este jamon-ul si in romania sarmalele...deci bacalhau este acel peste de ocean care in romania se numeste cod si din al carui ficat se extrage biecunoscutul ulei de peste iar faptul ca valorile nutritive prezentate in articol arata o cifra mare 62% in dreptul proteinelor se datoreaza faptului ca este uscat, dar inainte de utilizare, el se tine in apa care se schimba 2-3 zile si se hidrateaza si se elimina sarea deci la final vei obtine o cifra normala, undeva la 20% prot/100g...
www.culturism.ro
www.bodybuilding.com
|
sus |
|
slabutul
|
scris pe 6 mar 2012 18:14 de slabutul
...aici in portugalia se numeste bacalhau si reprezinta mancarea traditionala de sarbatori asa cum in spania este jamon-ul si in romania sarmalele...deci bacalhau este acel peste de ocean care in romania se numeste cod si din al carui ficat se extrage biecunoscutul ulei de peste iar faptul ca valorile nutritive prezentate in articol arata o cifra mare 62% in dreptul proteinelor se datoreaza faptului ca este uscat, dar inainte de utilizare, el se tine in apa care se schimba 2-3 zile si se hidrateaza si se elimina sarea deci la final vei obtine o cifra normala, undeva la 20% prot/100g... da asa e. am mai mancat dar nu imi place la gust, dar cand am vazut ce percentuala pe proteine contine
|
sus |
|
slabutul
|
scris pe 12 mar 2012 12:50 de slabutul
da asa e. am mai mancat dar nu imi place la gust, dar cand am vazut ce percentuala pe proteine contine basu-- as vrea sa stiu si parerea ta.
|
sus |
|
basu
|
scris pe 12 mar 2012 13:41 de basu
basu-- as vrea sa stiu si parerea ta.
Tot ce inseamna peste = beton.
|
sus |
|
slabutul
|
scris pe 12 mar 2012 14:29 de slabutul
Tot ce inseamna peste = beton. mersi mereu gentil
|
sus |
|
Mephisto
Senior member 56 mesaje
|
scris pe 16 mar 2012 17:36 de Mephisto
Uite cateva din cele alimentele cu cel mai mare continut de proteine/100 g (valorile sunt oarecum relative):
Carne de curcan, slaba 24.5
Carne de porc, slaba 20.4
Carne de vita/vitel, slaba 20.4-22
Salam uscat tip Sibiu 27
Stiuca/salau/crap/macrou 19-22
Icre crap/stiuca 25-27
Branza de burduf 27.4
Cascaval 36
Branza de oaie 18.9
Branza de vaci (nu de vaca!) 19.4
Fasole boabe 23
Masline verzi 24
Linte 25
Arahide 26
mai sunt si altele, dar le-am selectat doar pe cele mai "la indemana" (icrele de Manciuria au 35-40 g.pr/100 gr )
|
sus |
|
basu
|
scris pe 16 mar 2012 17:49 de basu
Uite cateva din cele alimentele cu cel mai mare continut de proteine/100 g (valorile sunt oarecum relative):
Carne de curcan, slaba 24.5
Carne de porc, slaba 20.4
Carne de vita/vitel, slaba 20.4-22
Salam uscat tip Sibiu 27
Stiuca/salau/crap/macrou 19-22
Icre crap/stiuca 25-27
Branza de burduf 27.4
Cascaval 36
Branza de oaie 18.9
Branza de vaci (nu de vaca!) 19.4
Fasole boabe 23 Masline verzi 24 Linte 25 Arahide 26
mai sunt si altele, dar le-am selectat doar pe cele mai "la indemana" (icrele de Manciuria au 35-40 g.pr/100 gr )
Pe astea le bagi la surse incomplete.
Editat de basu pe 16 mar 2012 17:49
|
sus |
|
Mephisto
Senior member 56 mesaje
|
scris pe 16 mar 2012 17:55 de Mephisto
Pe astea le bagi la surse incomplete.
Mai degraba la garnituri.
Adica daca ti se ia sa mananci fripturi goale si vrei sa bagi o garnitura, decat sa bagi cartofi sau cine stie ce paste, mai bine folosesti fasole, mazare, linte...Sau, langa branzeturi, o mana-doua de masline...
Sau, ca desert, arahide.
|
sus |
|
basu
|
scris pe 16 mar 2012 18:15 de basu
Mai degraba la garnituri.
Adica daca ti se ia sa mananci fripturi goale si vrei sa bagi o garnitura, decat sa bagi cartofi sau cine stie ce paste, mai bine folosesti fasole, mazare, linte...Sau, langa branzeturi, o mana-doua de masline...
Sau, ca desert, arahide.
Nu prea exista corespondente intre sursele astea toate. Eventual sa combini fasolea cu orezul in partile corecte si poate scoti niste aminoacizi de acolo ...
Nu prea se inlocuiesc astea unele cu altele decat daca esti bunicuta pensionara
|
sus |
|
basu
|
scris pe 16 mar 2012 20:20 de basu
Sau ai cu vreo 10-15 kg in plus, ca mine... Exact orez si cartofi mi-ar trebui mie, langa o friptura de porc.
(profit de ocazie sa le transmit si pe aceasta cale profunda mea ura celor care pot sa bage-n ei ca-n spital si nu se depune neam. Huooo! )
Pai ai nevoie de niste de alea langa o friptura care mai bine ar fi sa fie fiarta sau macar gratar. Dar nu ca sursa de proteina intelegi batrane ?
|
sus |
|
Mephisto
Senior member 56 mesaje
|
scris pe 16 mar 2012 20:48 de Mephisto
Da, ai dreptate, in contextul denumirii topicului, alea devin inutile. Pe mine ma furase valul, avand in vedere ca, in ceea ce ma priveste, scopul principal e slabirea, doar in mod secundar ma intereseaza masa musculara.
|
sus |
|
ricardo
|
scris pe 17 mar 2012 00:20 de ricardo
Da, ai dreptate, in contextul denumirii topicului, alea devin inutile. Pe mine ma furase valul, avand in vedere ca, in ceea ce ma priveste, scopul principal e slabirea, doar in mod secundar ma intereseaza masa musculara.
...cu atat mai mult cu cat te intereseaza slabitul branzeturile acelea nu prea au ce cauta in dieta ta si a altor practicanti ai acestui sport deoarece au un procent mare de grasimi saturate...eventual pe o dieta keto...
www.culturism.ro
www.bodybuilding.com
|
sus |
|
Mephisto
Senior member 56 mesaje
|
scris pe 17 mar 2012 14:33 de Mephisto
...cu atat mai mult cu cat te intereseaza slabitul branzeturile acelea nu prea au ce cauta in dieta ta
Din pacate ai dreptate, desi tare mi-ar placea sa gresesti.
Oricum, nu mananc prea multe. Dar nici nu le-am lasat de tot. Am mai incercat cu de-alea dietetice, 0,1%, Esquisa degresata etc, dar au un gust de mai repede imi vine sa mi le bag in dos decat in gura...
E destul de greu sa vrei si proteine, pe de o parte, dar sa si slabesti, pe de alta.
|
sus |
|
basu
|
scris pe 17 mar 2012 20:09 de basu
Oricum, nu mananc prea multe. Dar nici nu le-am lasat de tot. Am mai incercat cu de-alea dietetice, 0,1%, Esquisa degresata etc, dar au un gust de mai repede imi vine sa mi le bag in dos decat in gura...
E destul de greu sa vrei si proteine, pe de o parte, dar sa si slabesti, pe de alta.
Si cu asta ne intoarcem la sursele de proteina.
|
sus |
|
ricardo
|
scris pe 18 mar 2012 18:59 de ricardo
...surse bune de proteina : piept de pui si de curcan , peste, carne de vita, albusuri de oua , pudre proteice, lactate degresate...
www.culturism.ro
www.bodybuilding.com
|
sus |
|
Iancu96
Junior member 22 mesaje
|
scris pe 29 mar 2012 10:16 de Iancu96
Ca tot venii vorba de soia,eu mi-am luat de pe redis izolat proteic din soia la 2 kg galeata gust neutru..mi-am facut o cupa si pot spune k in 400 ml de lapte cu o lingurita de miere are gust de biscuite inmuiat in lapte..parerea mea,dar cand ai ajuns la jumatea paharului inghiti cam in scarba..,de luni ma reapuc de sala..credeti k o sa cresc ceva de la aceste proteine? ma refer asa o forma cat de cat :d..eu sunt slab am 1.78 si 63 de kg la 16 ani..O zi buna!
Editat de Iancu96 pe 29 mar 2012 10:17
|
sus |
|
MrOlympia
Expert member 922 mesaje
|
scris pe 29 mar 2012 17:11 de MrOlympia
Ca tot venii vorba de soia,eu mi-am luat de pe redis izolat proteic din soia la 2 kg galeata gust neutru..mi-am facut o cupa si pot spune k in 400 ml de lapte cu o lingurita de miere are gust de biscuite inmuiat in lapte..parerea mea,dar cand ai ajuns la jumatea paharului inghiti cam in scarba..,de luni ma reapuc de sala..credeti k o sa cresc ceva de la aceste proteine? ma refer asa o forma cat de cat :d..eu sunt slab am 1.78 si 63 de kg la 16 ani..O zi buna!
Nimeni nu iti poate garanta ca o sa cresti cu un anumit produs , depinde de organismul tau si de ce faci tu in primul rand . Dieta , odihna , antrenament . Dar cred ca ti-ar fi trebuit un whey . O alta chestiune de stiut , daca iti vine greata de la ele nu cred ca o sa asimilezi ceva de acolo . Multi spun ca suplimentele proteice pe baza de soia nu sunt tocmai bune deoarece multi nu le asimileaza , eu nu stiu ce sa zic pentru ca nu am luat asa ceva . Sunt si culturisti care au luat ani de zile proteine din soia si au fost multumiti , acum nu stiu ce sa zic .. parerile sunt impartite . Bafta !
Don't give up your dream !
Still growing
|
sus |
|
Iancu96
Junior member 22 mesaje
|
scris pe 29 mar 2012 18:21 de Iancu96
Nimeni nu iti poate garanta ca o sa cresti cu un anumit produs , depinde de organismul tau si de ce faci tu in primul rand . Dieta , odihna , antrenament . Dar cred ca ti-ar fi trebuit un whey . O alta chestiune de stiut , daca iti vine greata de la ele nu cred ca o sa asimilezi ceva de acolo . Multi spun ca suplimentele proteice pe baza de soia nu sunt tocmai bune deoarece multi nu le asimileaza , eu nu stiu ce sa zic pentru ca nu am luat asa ceva . Sunt si culturisti care au luat ani de zile proteine din soia si au fost multumiti , acum nu stiu ce sa zic .. parerile sunt impartite . Bafta !
Dupa ce voi termina cu aceste proteine voi baga un borcan de fosfocreatine de la Redis,voi reveni cu amanunte,dupa ce voi termina aceste suplimente.SANATATE!
|
sus |
|
Pagina 1 2 3 4 5 6 7 din 11
| |
|