Pagina 1 2 din 2
curatenie
Junior member 27 mesaje
|
UNDE ne duc SUPLIMENTELE!?
scris pe 8 dec 2009 15:55 de curatenie
IN SPITAL la dezintoxocare.Am luat in 2004 si acu in 2009 si de fiecare data am ajuns la gastroenterologie. Consecintele sunt de obicei astea: si urat si bolnav.Mai dam si zeci de milioane pe ele.Eu unu m-am decis sa nu mai consum nimic farmaceutic, de cand nu mai folosesc suplimente si mananc mai sanatos parca si muschii sunt mai vizibili, mai taiat. La urma-urmei scrie clar pe ele, ca trebe consultat un doctor, macar asa daca moare vreunu ei scapa. Nu uitati ca sanatatea e mai importanta decat muschii, ajungem in situatia in care o sa spunem ca "cum naiba mam imbolnavit daca am facut sport si am mancat sanatos" , uitand cam bagat in noi chimicale, BAFTA si SANATATE si MINTE va doresc.
No more chemical powder.
|
sus |
|
alexgrigore1
Senior member 62 mesaje
|
Re: UNDE ne duc SUPLIMENTELE!?
scris pe 8 dec 2009 16:16 de alexgrigore1
ai vreo dovada sau vorbesti aiurea?oricum daca e sa ai probleme asta se intampla la cazuri ff rare
|
sus |
|
gere
Expert member 878 mesaje
|
Re: Re: UNDE ne duc SUPLIMENTELE!?
scris pe 8 dec 2009 22:00 de gere
chimicalele de care spui tu, se gasesc nu doar in suplimente ci si in multe dintre produsele pe care le regasesti in magazine. Sunt chimicale care se folosesc la scala industriala.
Ce suplimente ai consumat, da detalii... Cum ai ajuns la concluzia ca e de la suplimente? Postul scris de tine nu e deloc convingator, prin faptul ca nu dai detalii.
Intr-adevar, sunt suplimente care pot dauna sanatatii in conditiile in care suferi de o boala. Ca si exemplu, pentru o persoana care are probleme de ordin cardiovascular, un supliment gen energizant sunt contraidicate. Din acest motiv, e de recomandat sa consulti un medic.
Dar daca e sa punem problema asa, daca maine vei cumpara din magazin 1L de votca, nu vei regasi pe eticheta o informatie de genul "consultati un doctor inainte de a consuma", chiar daca pentru unii consumul de votca poate fi extrem de daunator.
Bineintele, nu putem nega ca pe piata nu sunt suplimente care dauneaza sanatatii. Sunt multe firme, iar ca si in orice segment de piata a bunurilor de larg consum, unii nu respecta intr-u totul normele.
|
sus |
|
Gilu
Expert member 7216 mesaje
|
Re: UNDE ne duc SUPLIMENTELE!?
scris pe 8 dec 2009 22:49 de Gilu
IN SPITAL la dezintoxocare.Am luat in 2004 si acu in 2009 si de fiecare data am ajuns la gastroenterologie. Consecintele sunt de obicei astea: si urat si bolnav.Mai dam si zeci de milioane pe ele.Eu unu m-am decis sa nu mai consum nimic farmaceutic, de cand nu mai folosesc suplimente si mananc mai sanatos parca si muschii sunt mai vizibili, mai taiat. La urma-urmei scrie clar pe ele, ca trebe consultat un doctor, macar asa daca moare vreunu ei scapa. Nu uitati ca sanatatea e mai importanta decat muschii, ajungem in situatia in care o sa spunem ca "cum naiba mam imbolnavit daca am facut sport si am mancat sanatos" , uitand cam bagat in noi chimicale, BAFTA si SANATATE si MINTE va doresc. Tinand cont ca personal am incercat aproape toate suplimentele de pe piata in ultimii 5 ani.....iar suplimente consum constant de tot atatia ani....dupa acesti ani, in urma unei radiografii abdominale si un set COMPLET de anlize....care au iesit ambele perfect, nu pot decat sa constat ca esti unul din cei foarte sensibili si nicidecum nu trebuie sa generalizezi ci mai degraba sa te consideri un caz izolat.
Subscriu la ce a scris gere mai sus legat de chimicalele din alimente.
Cand esti mort nu stii ca esti mort, e greu doar pt ceilalti, la fel si cand esti prost...
Vi s-a sters postul / topicul?
Intrati aici=>
http://www.culturism.ro/forum/antrenament-culturism/regulamentul-forumului-0001.html
Magazin online de suplimente nutritive!
http://www.megaproteine.ro/
Nu raspund in privat, doar pe forum.
|
sus |
|
curatenie
Junior member 27 mesaje
|
Re: Re: UNDE ne duc SUPLIMENTELE!?
scris pe 9 dec 2009 20:17 de curatenie
Deci uite cum sta treaba . in primul rand nu glumesc. In 2004 luasem de la redis, si imi facea rau pt ca aveau gust naspa, insa anu asta am inceput prin februarie, cu un Ultra Whey Universal, apoi Syntha, apoi WHEY dela ON,si cat am luat concentrate, nu mia fost rau, ma deranja poate la stomac.Apoi vazand ca nu am rez. cu ele am trecut pe gainere, si am mers o per buna fara probleme pe Torrent. Ei deaci in colo am luat SUPER PUMP,amino liquid de la universal, si de al astea mia inceput greata. O greata nu cu voma dar miera rau.Insa capac mia pus o portie bauta de proba de la cineva de Gain fast(am vomitato),...am luat apoi True MASS care dupa prima portie atat lam mai laudat pe la sala cai delicios etc etc, ca mai tarziu sa nui mai simt gustu pur si simplu, asa de tare ma afectase la fiere si restu organelor care produc greata asta.Am mai luat dela ON Vitamine, Omega 3,ZMA, am luat multe chestii anu asta pe care leam dat si de pomana cand mam externat. Si sa stiti ca luam o portie maxim pe zi din ele. Nu abuzam....Ma celor care le prieste sa iei tata ce vor, eu dupa o discutie serioasa du doctoru, m-a lamurit cu suplimentele astea ce si cum, insa nici nu era nevoie caci mam convins sg in cei 24 ani ai mei in care am luat mereu vitamine sau cate ceva insa nam vazut niciodata rezultatele care mi le da un regim adecvat si cure cu legume,fructe. Am fost plecat in italia un an jumate iar acolo nam bagat o pastila de niciun fel in gura,mam simtit bine tot timpu,paote si felul in care mancam la ore fixe etc etc, dar poate si faptul ca nu am mai zapacit organismu cu prafuri.Asadar fiti realisti, daca spuneti ca totui acu cu chimicale de ce sa mai bagam altele cu borcanu.Macar mai faceti o pauza sa vedeti cum reactioneaza oragismu, pt ca la o luna deupa ce nam mai luat miera mai rau. MULTA SANATATE. nu-mi mai cereti alte detalii pt ca fiecare,face ce vrea,recunosc ca miera greu fara ele, si va inteleg,insa acu dupa antrenament eu beau 500 grame de suc de morcov si sfecla rosie, iar de la astea chiar simt ca ma regenereaza, pe cand alea parca mai tare ma doborau.Mancati ce vreti!!!!
No more chemical powder.
|
sus |
|
rasputzin
Junior member 21 mesaje
|
Re: Re: Re: UNDE ne duc SUPLIMENTELE!?
scris pe 9 dec 2009 20:28 de rasputzin
Nu prea inteleg ce intelegi tu prin chimicale.
Cele mai multe dintre suplimentele proteice de pe piata sunt mai putin chimizate si mai inofensive pentru sanatate decat mezelurile de la alimentara.
Nu prea pricep ce ai cu Omega 3 (de exemplu). Ala este banalul ulei de peste...
First, I became a nationalist.
Second, I learned to understand and grasp the true meaning of history
|
sus |
|
curatenie
Junior member 27 mesaje
|
scris pe 9 dec 2009 20:40 de curatenie
Mai razputin nu Omega 3 mio facut rau mie, ci gainerele care erau dulci canaiba si cu Super PUMP carei o porcarie, iar despre aminoliqiud numai zic, mai degraba laum un JB, ca numi facea rau ca ala.
Doar atat recomand din ceam luat:Xtend, Torrent, si simpla glutamina.Nu va trebuie alceva in rest decat mancarea carei gustosa si sanatoasa , nu prafuri.
Cine nu intelege ca nu intelege si nu stie ce si cum , creca e dela proteine fratilor.Alea strica locuri diferite. PA
No more chemical powder.
|
sus |
|
curatenie
Junior member 27 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: UNDE ne duc SUPLIMENTELE!?
scris pe 9 dec 2009 20:52 de curatenie
Imi aduc aminte co venit o tipa la mine si era in bucatarie ca mine cand imi faceam shake-ul pt sala, iar de la mirosu din cutiile alea io veni rau rau nu gluma.iar noi nici nu simtimmirosu ala.cam asa am patit cu true mnass ca la inceput era superb apoi devenise gretos...asta pt faptul ca ele strica fierea in noi sau ce dreacu o strica... si hai sa recunostem ca nu sunt eu sg care vomita de la suplimentele astea tampite.
No more chemical powder.
|
sus |
|
rasputzin
Junior member 21 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: UNDE ne duc SUPLIMENTELE!?
scris pe 9 dec 2009 22:16 de rasputzin
Ai si tu dreptatea ta.
Oricum, un bun aport de proteine il poti obtine daca pui trei albusuri de ou, doua banane si lapte in blender. Asta era reteta lui Bruce-lee.
First, I became a nationalist.
Second, I learned to understand and grasp the true meaning of history
|
sus |
|
Gilu
|
scris pe 10 dec 2009 11:43 de Gilu
Deci uite cum sta treaba . in primul rand nu glumesc. In 2004 luasem de la redis, si imi facea rau pt ca aveau gust naspa, insa anu asta am inceput prin februarie, cu un Ultra Whey Universal, apoi Syntha, apoi WHEY dela ON,si cat am luat concentrate, nu mia fost rau, ma deranja poate la stomac.Apoi vazand ca nu am rez. cu ele am trecut pe gainere, si am mers o per buna fara probleme pe Torrent. Ei deaci in colo am luat SUPER PUMP,amino liquid de la universal, si de al astea mia inceput greata. O greata nu cu voma dar miera rau.Insa capac mia pus o portie bauta de proba de la cineva de Gain fast(am vomitato),...am luat apoi True MASS care dupa prima portie atat lam mai laudat pe la sala cai delicios etc etc, ca mai tarziu sa nui mai simt gustu pur si simplu, asa de tare ma afectase la fiere si restu organelor care produc greata asta.Am mai luat dela ON Vitamine, Omega 3,ZMA, am luat multe chestii anu asta pe care leam dat si de pomana cand mam externat. Si sa stiti ca luam o portie maxim pe zi din ele. Nu abuzam....Ma celor care le prieste sa iei tata ce vor, eu dupa o discutie serioasa du doctoru, m-a lamurit cu suplimentele astea ce si cum, insa nici nu era nevoie caci mam convins sg in cei 24 ani ai mei in care am luat mereu vitamine sau cate ceva insa nam vazut niciodata rezultatele care mi le da un regim adecvat si cure cu legume,fructe. Am fost plecat in italia un an jumate iar acolo nam bagat o pastila de niciun fel in gura,mam simtit bine tot timpu,paote si felul in care mancam la ore fixe etc etc, dar poate si faptul ca nu am mai zapacit organismu cu prafuri.Asadar fiti realisti, daca spuneti ca totui acu cu chimicale de ce sa mai bagam altele cu borcanu.Macar mai faceti o pauza sa vedeti cum reactioneaza oragismu, pt ca la o luna deupa ce nam mai luat miera mai rau. MULTA SANATATE. nu-mi mai cereti alte detalii pt ca fiecare,face ce vrea,recunosc ca miera greu fara ele, si va inteleg,insa acu dupa antrenament eu beau 500 grame de suc de morcov si sfecla rosie, iar de la astea chiar simt ca ma regenereaza, pe cand alea parca mai tare ma doborau.Mancati ce vreti!!!! Iti recomand un set de analize amanuntite.Ai probleme.
Cand esti mort nu stii ca esti mort, e greu doar pt ceilalti, la fel si cand esti prost...
Intrati aici=>
http://www.culturism.ro/forum/antrenament-culturism/regulamentul-forumului-0001.html
|
sus |
|
Gilu
|
scris pe 10 dec 2009 11:46 de Gilu
Mai razputin nu Omega 3 mio facut rau mie, ci gainerele care erau dulci canaiba si cu Super PUMP carei o porcarie, iar despre aminoliqiud numai zic, mai degraba laum un JB, ca numi facea rau ca ala.
Doar atat recomand din ceam luat:Xtend, Torrent, si simpla glutamina.Nu va trebuie alceva in rest decat mancarea carei gustosa si sanatoasa , nu prafuri.
Cine nu intelege ca nu intelege si nu stie ce si cum , creca e dela proteine fratilor.Alea strica locuri diferite. PA Ce-ar fi sa nu ne mai spui de ce avem NOI nevoie si ce ar trebui NOI sa facem??Ne-ai relatat din experienta ta cu suplimentele, in urma careia ai tras concluzia ca TIE nu iti sunt indicate suplimentele....te-am inteles.Multa sanatate iti dorim si noi!
Intrati aici=>
|
sus |
|
curatenie
Junior member 27 mesaje
|
scris pe 10 dec 2009 12:44 de curatenie
Ce-ar fi sa nu ne mai spui de ce avem NOI nevoie si ce ar trebui NOI sa facem??Ne-ai relatat din experienta ta cu suplimentele, in urma careia ai tras concluzia ca TIE nu iti sunt indicate suplimentele....te-am inteles.Multa sanatate iti dorim si noi!
Multumesc!Nici o problema, lumea merge inainte.
Acu imi e rau si de la simplul antrenament, cum trag tare iar imi vine senzatia de rau, care se aseamana cu aceeea care o ai in urma unui antranament tare la picioare.
No more chemical powder.
|
sus |
|
robert1239
Veteran member 174 mesaje
|
scris pe 10 dec 2009 21:52 de robert1239
Deci uite cum sta treaba . in primul rand nu glumesc. In 2004 luasem de la redis, si imi facea rau pt ca aveau gust naspa .Foarte tare!Iti fac rau pentru ca au gust naspa!Daca tie nu iti place laptele la gust iti face rau?!
Practicant de bodybuilding, nu fatbuilding!
|
sus |
|
Piper
Senior member 104 mesaje
|
scris pe 10 dec 2009 22:29 de Piper
.Foarte tare!Iti fac rau pentru ca au gust naspa!Daca tie nu iti place laptele la gust iti face rau?!
Frate,poate omului i-au facut rau,nu pricep de ce sariti asa toti
Niciodata Plangand , Niciodata Infrant , Mereu Optimist , Totdeauna Culturist
|
sus |
|
curatenie
Junior member 27 mesaje
|
scris pe 13 dec 2009 16:30 de curatenie
Frate,poate omului i-au facut rau,nu pricep de ce sariti asa toti
Indulcitorii din suplimente
La data de: 2009/10/28 02:29:02
Sucraloza - Sau E 955
Acesta este un edulcorant chimic de sinteză, care are o putere de îndulcire de 600 de ori mai mare decît zahărul, de două ori mai mare decît zaharina şi de patru ori mai mare decît cea a aspartamului.
Sucraloza este obţinută din zahăr prin adăugarea de trei atomi de clorină. Producătorii de sucraloză se bazează chiar pe faptul că provine din zahăr, ceea ce îi face să afirme că este un aditiv alimentar aproape natural, uitînd totuşi că, făcînd aceste modificări, sucraloza a devenit o substanţă chimică nocivă. Sucraloza a fost aprobată pentru consum pentru prima dată în Canada în 1991, iar în 2008 era deja aprobată în peste 80 de ţări. E 955 poate înlocui zahărul în orice produs, avînd avantajul de a fi foarte stabil la temperaturi înalte.
EFECTE ADVERSE. După ce sucraloza a primit aprobarea de la Food and Drug Administration din SUA, a apărut un studiu care incrimina aditivul ca fiind responsabil pentru apariţia migrenelor. Cele mai mari semne de întrebare au apărut atunci cînd cercetătorii au demonstrat că sucraloza afectează timusul, organul care este responsabil cu sistemul imunitar. Studiile au fost făcute pe şoareci şi de aceea producătorii de sucraloză nu au fost de acord cu acestea. Mai mult, aceştia au spus că doza utilizată pentru cercetare este echivalentă cu consumul a mai mult de 5.000 de pliculeţe de îndulcitor zilnic. Nici autorităţile americane nu au fost convinse de efectele nocive ale sucralozei, spunînd că doar un consum cronic poate afecta timusul. Profesorul doctor Gheorhe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, spune că efectele asupra timusului sînt foarte puternice, acesta fiind dirijorul sistemului imunitar. Dacă acesta nu funcţionează la parametri normali, în scurt timp consumatorul de sucraloză va ajunge la boli grave, precum cancerul.
Sucraloza este metabolizată şi absorbită în organism într-o cantitate foarte mare. Cercetările făcute de Food and Drug Administration din SUA au arătat că 11%-17% din substanţă se regăseşte după consum în ficat, rinichi şi în tractusul gastrointestinal, în timp ce Consiliul de Sănătate din Japonia afirmă că se ajunge la 40%. Avînd în vedere că în compoziţia sucralozei intră clorină, substanţă care se regăseşte şi în compoziţia pesticidelor de tip DDT, a dezinfectanţilor şi a unor tipuri de plastic, cercetătorii îşi pun mari semne de întrebare legate de siguranţa acestui aditiv. Centrul pentru Informaţii legate de Sucraloză din SUA conchide în urma cercetărilor făcute că, “deşi sucraloza nu este toxică, în sensul de otravă, oamenii ar trebui să se gîndească la ce s-a întîmplat cu studiile legate de asparatam, cînd la început au spus că e sigur şi după 20 de ani au ajuns la concluzia că e nociv. Este clar din întîmplările premergătoare aprobării şi din structura sa chimică faptul că folosirea pe termen lung a sucralozei contribuie în mod serios la probleme cronice dermatologice şi neurologice”.
ÎN EUROPA. Nici forurile de specialitate ale Comisiei Europene nu au fost iniţial de acord cu utilizarea sucralozei. Într-un raport din 1989 scriau că “E 955 nu poate fi consumat din cauza unor efecte adverse asupra greutăţii corporale, a greutăţii organelor interne şi asupra parametrilor hematologici”. În 2000 au revenit şi au stabilit că se poate consuma, însă numai în limita a 15 mg/ kg corp, în urma unor studii realizate pe cobai. Totuşi, se recomandă studii suplimentare pentrtu cei care sînt dependenţi de insulină. Preocupările oamenilor de ştiinţă nu se referă la consumul ocazional de sucraloză. Efectele în acest caz nu sînt atît de grave. Însă, dacă se persistă, iar E 955 devine îndulcitorul pentru toate produsele consumate, atunci riscurile cresc dramatic.
Moleculele de clorină
Moleculele de clorină sînt cele care afectează cel mai mult organismul. Studiile realizate pînă acum arată că scad fertilitatea şi au efecte neurotoxice. Toate cercetările de pînă acum au fost realizate pe animale şi s-a ajuns la concluzia că, în urma consumului de sucraloză, acestora li s-au mărit ficatul şi rinichii, le-a scăzut numărul de celule roşii, a apărut diareea, timusul s-a micşorat. Cobaii gestanţi au avut şi ei de suferit. Sarcina a fost prelungită, fătul şi placenta au scăzut în greutate, dar a crescut şi numărul de avorturi spontane. Consumul ridicat de sucraloză şi de clorină implicit duce la atacuri de panică, stări de agitaţie, dureri musculare. Contestatarii sucralozei încearcă să convingă opinia publică de faptul că această substanţă chimică nu afectează numai organismul uman. Avînd în compoziţie clorină, aditivul are efecte nocive şi asupra mediului înconjurător.
Aspartam - E 951
Aspartam este denumirea tehnica (produsul chimic) a celebrelor NutraSweet, Equal, Spoonful, Equal-Measure, etc. Aspartamul a fost descoperit accidental in 1965, cand James Schlatter, chimist la compania G.D. Searle, testa un medicament anti-ulcer.
Codul european pentru aspartam este E 951, si este "inrudit" cu E 950 (acesulfam K), facand parte din categoria indulcitorilor chimici (artificiali).
Despre "beneficiile" folosirii aspartamului s-a scris foarte mult. Revista Nexus a acordat acestui subiect o deosebita atentie: doua numere (din oct. - nov.1995 si dec.1995 - ian.1996) au gazduit importante articole despre aspartam si ce se ascunde in spatele afacerii.
Aspartamul este, de departe, cel mai periculos aditiv chimic de pe piata alimentara. Un raport al FDA (Administratia Alimentelor si Medicamentelor din SUA) releva faptul ca peste 75% din reactiile adverse reclamate de aditivii sintetici se datoreaza aspartamului!
Multe dintre aceste reactii sunt foarte serioase, printre acestea fiind prezenta chiar moartea, dupa cum se releva intr-un raport al DHHS (Departamentul de Sanatate si Servicii Umane) al SUA din 1994. Iata doar cateva din cele peste 90 de simptome documentate in raport: spasme musculare, probleme de vedere, atacuri de panica, vorbire ingreunata, tahicardie, palpitatii, pierderea memoriei, pierderea auzului, ameteli, dureri de cap, dureri generalizate, depresie, oboseala accentuata, iritabilitate, insomnie, respiratie ingreunata, etc.
Cercetatori care studiaza efectele aspartamului au aratat ca acesta declanseaza si agraveaza urmatoarele boli cronice: tumori pe creier, scleroza multipla, epilepsie, boala Parkinson, sindromul Alzheimer, retardare mintala, fibromialgie, diabet, etc.
Aspartamul este fabricat din trei substante chimice: acidul aspartic, fenilalanina si metanol. In cartea "Prescription for Nutritional Healing", scrisa de James si Phyllis Balch, aspartamul se afla pe lista denumita "otravuri chimice". Dupa cum veti vedea, acesta este adevarul.
Dr. Russell Blaylock, profesor de neurochirurgie la Universitatea Mississippi, a publicat o carte in care arata detaliat care sunt efectele distrugatoare ale aspartamului, folosind aproape 500 de referinte stiintifice. De asemenea, el mai arata si distrugerile datorate glutamatului, aditiv care contine 99% acid glutamic.
Aspartatul si glutamatul sunt neurotransmitatori, adica faciliteaza transmiterea de informatii de la un neuron la altul. O cantitate prea mare de aspartat sau glutamat va duce la distrugerea ireversibila a unor neuroni datorita unui influx excesiv de calciu in aceste celule. Acest "supliment" de calciu pe care neuronul il primeste, va determina formarea de radicali liberi in exces care ucid celula. De aceea aspartatul si glutamatul sunt denumite excito-toxine: stimuleaza celulele neuronale pana le omoara!
Acidul aspartic este un aminoacid. In forma sa libera, el duce la cresterea nivelului din sange al aspartatului si glutamatului. Dupa consumarea unor produse care contin aspartam sau glutamat, creste nivelul din sange al acestor neurotransmitatori, adevarate excito-toxine.
Creierul primeste astfel un nivel excesiv de aspartat sau glutamat si distrugerea neuronilor incepe galopant, iar marea majoritate (peste 75%) a neuronilor din anumite zone din creier sunt morti inainte de a apare vreun simptom vizibil. Toate aceste afirmatii sunt bine documentate si demonstrate de dr. Russell Blaylock in cartea sa.
Cateva dintre cele mai importante boli cronice agravate sau declansate de excito-toxine ca aspartamul si glutamatul sunt: pierderea memoriei, scleroza multipla, pierderea auzului, dementa, hipoglicemie, leziuni cerebrale, boala lui Parkinson, Alzheimer, epilepsie, dereglari hormonale.
Riscul este mult marit pentru nou-nascuti, copii, femei insarcinate, batrani si bolnavii cu probleme cronice de sanatate. Desi, in general, FASEB (Federatia societatilor americane pentru o biologie experimentala) este de acord cu toate hotararile FDA, in acest caz a declarat ca "este mai prudent sa se evite folosirea suplimentelor alimentare care contin acid glutamic de catre femeile insarcinate, nou-nascuti si copii."
Acidul aspartic din aspartam are aceleasi efecte nefaste ca si acidul glutamic. Dintre principalele efecte, amintim doar cateva: dureri de cap, greata, dureri abdominale, oboseala accentuata (prin impiedicarea glucozei de a ajunge la neuroni), insomnie, deficiente de vedere, atacuri de panica, depresie, astm si probleme severe de respiratie.
Persoanele care au consumat aspartam s-au plans cel mai adesea de pierderea memoriei. Acesta este efectul cel mai important, dupa numarul mare de cazuri.
Blaylock nu este singurul medic celebru care apare in aceste cercetari. Printre cei care au vorbit despre distrugerile cauzate de aspartat si glutamat se numara si dr. Adrienne Samuels, psiholog specialist in cercetare. Un altul este Olney, profesor in departamentul de psihiatrie de la scoala de Medicina din Universitatea Washington. El este unul dintre cei mai faimosi medici, o autoritate in acest domeniu. El chiar a informat compania Searle in 1971 despre faptul ca acidul aspartic provoaca gauri in creierul cobailor folositi la experimentele cu aspartam. Lista celor preocupati de efectele acestor excito-toxine este insa mult prea mare pentru a fi trecuta aici.
Un alt component al aspartamului este fenilalanina. Acesta este un aminoacid care se gaseste in mod natural in creier. Persoanele care sufera de fenilcetonurie, nu pot metaboliza fenilalanina. Aceasta duce la un nivel periculos de mare al fenilalaninei in creier, deseori mortal. S-a demonstrat ca prin consumul de carbohidrati asociat cu aspartam apare cresterea concentratiei de fenilalanina din creier, chiar si la persoane care nu sufera de fenilcetonurie! Aceasta nu este o teorie, toate experimentele facute pana acum demostreaza acest lucru cu prisosinta.
Odata cu marirea nivelului de fenilalanina din creier, concentratia de serotonina va scadea foarte mult, aceasta ducand la depresie si alte probleme emotionale grave.
Chiar si o singura folosire a aspartamului duce la cresterea cantitatii de fenilalanina din sange. O poveste impresionanta despre consumul de aspartam a fost recent publicata in "Wednesday Journal" in articolul "Un cosmar cu aspartam".
John Cook a inceput sa bea 6 - 8 racoritoare dietetice in fiecare zi. Simptomele de inceput au constat in pierderea memoriei si dureri de cap frecvente. Mai mult, simtea nevoia de si mai multe racoritoare dietetice. Starea de sanatate s-a deteriorat asa de mult incat a ajuns la schimbari comportamentale radicale si accese de furie violente. Desi nu suferea de fenilcetonurie, analizele de sange au aratat un nivel al fenilalaninei de 80 mg/dl. De asemenea, s-a constatat deteriorarea creierului si functionarea anormala a sistemului nervos central. Dupa ce a renuntat complet la consumul de aspartam, starea lui de sanatate s-a ameliorat dramatic.
Blaylock demonstreaza ca un nivel crescut de fenilalanina in creier duce pana la urma la schizofrenie. De aceea, folosirea regulata a aspartamului a dus la cresterea vanzarilor de Prozac pentru a controla schizofrenia. Toate acestea spre bucuria marilor concerne farmaceutice care au avut astfel un profit imens.
Ultimul component al aspartamului este metanolul, o otrava mortala. Cu totii cunoastem cazuri de alcoolici impatimiti care au consumat metanol, ajungand orbi sau chiar murind. Metanolul este eliberat gradat in intestinul subtire sub actiunea enzimei chimotripsina.
Prin incalzirea aspartamului la o temperatura mai mare de 30 de grade Celsius (cazul fabricarii de dulciuri dietetice - fara calorii - pe baza de aspartam) metanolul este eliberat si, deci, prezent ca atare in alimentul respectiv.
Odata ajuns in corp, metanolul de descompune in acid formic si formaldehida, care este o neurotoxina mortala. Cercetarile arata ca formaldehida este o otrava cumulativa pentru ca nu se mai elimina, odata ajunsa in corp.
Simptomele otravirii cu metanol includ migrene, ameteala, greata, dezordini gastrointestinale, slabire, pierderea echilibrului, friguri, pierderi de memorie, dereglari comportamentale, etc.
Cele mai bine cunoscute probleme cauzate de otravirea cu metanol sunt cele legate de pierderea vederii, micsorarea campului vizual, vedere in ceata, distrugerea retinei si orbire. (Probabil ca de aici vine numele gumei de mestecat ORBIT... fara zahar!)
Formaldehida este o substanta cancerigena cunoscuta care afecteaza ADN-ul si duce la malformatii congenitale. Datorita lipsei anumitor enzime, oamenii sunt mult mai neajutorati in fata acestei toxine decat animalele. De aceea, testele cu aspartam facute pe animale nu reflecta realist pericolele pentru oameni: acestea sunt mult mai mari!
Asa cum a aratat dr. Woodrow Monte, director la Food Science and Nutrition Laboratory din Universitatea Statului Arizona, "nu exista studii care sa evalueze efectele mutagene, teratogene sau carcinogene ale administrarii metanolului, pe oameni." El chiar a dat in judecata FDA cerind sa interzica aspartamul, cel putin pana la noi cercetari, afirmand ca "odata ce aprobati aspartamul, nu se va mai putea face nimic pentru a repara greseala", asa cum a fost si cazul cu zaharina, cunoscut agent cancerigen, "sau cu Dumnezeu stie ce alte substante care insulta constitutia umana cu aprobare guvernamentala".
La putin timp dupa aceasta interventie, comisarul FDA responsabil cu aspartamul - Arthur Hull Hayes Jr. - a aprobat folosirea aspartamului, dupa care a demisionat din FDA fiind angajat la compania Searle, cea care fabrica aspartamul!
Nu este singurul nume care a beneficiat de pe urma aprobarii aspartamului. Donald Rumsfeld, cunoscuta figura din administratia Bush, a fost angajat al firmei Searle (director executiv) inainte de a-si oferi serviciile guvernului...
In actul "inconstient" din 1993, FDA a aprobat aspartamul ca ingredient in produsele alimentare preparate prin incalzire la mai mult de 30 de grade Celsius!!! Este vorba de celebrele - din pacate - dropsuri fara zahar, cu zero calorii (Orbit, Golia, Cool mint, etc.), si toata gama de produse dietetice de patiserie si cofetarie.
Si totusi, de ce nu auzim despre aceste lucruri? De ce nimeni nu spune nimic? Cauzele sunt:
1. Lipsa de interes din partea populatiei. Bolile si accidentele cauzate de aspartam nu apar in ziare asa cum este reflectat un accident aviatic in mass-media.
2. Majoritatea oamenilor nu asociaza simptomele lor cu folosirea aspartamului. Pentru ca odata ce omul si-a distrus o parte importanta a neuronilor sai si a ajuns la o boala cronica, nu poate nici macar sa se gandeasca sa asocieze boala lui cu aspartamul.
Modul in care a fost aprobat aspartamul este o lectie despre cum companiile chimice si farmaceutice manipuleaza agentiile guvernamentale ca FDA, mituiesc organizatii non-guvernamentale ca Asociatia Dietetica Americana, si inunda comunitatea stiintifica cu studii fraudate sponsorizate de industria beneficiara (fabricantii de aspartam).
Erik Millstone, cercetator la Science Policy Research Unit de la Universitatea Sussex a adunat sute de pagini de probe obtinute prin Legea de libertate a informatiei (23) din SUA aratand ca:
1. Testele de laborator au fost fraudate iar pericolele au fost ascunse;
2. Tumorile cerebrale au fost "eliminate" de pe cobai iar animalele care au murit au fost inregistrate ca fiind "bine mersi" in inregistrarile de laborator;
3. FDA a fost "hranita" cu declaratii false si eronate;
4. Cei doi procurori desemnati pentru a aduce in fata instantei fabricantul de aspartam pentru frauda informationala au fost anjajati imediat de fabricant pentru a nu-si duce la indeplinire misiunea;
5. Comisarul FDA a ignorat avertismentele propriei comisii stiintifice care a cercetat cazul aspartamului iar la scurt timp dupa aprobarea aspartamului i s-a oferit un post in firma care raspundea de relatiile publice ale companiei producatoare Searle;
6. In ianuarie 1993, American Dietetic Association a primit o donatie de 75.000 dolari de la compania NutraSweet. Multe alte organizatii "independente" au beneficiat de mari sume de bani din partea fabricantilor de aspartam. Asociatia mai sus-amintita a primit bani de la NutraSweet si pentru a organiza o scoala de bucatari in Chicago (pentru a-i invata cum sa foloseasca aspartamul in preparate culinare);
7. Un cercetator independent din New England care a demonstrat pericolele consumului de aspartam este acum consultant la compania Monsanto (sora cu Searle). Un alt cercetator din sud-estul SUA a marturisit despre pericolele aspartamului asupra copiilor. Un reporter de investigatii a descoperit ca i s-a spus sa-si "tina gura" daca vrea sa nu-si piarda sponsorizarea din partea unui producator de racoritoare dietetice care este membru in asociatia NutraSweet.
Aspartamul este vandut in peste 80 de tari din lume! El poate fi gasit in: mic-dejun instant, gume de mestecat fara zahar (Orbit, Winterfresh, Airwaves, etc.), cereale, dropsuri fara zahar, bauturi racoritoare, inghetata, gelatina, sucuri de fructe, laxative, multivitamine (efervescente sau nu), suplimente alimentare, bauturi carbogazoase, indulcitori alimentari, cafea instant, iaurt, etc.
Aspartamul a fost gasit si in produse care nu mentionau acest lucru pe eticheta. De asemenea, suplimentele alimentare si tabletele de multivitamine (Centrum, Alka Seltzer, Supradyne, Sandoz, etc.) contin aspartam
No more chemical powder.
|
sus |
|
Gilu
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: UNDE ne duc SUPLIMENTELE!?
scris pe 13 dec 2009 19:54 de Gilu
Fac si eu ca Radu Berceanu: Asa si?
Intrati aici=>
|
sus |
|
curatenie
Junior member 27 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: UNDE ne duc SUPLIMENTE
scris pe 14 dec 2009 17:08 de curatenie
Fac si eu ca Radu Berceanu: Asa si?
Care-i sanatos ieie ma si naposim ca una peste alta, Syntha sau Whey gold, nui mai rea ca o ciocolata mancata intreaga. la mine din ceam vazut p diagnostic, e un ulcer gastric acut ..., si normal ca gainerele care erau f dulci imi faceau greata.
No more chemical powder.
|
sus |
|
Gilu
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: UNDE ne duc SUPLIM
scris pe 14 dec 2009 18:11 de Gilu
Care-i sanatos ieie ma si naposim ca una peste alta, Syntha sau Whey gold, nui mai rea ca o ciocolata mancata intreaga. la mine din ceam vazut p diagnostic, e un ulcer gastric acut ..., si normal ca gainerele care erau f dulci imi faceau greata. Imi pare rău sa aud asta.Cu siguranţă suplimentele fie ele de orice fel nu sunt indicate in situaţii similare.Insa e important de precizat ca nu faci ulcer de la suplimente/alimente.
Intrati aici=>
|
sus |
|
robert1239
Veteran member 174 mesaje
|
scris pe 15 dec 2009 22:30 de robert1239
Care-i sanatos ieie ma si naposim ca una peste alta, Syntha sau Whey gold, nui mai rea ca o ciocolata mancata intreaga. la mine din ceam vazut p diagnostic, e un ulcer gastric acut ..., si normal ca gainerele care erau f dulci imi faceau greata. Omule, daca ar face rau de ce ar fi avizate de ministerul sanatatii?Ghici?!
Practicant de bodybuilding, nu fatbuilding!
|
sus |
|
Gilu
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: UNDE ne duc SU
scris pe 15 dec 2009 23:26 de Gilu
Omule, daca ar face rau de ce ar fi avizate de ministerul sanatatii?Ghici?!
Va dati seama toti ca atunci cand ai ulcer, adica o afectiune a stomacului, marea majoritate a alimentelor trebuiesc evitate....ce sa mai vorbim atunci de suplimente?!
Dupa cum am spus intr-un post anterior, eu personal nu am avut absolut nici un fel de problema in urma folosirii suplimentelor.Si ca mine sunt majoritatea......
Intrati aici=>
|
sus |
|
alexgrigore1
Senior member 62 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: UNDE ne duc SUPLIMENTELE!?
scris pe 16 dec 2009 16:07 de alexgrigore1
Multumesc!Nici o problema, lumea merge inainte.
Acu imi e rau si de la simplul antrenament, cum trag tare iar imi vine senzatia de rau, care se aseamana cu aceeea care o ai in urma unui antranament tare la picioare.
Lasa-te si de culturism atunci),eu unul cred ca doar bati campii degeaba pentru ca nu ai avut rezultatele la care te asteptati de la suplimentele alea.
|
sus |
|
curatenie
Junior member 27 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: UNDE ne duc SUPLIMENTE
scris pe 19 dec 2009 16:58 de curatenie
Lasa-te si de culturism atunci),eu unul cred ca doar bati campii degeaba pentru ca nu ai avut rezultatele la care te asteptati de la suplimentele alea.
Da chiar sa stii c-o sa ma las pana imi revin chiar daca tre sa astept 2-3 luni. Cat despre rezultate nu pot sa zic ca nu erau eficiente.V-am mai zis vreo 4 luni am facut treaba cel mai bine cu Torrent(mere) si Xtend plus concentrat WheyGOLD(vanilie), cum am schimbat si am luat suplimentele separate si le combinam eu so dus totu.Amino liquid si Super Pump sunt de groaza ....
Insa vreu sa va intreb un lucru ..Chiar nati auzit sa vomite lumea de la suplimnete asta pana so acomodat cu ele?
No more chemical powder.
|
sus |
|
Gilu
|
scris pe 19 dec 2009 20:54 de Gilu
Chiar nati auzit sa vomite lumea de la suplimnete asta pana so acomodat cu ele?
Fireste ca vomiti daca ai probleme cu stomacu.Daca esti sanatos nu patesti asa ceva.
Intrati aici=>
|
sus |
|
curatenie
Junior member 27 mesaje
|
scris pe 2 iul 2010 21:29 de curatenie
pana la urma dupa ce-am tratat cu toti doctori total deplasati de pe la noi,mi-am facut un test de hepatita, si mia iesitc a am hep B, asadar ficatu intoxicat probabil de la supl de vitamine in special caci ele sunt mai toxice, decat proteinel/carbohidratii... asadar eu ca patit VA RECOMAND MULTA ODIHNA si pauze de la suplimentele cu vitamine mai ales vara.
No more chemical powder.
|
sus |
|
Piper
Senior member 104 mesaje
|
scris pe 2 iul 2010 21:36 de Piper
Omule, daca ar face rau de ce ar fi avizate de ministerul sanatatii?Ghici?!
De trefla.Din cati doctori am intrebat nici unul nu recomanda.
Niciodata Plangand , Niciodata Infrant , Mereu Optimist , Totdeauna Culturist
|
sus |
|
Gilu
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: UNDE ne du
scris pe 2 iul 2010 22:15 de Gilu
De trefla.Din cati doctori am intrebat nici unul nu recomanda. Prima intrebare pe care un medic CAPABIL si COMPETENT ar trebui sa ti-o puna cand ii spui de concentrate proteice & stuff este: De ce ai tu nevoie de ele?Asta arata ca stie ce sunt suplimentele, dar vrea sa stie ce anume faci tu de ai nevoie de ele ca sa stie ce, cum si daca sa-ti recomande.
Majoritatea spun din start NU, nu sunt sanatoase, etc...nu intra in detalii pt ca nu le cunosc, sunt paraleli.Si mai cred un lucru, si anume ca multi din cei care au primit pareri din partea medicilor vis-a-vis de suplimente, nu le-au primit de la medici care vb in cunostinta de cauza, multi vorbesc din auzite asa cum vb incepatorii in sali despre trasul de fiare si impotenta.Romanii se pricep la orice.
Acelasi medic care nu-ti recomanda tie sa iei concentrate proteice (care culmea se gasesc si in farmacii) iti va recomanda fara sa stea pe ganduri vitaminele din farmacii.Si nu vorbesc vorbe, asta e realitatea.
Deci sa lasam medicii si suplimentele.Ei sunt cei care spurca suplimentele, ca sunt daunatoare etc...dar tot ei iti prescriu medicamente de-ti rup ficatul, fara ca macar sa-ti bage acolo in reteta si un rahat de hepatoprotector.
Ca la o adica un medic iti prescrie un medicament foarte daunator pt sanatate, in loc sa te trimita la plafar.
Intrati aici=>
|
sus |
|
Artorius
Senior member 67 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: UNDE n
scris pe 3 iul 2010 21:50 de Artorius
Poate ca doctorii considera nesiguri producatorii de suplimente. Pentru majoritatea oamenilor, separarea la nivel molecular a constituentilor hranei poate parea un proces periculos.
|
sus |
|
Gilu
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: UN
scris pe 3 iul 2010 22:19 de Gilu
Poate ca doctorii considera nesiguri producatorii de suplimente. Pentru majoritatea oamenilor, separarea la nivel molecular a constituentilor hranei poate parea un proces periculos. Si eu sunt nesigur cu privire la calitatea si chiar continutul suplimentelor provenite de la unele firme.Dar pt asta nu am cum sa spun ca suplimentele in general sunt rele sau ca toate sunt niste tepe pt ca nu contin ce e pe eticheta.Sunt si astfel de firme, v-am mai spus in ceva topic, aveti grija la densitate, o proteina ~80% concentratie, indiferent ca e zer, caseina, albumina, etc...n-are cum sa aiba 45-50g/cupa cum are Milk & Egg de Strength Nutrition...daca mai pui ca 500g costa 26lei....
Si daca e sa fie cum spui tu, ti-ar putea spune verde in fata nu le lua pt ca nu contin ceea ce scrie pe eticheta.Dar nu o fac.
Eu nu tin partea nimanui, n-am nici un interes, nu vand suplimente.Imi spun doar parerea de consumator.
Intrati aici=>
|
sus |
|
susi_san26
Junior member 22 mesaje
|
scris pe 4 iul 2010 21:52 de susi_san26
Am 16 ani . Stomacul meu inca este destul de sensibil pt ca inca sunt copil . iau de 4 luni suplimente si pot sa zic ca sunt ok. Nu am constatat nici o schimbare in starea de zi cu zi in afara de o crestere a imunitatii .
Daca tu ai avut probleme nu am ce sa-ti fac , asta nu inseamna ca si eu am probleme si vecinu si pisica , etc . Iti dai seama ca , culturistii care baga in ei borcane intregi de porteine pe zi ar trebui sa aiba gastrita , nu am auzit insa de vreunul.
|
sus |
|
Gilu
|
scris pe 13 iul 2010 00:01 de Gilu
Am 16 ani . Stomacul meu inca este destul de sensibil pt ca inca sunt copil . iau de 4 luni suplimente si pot sa zic ca sunt ok. Nu am constatat nici o schimbare in starea de zi cu zi in afara de o crestere a imunitatii .
Daca tu ai avut probleme nu am ce sa-ti fac , asta nu inseamna ca si eu am probleme si vecinu si pisica , etc . Iti dai seama ca , culturistii care baga in ei borcane intregi de porteine pe zi ar trebui sa aiba gastrita , nu am auzit insa de vreunul. Pentru un om sanatos, suplimentele de calitate nu au absolut nici un efect negativ.Sunt si suplimente de foarte slaba calitate cum este Jumbo Mass, Total Mass 4200 sau XXL Pro (variantele de acu' cativa ani, pt ca cele de acum evident nu le-am mai incercat) care pot avea efecte precum diaree sau crampe abdominale, varsaturi, etc...Si din cei care au folosit, multi au avut aceste probleme, chiar foarte multi, nu doar eu.
Intrati aici=>
|
sus |
|
Pagina 1 2 din 2
| |
|