Pagina 1 din 1
d3y
Newbie 7 mesaje
|
cate serii / exercitii ?
scris pe 24 mai 2010 01:37 de d3y
salut , dupa cum ziceam in postul meu anterior , am 17 ani si am inceput sa merg si eu la sala de o luna .As vrea sa'mi spuna si mie cineva cate serii,repetari,exercitii sa fac la fiecare grupa musculara !
Multumesc anticipat
|
sus |
|
aiurEah
Senior member 62 mesaje
|
Re: cate serii / exercitii ?
scris pe 24 mai 2010 11:28 de aiurEah
salut , dupa cum ziceam in postul meu anterior , am 17 ani si am inceput sa merg si eu la sala de o luna .As vrea sa'mi spuna si mie cineva cate serii,repetari,exercitii sa fac la fiecare grupa musculara !
Multumesc anticipat
Daca esti la inceput cel mai bine ii sa faci 3-4 serii cu 10-12 repetarii sa-ti construiesti o "fundatie" musculara, adica sa prinzi putina forta.
Si 3-4 exercitii la fiecare grupa musculara.
Eu asa am facut si mi-o mers f bine.
Dupaia daca vrei sa pui masa musculara 3 exercitii, 3 serii, 6-8 repetarii greutati cat mai mari.
Numa sa ai grija sa efectuezi exercitiile corect.
Bafta!
Vreau sa invat sa cresc mare.
|
sus |
|
d3y
Newbie 7 mesaje
|
Re: Re: cate serii / exercitii ?
scris pe 24 mai 2010 19:15 de d3y
dupa cat timp sa incep sa fac cate 6-8 repetari ? ca eu defapt aia vreau , masa musculara
si inca o intrebare : are ceva daca fac zilnic exercitii pentru abdomen la sfarsitul exercitiilor pe care le fac in ziua respectiva ? gen cresc mai greu sau scad .. deastea.. ?
|
sus |
|
eyes_ice4you
Senior member 117 mesaje
|
Re: Re: Re: cate serii / exercitii ?
scris pe 24 mai 2010 19:38 de eyes_ice4you
dupa cat timp sa incep sa fac cate 6-8 repetari ? ca eu defapt aia vreau , masa musculara
si inca o intrebare : are ceva daca fac zilnic exercitii pentru abdomen la sfarsitul exercitiilor pe care le fac in ziua respectiva ? gen cresc mai greu sau scad .. deastea.. ? antrenarea abdomenului zilnic mi se pare una dintre cele mai mari prostii intalnite in acest sport!daca am antrena abdomenul de 7 ori pe saptamana ar mai fi doar un pas sa antrenam tot corpul zilnic!NU!abdomenul ca si restul grupelor musculare se antreneaza o data pe saptamana MAXIM de 2 ori(in caz ca ai genetic,alimentatie si odihna+suplimente)
durerea care nu te ucide te face barbat!
|
sus |
|
d3y
Newbie 7 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: cate serii / exercitii ?
scris pe 24 mai 2010 23:18 de d3y
antrenarea abdomenului zilnic mi se pare una dintre cele mai mari prostii intalnite in acest sport!daca am antrena abdomenul de 7 ori pe saptamana ar mai fi doar un pas sa antrenam tot corpul zilnic!NU!abdomenul ca si restul grupelor musculare se antreneaza o data pe saptamana MAXIM de 2 ori(in caz ca ai genetic,alimentatie si odihna+suplimente)
adica sa'mi rezerv o zi pentru abdomen ?
eu fac asa de obicei..
luni : biceps , triceps
marti : piept
miercuri : spate , umeri
joi : eventual picioare , sau reiau brate..
vineri : reiau piept sau spate..
sfaturi ?
si inca ceva : cat e de utila cureaua aceea pentru spate ? ma doare cateodata cand fac miscari bruste, nu mi s'a intamplat inainte sa ma apuc de sala :-?? are vre`un folos centura aia ?
|
sus |
|
murphy2
Expert member 843 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: cate serii / exercitii ?
scris pe 25 mai 2010 11:13 de murphy2
adica sa'mi rezerv o zi pentru abdomen ?
eu fac asa de obicei..
luni : biceps , triceps
marti : piept
miercuri : spate , umeri
joi : eventual picioare , sau reiau brate..
vineri : reiau piept sau spate..
sfaturi ?
si inca ceva : cat e de utila cureaua aceea pentru spate ? ma doare cateodata cand fac miscari bruste, nu mi s'a intamplat inainte sa ma apuc de sala :-?? are vre`un folos centura aia ?
DE OBICEI...CUM FACI TU...FACI GRESIT:
1. incepi cu brate saptamana...2 grupe mici;
2. marti, dupa brate faci piept...nu stiu cum avand in vedere ca dupa triceps trebuie evitate ex piept, umeri;
3. picioarele nu ar trebui sa fie "eventual";
4. structureaza-ti un antrenament de 4 zile pe saptamana cu o zi pauza intre ele;
5. curea este utila pentru powerliftieri...in culturism nu ai ce face cu ea decat cand vrei sa iti testezi limitele la geno/indreptari- 1-3 rep cu greutate maximala. In rest nu ai ce cauta cu centura..fa cu greutate adecvata si corect...fara miscari bruste, etc.
I know I'm not perfect
-and I don't live to be-
but before you start pointing fingers...
make sure you hands are clean !
|
sus |
|
d3y
Newbie 7 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: cate serii / exercitii ?
scris pe 25 mai 2010 11:37 de d3y
2. marti, dupa brate faci piept...nu stiu cum avand in vedere ca dupa triceps trebuie evitate ex piept, umeri;
4. structureaza-ti un antrenament de 4 zile pe saptamana cu o zi pauza intre ele;
ma poti ajuta in aceasta privinta ?
|
sus |
|
Gilu
Expert member 7216 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: cate serii / exercitii ?
scris pe 25 mai 2010 14:49 de Gilu
5. curea este utila pentru powerliftieri...in culturism nu ai ce face cu ea decat cand vrei sa iti testezi limitele la geno/indreptari- 1-3 rep cu greutate maximala. In rest nu ai ce cauta cu centura..fa cu greutate adecvata si corect...fara miscari bruste, etc. +1
Cand esti mort nu stii ca esti mort, e greu doar pt ceilalti, la fel si cand esti prost...
Vi s-a sters postul / topicul?
Intrati aici=>
http://www.culturism.ro/forum/antrenament-culturism/regulamentul-forumului-0001.html
Magazin online de suplimente nutritive!
http://www.megaproteine.ro/
Nu raspund in privat, doar pe forum.
|
sus |
|
d3y
Newbie 7 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: cate serii / exercitii
scris pe 25 mai 2010 20:02 de d3y
+1
si totusi , imi zice cineva un program pentru 5 zile ?
mersi !
|
sus |
|
eyes_ice4you
Senior member 117 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: cate serii / exerc
scris pe 25 mai 2010 20:14 de eyes_ice4you
mersi ! Selecteaza o sectiune a forumului si vezi ca jos este butonul "magic" numit "cautare".Il selectezi si cauti program 5 zile.Am verificat si gasesti o impartire pe grupe pentru 5 zile.Bafta!
durerea care nu te ucide te face barbat!
|
sus |
|
Mexicanul
Newbie 1 mesaje
|
Re: cate serii / exercitii
scris pe 5 mai 2013 20:36 de Mexicanul
mersi !
Luni:Biceps-Spate
Marti:Picioare
Miercuri:Triceps-Piept
Joi:Abdomen
Vineri:Umeri
Pt. 5 zile...
|
sus |
|
s1d0x
Veteran member 421 mesaje
|
scris pe 5 mai 2013 23:52 de s1d0x
Luni:Biceps-Spate
Marti:Picioare
Miercuri:Triceps-Piept
Joi:Abdomen
Vineri:Umeri
Pt. 5 zile...
Grupa mica inaintea grupei mari ? Abdomen singur ?
Plus ca acest subiect este inactiv de 2 ani...
|
sus |
|
axelf
Newbie 2 mesaje
|
scris pe 12 mar 2015 14:39 de axelf
luni: piept si abdomen
marti :spate
miercuri icioare ,pt a odihni partea de sus a corpului
joi: umeri, trapez