Carnea, preparatele din carne si importanta lor in alimentatie
Tag-uri: carne, preparate din carne, proteine, grasimi, lipide, calorii, porc, vita, miel, pasare, pui, curcan, peste, mezeluri, conserve
|
Carnea are o importanta deosebita pentru buna functionare a organismului, mai ales in contextul unei vieti sportive, datorita continutului crescut de proteine de calitate superioara si de substante minerale, insa trebuie sa tinem cont si de cantitatile zilnice consumate, caci tindem sa exageram si sa devenim din omnivori, ...
|
Cum sa te hranesti inteligent!
|
Cu totii cunoasteti ca antrenamentul simplu este important, insa nu suficient. Alimentatia reprezinta factorul determinant si, cel mai adesea, se face vinovata de esecul antrenamentului. Articolul de fata reprezinta un indrumar cu privire la necesarul de proteine, carbohidrati si grasimi.
Necesarul caloric
Pentru a ...
|
Consuma alimente bogate in calciu daca vrei sa dai jos grasimea!
|
Cand vine vorba de scaderea in greutate, cea mai importanta si utila metoda pare a fi sportul. Printr-un exercitiu fizic crescut fata de nivelul obisnuit, o mare parte din caloriile asimilate sunt consumate.
Dar ce poti face cand nu ai o activitate fizica intensa? In acest caz, modificarile se limiteaza la regimul ...
|
Grasimile
Rolul grasimilor (din dieta si cele depozitate)
Numite si lipide, grasimile servesc sase functii importante in corp:
Drept depozit mare si concentrat de energie.
Protejeaza organismul.
Izolatie care iti tine cald.
Transportor pentru vitaminele liposolubile (A, D, E , K).
Principal distribuitor de acizi grasi ...
|
Cum poti slabi fara sa elimini grasimile din alimentatie
|
Daca vrei sa slabesti, nu trebuie sa fugi de grasimi. O viata sanatoasa si o silueta de invidiat inseamna un regim alimentar echilibrat.
Grasimile sunt de doua feluri: saturate si nesaturate. Grasimile saturate trebuie evitate pentru ca sunt cele vinovate de kilogramele in plus si de colesterolul crescut. In schimb, cele ...
|
Margarina
|
Margarina a aparut in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, cand untul se gasea tot mai greu. O echipa de cercetatori americani a avut atunci ideea sa ia diverse uleiuri vegetale, sa le incalzeasca la 150'C si sa le adauge hidrogen in prezenta unor catalizatori de nichel, ca sa se intareasca.
A fost obtinut un ...
|
Pagina 1 2 din 2
| |
Sondaj:
Ce tip de antrenament preferi?
|